1. kolo
10.08.2019 20:00 CET
3 : 1
(3:1)

Reportáž

Angers po výborném výkonu porazilo Bordeaux

Les Girondins sice v závěru minulého ročníku porazili sestupující Caen, leč předtím si připsali šest po sobě jdoucích porážek. Kouč Paulo Souza nepříjemnou sérii ustál, ale pokud by po této prohře měl čelit další podobné, zřejmě by vedení našlo jeho nástupce.

Pro bývalý klub Jaroslava Plašila přitom začalo všechno vesele. Nicolas De Préville už ve 4. minutě z nějakých osmnácti metrů nekompromisně napálil svůj přímý kop, který díky spolupráci s levou tyčí skončil za zády Ludovika Butelleho - 0:1. V 6. minutě se mohl zase o krůček přiblížit stogólové metě v Ligue 1 Jimmy Briand. Jenomže překopnul, takže k překonání magické hranice mu stále chybí osm branek.

Mathias Lage nastupoval ještě v minulé sezoně za Clermont a při svém debutu v nejvyšší soutěži sehrál důležitou úlohu, když v sedmadvacáté minutě nejprve nacentroval z pravé strany před bránu, protože tam viděl osamoceného Jeffa Reine-Adélaïda, který pravačkou z první zasunul do sítě - 1:1. Vedení klubu patrně bude mít, co dělat, aby jednadvacetiletého záložníka udrželo.

Tribuny na Stade Raymond Kopa propukly v nadšení za dalších šest minut. Mathias Lage převzal míč, se kterým seběhnul z levého křídla do středu hrací plochy a z nějakých dvaceti metrů nedal Costilovi šanci zasáhnout - 2:1. V samotném závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky zakončil přečíslení po Reine-Adélaïdeho pobídce zblízka z voleje Thomas Mangani - 3:1.

Jeff Reine-Adélaïde byl velice aktivní i po změně stran, za což si v 80. minutě při svém střídání vysloužil ovace tribun. Jeho gól z 54. minuty však nemohl být uznán pro ofsajd a úspěšný nebyl ani tři minuty poté. Přesto může SCO za týden putovat do Lyonu s velice dobrým pocitem. Les Girondins se naopak budou muset mít na pozoru před Montpellierem, který bude chtít odčinit smolnou porážku s Rennes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele