1. kolo
10.08.2019 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Brest přišel o výhru nad Toulouse až v závěru

Brest chtěl v prvním utkání nové sezóny potvrdit, že ne nadarmo byl loni v Ligue 2 vůbec nejlépe hrajícím celkem před vlastními fanoušky. Opravdu přitom nebyl vůbec daleko od vítězství, od 25. minuty totiž vedl po gólu Mathiase Autreta, nicméně Toulouse stačilo pouhou minutu před závěrečným vyrovnat zásluhou Efthymiose Koulourise.

Konečná remíza domácí mrzí i proto, že v 84. minutě zahodili penaltu, která by zřejmě odpor soupeře definitivně zlomila. Mohla to být vážně moc povedená premiéra nováčka ligy, který se naposledy v nejvyšší soutěži objevil v roce 2013. TFC se však do poslední chvíle nevzdal. A udělal náramně dobře, získaný bod pro něj rozhodně není žádným zklamáním.

Možná že na SB29 byla vidět větší chuť po úspěchu, hlavně fanoušci na navrácení se do Ligue 1 čekali poměrně dlouho. A tak se je snažil v 18. minutě potěšit Grandsir, jenž si ve vápně zpracoval míč na levačku, kterou i vypálil, mířil však jen do boční sítě. O sedm minut později ale Brest již gólově udeřil poté, co Makengo ztratil balón ve středu pole.

Tomu ho sebral kapitán Autret, který si pak naběhl přes půlku hrací plochy až do pokutového území, kam mu přihrávku adresoval Court, a gólman Reynet byl pak na jeho zakončení krátký. Do poločasu mohl ještě náskok domácích navýšit Charbonnier, jehož docela laxně bránil stoper Rogel, každopádně Reynet během této situace dokázal odolat.

I ve druhém dějství byli Les Ty' Zefs lepším mužstvem. Smůlu v koncovce měl Perraud, nasměroval totiž svou dělovku v 54. minutě jen do břevna. Ovšem tu největší možnost po přestávce spálil bezpochyby Charbonnier. Šest minut před koncem byla nařízená pro Brest penalta, jelikož si bek Issiaga Sylla počínal ve vlastním vápně hodně nešikovně.

Jako exekutor pokutového kopu byl zvolen Charbonnier, jenomže proti jeho tvrdé střele k tyči si výtečně počínal Reynet, jenž míč vyrazil do bezpečí. V 89. minutě pak Toulouse udeřilo prakticky ze své jediné větší šance celého klání. Leyaův pokus z blízkosti byl ještě zablokovaný, ze závaru už ale přesně dorazil balón do sítě forvard Koulouris.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele