1. kolo
11.08.2019 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Řádila posila Osimhen! Lille porazilo Nantes o gól

Doslova snový debut v novém dresu si prožil nigerijský útočník Victor Osimhen, který se loni stal suverénně nejlepším střelcem belgického Charleroi, a nyní, na začátku ročníku nového, zařídil Lille svými dvěma góly vítězství nad Nantes. Ještě deset minut před koncem byl stav duelu nerozhodný, pak ale zaúřadovala letní posila LOSC za dvanáct miliónů euro.

Během léta bylo v klubu ze severu Francie opravdu hodně rušno. Především na přestupovém trhu bylo pořádně živo, hledaly se náhrady za Youssoufa Koného nebo Thiaga Mendese, ale především za Nicolase Pépého, jenž odešel do Arsenalu. Pro domácí byl tenhle forvard z Pobřeží slonoviny loni klíčovou postavou pro zisk druhého místa v tabulce.

Zda bude Osimhen stejně přínosný i v dalších zápasech, bezpochyby ukáže až čas. Každopádně o rozhodující přesný zásah se postaral velmi elegantním způsobem, to když si po centru Celika zpracoval ve vápně elegantně míč, díky čemuž se zbavil bránícího Waguého, a ačkoli se dostal do ostrého úhlu, propálil svou dělovkou brankáře Lafonta.

I při skórování své první branky v 19. minutě zachoval překvapivě ledovou hlavu a počínal si jako zkušený mazák. I když dlouhý nákop Josého Fonteho působil náhodně, Osimhen se nebál za vysokým míčem vysprintovat, předběhnout oba stopery, a poté podél Lafonta poslat Dogy do vedení. Nantes se snažilo vyrovnat, podařilo se mu to ale až po obrátce.

Už ve 27. minutě ukázal svou dobrou kopací techniku Lucas Lima, jenž se snažil gólmana Maignana překonat z přímého kopu, leč ten proti jeho pokusu zasáhl. Kanárci nakonec udeřili v minutě padesáté první, jelikož zakončení Andreie Girotta ze střední vzdálenosti se otřelo o nešťastníka Celika, jemuž byl ve finále připsán vlastní gól, přímo do sítě.

Hosté celkově nepůsobili o tolik horším dojmem než jejich soupeř, vyprodukovali například stejný počet střel na bránu, Osimhen byl ovšem tím rozdílovým hráčem, který jejich naděje na jakýkoli úspěch jednoduše potopil. V poslední desetiminutovce si Lille svou situaci pohlídalo, navýšit náskok mohl ještě například Bamba, ale na Lafonta svou pravačkou nevyzrál.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele