1. kolo
10.08.2019 17:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Překvapení v Marseille, Remeš zvítězila na jihu Francie 2:0

Velké zklamání hned na úvod zažili domácí příznivci na Stade Vélodrome. Olympique Marseille nenaplnil roli favorita a s Remeší překvapivě prohrál 0:2. Neúspěšnou premiéru na lavičce Jihofrancouzů si odbyl André Villas-Boas. Marseille sice měla územní převahu, jenomže Remeš byla vysoce efektivní a brankami z 60. minuty a nastaveného času rozhodla o třech bodech ve svůj prospěch.

André Villas-Boas si ligovou premiéru na lavičce Marseille představoval rozhodně jinak. Nutno ale podotknout, že domácí v úvodu utkání žádnou aktivitou nehýřili. Snaha se Payetovi a spol. upřít nedala, ale Remeš nemusela za pětačtyřicet minut řešit jediný závažnější problém před vlastní šestnáctkou. Platilo to ovšem i na druhé straně, kde ani Mandanda nemusel zasahovat.

Až změna stran přinesla kýžené oživení a najednou se hrál o poznání svižnější fotbal. V 58. minutě měl první velkou gólovku Kevin Strootman, ovšem záložník domácích z velké dálky orazítkoval jen břevno, což vzápětí Olympique pořádně zamrzelo. Remeš podnikla o minutu později útok, přičemž dvojice Doumbia-Dia krásnou kombinací vyšachovala domácí defenzívu a druhý jmenovaný vstřelil vedoucí gól utkání.

Marseille na nic nečekala, André Villas-Boas okamžitě sáhl ke střídání a na hřiště poslal Bounu Sarra. Portugalcovi svěřenci sice útočili, ale přes obrannou hráz Remeše se dostávali velice ztěžka. Čtvrthodinu před koncem si OM vybralo všechna střídání a konečně se také začal dostavovat kýžený tlak. Poměrně dlouhé obléhání Rajkovićovy branky však nic zásadního nepřineslo a v první minutě nastavení bylo překvapení definitivně stvrzeno. Rozhozená obrana Marseille nepokryla kolmou přihrávku za obranu a Hyun-Jun Suk s přehledem překonal Mandandu. Remeš vyloupila Stade Vélodrome poměrem 2:0 a postarala se o první velké překvapení nového ročníku Ligue 1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele