LaLiga - souhrn 34. kola

23.04.2019, 21:25, aktualizováno 25.04.2019, 23:26
Komentáře a souhrny
Barcelona vyhrála na půdě Alavésu, na oslavy titulu si ale musí počkat, jelikož Atlético zvládlo souboj s Valencií. Sevilla si poradila s Vallecanem a posunula se na průběžnou čtvrtou příčku před Getafe, které hrálo bez branek s Realem Madrid. Huesca porazila Eibar a odpoutala se z posledního místa tabulky. Důležité výhry zaznamenaly Valladolid a Villarreal...

Getafe CF - Real Madrid 0:0

25.04.2019 21:30

Góly: -

Real Madrid nedokázal navázat na předchozí úspěch s Bilbaem (3:0) a tentokráte si přiváží jen bod z půdy konkurenčního Getafe. Madridskému gigantovi to příliš vadit nemusí, neboť si upevnil třetí pozici s pětašedesáti body a prakticky si tím zajistil účast v příštím ročníku hlavní fáze Ligy mistrů. Domácí i přes nesmírně cennou remízu klesli na páté místo s pětapadesáti body a za čtvrtou Sevillou zaostávají vinou horšího skóre.

Také Getafe tedy usiluje o nejprestižnější evropskou klubovou soutěž i v pozdní fázi španělské ligy a o obrovský úspěch za poslední léta se jistě popere ve zbývajících čtyřech duelech. Kdo ve čtvrtek večer čekal ofenzivní choutky obou soupeřů, tak musel být nesmírně zklamán. Diváci se na Coliseum Alfonso Perez nedočkali jediného gólu a ani vyložených brankových příležitostí se neurodilo příliš mnoho.

Přitom Real se mohl dostat do vedení z první nebezpečnější akce utkání již po necelých dvou minutách hry. Na krásnou přihrávku od Isca si seběhl do pokutového území protivníka Benzema a pak po zemi mířil křížem ke vzdálenější tyči, kterou minul asi o metr. Zhruba po odehrané půl hodině se na opačné straně ozvali domácí, jenomže přímý volný kop Arambarriho z hranice šestnáctky dokázal vyrazit gólman Navas ke svým spoluhráčům.

V úvodním dějství se nic dalšího nepřihodilo, v 57. minutě se ve skvělé šanci zjevil aktivní Isco. Sedmadvacetiletý záložník obdržel přesně načasovanou kolmici do běhu a vzápětí zkusil štěstí z první, nicméně jeden z bránících hráčů mu gólovou radost překazil a jeho pokus dokázal zablokovat. Do asi největší příležitosti tohoto střetnutí se dostalo Getafe a to v 74. minutě, které nakonec mohlo převrhnout misky vah na svou stranu.

Po hezké přízemní kombinaci na pravém křídle a finální zpětné nahrávce do volného prostoru se do míče opřel Molina a famózní Navas vyrážel jednoruč před sebe, vzápětí si kostarický reprezentační brankář brilantně poradil i s velmi nebezpečnou dorážkou Jaimeho Maty z deseti metrů. Ve zbývajícím průběhu k ničemu zásadnímu nedošlo a výsledek se už nezměnil. Bílý balet se příště utká v místním derby s Vallecanem, CF zavítá do San Sebastianu a narazí na Real Sociedad.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Villarreal CF 0:1

25.04.2019 20:30

Góly: 85. Gerard Moreno

Villarreal zvládl druhý zápas španělské ligy v řadě za sebou a po minulém těsném úspěchu s Leganés (2:1) nyní zvítězil na půdě San Sebastianu po výsledku 1:0, vítěznou branku vsítil pět minut před vypršením základní hrací doby. Díky tomu se znovu přiblížil k vytoužené záchraně a momentálně poskočil na čtrnácté místo s devětatřiceti body, před osmnáctou sestupovou příčkou Girony si vytvořil solidní pětibodový odstup.

Real Sociedad naopak klesl do dolní poloviny LaLigy s jednačtyřiceti body a ani on tak ještě nemá jistou účast v příštím ročníku. Čtvrteční utkání rozhodně neoplývalo výraznou aktivitou ani na jedné straně, v prvním poločase stojí za zmínku pouze dva momenty. Nejprve po necelých dvaceti minutách vypálil z osmnácti metrů Sangalli a gólman Fernández schoval jeho technickou střelu bez větších potíží do rukavic.

Zhruba pět minut před výměnou stran měl mnohem blíže k otevření skóre Willian José, jenž z uctivé vzdálenosti minul horní tyčku pouze o několik decimetrů. Také do druhého poločasu vstoupili oba soupeři vlažněji, Real Sociedad zahrozil v 59. minutě. Po nepovedeném pokusu Merina se odrazil míč přímo na kopačku Parda, který z otočky mířil k bližší konstrukci. Nicméně Fernández byl pozorný a jeho tvrdou střelu z deseti metrů zneškodnil.

V následujícím průběhu to vypadalo, že budou oba výběry spokojeni s bodem, avšak tuto myšlenku z ničeho nic utnul Gerard Moreno v 85. minutě. Sedmadvacetiletý útočník přidal svůj šestý ligový zásah v této ligové sezóně po parádním centru od Cazorly z pravého křídla a povedenou hlavičkou z hranice brankového území nedal brankáři Rullimu žádnou šanci na úspěch. Žlutá ponorka mohla pojistit svůj náskok o pět minut později.

Po chytré přihrávce do druhé vlny se v nadějné pozici zjevil Fornals, avšak domácí strážce si připsal na konto výborný zákrok a svůj celek uchránil od druhého inkasovaného gólu. Ve druhé nastavené minutě naopak mohl na opačné straně srovnat aktivní Willian José, jenomže ze středu pokutového území hlavičkoval o kousek vedle levé tyče. Klub ze San Sebastianu příště narazí na Getafe, Villarreal se střetne s předposlední Huescou.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Rayo Vallecano 5:0

25.04.2019 19:30

Góly: 55. Quincy Promes, 57. Munir El Haddadi, 62. Munir El Haddadi, 69. Wissam Ben Yedder, 86. Bryan Gil

Letošní účastník osmifinálové fáze Evropské ligy zvládl na výbornou čtvrteční duel španělské ligy proti zachraňujícímu se Vallecanu a před vlastními fanoušky ho deklasoval vysoko v poměru 5:0. Vzhledem k průběhu mohl být rozdíl ve skóre ještě mnohem vyšší. Sevilla tak alespoň částečně napravila předchozí selhání v Getafe (0:3) a posunula se na čtvrté místo tabulky zaručující účast v příštím ročníku základních skupin Ligy mistrů.

FC doposud posbíral pětapadesát bodů a před pátým Getafe se nachází jen díky lepšímu skóre, ve zbývajících čtyřech kolech ho tak ještě čekají perné chvilky. Rayo naopak kleslo na úplně poslední dvacátou příčku s osmadvaceti body a na záchranu má manko propastných sedmi bodů, které bude stahovat již velmi těžko. Domácí se v prvním poločase neprosadili, ale o svém úspěchu rozhodli čtyřmi góly po výměně stran během pouhých čtrnácti minut.

V úvodní větší příležitosti se zjevil po sedmi minutách hry Banega, proti jehož precizně zahranému přímému volnému kopu brilantně zasáhl gólman García. V polovině první části se po rychlém protiútoku snažil prosadit Sarabia, ovšem ve skluzu mířil vedle. Deset minut před přestávkou to z pravé strany pokutového území zkoušel rozběhnutý Navas, nicméně pozorný García odvrátil jeho bombu ke svým spoluhráčům.

Sevilla se dočkala zaslouženého vedení v 55. minutě. Po nádherné přízemní kombinaci na jeden dotek napřáhl z hranice šestnáctky Quincy Promes, a i když García jeho ránu vyrazil před sebe, tak na následnou dorážku z dvanácti metrů směřující přímo pod břevno už dosáhnout nemohl. Neuběhly ani dvě minuty a náskok favorita pojistil Munir El Haddadi, který po pasu Sarabii z pravé strany zakončil zcela osamocen do zadního dolního rohu.

Definitivně rozhodnuto bylo krátce po odehrané hodině, kdy Munir přidal svůj druhý gól v tomto utkání po neúspěchu volného Wissama Ben Yeddera a svůj pokus z deseti metrů usměrnil do vzdálenější šibenice - 3:0. V 69. minutě se prosadil taktéž nejlepší střelec FC Ben Yedder střelou doprostřed prázdné branky, tuto branku muselo potvrzovat až video.

Asi pět minut před závěrečným hvizdem dokonal debakl Vallecana střídající Bryan Gil, jenž levačkou z hranice brankového území zavěsil do bližšího horního rohu. V domácím dresu se mezi tři tyče opět postavil český reprezentační brankář Tomáš Vaclík, nicméně tentokráte byl spíše jen na ozdobu a příliš práce neměl.

Více informací k zápasu

Levante UD - Real Betis 4:0

24.04.2019 21:30

Góly: 9. José Campaña, 32. Loren Morón (vl.), 56. José Luis Morales (pen.), 81. Coke

Levante zvládlo velmi důležitý zápas o záchranu a v domácím prostředí rozstřílelo Betis po výsledku 4:0, i když tomu samotný průběh příliš nenasvědčoval. Domácí výběr totiž držel balón v méně než třiceti procentech případů a mezi tři tyče vystřelil celkem třikrát, nicméně díky jedné vlastní brance soupeře skóroval hned čtyřikrát. UD se díky tomu posunul na patnácté místo se sedmatřiceti body, Real doposud vybojoval o šest bodů více a je desátý.

Domácí celek vstoupil do středečního utkání tím nejlepším možným způsobem a již po necelých deseti odehraných minutách šel do vedení. José Campaña si po nádherném centru Jasona z pravého křídla seběhl ve vzdálenější tyči a zcela zapomenut prostřelil z hranice brankového území bezmocného gólmana Lópeze. Levante v následujícím průběhu chytře vyčkávalo a protivníka k ničemu nepouštělo, samo podruhé udeřilo ve 33. minutě.

O velmi nešťastnou branku se postaral López, jenž neodhadl trajektorii letu míče přímo po rohovém kopu z levé strany, a od jeho hlavy se odrazil balón k bližší tyči. Čtyřiadvacetiletý Španěl si tento moment rozhodně za rámeček nedá. Zhruba deset minut před poločasovou přestávkou byl Betis blízko k snížení, jenomže Canalesovu střelu z otočky po dobrém zpracování odkopl na brankové čáře do bezpečí jeden z protihráčů.

Svěřenci trenéra Paca Lópeze potřetí rozvlnili síť ve 38. minutě zásluhou Josého Luise Moralese, ale jeho zásah po konzultaci s VAR nebyl uznán kvůli ofsajdu. Domácí se přeci jen mohli definitivně uklidnit necelých deset minut po přestávce. Po podražení Mexičana Guardada na Moralese v šestnáctce sevillského klubu se rozhodčí Santiago Jaime šel podívat na opakovaný záběr a na jeho základě nařídil pokutový kop.

K němu se postavil sám faulovaný Morales a bez větších potíží ho proměnil ranou doprostřed branky přímo pod břevno - 3:0. V 82. minutě uzavřel gólový účet tohoto střetnutí Coke, když po přímém volném kopu Bardhiho z levé strany zakončoval krkolomně na hranici brankového území a míč poslal k vzdálenější konstrukci mimo dosah Lópeze. V tomto případě šlo potřetí do akce video, avšak tentokráte údajné ofsajdové postavení Cokeho vyvrátilo.

Více informací k zápasu

CD Leganés - Athletic Bilbao 0:1

24.04.2019 20:30

Góly: 43. Youssef En-Nesyri (vl.)

Ačkoli byl domácí Leganés jediným týmem, který v duelu s Basky dokázal skórovat, ze tří bodů se paradoxně radovalo právě Bilbao. Leganés si totiž dal vlastní gól, za nějž mohou Baskové děkovat Youseffu En-Nesyrimu.

Zase tak často se nestává, že by tým, který jednoznačně dominuje, prohrál. V utkání domácího Leganésu s Basky se to ale povedlo. Leganés začal aktivněji, hrál po většinu utkání mnohem lépe než jeho soupeř, ale nedal gól. Respektive ho nedal do té správné sítě. Autorem jediné branky se totiž stal domácí hráč a trefil se do vlastní sítě, takže Baskové jedou domů s třemi body, i když si je příliš nezasloužili.

Lépe začali hosté. San José našel parádním pasem naběhnutého útočníka Aritze Adurize, kterého ale v rozhodující chvíli zradilo zpracování. Bilbao se prezentovalo pozvolnou až hodně rozvláčnou kombinací, která ale brankáře Ivána Cuéllara nemohla nikterak ohrozit. Leganés působil trochu nesehraným dojmem a chvíli mu trvalo, než se dostal do tempa zápasu. Pokoušel se o to drzými průniky například Vasyl Kravec, který ale nejprve ztroskotal na prvním obránci a pak mířil po vlastní akci mimo.

Yuri Berchiche hledal přihrávkou podél postranní lajny Córdobu, jehož dobrý centr na poslední chvíli zablokoval pohotový obránce Tarín. Po dobré kombinaci na jeden dotyk, kterou předvedli Williams s Córdobou, následovala ještě lepší střela. Místo brankáře ale zaskočil Kenneth Omeruo a ránu vyrazil mimo.

Když už se zdálo, že oba týmy odejdou do kabin bez branek, domácí udeřili. Bilbao rozehrávalo rohový kop a míč si po ostrém centru srazil do vlastní brány Youseff En-Nesyri - 1:0 pro hosty.

Druhou půli začal nebezpečným pasem na zadní tyč Eraso a jen sledoval, jak těsně před Kravecem odvrací míč od bezpečné vzdálenosti Martínez. Nebezpečný centr za obranu hostujícího celku pak vymyslel Rubén Pérez, jenže En-Nesyri nedokázal zakončit přesně. Leganés měl územní převahu, ale neuměl ji proměnit v gól. Ten naopak mohl sám dostat, protože osm minut před koncem utkání se do náběhu dostal Williams. Cuéllar skvěle vyběhl a pokus vyrazil.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Celta Vigo 1:1

24.04.2019 20:30

Góly: 33. Lei Wu - 72. Maxi Gómez

Léčení Iagem Aspasem Celtě pomáhá a znovu zůstala nepřekonána. Na horké půdě Espanyolu Barcelona dokázal tým z Viga uhrát hodně cennou remízu i díky tomu, že se dvacet minut před koncem prosadil Maxi Gómez.

Poslední dobou platí, že když nastoupí veterán Iago Aspas, nejenže Celta hraje mnohem lépe, ale výsledky se dostavují v tom nejpozitivnějším slova smyslu. Celta i díky jeho přítomnosti a zkušenostem opustila po dlouhé době sestupové pásmo a vyrazila směle vstříc záchraně. Další bod si přivezla z Barcelony i přesto, že od 33. minuty prohrávala po brance Wu Leie.

Na úvod zápasu se šance na obou stranách přelévaly v poměrně rychlém tempu. Nejprve obránce Hugo Mallo dostal přihrávku do vápna a následně zakončil. Brankář Diego López ale předvedl famózní zákrok a jeho šanci zmařil. O tři minuty později se první šance dočkali i domácí hráči. Wu Lei si sběhl do vápna na delší centr a chybělo mu jen pár centimetrů k tomu, aby míč usměrnil do brány! Celta byla trochu překvapivě lepším týmem a míč její kopačky opouštěl jen zřídka.

Byli to ale domácí, komu se jako prvnímu povedlo střelecky se prosadit. Záložník Roca si skvěle sklepl míč a následně parádním lobem za obranu vyslal do šance zkušeného záložníka Wu Leie. Ten se brilantně položil do centru a brankář Rubén Blanco kapituloval.

Ke konci první půle to byla opět Celta, kdo hrozil výrazněji. Aspas padal ve vápně moc ochotně, zatímco Okay Yokuşlu byl zastaven bránícím soupeřem. Do druhé půle Celta vletěla razantní rychlostí. Ve 49. minutě napálil Iago Aspas jen tyč a z dorážky mířil Gómez jen do brankáře Lópeze! Opět ale mohli domácí trestat. Mario Hermoso si totiž skvěle naskočil na nadýchaný pas a trefil hlavou břevno!

Dalších několik centrů na Aspase nebo Gómeze úspěch neslavilo, ale v 72. minutě už hosté zaslouženě srovnali. Rychlý brejk táhl opět Aspas, který obešel na straně vápna prvního soupeře a nahrál na penaltu. Tam si naběhl Maxi Gómez, který pohotovou ranou z voleje srovnal!

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Valencia CF 3:2

24.04.2019 19:30

Góly: 9. Álvaro Morata, 49. Antoine Griezmann, 81. Ángel Correa - 36. Kévin Gameiro, 77. Dani Parejo (pen.)

Atlético Madrid si ve šlágru kola dokázalo poradit s Valencií a po výhře 3:2 zůstává na druhém místě i ve hře o titul. Vyrovnaný zápas nakonec nabídl solidních pět branek, o které se podělilo hned pět různých střelců. Za Atlético skórovali Morata, Griezmann a Correa, zatímco branky hostů obstarali Gameiro a z penalty Parejo. Valencia si porážkou zkomplikovala případný postup do Ligy mistrů.

Diváci na Wanda Metropolitano nemuseli na úvodní branku zápasu dlouho čekat. Už po devíti minutách adresoval Juanfran centr na malé vápno, kde se na zadní tyči položil do míče Álvaro Morata a špičkou kopačky zařídil Atletům vedení. Valencia pak sice převzala iniciativu, ale proti tradičně dobře bránícímu Atlétiku se do šancí nedostávala, s výjimkou 38. minuty, kdy si Santi Mina obhodil Filipeho Luise a balón ještě posunul na lépe postaveného Kevina Gameira, který v tutovce překonal Jana Oblaka a srovnal na 1:1.

První poločas sice žádné strhující tempo nenabídl, přesto padly dvě branky. Před koncem prvního poločasu ještě zkusil střelecké štěstí Dani Parejo, ale jeho střela byla spíše takovým pozdravem pro Jana Oblaka.

Ani na začátku druhého dějství se nemuselo na první gól dlouho čekat. Atlético si krátce po změně stran vzalo vedení zpátky, když po Lemarově obloučku do šestnáctky přesně hlavičkoval Antoine Griezmann. Valencia přitom vstoupila do druhého poločasu aktivněji a v 60. minutě mohl opět srovnat krok Carlo Soler, který z rohu malého vápna donutil k zákroku Jana Oblaka.

Valencia se dočkala opětovného vyrovnání čtvrthodinu před koncem, kdy ve vápně Atletů zahrál rukou Saúl Ňíguez a Dani Parejo razantní střelou nedal Oblakovi šanci. Výsledek 2:2 ale dlouho nevydržel, za další dvě minuty si Atlético vzalo vedení zase zpátky. Ángel Correa se rozhodl vzít celou akci na sebe, poté co se vyhnul obránci, zamířil dělovkou na přední tyč a Neto mohl jen sledovat, jak balón končí v síti.

Hostům už moc času na vyrovnání nezbývalo, v závěru zápasu měl Dani Parejo zajímavou standardku, ale společně se zdí přestřelil i branku. Atlético si nastavený čas pohlídalo a ve šlágru kola porazilo Valencii 3:2, čímž se stále drží ve hře o titul, byť ztráta na Barcelonu je výrazná. Valencia si porážkou zkomplikovala postup do Ligy mistrů.

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - FC Barcelona 0:2

23.04.2019 21:30

Góly: 54. Carles Aleñá, 60. Luis Suárez (pen.)

Barcelona ani tentokrát nezaváhala a ze stadionu Mendizzorotza veze vítězství 2:0. Hosté měli po celý zápas velkou převahu, ale prosadili se až po změně stran, kdy nejprve otevřel skóre utkání jedenadvacetiletý talent Carles Aleñá a po něm pečetil výsledek Luis Suárez. Do utkání vůbec nezasáhl Lionel Messi.

Katalánci vstoupili do utkání bez své největší hvězdy Lionela Messiho, který začal jen na lavičce náhradníků, naopak v sestavě záložní řady se objevil teprve jedenadvacetiletý mladík Carles Aleñá. Pro Deportivo to byl velmi důležitý zápas, svěřenci trenéra Abelarda chtěli přerušit nelichotivou sérii bez vítězství a ještě zabojovat o pohárovou Evropu.

Do úvodní šance se dle očekávání dostala Barcelona, v 8. minutě musel Pacheco likvidovat přízemní střelu Luise Suáreze a dorážku Coutinha zablokoval obránce Navarro. Barcelona v poklidu kombinovala a hledala skulinky uvnitř defenzívy Alavésu, která jinak fungovala velice dobře. Utkání postrádalo vyšší tempo a první poločas vyjma zmíněné šance dua Suárez-Coutinho nic dalšího nepřinesl.

Bezbrankový stav na stadionu Mendizorrotza vydržel do 57. minuty, kdy Robertovu přihrávku šikovně přepustil Suárez na Carlese Aleñu, který střelou k tyči poslal Barcelonu do vedení. O chvíli později přišla pro domácí další pohroma. Branka Umtitiho sice nebyla uznána, ale protože Tomas Pina zahrál rukou, nechal sudí zahrávat pokutový kop. Při Messiho absenci se míče chopil Luis Suárez a i když Pacheco vystihl směr, na střelu k tyči nedosáhl.

Barca nezačala druhý poločas nijak aktivně, přesto si do 60. minuty vytvořila pohodlný dvoubrankový náskok, což znamenalo, že Lionel Messi nakonec do hry vůbec nemusel. Barcelona si vedení pohlídala a udělala další krok na cestě za obhajobou mistrovského titulu.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Girona FC 1:0

23.04.2019 20:30

Góly: 67. Míchel Herrero

Přímý záchranářský duel mezi Valladolidem a Gironou skončil vítězstvím domácího celku 1:0. Po hodině hry se o to jediným gólem postaral Míchel. Pro Gironu šlo už o pátou porážku v řadě, která je v případě úspěchu konkurentů může poslat do sestupového pásma.

Důležitost utkání byla pro oba celky enormní, Valladolid i Girona balancují nad sestupovou propastí. Domácí tým se mohl v případě vítězství dostat před svého soupeře, jenž se v LaLize trápí a prohrál už čtyři zápasy v řadě.

První poločas nabídl spíše opatrnější fotbal a pokud se někdo osmělil, byl to domácí Valladolid. Waldo Rubio svým pokusem v úvodních minutách jen pozdravil Bunúa. Ve 27. minutě měl Waldo na kopačce o poznání větší gólovku, s balónem na noze se dostal až do blízkosti Bunúa, který mu zmenšil střelecký uhel a šanci zmařil. Girona, která spoléhala na Cristhiana Stuaniho, se do větší příležitosti nedostala. První poločas nakonec skončil 0:0, přestože Guardiola sice na sklonku poločasu dal gól, ale z jasného ofsajdu, což neuniklo pozornosti sudímu a gól tedy neplatil.

Nerozhodný výsledek vydržel do 67. minuty, kdy po přihrávce Ünala se nádherně trefil z voleje Míchel! Výstavní branka znamenala důležité vedení domácího celku 1:0 a na tahu byla Girona. Její šance ale nepřicházely, osm minut před koncem se z těžké pozice opřel do balónu Moyano, ale Bunú vůbec nemusel zasahovat. Girona dostala ještě šest minut nastaveného času, ale ani během něho nedokázala obranu Valladolidu jakkoliv překvapit. Domácí těsné vedení udrželi a po 34. kole se vymanili ze sestupového pásma, kam se naopak může propadnout Girona.

Více informací k zápasu

SD Huesca - SD Eibar 2:0

23.04.2019 19:30

Góly: 54. Enric Gallego, 57. Ezequiel Ávila

Huesca dokázala překvapit a na domácí půdě stadionu El Alcoraz porazila návštěvu z Eibaru. Díky dvěma rychlým brankám od Gallega a Ávily z úvodu druhého dějství bere tři body a alespoň na pár hodin se odpoutává od posledního místa v tabulce.

Huesca byla velkým outsiderem, ale protože jí nic jiného nezbývá, soustředí se na zoufalý pokus o záchranu. Dnes večer začal aktivněji hrát Eibar, který kromě vlastních ofenzivních akcí nedovoloval domácí Huesce směrem dopředu prakticky nic. Že by to byl z jedné nebo druhé strany nějaký pohledný fotbal, to se rozhodně říct nedá. Velmi často se hráči obou týmů uchylovali pouze k nákopům co nejdál od vlastní brány.

První vážnější akce jsme se dočkali vlastně až po třiceti odehraných minutách. K centru z pravé strany se dostal kapitán Etxeita, který ale hlavou trefil pouze konstrukci branky! Na to by brankář Dmitrović rozhodně nestačil reagovat. Velmi dobrou ranou se prezentoval také Ávila, jenže z voleje mířil těsně vedle tyče. Eibar měl také kopu smůly, protože ještě v prvním dějství musel střídat dokonce dvakrát.

Kvůli zraněním odešli ze hřiště nejprve Kike García a posléze také Papakouli Diop. Jinak ale první půle byla spíš zklamáním. Do té druhé vešla domácí Huesca stejně aktivně a hrozila mnohem víc než trochu dezorientovaný Eibar. Ávila napoprvé ještě neuspěl, ale o pár minut později už domácí vedli.

A zaslouženě. Cucho poslal do vápna střílený centr a Enric Gallego se patičkou trochu nečekaně a hodně elegantně prosadil! Sudí sice ještě zkoumali věrohodnost branky na videu, ale gól nakonec uznali.

Aby se šokovaný Eibar nestačil jen tak vzpamatovat, o pouhé dvě minuty později Huesca definitivně rozhodla. Skvělý signál z rohové zastávky posadil míč na hranici vápna, kde jej Luis Ezequiel Ávila nádhernou bombou poslal do sítě - 2:0.

Eibar nebyl schopný reagovat a jeho klasická hra se omezovala jen na zmatené nákopy vpřed. V samém závěru sice ještě zahrozil střídající Sergio Enrich, ale špatným zakončením jen potvrdil dnešní zmar favorizovaného Eibaru. Huesca proto ještě žije.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona34248285:3280
2.Atlético Madrid34218551:2371
3.Real Madrid34205959:3865
4.Sevilla FC341671159:4255
5.Getafe CF341413743:2955
6.Valencia CF341216640:3152
7.Athletic Bilbao341213937:4049
8.Deportivo Alavés3412101235:4446
9.Espanyol Barcelona3411101340:4943
10.Real Betis341271539:4943
11.Real Sociedad3410111339:4241
12.CD Leganés3410111333:3941
13.SD Eibar349131242:4740
14.Villarreal CF349121343:4639
15.Levante UD349101551:6137
16.Celta Vigo34991648:5736
17.Real Valladolid348111529:4735
18.Girona FC348101634:4734
19.SD Huesca346111737:5529
20.Rayo Vallecano34772036:6228

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (151)

Přidat komentář
Kokesh

BREAKING: The Spanish Super Cup is set to be played in Saudi Arabia for the next 6 seasons.

Reagovat
ADM

Ak to bude konečne len na jeden zápas, tak nech, ale chceli z toho robiť tuším súboj 4 tímov

Reagovat
Hristo Stoichkov

Je to tak, bude to naprostá šílenost.

Reagovat
smazaný uživatel

A další krok k titulu.

V souboji Getafe s Realem mám skoro chuť přát Mordoru ... teda tomu většímu.

Reagovat
alcantara

Jednoznacne. Hala Madrid!

Reagovat
valloire

no to ti trvalo

Reagovat
smazaný uživatel

Zapomněl si vzít prášky a takhle to dopadlo.

Reagovat
valloire

takže vlastně říkáš, že fandit Barceloně lze jen pod práškama jo?

Reagovat
smazaný uživatel

Bavíme se o fandění Realu, dědo. O Barceloně tu není zmínka. Určitě sis taky zapomněl vzít prášky.

Reagovat
valloire

jelikož fandí Barceloně, tak je to dané....mozek ti vynechává z těch drog co?

Reagovat
smazaný uživatel

Píše, že bude fandit v tomto zápase Realu -> z toho vyplývá, že si nevzal prášky. Barcelony se tato diskuze vůbec netýká. Negace vyrazu "fandím Realu" není výraz "fandím Barceloně", dědo.

Chápu, že jsi už starý senilní děda, ale občas by ses mohl zeptat v tom vašem domově důchodců nějaký pečovatelky, aby ti vysvětlila věci, kterym ty vůbec nerozumíš, dědo.

Reagovat
valloire

Ty si debil, popíráš cos napsal a blábolíš jak je tvým dobrým zvykem a proto jsi zván Velký Blábol.

Reagovat
smazaný uživatel

Zapomněl si vzít prášky, a proto fandí Realu. To by pochopilo i sjetý dítě, dědku senilní.

Reagovat
valloire

No ano ty genie. Co z toho vyplývá, když jinak fandí Barceloně? Kolik je dva plus tři? To jsou otázky co?

Reagovat
smazaný uživatel

O Barceloně v tomto příspěvku vůbec není řeč, dědo. Stejně tak by mohl fandit všem 18 ostatním týmům a výsledek by byl stejný. Když už začínáš s příklady, tak ti dám taky jeden. Jak by vypadala matice pro krychli v 3D prostoru, dědo?

Reagovat
valloire

a furt je sjetej

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo, dědo?

Reagovat
Ed_Hazard

To bez debaty

Reagovat
Visca el barca

Getafde v LM fakt ne, odporný klub. Snad jim dá Bale hatrick a potvrdí své setrvání v tom odporném Madridském klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CHONG

Tým s jedním z nejnižších rozpočtů v LL (který byl ještě předloni v Segundě) hraje koukatelný fotbal a bojuje o LM s daleko věhlasnějšími konkurenty, to je fakt hnus, co si to vůbec dovolují

Reagovat
smazaný uživatel

přesně. Ať táhnou do zádele.

Reagovat
CHONG

To by mě zajímalo, co přesně ti na Getafe tak vadí, že proti nim budeš dokonce fandit Realu?

Reagovat
Mercury

Ja teda taky nechapu ten hate vuci Getafe

Reagovat
Kokesh

Tohle je fakt úsměvný boj. Girona na padáka a oni se radši zajímají, kdo bude letos v LM...ani jeden příspěvek o ní, radši psát nepřející sracky a cítit se u toho strašně cool.

To je jak kdyby někdo od nás vyloženě přál Gironě sestup (přitom je to evidentně všem u prdele ). A to ti kucii katalansti k tomu mají fakt blízko...další dva zápasy Sevilla, Getafe...a pak zápas o přežití s Levante.

Reagovat
Mercury

O Girone se tady ale zminuji lidi docela casto. Opet vcelku zbytecny koment..

Reagovat
Kokesh

Kdo, jeden a ten samý, Jordi Alba? Tihle bojovníci za spravedlnost asi moc ne...

Reagovat
smazaný uživatel

Bojovníci za spravedlnost? Ty si pleteš pojmy už úplně ve všem. Jestli si to Getafe uhraje na hřišti, tak bude spravedlivé, aby se tam dostalo. Ale úplně jiná otázka je, jestli jim to přeju nebo ne.

Reagovat
Kokesh

Vy jste jak nějaká sekta, jak se vždy vyrojite.

Jeden velký pojem seš ty sam Jiříku, to mi staci.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyrojíte? Vždyť tady v tom vlákně píše skoro stejně Madristů jako Culés.

Neodváděj pozornost od tématu. Vysvětli nám ty bojovníky za spravedlnost.

Reagovat
Kokesh

Na tohle mám svou teorii, Jiří. Getafe je tu zafixovane jako klub s nehezkým fotbalem, těžící s odložených hráčů RM, bojující většinou ve spodku tabulky a podporované malou sortou lidí (což je ale celkem logické ve městě, kde působí Atlético i RM).

A pro některé je evidentně jednoduché, něco takového nenávidět, neprat jim úspěch...i když se letos prezentují úplně jinak. To přece není to samé, jako neprat Gironě, která hrála loni ofenzivní fotbal a je z Katalánska, které tak moc nenávidí Madrid.

A pak tu dokonce ty začneš psát bludy o oblíbenosti Getafe ve Španělsku vycucane z prstu...akorát si už nějak tak neuvědomuješ, že momentálne oblíbenost čehokoliv katalánského mimo Katalánsko je v celém Španělsku dosti nevalná...ale hlavně, že máš svou pravdu. Že, Jiří.

Reagovat
CHONG

Kdoví, jestli Jirka není sám pan hradní mluvčí, tolik lži, fabulací, smyšlenek, polopravd a informací vycucaných z prstů, to umí jenom on

A ten hate na Getafe jsi vystihl přesně, nadává se na ně kvůli tomu, čím se prezentovali před sestupem a co v důsledku toho úplně eliminovali, prostě blázinec.

Reagovat
smazaný uživatel

tenhle popis presne sedi na tebe

Reagovat
smazaný uživatel

Drž se v tý diskusi niti. Takovýhle kličkování nemá smysl - nezakecáš to a každej si o tobě stejně bude myslet svoje.

Já nejsem člověk, kterej by mezi klubama surfoval jak po vlnách. Getafe prostě nemám rád a popravdě - ve Španělsku je spousta klubů, kterým se vždy alespoň z nějakého důvodu dá přát. Nemusím si hledat důvody, proč přidat Getafe (se symptomy, které jsi pěkně popsal) k oblíbeným klubům. Přiznám se, že v LaLize mám vždy velký problém vybrat 3 kluby, kterým bych nepřál setrvání v lize. Je teda docela praktické mít Getafe jako ten klub, kterej vždy rád odstřihnu. Ne, teď to trochu zlehčuju. Je to prostě tak, že Getafe dlouho bylo spojeno s Realem, takže tam přirozeně pozitivní vazba vzniká strašně složitě. Dál tady máš to jejich oraniště, na kterém jim kvetou fialky. To prostě není nic, co by fanda Barci oceňoval.

To s neoblíbeností Getafe jsem četl (a klidně napíšu, že opakovaně).

Co se Katalánska ve Španělsku týká, tak Španěly chápu. Katalánci jim chtějí rozbít stát, což prostě není z jejich pohledu nic příjemného. Taky bych se na Slezany díval skrz prsty, kdyby se chtěli odpojit. Respektoval bych jejich názor, ale rád bych je za to neměl.

Mezi náma je jeden velký rozdíl - já se snažím diskutovat co nejvíc věcně, ty (a CHONG) na to jdeš přes osobní ataky a znevažování partnera v diskusi. Každýmu je jasný, proč to tak děláš, pane Pravdo.

Reagovat
CHONG

Ten poslední odstavec je vtip, často děláš totéž

Reagovat
smazaný uživatel

když si to ten druhý zaslouží. Ne mezi normálními.

Reagovat
CHONG

Ty si to ale zasloužíš

Reagovat
Kokesh

Osobní ataky? Posledních 14 dní jsem tu četl jen tvoje negativní reakce na mou osobu, kde jsi nezapomněl pokaždé přidat nějakou osobní zesměšňující poznámku. To už je od tebe fakt hardcore.

Reagovat
Eichel

Reagovat
smazaný uživatel

On nechápe, že ostatní nevidí svět jeho duálním pohledem MY vs. VY. Prostě - vy nenávidíte naše Getafe, tak my vám za to začneme nenávidět Gironu ... no debilita. Ale vysvětluj jim to.

Getafe je dlouhodobě otravný klub, který prostě nemám rád. Tohle se tady řeší dlouhodobě a nechápu, proč bych je najednou měl mít rád, nebo bych dokonce měl chtít, aby LaLigu někdo takový zastupoval v LM.

Ohledně Girony - kdyby vypadla, tak to bude mrzet, ale přežije se to.

Reagovat
CHONG

Tak to jo, to je pádný důvod opakovaného hateu, Ovčáček hadr

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Generalní Gladiator

úsměvnej seš ty, typickej lepšočlověk,kterej ví ze všech nejlíp,co by si měl jinej člověk přát

Reagovat
Jordi Alba

Tohle je spíš úsměvný komentář. Girona na padáka bohužel je, prohrála posledních 6 zápasů a očividně jí docházejí ke konci sezóny síly, ostatně jak tomu bylo už i dříve v Segundě. Zajímat se o to, kdo bude hrát LM je normální, stejně tak jako třeba boj o titul, EL, sestup, tohle není jen Barcelona x Real. Viděl sem tuhle sezónu přes 20 zápasů Girony v LL a 5 v CdR, občas tu o ní něco napíšu, ale proč to psát furt, když reálně to zajímá 2 lidi. Ta myšlenka, že fanda Barcelony = automaticky fanda Girony a u Realu = Getafe je taky lol.

Reagovat
Kokesh

Tak mi ukaž fanouška Barcelony, který přeje Getafe a fanouška Reálu, který přeje Gironě, ty LOLe...to, že oblast působení obou dvou k sobě automaticky přitahuje své malé zastánce je tak trochu logicka..mimochodem já tě spíš chválil za konzistenci, tak nechápu proč se vztekas.

Reagovat
smazaný uživatel

A další krásný logiský zářez. Není tady jediný fanoušek Barcelony přející Getafe a jediný fanoušek Realu přející Gironě, takže je musejí ti fandové obecně nenávidět. Člověče, ty jedeš.

Reagovat
Kokesh

Co to tady meleš tupelo? kde píšu něco o nenávisti? Já se tady nenávistné proti Gironě neprojevuji, je mi úplně jedno.

Reagovat
smazaný uživatel

Kokesh24.04.2019 12:07#

A pro některé je evidentně jednoduché, něco takového nenávidět, ....

Reagovat
Kokesh

A co jiného to od vás směrem k Getafe je? Já nic podobného směrem ke Gironě nečtu...

Reagovat
smazaný uživatel

Ptal jsi se, kde píšeš něco o nenávisti.

Reagovat
Kokesh

Jjo, 12 minut po komentu ..ty seš fakt Jirka.

Reagovat
smazaný uživatel

A co to mění?

Reagovat
Jordi Alba

Bude jich asi stejně, jako fanoušků Vale, co fandí Seville a Espanyolu, co fandí Eibaru. Oblast působení může přitahovat, ale právě i dost oddalovat.

Reagovat
Kokesh

Říkám, ukaž mi jednoho...kdo se tady za své působení na tomhle webu takhle prezentuje...ať to je opravdu lol, jak píšeš...

Reagovat
Jordi Alba

Proč tady? Já nepíšu, že nějakej fanoušek Barcelony fandí Getafe, on skoro žádnej tady nefandí ani Gironě. To, že si zapnu livesport, podívám se na góly a statistiky, loupnu si to na EF do vedlejších a napíšu tu jednou za rok Girona ze mě dělá fanouška?

Reagovat
Kokesh

Protože se tady prezentujeme. Nejsme místní a nikdy to nebudeme chápat jako oni. To dost tě nenávisti, co tu někteří předvádí právě vysvětluje...místo podpory radši hate na ostatní. Proč? Protože Barca a RM se musí nenávidět...ale většina to tak ani necítí, jen chce být strašné cool.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona a Real se nenávidí jen kvůli politice. Představ si, že by to tvého kraje přijel fašistický generál, začal popravovat a zatýkat lidi kvůli jejich názoru a okrádal je o majetek. Taky by se ti to nelíbilo a nesnášel bys je.

Reagovat
Baronne

Mně je třeba úplně u prdele, z jaký oblasti oba kluby pochází, ale Girona je mi sympatičtější než Getafe čistě proto, že naše zápasy s nima mám radši. Přijde mi, že proti Getafe se nám hraje prostě špatně..

Reagovat
Anacron

Takže jsou ti prostě sympatické kluby které proti vám nekladou odpor?

Reagovat
Baronne

Hele vpodstatě jo , když jsem ještě dřív fandil víc Chelsea, tak sem nenáviděl Newcastle protože nás prostě vždycky obrali o body.. U Barci to byla zas třeba jednu dobu Malaga, pak myslim že i Levante.. Ale je to i způsobený tim, že mám radši obecně útočný týmy, a zároveň se proti útočnejm týmům Barceloně daří.. Třeba když koukám na Atletico, tak to si vytrhávám vlasy..

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsou pryč ty časy, kdy se všechny týmy proti Barceloně posrali a zalezli jen bránit a čekat, co se stane. Díky tomu je taky ta liga vyrovnanější a už se tak nevidí ty sedmigólový výprasky.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, jestli tady někdo fandí Getafe, ale spoustě lidí to je určitě u prdele.

Reagovat
smazaný uživatel

Vysvětlovat něco po pětadvacáté se mi nechce. Ne tobě. Stejnou otázku mi položíš zase za rok nebo za měsíc. To je jedno.

Reagovat
CHONG

V pohodě, už jsi na to odpověděl výše a je to pecka

Reagovat
Elliasson

Reagovat
Rssa

Naopak, Getafe do toho!

Reagovat
smazaný uživatel

Radši Sevilla nebo Valencie v LM než Getafe. Nic proti nim nemám, ale u Sevilli s Valencii je mnohem větší šance že tam něco uhrají i proti Evropské špičce.

To že se tady někdo pohoršuje nad tím že jim někdo nepřeje je směšný. Taky raději uvidím v LM třeba Arsenal než aby tam byl Everton nebo podobně.

Reagovat
Visca el barca

Přesně tak.

Reagovat
CHONG

Kdo si to v 38 zápasech uhraje, ten tam má být, tečka.

Reagovat
smazaný uživatel

A to někdo rozporuje?

Reagovat
CHONG

Spíš polemizuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo polemizuje o počtu bodů a postavení v tabulce?

BTW dá se vůbec polemizovat o něčem tak konkrétním a jasném, jako je číslo?

Reagovat
CHONG

Polemizuje se o jakési zaslouženosti toho postupu na úkor Sevilly či Valencie, kdy postavení v tabulce a počet bodů jsou právě trochu odsunuty na vedlejší kolej.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to mi schválně najdi, protože to já tady nečetl.

Reagovat
CHONG

Začátek tohoto vlákna je ve své podstatě takovou polemikou a v průběhu sezóny toho bylo víc a bylo to zřetelnější.

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslím, že to vždy stálo tak, že jim to lidi prostě nepřejí a nechtějí je v LM. Body asi nikdo rozebírat nemůže.

Reagovat
Elliasson

To je jasné, ale Španělsko není zas tak blízko k tomu, aby ztratilo jistotu 4 míst v Lize Mistrů a když jednou za čas vybojuje tuto soutěž takový tým jako Getafe, tak to jménu španělské ligy pomůže. Přirovnal bych to k basketbalové Gran Canarii.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to myslel spíš co se týká atraktivity zápasu než nějakých bodů do koeficientu.

Reagovat
CHONG

Vždyť Getafe hraje letos daleko lepší fotbal než Sevilla a Valencie.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud do LM půjde tým jako Getafe, který s takovými zápasy nemá zkušenosti, tak pravděpodobně vypadne už ve skupině a promítne se to v koeficientu za 5 let.

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdy bych nečekal, že uvadlou diskusi u LaLigy rozproudí tak bezvýznamný klub, jakým je Getafe. Neuvěřitelný.

Reagovat
CHONG

Buď rád, minulé kolo sis stěžoval na málo komentářů, tak se to teď trochu zlepší a nebude to po tisíci prvé Real vs. Barcelona nebo Messi vs. Ronaldo A navíc jsi tu diskuzi odšpuntoval ty sám

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, já jsem skoro až nadšený, že je tady konečně někdo, z koho vypadne víc, než přiblblý smajlík.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pantondavo

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Bakary3

Sice diskuze o hovně, ale oproti Messi x Ronaldo svěží vítr

Reagovat
Rudnevs

Paráda. Síce sa furt hádajú jak retardi, ale už len to, že zmenili tému je pozitívne. Je to príjemné osvieženie, že sa tu riešia i kluby ako Getafe alebo Girona.

Inak, osobne by som postup prial najviac Valencii (zo subjektívnych dôvodov - sympatie), ale Getafe by bolo taktiež super. CL tomu klubu ako takému moc nesvedčí, ale možno i práve preto by som ich tam rád videl. Bolo by to také nezvyčajné, neohraté a fajn príbeh (ja viem, trebárs postup Paderbornu do BL si neprajem, hoci je to tiež neohratý klub, ale niekedy to proste cítiš tak, niekedy inak - holt sympatie, no...)

Škoda, že (podľa očakávaní) odpadol Aláves, to by bolo taktiež dosť neohraté a tak trochu návrat úspešného klubu z dôb minulých (na prelome tisícročia boli dobrí, hrali finále poháru UEFA, ale potom spadli). A do budúcna snáď bude podobné pozície atakovať i Betis, to je veľmi sympatický klub a majú dobrú koncepciu.

Reagovat
Juan Román Riquelme

Champions vo Vitorii-Gasteiz by bola pecka, hodinu od domu a asi by som neodolal a siel na zapas

Reagovat
Bakary3

Jo, aspoň chvíli se hádali o něčem jiným, ikdyž to vlastně bylo pořád Barca - Real

Já samozřejmě doufám taky ve Valencii, přeju jim... Ale bude to už hodně těžký...

Ikdyž věřím, že když se Getafe celý rok pohybuje ve Španělsku na čtvrtým místě, určitě by nám v lize mistrů nabídli kvalitní fotbal, to už něco umět musí

Reagovat
Jordi Alba

Betis to je taky jeden velkej vtip.

Reagovat
technecium

Betis Ti měli být s tím kadrem na místě Getafe

Reagovat
Vincent Vegan

snad udrží kádr a přijde konečně pořádný hrot, to je asi největší slabina

Reagovat
Messiáš

Villarreal se hezky rozjel k zachrane, Betis fakt marnost

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně Getafe

Reagovat
smazaný uživatel

Osobne nerozumiem tomu hejtu na Getafe.

Ak takýto malý klub v ospevovanej LaLige uhral zatiaľ 55 bodov a patrí mu priebežne štvrtá priečka, tak klobúk dolu.

Ak dokázali včera držať krok s Realom Madrid, klubom s 10 krát väčšou hodnotou kádra, tak klobúk dolu.

U väčšiny toto vzbudzuje skôr sympatie a nejakú zášť by človek mohol očakávať od fanúšikov Valencie a Sevilly, ale aj to by bolo nepochopiteľné, ale u fanúšikov FCB je to na smiech, či na diagnózu.

P.S. Mne je sympatický aj Cardiff, ako sa srdnato bije aby nevypadol.

Reagovat
alcantara

Nemam rad Getafe=diagnoza Zvlastne myslienkove pochody.

Reagovat
roman1978

Reagovat
smazaný uživatel

Ajajáj...zas niečo vytrhnuté z kontextu, alebo problémy pochopiť písané slovo.

Čítaj to celé.

Malý klub, tak rozpočtom a zázemím, ktorý nijako neohrozuje giganta, svetový top klub. S ktorým ten top klub nemá žiadnu rivalitu, žiadne "nevysporiadané účty", ale u jeho fanúšikov vzbudzuje averziu či antipatiu...

Iracionálne! Nič viac, nič menej.

Reagovat
Diego2

Normalka, pachut ze to bylo Bcko Realu ....a jsou z Madridu...ja osobne nemam proti nim nic...ale urcite LM vic preju Seville nez Getafe.

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak. Prostě je mi víc sympatická Sevilla a Valencie. A raději uvidím v LM je než Getafe. To jestli si to uhrajou je něco jiného.

Reagovat
smazaný uživatel

OK. To je v poriadku.

Reagovat
Kokesh

Kdyby to podával kazdy takhle, nikdo se nehadá...jenže pak tu přijdou další a začnou psát o odpornem klubu a ostudě pro španělskou ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro španělskou ligu to nebude ostuda. Stejně si zbytek Evropy bude myslet, že to jsou nějací Maďaři nebo něco podobného.

Reagovat
valloire

nebo polácí, což si myslí o Barceloně

Reagovat
Diego2

Reagovat
smazaný uživatel

To je ale trochu futbalový analfabetizmus, považovať Getafe za béčko Realu Madrid.

Reagovat
roman1978

A proč jako, když tomu tak je už dlouhá léta? + historicky některé vypuštěné zápasy ve prospěch bílých atd atd.

Prostě každý má určitý vkus a líbí nebo nelíbí se mu něco, co je mu blízké. Třeba spousta fanoušků barcelony má ráda i styl ajaxu. Stejně nemá spousta fandů v ČR

Reagovat
roman1978

ráda nic z Polska. apod apod.

Reagovat
smazaný uživatel

1/ Tak béčko Realu je Castilla, ak sa nemýlim. Možno mi oponuješ, že neoficiálne béčko...ale to už by sme boli v konšpiráciách po uši.

2/ Proti gustu žiaden dišputát. Ty napr. nemáš obľúbený klub a je to v pohode. Si nad vecou a fandíš zrejme iba dobrému futbalu. OK.

3/ Spojenie Ajax - Barcelona trvá takmer 50 rokov, odvtedy, čo tam odišiel trénovať Michels a nasledoval ho neskôr Cruijff s Neeskensom. S menšími prestávkami sa tam objavujú Holanďania stále, či už ako tréneri, či ako hráči, alebo oboje.

Reagovat
Diego2

Bcko jen jako - v Getafe casto hrali odlozeni hraci z Realu proto vytvari dojem Bcka

Reagovat
roman1978

getafe je hnusný paklub s hnusným stadionem a hnusným oraništěm. nevím, proč bych jim měl přát. třeba takové rayo je úplně něco jiného.

Reagovat
Kixi Syhimour

A není trochu "romantické", že takový malý klub vůbec bojuje o Ligu mistr", s takovým rozpočtem a proti takovým velikánům. To je například důvod, proč jim přát/fandit.

Reagovat
roman1978

pro mne ne. to romantické bylo, když vyhrál lestr premiérlíg a nebo, když v na mistrovství světa ve skůkru prohrál asi nejlepší hráč historie s amatérem a vypadl.

Reagovat
alcantara

Co konkretne je vytrhnute z kontextu, ked napises " u fanúšikov FCB je to na smiech, či na diagnózu."? Takze je povinnost mat rad vsetky male kluby? Ja ich mam rad, asi tak, ako fanusikovia Getafe maju radi Barcelonu

Reagovat
smazaný uživatel

Žiadna povinnosť mať rád malé kluby nie je!

Len je nepochopiteľné, zrovna od fanúšikov giganta ten hejt.

Mne to príde, ako keby hokejový fanúšik Kanady hejtoval Lotyšsko či V.Britániu...

Reagovat
Anacron

Jde o výkony v LM příští sezonu. A v tom je pravděpodobnější že bude lepší Sevilla nebo Valencia. To je celý. Tady není žádná antipatie k tomu klubu. Respekt za to jak hrají a očividně si tu LM zaslouží ale kvůli tomu jim nemusím fandit ne.

Reagovat
smazaný uživatel

S tým čo píšeš predsa nemám žiadeny problém.

Nepíšeš "odporný paklub" a podobné invektívy. S rozumnými ľuďmi sa dá vecne diskutovať.

Reagovat
Anacron

Reagovat
alcantara

Nechapem, co je na tom nepochopitelne, ale nevadi

Reagovat
Messiáš

On už to tu zminoval dříve Hristo a tam ty důvody máš celkem pěkně shrnuté. Mě Getafe nijak extra nevadí, napojení na Real je mnohem menší než bývalo v minulosti, ale ani to nebyl důvod, proč bych je nutně musel vidět pryč z La ligy, ani Burger King, ani mizivé návštěvy. Na druhou jako fanouškovi La Ligy jako celku přeji všem týmům, aby se dostaly, co nejdále, týmy se stávaly konkurenceschopnějšími a liga dále rostla. A to je to, co u Getafe si nějak nedokážu moc představit. Stejně jako si nepřeji sestup Ponorky nebo Celty (aji na úkor katalanské Girony, která je stejně hlavne pračka pro City), tak chci, aby v LM La ligu reprezentoval nekdo konkurenceschopnej, kterej navic ty penize otoci a investuje

Reagovat
Anacron

Přesně

Reagovat
Atlético de Madrid

A neni teda spis lepsi, kdyz jednou neco vydela i Getafe, nez aby u sebe kumulovalo penize tech par uz ted bohatych klubu, ktery inkasujou stovky milionu jenom z prodeju nazvu stadionu mezinarodnim korporacim? Navic mi prijde trochu postizeny predpokladat, ze Getafe bude hur "reprezentovat spanelskou ligu" nez tymy, ktere v primem souboji skoncily hur. Pokud jsou tam dobre, tak si to snad mely uhrat samy, ne? Mame tu plno prikladu, kdy docela spektaluarne vyhouchly i vetsi tymy. Valencia v sezone 13-14 malem skoncila treti v lize a nasledujici sezonu byla uplne marna, skoncila treti ve skupine LM a vyletela v osmifinale EL. Sevila letos dostala na prdel od Slavie v EL... Atletico loni taky skoncilo treti ve skupine LM a i kdyz nakonec tu EL vyhralo, neni to uplne to, co se pred sezonou ocekavalo. A neni to tak davno, co Real dostaval sest let na prdel v osmifinale... takhle se da pokracovat. Tim chci rict, ze i velky tymy udelaj cas od casu v Evrope ostudu, tak proc by si to jednou nemohlo zkusit Getafe?

Reagovat
roman1978

ale tady celou dobu nikdo nerozporuje to, že když si to uhrají, tak ať si to zkusí. tady pár jedinců řeší jen to, že jim to někteří prostě nepřejí a chtějí tam vidět raději někoho jiného. někdo v tom vidí osvěžení pro budoucí ročník, jiní v tom vidí pouze rozprodaný kádr po sezoně a nudu a šeď a trapas.

Reagovat
Atlético de Madrid

Já jsem reagoval na tu část příspěvku o tom, že někdo bude reprezentovat la ligu lepe a ze nekdo ty penize radeji lepe investuje a otoci.

Reagovat
Kokesh

Proč hned rozprodany kádr? Tři jejich nejlepší střelci mají přes 30 let, neřekl bych že individuálně mají tak zajimave hrace pro lépe ekonomicky fungující kluby, ale prostě jim to šlape týmově.

Navíc mají dva roky opravdu konzistentní výsledky, žádné propadáky jako Sevilla nebo Valencia. Samozřejmě síla zabrat v zápase o všechno bude určitě na straně obou zmíněných klubu, ale nechapu, proč by přes tohle všechno mělo dělat Getafe La Lize ostudu...

Ona i ta návštěvnost v lize není nejhorší ze všech a třeba Girona má prakticky stejnou. Ale u některých je to třeba vytknout a u druhých přejít, takhle to tady funguje.

Reagovat
CHONG

Reagovat
Elliasson

Tak my jsme měli těžkou skupinu a pak jsme tu Evropskou Ligu vyhráli hezkým způsobem.

Reagovat
Diego2

Reagovat
smazaný uživatel

https://youtu.be/weKSlmf18JE

Pique/Djene - Umtiti/Lenglet

Reagovat
Phillipinho

Djene je beast Bral bych ho do Atletica po odchodu Godina a Lucase.

Reagovat
Phillipinho

Tak jsem zvedav na ten boj o 4. misto. Nejlehci soupere ma Valencia, ale ta ma do toho vlozeny souboje s Arsenalem. Getafe to podle me nakonec neda, ale treba se pletu, bude to jeste zajimavy

Reagovat
Elliasson

Doufám, že se pleteš.

Reagovat
CHONG

Reagovat
misinho7

Zizu k Brahimovi„Som spokojný s jeho pokrokom. Mal skvelý zápas. Rád hrá a ja milujem nebojácnych hráčov, je rýchly a dobrý na lopte. Mal dobrý zápas, ale musel striedať kvôli kŕčom. Hral dobre a ja som šťastný, veľmi sa mi páči ako hrá. Pozrime sa, čo sa stane v budúcom ročníku. Klúčovou vecou je to, čo sa dnes stalo."

hmm akoze ja by som bol rad keby zostal, potencial ma a jeho priamociary futbal je fajn..ale to by uz musel ZZ vyhodit aj Lucasa a ked este nahodou zostane Rodrygo ako sa planuje tak neviem kde bude miesta

Reagovat
smazaný uživatel

Hazard / Vinicius - Benzema / Jovic - Asensio / Brahim .. časom za benzemu rodrygo ak bude mat na to

Reagovat
misinho7

akoze na papiery to vyzera riadne dobre ale myslim ze Vinco nebude backup Hazarda, Marca spekuluje a teda predpokladaju ze bude v zaklade, asi sa bude musiet preorientovat na prave kridlo ...

Rodrygo by mohol prvy polrok dat v Castille tak isto ako Vinco

Reagovat
smazaný uživatel

Ja by som bol za keby boli vyťažený 50 na 50 ... zápasov je veľa, samozrejme občas môžu hrať aj na inom poste (PK). Spomeňme si na áčko a béčko Zidana , vtedy valili obidve jedenástky. Rodrygo rok v castille , rok hostovacka a potom nahradiť benzina

Reagovat
misinho7

Rodrygo ale nie je hrot on nahradzovat Benzima podla mna nebude..toho snad nahradi Jovic ked pride.

Reagovat
Visca el barca

Firmino konec sezony?

Reagovat
MiChaEl

Reagovat
Hristo Stoichkov

Svalový zranění, zatím je potvrzeno pouze to, že dneska nebude hrát.

Reagovat
technecium

Kdo je vlastně z toho jejich trojzubce nejdůležitější?

Reagovat
Kixi Syhimour

Spíše vypadne-li nám jeden hráč ze základu mimo zálohu, tak máme problém proti vám

Reagovat
technecium

No a vypadnul?

Reagovat
Kixi Syhimour

Viz expresní zpráva. Asi bude v pohodě, Salát ani Mám problémy nehlásili, obrana taky, ale VvD měl menu problémy včera, ale nic vážného.

Reagovat
smazaný uživatel

Píšeš z telefonu?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

Možná

Reagovat
Mateo16

Pre ten velky zaujem zo strany ZZ o Pogbu, koho odpise ? Modrica alebo Kroosa ?

Ja tipujem Modrica.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele