34. kolo
24.04.2019 20:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Celta veze z Barcelony cenný bod, Aspas opět kraloval

Léčení Iagem Aspasem Celtě pomáhá a znovu zůstala nepřekonána. Na horké půdě Espanyolu Barcelona dokázal tým z Viga uhrát hodně cennou remízu i díky tomu, že se dvacet minut před koncem prosadil Maxi Gómez.

Poslední dobou platí, že když nastoupí veterán Iago Aspas, nejenže Celta hraje mnohem lépe, ale výsledky se dostavují v tom nejpozitivnějším slova smyslu. Celta i díky jeho přítomnosti a zkušenostem opustila po dlouhé době sestupové pásmo a vyrazila směle vstříc záchraně. Další bod si přivezla z Barcelony i přesto, že od 33. minuty prohrávala po brance Wu Leie.

Na úvod zápasu se šance na obou stranách přelévaly v poměrně rychlém tempu. Nejprve obránce Hugo Mallo dostal přihrávku do vápna a následně zakončil. Brankář Diego López ale předvedl famózní zákrok a jeho šanci zmařil. O tři minuty později se první šance dočkali i domácí hráči. Wu Lei si sběhl do vápna na delší centr a chybělo mu jen pár centimetrů k tomu, aby míč usměrnil do brány! Celta byla trochu překvapivě lepším týmem a míč její kopačky opouštěl jen zřídka.

Byli to ale domácí, komu se jako prvnímu povedlo střelecky se prosadit. Záložník Roca si skvěle sklepl míč a následně parádním lobem za obranu vyslal do šance zkušeného záložníka Wu Leie. Ten se brilantně položil do centru a brankář Rubén Blanco kapituloval.

Ke konci první půle to byla opět Celta, kdo hrozil výrazněji. Aspas padal ve vápně moc ochotně, zatímco Okay Yokuşlu byl zastaven bránícím soupeřem. Do druhé půle Celta vletěla razantní rychlostí. Ve 49. minutě napálil Iago Aspas jen tyč a z dorážky mířil Gómez jen do brankáře Lópeze! Opět ale mohli domácí trestat. Mario Hermoso si totiž skvěle naskočil na nadýchaný pas a trefil hlavou břevno!

Dalších několik centrů na Aspase nebo Gómeze úspěch neslavilo, ale v 72. minutě už hosté zaslouženě srovnali. Rychlý brejk táhl opět Aspas, který obešel na straně vápna prvního soupeře a nahrál na penaltu. Tam si naběhl Maxi Gómez, který pohotovou ranou z voleje srovnal!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele