34. kolo
24.04.2019 19:30 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Atlético přestřílelo Valencii a stále se drží na druhém místě

Atlético Madrid si ve šlágru kola dokázalo poradit s Valencií a po výhře 3:2 zůstává na druhém místě i ve hře o titul. Vyrovnaný zápas nakonec nabídl solidních pět branek, o které se podělilo hned pět různých střelců. Za Atlético skórovali Morata, Griezmann a Correa, zatímco branky hostů obstarali Gameiro a z penalty Parejo. Valencia si porážkou zkomplikovala případný postup do Ligy mistrů.

Diváci na Wanda Metropolitano nemuseli na úvodní branku zápasu dlouho čekat. Už po devíti minutách adresoval Juanfran centr na malé vápno, kde se na zadní tyči položil do míče Álvaro Morata a špičkou kopačky zařídil Atletům vedení. Valencia pak sice převzala iniciativu, ale proti tradičně dobře bránícímu Atlétiku se do šancí nedostávala, s výjimkou 38. minuty, kdy si Santi Mina obhodil Filipeho Luise a balón ještě posunul na lépe postaveného Kevina Gameira, který v tutovce překonal Jana Oblaka a srovnal na 1:1.

První poločas sice žádné strhující tempo nenabídl, přesto padly dvě branky. Před koncem prvního poločasu ještě zkusil střelecké štěstí Dani Parejo, ale jeho střela byla spíše takovým pozdravem pro Jana Oblaka.

Ani na začátku druhého dějství se nemuselo na první gól dlouho čekat. Atlético si krátce po změně stran vzalo vedení zpátky, když po Lemarově obloučku do šestnáctky přesně hlavičkoval Antoine Griezmann. Valencia přitom vstoupila do druhého poločasu aktivněji a v 60. minutě mohl opět srovnat krok Carlo Soler, který z rohu malého vápna donutil k zákroku Jana Oblaka.

Valencia se dočkala opětovného vyrovnání čtvrthodinu před koncem, kdy ve vápně Atletů zahrál rukou Saúl Ňíguez a Dani Parejo razantní střelou nedal Oblakovi šanci. Výsledek 2:2 ale dlouho nevydržel, za další dvě minuty si Atlético vzalo vedení zase zpátky. Ángel Correa se rozhodl vzít celou akci na sebe, poté co se vyhnul obránci, zamířil dělovkou na přední tyč a Neto mohl jen sledovat, jak balón končí v síti.

Hostům už moc času na vyrovnání nezbývalo, v závěru zápasu měl Dani Parejo zajímavou standardku, ale společně se zdí přestřelil i branku. Atlético si nastavený čas pohlídalo a ve šlágru kola porazilo Valencii 3:2, čímž se stále drží ve hře o titul, byť ztráta na Barcelonu je výrazná. Valencia si porážkou zkomplikovala postup do Ligy mistrů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele