34. kolo
23.04.2019 21:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Barcelona i bez Messiho uspěla v Alavésu

Barcelona ani tentokrát nezaváhala a ze stadionu Mendizzorotza veze vítězství 2:0. Hosté měli po celý zápas velkou převahu, ale prosadili se až po změně stran, kdy nejprve otevřel skóre utkání jedenadvacetiletý talent Carles Aleñá a po něm pečetil výsledek Luis Suárez. Do utkání vůbec nezasáhl Lionel Messi.

Katalánci vstoupili do utkání bez své největší hvězdy Lionela Messiho, který začal jen na lavičce náhradníků, naopak v sestavě záložní řady se objevil teprve jedenadvacetiletý mladík Carles Aleñá. Pro Deportivo to byl velmi důležitý zápas, svěřenci trenéra Abelarda chtěli přerušit nelichotivou sérii bez vítězství a ještě zabojovat o pohárovou Evropu.

Do úvodní šance se dle očekávání dostala Barcelona, v 8. minutě musel Pacheco likvidovat přízemní střelu Luise Suáreze a dorážku Coutinha zablokoval obránce Navarro. Barcelona v poklidu kombinovala a hledala skulinky uvnitř defenzívy Alavésu, která jinak fungovala velice dobře. Utkání postrádalo vyšší tempo a první poločas vyjma zmíněné šance dua Suárez-Coutinho nic dalšího nepřinesl.

Bezbrankový stav na stadionu Mendizorrotza vydržel do 57. minuty, kdy Robertovu přihrávku šikovně přepustil Suárez na Carlese Aleñu, který střelou k tyči poslal Barcelonu do vedení. O chvíli později přišla pro domácí další pohroma. Branka Umtitiho sice nebyla uznána, ale protože Tomas Pina zahrál rukou, nechal sudí zahrávat pokutový kop. Při Messiho absenci se míče chopil Luis Suárez a i když Pacheco vystihl směr, na střelu k tyči nedosáhl.

Barca nezačala druhý poločas nijak aktivně, přesto si do 60. minuty vytvořila pohodlný dvoubrankový náskok, což znamenalo, že Lionel Messi nakonec do hry vůbec nemusel. Barcelona si vedení pohlídala a udělala další krok na cestě za obhajobou mistrovského titulu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
Assassin11

0:3

Reagovat
boryland

1:2............Leo,Luis.............

Reagovat
smazaný uživatel

Barca nezačala druhý poločas nijak aktivně, přesto si do 60. minuty vytvořila pohodlný dvoubrankový náskok, což znamenalo, že Lionel Messi nakonec do hry vůbec nemusel.....

... a proto v 61. minutě naskočil do hry místo Ousmana.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele