34. kolo
25.04.2019 21:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Real nepotvrdil úlohu mírného favorita a z Getafe si odváží bod za bezbrankovou remízu

Real Madrid nedokázal navázat na předchozí úspěch s Bilbaem (3:0) a tentokráte si přiváží jen bod z půdy konkurenčního Getafe. Madridskému gigantovi to příliš vadit nemusí, neboť si upevnil třetí pozici s pětašedesáti body a prakticky si tím zajistil účast v příštím ročníku hlavní fáze Ligy mistrů. Domácí i přes nesmírně cennou remízu klesli na páté místo s pětapadesáti body a za čtvrtou Sevillou zaostávají vinou horšího skóre.

Také Getafe tedy usiluje o nejprestižnější evropskou klubovou soutěž i v pozdní fázi španělské ligy a o obrovský úspěch za poslední léta se jistě popere ve zbývajících čtyřech duelech. Kdo ve čtvrtek večer čekal ofenzivní choutky obou soupeřů, tak musel být nesmírně zklamán. Diváci se na Coliseum Alfonso Perez nedočkali jediného gólu a ani vyložených brankových příležitostí se neurodilo příliš mnoho.

Přitom Real se mohl dostat do vedení z první nebezpečnější akce utkání již po necelých dvou minutách hry. Na krásnou přihrávku od Isca si seběhl do pokutového území protivníka Benzema a pak po zemi mířil křížem ke vzdálenější tyči, kterou minul asi o metr. Zhruba po odehrané půl hodině se na opačné straně ozvali domácí, jenomže přímý volný kop Arambarriho z hranice šestnáctky dokázal vyrazit gólman Navas ke svým spoluhráčům.

V úvodním dějství se nic dalšího nepřihodilo, v 57. minutě se ve skvělé šanci zjevil aktivní Isco. Sedmadvacetiletý záložník obdržel přesně načasovanou kolmici do běhu a vzápětí zkusil štěstí z první, nicméně jeden z bránících hráčů mu gólovou radost překazil a jeho pokus dokázal zablokovat. Do asi největší příležitosti tohoto střetnutí se dostalo Getafe a to v 74. minutě, které nakonec mohlo převrhnout misky vah na svou stranu.

Po hezké přízemní kombinaci na pravém křídle a finální zpětné nahrávce do volného prostoru se do míče opřel Molina a famózní Navas vyrážel jednoruč před sebe, vzápětí si kostarický reprezentační brankář brilantně poradil i s velmi nebezpečnou dorážkou Jaimeho Maty z deseti metrů. Ve zbývajícím průběhu k ničemu zásadnímu nedošlo a výsledek se už nezměnil. Bílý balet se příště utká v místním derby s Vallecanem, CF zavítá do San Sebastianu a narazí na Real Sociedad.

Autor: Viktor Sandev / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Filip236

0:2

Reagovat
boryland

1:1..............

Reagovat
Pharrell

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele