34. kolo
24.04.2019 21:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Levante přehrálo Betis vysoko 4:0 a oddálilo se sestupovému pásmu

Levante zvládlo velmi důležitý zápas o záchranu a v domácím prostředí rozstřílelo Betis po výsledku 4:0, i když tomu samotný průběh příliš nenasvědčoval. Domácí výběr totiž držel balón v méně než třiceti procentech případů a mezi tři tyče vystřelil celkem třikrát, nicméně díky jedné vlastní brance soupeře skóroval hned čtyřikrát. UD se díky tomu posunul na patnácté místo se sedmatřiceti body, Real doposud vybojoval o šest bodů více a je desátý.

Domácí celek vstoupil do středečního utkání tím nejlepším možným způsobem a již po necelých deseti odehraných minutách šel do vedení. José Campaña si po nádherném centru Jasona z pravého křídla seběhl ve vzdálenější tyči a zcela zapomenut prostřelil z hranice brankového území bezmocného gólmana Lópeze. Levante v následujícím průběhu chytře vyčkávalo a protivníka k ničemu nepouštělo, samo podruhé udeřilo ve 33. minutě.

O velmi nešťastnou branku se postaral López, jenž neodhadl trajektorii letu míče přímo po rohovém kopu z levé strany, a od jeho hlavy se odrazil balón k bližší tyči. Čtyřiadvacetiletý Španěl si tento moment rozhodně za rámeček nedá. Zhruba deset minut před poločasovou přestávkou byl Betis blízko k snížení, jenomže Canalesovu střelu z otočky po dobrém zpracování odkopl na brankové čáře do bezpečí jeden z protihráčů.

Svěřenci trenéra Paca Lópeze potřetí rozvlnili síť ve 38. minutě zásluhou Josého Luise Moralese, ale jeho zásah po konzultaci s VAR nebyl uznán kvůli ofsajdu. Domácí se přeci jen mohli definitivně uklidnit necelých deset minut po přestávce. Po podražení Mexičana Guardada na Moralese v šestnáctce sevillského klubu se rozhodčí Santiago Jaime šel podívat na opakovaný záběr a na jeho základě nařídil pokutový kop.

K němu se postavil sám faulovaný Morales a bez větších potíží ho proměnil ranou doprostřed branky přímo pod břevno - 3:0. V 82. minutě uzavřel gólový účet tohoto střetnutí Coke, když po přímém volném kopu Bardhiho z levé strany zakončoval krkolomně na hranici brankového území a míč poslal k vzdálenější konstrukci mimo dosah Lópeze. V tomto případě šlo potřetí do akce video, avšak tentokráte údajné ofsajdové postavení Cokeho vyvrátilo.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, goal.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele