34. kolo
23.04.2019 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Valladolid porazil Gironu, boj o záchranu se dramatizuje

Přímý záchranářský duel mezi Valladolidem a Gironou skončil vítězstvím domácího celku 1:0. Po hodině hry se o to jediným gólem postaral Míchel. Pro Gironu šlo už o pátou porážku v řadě, která je v případě úspěchu konkurentů může poslat do sestupového pásma.

Důležitost utkání byla pro oba celky enormní, Valladolid i Girona balancují nad sestupovou propastí. Domácí tým se mohl v případě vítězství dostat před svého soupeře, jenž se v LaLize trápí a prohrál už čtyři zápasy v řadě.

První poločas nabídl spíše opatrnější fotbal a pokud se někdo osmělil, byl to domácí Valladolid. Waldo Rubio svým pokusem v úvodních minutách jen pozdravil Bunúa. Ve 27. minutě měl Waldo na kopačce o poznání větší gólovku, s balónem na noze se dostal až do blízkosti Bunúa, který mu zmenšil střelecký uhel a šanci zmařil. Girona, která spoléhala na Cristhiana Stuaniho, se do větší příležitosti nedostala. První poločas nakonec skončil 0:0, přestože Guardiola sice na sklonku poločasu dal gól, ale z jasného ofsajdu, což neuniklo pozornosti sudímu a gól tedy neplatil.

Nerozhodný výsledek vydržel do 67. minuty, kdy po přihrávce Ünala se nádherně trefil z voleje Míchel! Výstavní branka znamenala důležité vedení domácího celku 1:0 a na tahu byla Girona. Její šance ale nepřicházely, osm minut před koncem se z těžké pozice opřel do balónu Moyano, ale Bunú vůbec nemusel zasahovat. Girona dostala ještě šest minut nastaveného času, ale ani během něho nedokázala obranu Valladolidu jakkoliv překvapit. Domácí těsné vedení udrželi a po 34. kole se vymanili ze sestupového pásma, kam se naopak může propadnout Girona.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele