34. kolo
24.04.2019 20:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Leganés si dal vlastní gól a věnoval Bilbau tři body

Ačkoli byl domácí Leganés jediným týmem, který v duelu s Basky dokázal skórovat, ze tří bodů se paradoxně radovalo právě Bilbao. Leganés si totiž dal vlastní gól, za nějž mohou Baskové děkovat Youseffu En-Nesyrimu.

Zase tak často se nestává, že by tým, který jednoznačně dominuje, prohrál. V utkání domácího Leganésu s Basky se to ale povedlo. Leganés začal aktivněji, hrál po většinu utkání mnohem lépe než jeho soupeř, ale nedal gól. Respektive ho nedal do té správné sítě. Autorem jediné branky se totiž stal domácí hráč a trefil se do vlastní sítě, takže Baskové jedou domů s třemi body, i když si je příliš nezasloužili.

Lépe začali hosté. San José našel parádním pasem naběhnutého útočníka Aritze Adurize, kterého ale v rozhodující chvíli zradilo zpracování. Bilbao se prezentovalo pozvolnou až hodně rozvláčnou kombinací, která ale brankáře Ivána Cuéllara nemohla nikterak ohrozit. Leganés působil trochu nesehraným dojmem a chvíli mu trvalo, než se dostal do tempa zápasu. Pokoušel se o to drzými průniky například Vasyl Kravec, který ale nejprve ztroskotal na prvním obránci a pak mířil po vlastní akci mimo.

Yuri Berchiche hledal přihrávkou podél postranní lajny Córdobu, jehož dobrý centr na poslední chvíli zablokoval pohotový obránce Tarín. Po dobré kombinaci na jeden dotyk, kterou předvedli Williams s Córdobou, následovala ještě lepší střela. Místo brankáře ale zaskočil Kenneth Omeruo a ránu vyrazil mimo.

Když už se zdálo, že oba týmy odejdou do kabin bez branek, domácí udeřili. Bilbao rozehrávalo rohový kop a míč si po ostrém centru srazil do vlastní brány Youseff En-Nesyri - 1:0 pro hosty.

Druhou půli začal nebezpečným pasem na zadní tyč Eraso a jen sledoval, jak těsně před Kravecem odvrací míč od bezpečné vzdálenosti Martínez. Nebezpečný centr za obranu hostujícího celku pak vymyslel Rubén Pérez, jenže En-Nesyri nedokázal zakončit přesně. Leganés měl územní převahu, ale neuměl ji proměnit v gól. Ten naopak mohl sám dostat, protože osm minut před koncem utkání se do náběhu dostal Williams. Cuéllar skvěle vyběhl a pokus vyrazil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele