34. kolo
25.04.2019 20:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Žlutá ponorka vyloupila San Sebastian a je opět blíže k udržení

Villarreal zvládl druhý zápas španělské ligy v řadě za sebou a po minulém těsném úspěchu s Leganés (2:1) nyní zvítězil na půdě San Sebastianu po výsledku 1:0, vítěznou branku vsítil pět minut před vypršením základní hrací doby. Díky tomu se znovu přiblížil k vytoužené záchraně a momentálně poskočil na čtrnácté místo s devětatřiceti body, před osmnáctou sestupovou příčkou Girony si vytvořil solidní pětibodový odstup.

Real Sociedad naopak klesl do dolní poloviny LaLigy s jednačtyřiceti body a ani on tak ještě nemá jistou účast v příštím ročníku. Čtvrteční utkání rozhodně neoplývalo výraznou aktivitou ani na jedné straně, v prvním poločase stojí za zmínku pouze dva momenty. Nejprve po necelých dvaceti minutách vypálil z osmnácti metrů Sangalli a gólman Fernández schoval jeho technickou střelu bez větších potíží do rukavic.

Zhruba pět minut před výměnou stran měl mnohem blíže k otevření skóre Willian José, jenž z uctivé vzdálenosti minul horní tyčku pouze o několik decimetrů. Také do druhého poločasu vstoupili oba soupeři vlažněji, Real Sociedad zahrozil v 59. minutě. Po nepovedeném pokusu Merina se odrazil míč přímo na kopačku Parda, který z otočky mířil k bližší konstrukci. Nicméně Fernández byl pozorný a jeho tvrdou střelu z deseti metrů zneškodnil.

V následujícím průběhu to vypadalo, že budou oba výběry spokojeni s bodem, avšak tuto myšlenku z ničeho nic utnul Gerard Moreno v 85. minutě. Sedmadvacetiletý útočník přidal svůj šestý ligový zásah v této ligové sezóně po parádním centru od Cazorly z pravého křídla a povedenou hlavičkou z hranice brankového území nedal brankáři Rullimu žádnou šanci na úspěch. Žlutá ponorka mohla pojistit svůj náskok o pět minut později.

Po chytré přihrávce do druhé vlny se v nadějné pozici zjevil Fornals, avšak domácí strážce si připsal na konto výborný zákrok a svůj celek uchránil od druhého inkasovaného gólu. Ve druhé nastavené minutě naopak mohl na opačné straně srovnat aktivní Willian José, jenomže ze středu pokutového území hlavičkoval o kousek vedle levé tyče. Klub ze San Sebastianu příště narazí na Getafe, Villarreal se střetne s předposlední Huescou.

Autor: Viktor Sandev / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele