34. kolo
25.04.2019 19:30 CET
5 : 0
(0:0)

Reportáž

Sevilla nedala Vallecanu šanci a po přestávce ho zdecimovala hned pěti góly

Letošní účastník osmifinálové fáze Evropské ligy zvládl na výbornou čtvrteční duel španělské ligy proti zachraňujícímu se Vallecanu a před vlastními fanoušky ho deklasoval vysoko v poměru 5:0. Vzhledem k průběhu mohl být rozdíl ve skóre ještě mnohem vyšší. Sevilla tak alespoň částečně napravila předchozí selhání v Getafe (0:3) a posunula se na čtvrté místo tabulky zaručující účast v příštím ročníku základních skupin Ligy mistrů.

FC doposud posbíral pětapadesát bodů a před pátým Getafe se nachází jen díky lepšímu skóre, ve zbývajících čtyřech kolech ho tak ještě čekají perné chvilky. Rayo naopak kleslo na úplně poslední dvacátou příčku s osmadvaceti body a na záchranu má manko propastných sedmi bodů, které bude stahovat již velmi těžko. Domácí se v prvním poločase neprosadili, ale o svém úspěchu rozhodli čtyřmi góly po výměně stran během pouhých čtrnácti minut.

V úvodní větší příležitosti se zjevil po sedmi minutách hry Banega, proti jehož precizně zahranému přímému volnému kopu brilantně zasáhl gólman García. V polovině první části se po rychlém protiútoku snažil prosadit Sarabia, ovšem ve skluzu mířil vedle. Deset minut před přestávkou to z pravé strany pokutového území zkoušel rozběhnutý Navas, nicméně pozorný García odvrátil jeho bombu ke svým spoluhráčům.

Sevilla se dočkala zaslouženého vedení v 55. minutě. Po nádherné přízemní kombinaci na jeden dotek napřáhl z hranice šestnáctky Quincy Promes, a i když García jeho ránu vyrazil před sebe, tak na následnou dorážku z dvanácti metrů směřující přímo pod břevno už dosáhnout nemohl. Neuběhly ani dvě minuty a náskok favorita pojistil Munir El Haddadi, který po pasu Sarabii z pravé strany zakončil zcela osamocen do zadního dolního rohu.

Definitivně rozhodnuto bylo krátce po odehrané hodině, kdy Munir přidal svůj druhý gól v tomto utkání po neúspěchu volného Wissama Ben Yeddera a svůj pokus z deseti metrů usměrnil do vzdálenější šibenice - 3:0. V 69. minutě se prosadil taktéž nejlepší střelec FC Ben Yedder střelou doprostřed prázdné branky, tuto branku muselo potvrzovat až video.

Asi pět minut před závěrečným hvizdem dokonal debakl Vallecana střídající Bryan Gil, jenž levačkou z hranice brankového území zavěsil do bližšího horního rohu. V domácím dresu se mezi tři tyče opět postavil český reprezentační brankář Tomáš Vaclík, nicméně tentokráte byl spíše jen na ozdobu a příliš práce neměl.

Autor: Viktor Sandev / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele