34. kolo
23.04.2019 19:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Huesca už není poslední! Doma totiž překvapila Eibar

Huesca dokázala překvapit a na domácí půdě stadionu El Alcoraz porazila návštěvu z Eibaru. Díky dvěma rychlým brankám od Gallega a Ávily z úvodu druhého dějství bere tři body a alespoň na pár hodin se odpoutává od posledního místa v tabulce.

Huesca byla velkým outsiderem, ale protože jí nic jiného nezbývá, soustředí se na zoufalý pokus o záchranu. Dnes večer začal aktivněji hrát Eibar, který kromě vlastních ofenzivních akcí nedovoloval domácí Huesce směrem dopředu prakticky nic. Že by to byl z jedné nebo druhé strany nějaký pohledný fotbal, to se rozhodně říct nedá. Velmi často se hráči obou týmů uchylovali pouze k nákopům co nejdál od vlastní brány.

První vážnější akce jsme se dočkali vlastně až po třiceti odehraných minutách. K centru z pravé strany se dostal kapitán Etxeita, který ale hlavou trefil pouze konstrukci branky! Na to by brankář Dmitrović rozhodně nestačil reagovat. Velmi dobrou ranou se prezentoval také Ávila, jenže z voleje mířil těsně vedle tyče. Eibar měl také kopu smůly, protože ještě v prvním dějství musel střídat dokonce dvakrát.

Kvůli zraněním odešli ze hřiště nejprve Kike García a posléze také Papakouli Diop. Jinak ale první půle byla spíš zklamáním. Do té druhé vešla domácí Huesca stejně aktivně a hrozila mnohem víc než trochu dezorientovaný Eibar. Ávila napoprvé ještě neuspěl, ale o pár minut později už domácí vedli.

A zaslouženě. Cucho poslal do vápna střílený centr a Enric Gallego se patičkou trochu nečekaně a hodně elegantně prosadil! Sudí sice ještě zkoumali věrohodnost branky na videu, ale gól nakonec uznali.

Aby se šokovaný Eibar nestačil jen tak vzpamatovat, o pouhé dvě minuty později Huesca definitivně rozhodla. Skvělý signál z rohové zastávky posadil míč na hranici vápna, kde jej Luis Ezequiel Ávila nádhernou bombou poslal do sítě - 2:0.

Eibar nebyl schopný reagovat a jeho klasická hra se omezovala jen na zmatené nákopy vpřed. V samém závěru sice ještě zahrozil střídající Sergio Enrich, ale špatným zakončením jen potvrdil dnešní zmar favorizovaného Eibaru. Huesca proto ještě žije.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Book předpokládá , že domácí něco ukážou. Předpokládat muže, to není zakázáno .

Reagovat
Largo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele