LaLiga - souhrn 16. kola

06.12.2019, 22:53, aktualizováno 08.12.2019, 22:59
Komentáře a souhrny
Real Madrid naplnil roli favorita, zdolal Espanyol a posunul se do čela tabulky, než ho večer opět vystřídala Barcelona, ta neměla problémy s Mallorcou. Getafe přivezlo vítězství z Eibaru, minimálně dočasně tak poskočilo na čtvrtou příčku. Real Betis zásluhou hattricku veterána Joaquína porazil Athletic...

CA Osasuna - Sevilla FC 1:1

08.12.2019 21:00

Góly: 45+2. Ezequiel Ávila - 11. Munir El Haddadi

Remíza 1:1 je pro Sevillu v boji o čelo tabulky samozřejmě ztrátou, zvláště když dohrávala půlhodinu v početní převaze. Osasuna doma předvedla dobrý výkon a jenom potvrdila, že doma prakticky neprohrává. Jako první se prosadili hosté, ale na gól Munira ještě do přestávky odpověděl Ávila.

O tom, že to Sevilla nebude mít na El Sadaru jednoduché se její příznivci přesvědčili už v 6. minutě, kdy kapitán Oier orazítkoval břevno. Vaclík by v tomto případě neměl nejmenší nárok. Ale Sevilla měla štěstí a krátce na to dokonce sama vstřelila gól. Banegův parádní pas za obranu beze zbytku využil Munir a Andalusané vedli 1:0. Další nepříjemnost přišla při pádu Cardony na zem, po kterém se domácí fotbalista udeřil do hlavy a musel být střídán. Rozhozeného soupeře mohla Sevilla dorazit druhým gólem, ale Chicharitův náběh a následný gól překazil zdvižený praporek.

Osasuna přečkala kritickou chvíli a nakonec sama v nastavení srovnala průběžný stav na 1:1. Adrián šikovně patičkou posunul balón na Ezequiela Ávilu a jeho rána pod břevno znamenala vyrovnání.

A nechybělo moc a domácí mohli otočit výsledek ve svůj prospěch, kdyby V 54 minutě využil obrovskou šanci Adrián. Ten se řítil na Vaclíka sám a přízemní střelou poslal balón jen do tyče. Osasuna byla v tu chvíli na koni, jenomže všechno zhatilo naprosto zbytečné vyloučení Oiera. Ten dojel Reguilóna a od sudího si vysloužil druhou žlutou kartu. Seville se naskytla půlhodinová přesilovka, ale během ní se Osasuna zformovala a překvapivě hostům nic nedovolila. Utkání na El Sadaru vítěze nepoznalo a oba celky si připisují po bodu.

Více informací k zápasu

CD Leganés - Celta Vigo 3:2

08.12.2019 18:30

Góly: 15. Óscar Rodríguez, 39. Óscar Rodríguez, 55. Kévin Rodrigues - 64. Néstor Araújo, 81. Iago Aspas

Důležité záchranářské utkání mezi Leganésem a Celtou Vigou skončilo výhrou domácího celku 3:2. Leganés předvedl více jak hodinu velice koncentrovaný výkon, díky kterému si vypracoval tříbrankový náskok a to se nakonec ukázalo být rozhodující. Zdánlivě ztracený zápas Celta ještě zdramatizovala, avšak na body se jí dosáhnout nepodařilo.

Pro oba týmy to byl velice důležitý zápas. Leganés ho potřeboval zvládnout, aby ztráta na nesestupové pozice ještě nenarostla a Celta se zase chtěla těmto pozicím vzdálit.

Pouze patnáct minut trval na stadionu Municipal de Butarque nerozhodný stav. Leganés se po krásném přímáku Óscara Rodrígueze dostal do jednobrankového vedení a už od této chvíle měla Celta potíže. Sám Rodríguez byl o pět minut později v další šanci a jen s velkou dávkou štěstí Celta neprohrávala o dva góly. Každopádně co neplatilo ve 20. minutě, už platilo o dvacet minut později. Óscar Rodríguez opět fantasticky vypálil, balón zaplaval a Blanco na něho nedosáhl.

Celestes připravili na druhý poločas střídání, ale to nebylo nic platné, protože v 55. minutě předvedl perfektní střelu z dálky Kévin Rodrigues a domácí už vedli o tři góly.

Celta byla v nezáviděníhodné situaci, ale sympaticky se nevzdávala a o chvíli později se vrátila do hry kontaktním gólem. Néstor Araujo hlavičkou překonal Cuéllara a ještě nebylo hotovo. Celta si však další fázi zápasu zkomplikovala vyloučením Fernándeze a Leganésu už stačilo jen bránit. I v oslabení ale dokázali hosté udeřit a závěr zápasu zdramatizovat. Iago Aspas se zbavil svého strážce a přízemní střelou k tyči pokořit Cuéllara. Celta měla na vyrovnání ještě pár minut, ale do tlaku se nedostala a na remízu už tím pádem nedosáhla.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Real Sociedad 0:0

08.12.2019 16:00

Góly: -

Marně čekali diváci na Estadio Josého Zorrilly na gól. V utkání místního Valladolidu proti Realu Sociedad totiž žádný nepadl. Větší převahu alespoň v držení balónu měli hosté, jenomže šancí bylo na obou stranách jen velmi málo.

Nejblíže vstřelenému gólu byl v prvním poločase Pablo Hervías. Jeho pumelenice z 22. minuty se zastavila o břevno! Bohužel šlo o jediný světlý moment, protože jinak bylo k vidění velice svázané utkání. Baskové sice postupně přebírali iniciativu a měli více ze hry, žádnou gólovku si ale nevytvořili.

Až po změně stran, přesně v 55. minutě, posunul Oyarzabal balón na Williana Josého, který z dobré pozice trestuhodně přestřelil. O šest minut později sice na druhé straně rozvlnil síť Sandro Ramírez, ale branka nemohla být z důvodu ofsajdu uznána. Gól nepadl ani čtvrthodinu před koncem, kdy se sám před brankářem zjevil hráč Valladolidu a Gargallo musel rychle na zem.

Utkání směřovalo k nerozhodnému konci a nic na tom nezměnily ani další střelecké pokusy Merina a Isaka. Ve Valladolidu zkrátka branka nepadla a konečná remíza je pro oba spíše ztrátou. Baskové i přes to drží čtvrté místo, které znamená účast v příštím ročníku Ligy mistrů.

Více informací k zápasu

Real Betis - Athletic Bilbao 3:2

08.12.2019 14:00

Góly: 2. Joaquín, 11. Joaquín, 20. Joaquín - 44. Iñaki Williams (pen.), 75. Yuri Berchiche

Velké drama se šťastným koncem pro domácí Betis. Utkání na stadionu Villamarín v Seville nabídlo pět branek a výhru Béticos 3:2. Baskové byli ve hře o body až do úplného konce, ale Betis si v dramatickém závěru vedení pohlídal a v tabulce si po třetí výhře v řadě zase polepší. Naopak Bilbao po pěti zápasech nebodovalo a situace se na pohárových příčkách opět dramatizuje. Hattrickem za pouhých dvacet minut se blýskl veterán Joaquín.

Pro Betis to jsou další důležité body a také potvrzení stávající dobré formy. Verdiblancos předtím porazili Valencii i Mallorcu a nyní přidali i třetí výhru.

Betis vstoupil na zaplněném stadionu Benito Villamarín hodně aktivně a brzy si vytvořil dvoubrankový náskok. Už po 180 sekundách si zpracoval balón na prsa nehlídaný Joaquín a neméně povedenou střelou rozjásal domácí publikum. Za chvíli byl španělský veterán znovu v akci a nádhernou technickou střelou k tyči zvyšoval už na 2:0. Pro Bilbao to byl hororový začátek, nicméně hosté měli stále spoustu času s výsledkem něco udělat. Co se ale nestalo - dvacátá minuta a Joaquín v náběhu za obranou kompletuje hattrick.

Domácí měli šanci i na čtvrtý gól a dokonce ho vstřelili, jenomže kvůli ofsajdu pokračoval stávající stav o tři góly. Bilbao podalo v prvním poločase mizerný výkon, přesto se ještě stihlo vrátit do utkání kontaktním gólem. Morenova ruka v pokutovém území byla posouzena jako nedovolená a Iňaki Williams snížil.

Athletic se po změně stran čím dál častěji usazoval na útočné polovině domácích, ale dlouho se nemohl prosadit. Až čtvrthodinu před koncem nachytal brankáře Roblese střelou z dobrých 30 metrů Yuri Berchiche a příznivci Béticos začali být o dost nervóznější. Baskové si dokázali před Roblesem vytvořit několik závarů, ovšem k přímému ohrožení branky už nedošlo a když i Betis odmítl pojištění výsledku, skončilo utkání výhrou Verdiblancos 3:2.

Více informací k zápasu

SD Eibar - Getafe CF 0:1

08.12.2019 12:00

Góly: 67. Ángel Rodríguez

Jedna branka Ángela Rodrígueze nakonec stačila na tři body pro madridské Getafe. Svěřenci Pepeho Bordaláse neprohráli už v šestém ligovém zápase v řadě a díky tomu se posunuli na průběžné čtvrté místo. Naopak čtvrtou porážku v řadě registruje Eibar, jemuž se výrazně přiblížily sestupové příčky.

Dá se říci, že utkání nakonec vyhrál šťastnější celek. Eibar rozhodně nebyl horším soupeřem, jenomže to co svedlo Getafe - proměnit alespoň jednu šanci - nedokázal.

Přitom v 18. minutě měl po rychlém kontru zajímavou možnost Charles, ke smůle domácích ale zamířil přesně doprostřed a tudíž do připraveného Soríi. Eibar působil daleko živějším dojmem a Getafe za celý první poločas ohrozilo Dmitrovićovu branku jen jednou. Až na samotném sklonku poločasu pálil do břevna Mathías Oliveira a Eibar si mohl výrazně oddechnout. Getafe mělo poměrně dost smůly i na začátku druhého poločasu, kdy konečně vstřelil gól Jaime Mata, veškeré vzrušení ale bylo marné, neboť byl máván těsný ofsajd. I v tomto směru byla nakonec statistika vyrovnaná, protože krátce po Matově neuznané brance nebyl uznán gól ani Kikemu. Na vině ale nebyl ofsajd, nýbrž hra rukou.

Rozhodující okamžik přišel v 67. minutě, pro Suárezovu překvapivou přihrávku si seběhl Ángel Rodríguez, zbavil se brankáře a do prázdné zakončil. Domácí měli pořád dostatek času na vyrovnání, ale Getafe hrálo zodpovědně a mířilo za dalšími třemi body. V poslední minutě zápasu nebyl Getafe uznán další gól, ale toho ve výsledku nemuselo vůbec trápit, neboť si z Eibaru odvezlo všechny body.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - RCD Mallorca 5:2

07.12.2019 21:00

Góly: 7. Antoine Griezmann, 17. Lionel Messi, 41. Lionel Messi, 43. Luis Suárez, 83. Lionel Messi - 35. Ante Budimir, 64. Ante Budimir

Na čele LaLigy se ani po tomto víkendu nic nezmění. Vedoucí příčku si po domácím zápase s Mallorcou uhájila Barcelona, která nováčka vyprovodila pěti góly. O ty se postarali hattrickem čerstvý držitel šestého Zlatého míče Lionel Messi a po jedné brance Luis Suárez a Antoine Griezmann. Dva góly zaznamenal na druhé straně i Ante Budimir, ale to nemohlo rozjetý katalánský stroj zastavit. Barcelona se tak před výjezdem do Milána vítězně naladila.

O favoritovi zápasu nebylo pochyb, Barcelona si nic jiného než výhru nepřipouštěla. Mallorca ale nebyla bez šancí, chtěla hrdé Katalánce zaskočit a získat cenný bod, který by jí pomohl v boji o záchranu.

Pravidlo číslo jedna, neinkasovat na Camp Nou rychlý gól, se Mallorce nepodařilo dodržet. V sedmé minutě ter Stegen parádním výkopem poslal do tutovky Griezmanna a ten s lehkostí přeloboval Manola Reinu. O chvíli později napřáhl ze střední vzdálenosti Lionel Messi a Reina na jeho šibenici nemohl reagovat. Domácí pak motali Mallorcu na vlastní polovině, ale další gól prozatím nepřidali. Mallorca se dokonce dostala zpátky do hry, když ve 35. minutě proměnil kolmý pas povedenou střelou Ante Budimir.

Byl to však barcelonský zápas a ještě do konce prvního poločasu se skóre změnilo dvakrát. Čerstvý držitel šestého Zlatého míče Lionel Messi další povedenou střelou k tyči zvýšil na 3:1 a vzápětí po něm zakončil kombinaci tiki-taka efektivní patičkou Luis Suárez. Akce při čtvrté brance hodně připomínala Barcelonu z dob éry Pepa Guardioly.

Barcelona si v prvním poločase zajistila pohodlný náskok a ve druhém dějství ho hodlala udržovat. Po hodině hry sice opět snížil Ante Budimir, Gámezův centr poslal hlavou do prázdné branky, ale konečné slovo měl Lionel Messi, po přiťuknutí Suáreze neomylně zakončil a stanovil konečný výsledek 5:2.

Více informací k zápasu

Levante UD - Valencia CF 2:4

07.12.2019 18:30

Góly: 11. Roger, 20. Roger (pen.) - 45+3. Roger (vl.), 57. Kévin Gameiro, 59. Kévin Gameiro, 88. Ferrán Torres

Úžasné šestigólové představení viděli diváci na Ciutat de Valéncia. Levante podlehlo svému velkému rivalovi Valencii 2:4, přestože po prvních dvaceti minutách už vedlo o dva góly. Valencia se vrátila do zápasu na konci prvního poločasu a po změně stran pak strhla vedení na svojí stranu. Dva góly obstaral Roger Martí i hostující Kevin Gameiro.

Valencia nakonec slaví vítězství, ale začátek zápasu se jí vůbec nepovedl. V 11. minutě Bardhi prostrčil balón na Rogera Martího a ten umístěnou střelou poslal Levante do vedení. O několik minut později skluzem fauloval Parejo Rochinu a sudí nekompromisně odpískal pokutový kop. Roger Martí nabídnutou šanci zvládl a zvýšil už na 2:0. Valencia musela v prvním poločase střídat brankáře, ne však kvůli tomu, že Nizozemec dvakrát inkasoval, ale kvůli zranění.

Hosté registrovali první velkou šanci až ve 35. minutě, ale Fernández dobře zasáhl a následná Rodrigova dorážka nebyla kvůli ofsajdu uznána. Netopýrům se ale ještě podařilo vstřelit kontaktní gól, který je vrátil zpět do utkání - nejprve Fernández vyrazil na rohový kop Garayovu dělovku, ale následný rohový kop si nešťastně srazil do vlastní sítě Roger Martí. Vyrovnané utkání se zlomilo až ve druhém poločase. Valencia v rozmezí pouhých dvou minut otočila skóre ve svůj prospěch. V 57. minutě utekl defenzívě Levante Rodrigo a obloučkem překonal Fernándeze, nicméně na brankové čáře vše jistil hlavičkující Kévin Gameiro. Stejný hráč pak po přihrávce Torrese dal na 3:2.

Čáru přes rozpočet pak udělalo domácím vyloučení Falcóna, který viděl po druhé žluté kartě červenou. Valencia už měla utkání pevně pod svojí kontrolou a v závěru definitivně rozhodla brankou na 4:2. Rodrigovu kolmici poslal do sítě Ferrán Torres. Ještě minutu před koncem mohl Roger Martí zkompletovat hattrick, ale netrefil valencijskou branku a více už se v utkání nestalo.

Více informací k zápasu

Granada CF - Deportivo Alavés 3:0

07.12.2019 16:00

Góly: 48. Carlos Fernández, 58. Roberto Soldado (pen.), 77. Yangel Herrera

Fotbalisté Granady doma porazili Deportivo Alavés 3:0, když po vyrovnaném prvním poločase zcela ovládli herní dějství. Granada se prosadila hned po změně stran gólem Fernándeze a Baskům se pak utkání sesypalo. Druhou branku přidal z penalty Roberto Soldado a třetí, už v době vyloučení Wakasa, Yangel Herrera.

Utkání se mohlo vyvíjet zcela jinak, kdyby Alavés proměnil velkou šanci na začátku zápasu. Lucas Pérez se dokonce zbavil brankáře, ale dostal se do střeleckého úhlu, ze kterého nedokázal trefit odkrytou branku. Byla to jedna z mála velkých šancí Deportiva. Ve 37. minutě musely oba celky sáhnout ke střídání, kvůli zranění Tomáse Piny respektive Quiniho. Domácí poprvé zahrozili až před koncem prvního poločasu. Po centru z pravé strany zakončoval ve skluzu Roberto Soldado a naštěstí pro hosty netrefil branku.

První poločas branku nepřinesl, rozhodlo se až po změně stran. Diváci se dočkali gólu hned ve 48. minutě, kdy si na načechraný centr Díaze naskočil Carlos Fernández a zblízka hlavou zajistil Granadě vedení. O devět minut později Granada zasadila hostům druhý úder. Manuel García zahrál ve vápně rukou a Roberto Soldado z pokutového kopu zvýšil na 2:0.

Hosté už se zpátky do zápasu nedostali, tím spíš, že byl za faul odměněn druhou žlutou kartou Mubarak Wakaso. Oslabené Deportivo se na odpor nezmohlo a čtvrthodinu před koncem ještě inkasovalo třetí gól. Yangel Herrera se šikovně uvolnil přes obránce a nekompromisní střelou uzavřel střelecký účet utkání.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Espanyol Barcelona 2:0

07.12.2019 13:00

Góly: 37. Raphaël Varane, 79. Karim Benzema

Real si bez větších potíží poradil s Espanyolem a před vlastními fanoušky mu dal dvě branky. Brankáře Lópeze překonal v první půli obránce Varane, zatímco po změně stran přidal druhou branku také další Francouz, Karim Benzema.

Real nechtěl připustit nějaké zaváhání, přeci jen hraje natěsno s Barcelonou o první místo. S výhodou domácího prostředí a nesporně větší kvality na lavičce i hřišti se dnes pustil do Espanyolu, proti kterému se mu daří. O další tři body se dnes pokoušeli Vinícius, Benzema, Rodrygo nebo Valverde s Ramosem. Mladá křídla královského klubu měli zastavovat zejména López, Espinosa nebo Roca s Vilou.

Real byl dle očekávání jasně aktivnější a hnal se za výhrou od prvních minut. Vinícius se zbavil dvou protihráčů a následně chtěl poslat míč do vápna, ovšem jeho centr neprošel přes dobře postaveného Lópeze, který míč odklidil. Ve 13. minutě už se musel brankář Diego López mít na pozoru. Rohový kop sice muži před ním odvrátili, jenže z dorážky se o velmi nebezpečnou ránu zasloužil mladík Rodrygo. Jeho rána však těsně minula tyč.

Dost práce měl i brankář Thibaut Courtois. Calleri poslal do šestnáctky velmi dobrý centr a míč skončil u nabíhajícího Estebana Granera. Jeho hlavičku musel belgický brankář vyrážet s hodně náročným zákrokem. Velmi nápaditý centr Granera o chvíli později musel před dobíhajícími hráči odklízet Sergio Ramos, ale zkušený stoper si poradil na jedničku a s ledovým klidem.

Ke konci první půle se Real začal stále víc tlačit před bránu soupeře. Fede Valverde svojí dělovkou brankáře Lópeze nepřekonal a Real kopal roh. Z něj sice neudeřil, ale obrana Espanyolu neměla klid. Akce Realu pokračovala a Karim Benzema před vápnem vysunul nabíhajícího obránce Raphaëla Varana. Ten zachoval klid a dělovkou propálil brankáře Lópeze - 1:0 pro Bílý balet.

Ještě do konce první půle se Real pokoušel navýšit své vedení, gól do šatny by přeci jen mohl případné sebevědomí hostí naprosto položit. Vinícius se po zisku balon vydal rychle dopředu a unikal všem nestíhajícím obráncům Espanyolu, jenže jeho nápaditou ránu mířící k tyči opět vystihl zkušený brankář Diego López a zachránil svůj celek od druhé inkasované branky.

Po změně stran se Espanyol chtěl co nejdřív dostat do šance a málem se to povedlo mladému záložníku Darderovi. Na poslední chvíli, těsně před rozhodující střelou, ale natáhl svůj krok Casemiro a čistě mu odebral balon. Espanyol nijak zvlášť nehrozil a naopak Real mohl zvýšit. V 54. minutě se Benzema z levé strany řítil sám na bránu, jenže střelou na zadní tyč Lópeze nepřekonal.

Realu se povedlo zvýšit na konečných 2:0 až v minutě 79., kdy se míče ujal sám kanonýr Benzema a rozehrál rychlou akci na Valverdeho. Následně si naběhl do vápna a s přehledem i zakončil. Ani následné vyloučení Ferlanda Mendyho Real nezastavilo.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Atlético Madrid 0:0

06.12.2019 21:00

Góly: -

Atlético si zoufá a páteční předehrávka mu mnoho radosti také nepřinesla. Dnes se totiž vrací ze stadionu de la Cerámica jen s bodem, protože domácímu týmu nedokázal vstřelit ani jednu branku. Pro oba soupeře je konečná remíza velkým zklamáním, které z pohledu tabulky nic neřeší.

Těžko říct, kdo šel do dnešního utkání na Estadio de la Cerámica s pocitem většího zklamání. Domácí Villarreal se proti Atléticu vyzbrojil hráči jako Albiolem, Gasparem, Iborrou nebo Morenem. Atlético nutně potřebovalo tři body, protože jeho vyhlídky na přední místa se před tímto kolem nacházely v hodně teoretické rovině. To dnes měly vyřešit Félix s Moratou, Koke nebo Herrera s Hermosem.

Villarreal začal jednoznačně aktivněji a působil živějším dojmem. Zkušený střelec Gerard Moreno poslal míč do vápna, kde ale hosté míč odvrátili k nohám Vicenteho Iborry. Jeho následné zakončení nemohlo brankáře Oblaka nijak vyvést z rovnováhy. O velmi zajímavý pokus se zasloužil mladý obránce Renan Lodi, který pořádně vyplašil domácí fanoušky. Těsně ale minul prostor tří tyčí.

Hosté o chvíli později nevynuceně chybovali v rozehrávce a Samuel Chukwueze toho mohl vzápětí využít. Jeho povedená rána sice měla gólové parametry, leč nakonec se stočila těsně nad bránu. V 15. minutě se domácí příznivci hodně hlasitě ozvali, když se zdálo, že obránce Santiago Arias podkopl Moisése Gómeze a ten se po jeho zásahu skácel k zemi. Sudí ale nakonec penaltu nepískal.

Colchoneros působili hodně ospalým dojmem a moc na tom nezměnila ani šance portugalského supertalentu. João Félix z pravé strany přestřelil branku Villarrealu, třebaže ho při zakončení nikdo výrazně neobtěžoval. A když deset minut před koncem zakončující Manuel Trigueros pálil jen do míst, kam se s vypětím sil natáhl slovinský brankář Oblak, který míč konečky prstů vyrazil, do kabin oba týmy odcházely za stavu nula k nule.

V úvodu druhé půle se několikrát pokoušel do zakončení dostat záložník Koke, ale ani v jednom případě neměl správě seřízená mířidla. Madridské Atlético působilo prkenným a statickým dojmem, který nemohl domácí Villarreal nijak poškodit.

Z pravé strany se do zakončení dral mladý útočník Chukwueze, který se málem prosadil. Jenže po překonání obrany hostujícího Atlética pálil mimo bránu. Po hodině hry se mladý talent João Félix ve vápně Villarrealu otočil s míčem a vystřelil, ale branku soupeře minul.

Do zajímavé šance se následně na opačné straně hřiště hnal zkušený střelec Karl Toko Ekambi, který dvacet minut před koncem utkání střídal. Ani on však ofenzivní složku Žluté ponorky nijak závratně nezměnil. Poslední slovo měl mladík João Félix, jenže jeho rána z otočky uvnitř vápna rovněž nezamířila mezi tři tyče. Atlético opět selhalo, Villarreal má důležitý bod.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona15111341:1834
2.Real Madrid15104132:1134
3.Sevilla FC1694320:1531
4.Real Sociedad1683526:1827
5.Getafe CF1676324:1627
6.Athletic Bilbao1675419:1226
7.Atlético Madrid1668216:1026
8.Valencia CF1675426:2326
9.Granada CF1673623:2024
10.CA Osasuna1658322:1823
11.Real Betis1664622:2722
12.Levante UD1662820:2520
13.Villarreal CF1654728:2419
14.Real Valladolid1647514:1819
15.Deportivo Alavés1653817:2318
16.SD Eibar1643915:2815
17.RCD Mallorca16421016:2814
18.Celta Vigo1634912:2313
19.CD Leganés16231111:279
20.Espanyol Barcelona16231110:309

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (146)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Přijde mi, že Athletico pomalu čeká přechodné období a možná se Simeone trochu opotřeboval. Potřeboval by změnu. Kdyby se naučil anglicky alespoň na úrovní C1, tak by byl dokonalým koučem pro Arsenal. AFC potřebuje tvrdého kouče s jasnou vizí a indentitou. Samozřejmě pokud je Simeone hloupý a nepříliš inteligentní tupec omezený (např. jako Emery nebo Messi), tak by v Anglii kvůli komunikační bariéře zcela pohořel. Ale kdyby na sobě chtěl zapracovat a opustit komfortní zonu..... bylo by to skvělé, jak pro Arsenal, tak pro Diega (nová výzva). A hlavně by PL měla tři nejlepší kouče planety a pragmatiky (Kloppo, Mourinho a Simeone). Prostě fantazie.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
insane

1) Athletico?

2) "Alespon" C1? Vis, jak se to hodnoti? Vetsina cizincu v PL tuhle uroven nema a v uspechu jim to neprekazelo, Simeone by trenoval fotbalovej tym, nepsal by tam odborny texty v AJ.

Reagovat
atlee

C1? To nemajú ani Jurgen s Pepom, o Pochem ani nehovorím. B2 je pre tieto účely viac než dosť... obzvlášť ak máš schopných asistentov

Reagovat
Achašveróš

Reagovat
smazaný uživatel

B1 staci na ziskani obcanstvi/trvaly pobyt(pokud se to vyzaduje) tj. 2000 slov.

B2 je kolem 4000 slov a to staci na trenovani, kdyz se bude ucit specialne fotbalovou anglictinu.

C1 je 8000 slov to uz je rodily mluvci se stredni skolu.

C2 je 10000 slov to uz je vysokoskolak.

Anglicitna je easy se 2000 slov a jses uz vcelku v pohode.

Dostat ke 3000-5000 slov se da za rok intezivni uceni se soukromou lektorkou uplne snadno.

Kdyz vemes treba 4-6hodiny maratony tj. rano 3hodiny odpoledne 3hodiny, 3x tydne, tak za 9mesicu muzes chodit klidne na stredni skolu bez problemu.

Je to jenom otazkou casu. A da se to stihnout v case, kdy jsou po vyhazovu.

Reagovat
Baronne

Reagovat
smazaný uživatel

Athletico odbornik

Reagovat
smazaný uživatel

Athletico

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Benzema

No Felix mal kam prestúpiť , ideálny klub pre neho čo ho presvedčilo prestúpiť do asi najviac defenzívneho klubu ? hrať pod Simeonem je za trest pre útočníka. Felix ísť do City, ako náhrada za Aguera, tak sa len zakopal

Reagovat
Switchback

16 zápasů 16 gólů ... to je panečku něco

Reagovat
DrQQ

Menej gólov dalo len posledných 6 mužstiev tabuľky a tie ešte budú hrať.

Reagovat
DrQQ

Inak Atléti boli najbližšie gólu po diaľkovej strele Joao Félixa do žrde, čo sa v článku ale vôbec nespomína.

Reagovat
Phillipinho

Jestli v zime neprijde utocnik, tak bude problem uhrat ctvrty misto v lize. Cholovo tahy v zapasy zacinam cim dal tim vic nechapat. Stazeni Thomase? Jo posledni zapasy nehraje v oslnivy forme, ale porad je to hrac, kterej da prekvapivou strelu nebo prihravku. Trippier za Ariase wtf? A posledni stridani Llorente...a Koke se Saulem hrajou vesele 90 minut kazdej zapas a na me absolutne neplati, ze kdyz neco poserou tak dalsi zapas sedi na lavce.

Reagovat
smazaný uživatel

A to ste vsichni psali jak to muze byt rok atletika

Reagovat
Phillipinho

Jsem zvedavej kdyby v jednom roce Real prisel o Ramose, Marcela, Kroose, Benzemu nebo Barcelona o Piqueho, Roberta, Albu, Busquetse a Suareze...

Reagovat
smazaný uživatel

O tomto to neni.

Reagovat
Elliasson

Já jsem to věděl před sezonou, že tohle náš rok nebude. Taky jsem to nechápal.

Reagovat
vilp

Co dal Jović ten gól, dostal na hřišti 8 minut.

Reagovat
Anacron

Zidane se lekl, že by mohl ohrozit Benzemu no

Reagovat
Israha

Ta bizarní situace, kdy jsou na hostování Reguilón s Hakimim, a do prvního týmu si Peréz za necelých 100 mega koupí nalevo pařeze, který neví, co to je kvalitní první dotek a absolutně nemá přehled o hře, a napravo rozevláté děcko, co neumí ani bránit, ani útočit, a jen běhá tam a zpět. Jako kdyby to nedávno s Danilem a Theem nestačilo .

Reagovat
Ed_Hazard

Mendy nie je Perézov nákup. Ak by nakupoval Peréz, tak tam dnes behá Alaba Za týmto hľadaj jednoznačne ZZ.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Je tady vyhlášení výsledků 3.ročníku soutěže o největšího dementa EF.

Oproti minulém roku bylo méně hlasujících a i to možná způsobilo, že letos byl vítěz brzy jasný. Z hlediska statistiky, celkem přišlo 153 hlasů, vítěz získal celkem 103 bodů. Z loňské TOP 10 zůstalo 6 stejných jmén. Vybranou smetánku opustili Replikator, kiwwi, Liquid a moje maličkost. Nováčky naopak je Rolf, Sheldon, trevorFCB a Cukroušek.

Skokanem roku směrem dolů rozhodně Liquid - ze 4.místa na 20. Naopak nováčky v anketě a hned místo v TOP 10 získali Rolf a Sheldon. gratuluju.

A teď už k celkovým výsledkům. 10. místo s 23 body CHONG, 9.místo a 8.místo mají stejně bodů, ovšem díky více umístěním na prvním místě přeskočil Nr.nobody Sheldona. 7.místo? To je předlonsky vítěz Owny a 28 bodů. Mezi 6. a 4. mistem byl velký boj. Někteří se snažili do poslední chvíle získat každý bod a tady se to vyplatilo.

6.místo - 43 bodů Zenthuras, 5.místo - 44 bodů Rolf, 4.místo - 45 bodů trevorFCB

A jdeme slavnostně na bednu. Loni se zastřeloval ale letos to již vyšlo. Na 3.místě se umístil CukroušekFCB s 51 body. Druhé místo pak obsadil fantom diskusí la ligy technecium a 57 bodů.

No a vítězem se s obrovským náskokem a celkově 103 získanými body stává loňský vítěz valloire!!

Děkuji všem za zúčastnění a budu se těšit zase příští rok. Uvidíme, jestli přivítáme znovu nováčky a jestli valloire dosáhne na zlatý hattrick a čestný titul vrchního dementa EF.

https://files3.uloziste.com/df98f76f4d5084df/ - Celkové výsledky

Reagovat
smazaný uživatel

To hlasuje jenom naše sekce ne?

Reagovat
CHONG

Tak co si budeme, naše sekce by tu desítku zvládla obsadit klidně celou sama

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Gazdo

A to pritom v PL je niekto ako mimiunited a este je tu aj pampeliskaultras

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepsi ligu na svete a ted i s nejlepsi dementy ? Ty si tomu teda dal

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
drussbarb

A to jsem ještě nehlasoval já, protože kromě vítěze neznám dementa, kterého bych k němu propojil do svaté trojice

Reagovat
valloire

jsi ztracen a pohlcen nenávistí

Reagovat
Baronne

Gratulki

Reagovat
smazaný uživatel

Taký Luke123 by tiež mohol mať svoje miesto v TOP10 :D

Reagovat
CHONG

To je Zenthuras

Reagovat
smazaný uživatel

To je trto

Reagovat
smazaný uživatel

neznamymu fandovi diky za hlas

Reagovat
valloire

nechci ti shazovat anketu, jistě záslužnou, ale viděl jsem publikovaná hlasování na tvý stránce a tam se moc nevyskytuju....Šprýmaři

Reagovat
Baronne

Já na tebe letos sral, je to zkorumpovaný

Reagovat
valloire

jasná věc

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím teda, co jsi viděl, ale klidně ti můžu doposlat výsledkový archív..

Reagovat
valloire

po straně bylo hlasování, tak 20 lidí a byl jsem tam 2x.... jako je mi to celkem fuk, ale nějak ti tu anketu nežeru

Reagovat
smazaný uživatel

Po straně byla možná diskuse, z té jsem ale hlasy nebral... Důležité bylo to, co bylo v anketě a tam jsem průběžně vysledky viděl jen ja. Měl jsi asi 20 nominaci na první místo, už jen tím bys vyhrál...

Nemám důvod zdiskreditovat tak populární soutěž. Navíc proti tobě ani nikomu jinému nic nemám.

Reagovat
valloire

Neříkám, žes tam bral hlasy, akorát tam bylo pořadí, jak kdo hlasoval. To jsem se fakt vylekal, že bych to nedal...

Reagovat
smazaný uživatel

To byla diskuze. Neboj, byl jsi první volbou mnoha lidí, včetně mě.

Reagovat
CHONG

Ty ses taky umístil na slušném místě

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem tam neměl ani bod.

Reagovat
CHONG

Měl jsi 43 bodů

Reagovat
smazaný uživatel

To měl nějakej Zenthuras. Tys měl koukám 103, 23, 11, 8, 2x po 4 a po pár bodech na dalších účtech.

Reagovat
CHONG

Jsi moc průhledný

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jestli tomu věříš. Hádat se s tebou nebudu, nemá to cenu. Radši diskutuj o fotbale než o podobných nesmyslech.

Reagovat
valloire

a já ti hlas nedal, máš moc nicků

Reagovat
smazaný uživatel

Mám jen jeden, narozdíl od tvého valloire, CHONG, pantondavo, Godbess, Mateo28, imp a dalších. On je tady nějaký limit v počtu příspěvků za den nebo proč ti nestačí jeden?

Reagovat
valloire

Reagovat
Anacron

Limit asi není, ale určitě by tady měl být při registraci nějaký IQ test. Nic složitého. Stačil by úkol jako: vyber trojúhelníčky z nabízených tvarů. Zbavilo by nás to hromady slabších jedinců, viď.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Hele ty si rikal, ze pises z USA. Muzu se zeptat proc vsechny tvoje komentare odpovidaj ceskymu casovymu pasmu? Pres noc tu nikdy nemas zadny komentare a naopak rano (kdy je v USA noc) opet zacinas bejt aktivni. Divny hmmmm.. uplne jako kdyby to tvoje psani z USA byla prachsprosta lez.

Reagovat
smazaný uživatel

Má furt noční a píše z práce.. to je přece jasné

Reagovat
smazaný uživatel

Taky že jo. Tady je zrovna poledne. Psal jsem sem před spaním. Přes den tady jsem jen vyjímečně, mám důležitější věci na práci než se dohadovat s nějakým důchodcem s několika účty.

Reagovat
patas92

Reagovat
CHONG

Ty jsi dopadl

Reagovat
alcantara

Vsak to je ocividne ironicky palec, to si imp nezasluzi a patas to dobre vie.

Reagovat
patas92

Reagovat
CHONG

Reagovat
patas92

No, v té anketě jsem dopadl docela dobře

Reagovat
smazaný uživatel

Pleteš si komentáře a hlasování.

Reagovat
smazaný uživatel

Vítězi, ty se nezapřeš!

Reagovat
valloire

Tady je spousta dementů a tys příkladný, akorát je málo hlasů. No a dostat hlas od opravdového dementa, že jsi dement, to je pocta.

Reagovat
Kluivert9

Gratulace k zaslouženému vítězství

Reagovat
valloire

dík, doufám žes přispěl hele

Reagovat
Kluivert9

Samozřejmě

Reagovat
mickey mouse

Kdo hlasoval pro Kyslíka?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, bylo to anonymní.

Reagovat
patas92

Rolf je kdo?

Reagovat
smazaný uživatel

Fantom české sekce myslím.

Reagovat
Baronne

Takovej trapnej troll

Reagovat
Whitemedia

Jednoho Rolfa znám z českého webu Chelsea a ještě jedné online hry, kde dřív hrával a docela by to na něj pasovalo, i když tady jsem ho neviděl

Reagovat
el Principito

CHONG? to myslíte vážně? ten kluk je v pohodě, má mozek v hlavě a nepíše tady nesmysly

Reagovat
smazaný uživatel

Za to muze CHONGovi bratr, ten tu dela neplechu, kdyz CHONG je na dovolenou

Reagovat
Ed_Hazard

ale tak hlasovali prevazne Cules, to je tym. Podla rebricka je to viac ako jasne.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to by mě zajímalo, kdy se vrátí z té několikaměsíční dovolené. Zatím to podle těch trapných invektiv vypadá na nějakýho puberťáka.

Reagovat
technecium

Tak to jsou dozvuky toho, co tu předváděl před třema rokama a víc

Reagovat
Ed_Hazard

S Casemirom sme to posrali. Bude zázrak ak nedostane kartu ani v zápase s Vale

Reagovat
smazaný uživatel

Je možný, že půjdeme na Valencii bez Caseho, za prvné aby se nevykartoval a za druhé aby si odpočinul. Ale tam to bude boj, tak jsem zvědavej jak to zvládneme. Chytřejší by se bylo vykartovat, protože stejně bych ho na tu Valencii teď nedal, takže by stál tak jako tak, akorát by si alespoň smázl žlutý karty. Takle je stále má.

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona válec zatím, mohlo být 5:0, super fotbal. Ale jinak ta La Liga Co drobný kontakt faul, pád, hráči už se ani nevztekají protože to dělají všichni. Hrůza, nejhorší zápás 1:0 od 70. minuty se jenom zdržuje...na druhý poločasy La Ligy se nemá cenu ani dívat kvůli tomuhle často...

Reagovat
smazaný uživatel

Ono by to potřebovalo anglický rozhodčí, který by tu laťku nasadili výš a nepískali každé poštouchnutí. Rozhodně by to celé La Lize prospělo. To zdržování je podle mě všude. Osobně se mi to nelíbí, ale pořád se mi zdá, že je to v rámci jakžtakž. Asi by se měli ale dávat častěji karty, aby si to příště hráči rozmysleli.

Reagovat
smazaný uživatel

Právě mi přijde že už je to za hranou. Jasně, je to všude, ale v tom Španělsku je to nejhorší. Je to samozřejmě hlavně o rozhodčích, pokud by to přestali pískat (i přes riziko, že jim občas uteče nějaký faul), fotbalu by to děsně pomohlo. Pak je to možná i výhodou španělských klubů v evropě, kde právě jsou zvyklí jít vždycky dolů a rozhodčí prostě vidí padat vidí že tam kontakt byl a ví že v jeho lize prostě hráči to ani třeba kolikrát nezkusí a raději to pískne...

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Salfovic

Viděl někdo někdy podobný gól jako dal dnes Suarez ?

Reagovat
ADM

Od Luisa na nejakom videu z treningu

Reagovat
remeslnik

To spíš vypadalo, jakoby se snažil narazit patou de Jongovi a byl z toho gól

Reagovat
marke7

To teda nevypadalo

Reagovat
remeslnik

máš pravdu, je to koncový hráč, u něj akce končí, buď gólem nebo mimo, dnes poměr 20:1. On nenahrává, jenom vyjmečně a jenom Leovi

Reagovat
vilp
Reagovat
Gazdo

ovela krajsi

Reagovat
Kucka

Reagovat
Xavi
Reagovat
Hristo Stoichkov

Tady to Kluivert hrál ze vzduchu o zem, což je o dost jednodušší provedení. Mně to spíš technicky připomíná některý Ozilovy góly, který ovšem zase nedal patičkou. Zkrátka naprosto unikátní gól.

Reagovat
Kucka

Jojo, Ozil často zakončuje podobně, ale plackou

Reagovat
Xavi

Ten Suarezuv je hezčí a těžší, ale já si na Kluiverta hned vzpomněl. Taky je tam paralela s Mallorcou a i na sf.cz píší, že dal vzpomenout na Kluiverta.

To by mě zajímaly ty Ozilovy góly teda.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Kucka

Reagovat
LAM

Po první půlu vystřízlivění,což se dalo čekat,jelikož je to pod Valverdem klasika.Messi GOAT tady není o čem.Dneska ty goly opravdu lahůdky.

Jinak Suarez toho zahodí opravdu hodně a už to není hezký.Lautaro by v létě opravdu přijít mohl a zapracovat na obraně.Těch golů dostáváme moc.

Reagovat
ADM

Luis naozaj zahodil asi 5 sanci, ale pre Lea je na tom strede prakticky nenahraditelny.

Reagovat
drussbarb

GOAT pořád

Reagovat
Hristo Stoichkov

Ztráta koncentrace (a samozřejmě i motivace) je při takovým mixu bezproblémovýho průběhu zápasu, náročnýho programu a složení kádru naprosto pochopitelná, zase z těch hráčů nebudeme dělat roboty.

Lautaro je skvělý, ale taky je otázkou, jestli potřebujeme typickou devítku, když Messi tráví tolik času uprostřed a Griezmann vůbec není typickým křídlem.

Reagovat
LAM

Pořebujem hráče,kterej na tom hrotu dokáže udělat hromadu práce,je schopnej dávat goly a bude si rozumět s Leem.Lautaro mě připadá jako ideální varianta,navíc je hodně mladej a ještě se bude zlepšovat.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Já Lautara nijak nezpochybňuju, jeho hru jsem zbožňoval už v Argentině, je to ideální nástupce Suáreze. Ale nejsem si jistý tím, jestli nepotřebujeme spíš pořádný křídlo než klasickou “9”. Naše křídelní hra trpí ve chvíli, kdy máme pouze nespolehlivýho Dembélého a problémy na obou krajích obrany.

Reagovat
2miguel1

Na hrot Griezmann a na kridlo kupit Neymara. Ale Suarez da tuto a este jednu sezonu minimalne

Reagovat
Gazdo

Ale neymar uz nie je to behave kridlo ako si ho pamatame

Reagovat
Majk91

Tiež hovorím, že hlavne potrebujeme kvalitné ľavé krídlo, ktoré sme po odchode Neymara ešte nemali. Sane alebo Sancho by boli sen.

Reagovat
smazaný uživatel

Messi hattrick rekord v la lige, ci sa mylim?

Reagovat
ttopi

Ten Suarez

Reagovat
Kejza

omg, co to bylo

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Kucka

Reagovat
ADM

Leo dal cuchnut Pichichi aj ostatnym, no. O kolko zapasov ma menej? 4-5?

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkná exhibice s brutálními góly

Reagovat
smazaný uživatel

Už jenom 21

Reagovat
DrQQ

Hej. ;-)

Reagovat
Pharrell

Luisíto SUARÉZ

Reagovat
smazaný uživatel

Suarez je zvláštní případ. Nedá 10 tutovek a pak střelí takovou lahůdku. Kdyby proměnil jen polovinu tutovek, co mu Leo připraví, tak má zlatou kopačku jistou.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden gól a totálně zastíní svoji jalovou střeleckou bilanci

Reagovat
CHONG

I navzdory dvěma neuznaným gólům nakonec příjemné nedělní odpoledne

Reagovat
2miguel1

Fandiš viac Getafe či Realu?

Reagovat
CHONG

Mám je na stejné úrovni, přičemž ve vzájemném zápase fandím tomu, kdo to "víc potřebuje", za měsíc budu fandit Realu, protože je ve hře o titul, ale vloni na jaře jsem přál Getafe, protože Real už nehrál o nic, kdežto Getafe bojovalo o LM. Vůči Realu jsem samozřejmě kritičtější a mám na něj vyšší nároky, což mi ale vzhledem ke všem aspektům těch klubů (kvalita a šířka kádru, finance, zázemí, historie...) přijde fér. Ale musím se teda přiznat, že poslední dobou se víc těším na zápasy Getafe, baví mě víc...

Reagovat
Ed_Hazard

To teda čumím, že sa aj túto sezónu držia hore.

Reagovat
CHONG

Pepe je bůh, no A už jsme dokonce v tabulce před Atlety

Reagovat
Elliasson

Alou za nás!

Reagovat
Phillipinho

Joaquin ve 38 letech vubec neztratil nic ze svoji dravosti a dynamiky. Hodne unikatni pripad

Reagovat
REPLIKATOR

Ani ne v půlce sezony má na kontě už 6 gólů. Více měl za celou sezonu naposledy 2003-04

Reagovat
smazaný uživatel

Z toho dal půlku dneska týmu, kterej zapomněl, že se maj bránit i kraje

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Joaquin

Reagovat
Kucka

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Paddy

sakra jako by to bylo včera, co řádil ve Vale s Vicentem, Villou,Matou, Morientesem a spol. frajer

Reagovat
smazaný uživatel

Celou sezónu jedna z nejlepších obran a pak takhle propadnem proti Betisu

Reagovat
Phillipinho

Sevilla kdyby mela poradny utocnika a ne parodie na utocniky jako je de Jong a Chicharito, tak by mohli byt fakt silny letos.

Jinak zase Chimy

Reagovat
Pharrell

Kurtoá ušoplesk začal něják často sbírat čistá konta .

Reagovat
Mercury

Jen si pockej do pristiho tydne, bude lovit ze pet bananu

Reagovat
Ed_Hazard

Óscar luxusné góly. Rastie nám v ňom tromf do budúcna. Na rozšírenie kádra veľmi dobrá voľba.

https://www.youtube.com/watch?v=h662-c6LeBM

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele