16. kolo
08.12.2019 14:00 CET
3 : 2
(3:1)

Reportáž

Betis díky Joaquínově hattricku porazil Athletic Bilbao 3:2

Velké drama se šťastným koncem pro domácí Betis. Utkání na stadionu Villamarín v Seville nabídlo pět branek a výhru Béticos 3:2. Baskové byli ve hře o body až do úplného konce, ale Betis si v dramatickém závěru vedení pohlídal a v tabulce si po třetí výhře v řadě zase polepší. Naopak Bilbao po pěti zápasech nebodovalo a situace se na pohárových příčkách opět dramatizuje. Hattrickem za pouhých dvacet minut se blýskl veterán Joaquín.

Pro Betis to jsou další důležité body a také potvrzení stávající dobré formy. Verdiblancos předtím porazili Valencii i Mallorcu a nyní přidali i třetí výhru.

Betis vstoupil na zaplněném stadionu Benito Villamarín hodně aktivně a brzy si vytvořil dvoubrankový náskok. Už po 180 sekundách si zpracoval balón na prsa nehlídaný Joaquín a neméně povedenou střelou rozjásal domácí publikum. Za chvíli byl španělský veterán znovu v akci a nádhernou technickou střelou k tyči zvyšoval už na 2:0. Pro Bilbao to byl hororový začátek, nicméně hosté měli stále spoustu času s výsledkem něco udělat. Co se ale nestalo - dvacátá minuta a Joaquín v náběhu za obranou kompletuje hattrick.

Domácí měli šanci i na čtvrtý gól a dokonce ho vstřelili, jenomže kvůli ofsajdu pokračoval stávající stav o tři góly. Bilbao podalo v prvním poločase mizerný výkon, přesto se ještě stihlo vrátit do utkání kontaktním gólem. Morenova ruka v pokutovém území byla posouzena jako nedovolená a Iňaki Williams snížil.

Athletic se po změně stran čím dál častěji usazoval na útočné polovině domácích, ale dlouho se nemohl prosadit. Až čtvrthodinu před koncem nachytal brankáře Roblese střelou z dobrých 30 metrů Yuri Berchiche a příznivci Béticos začali být o dost nervóznější. Baskové si dokázali před Roblesem vytvořit několik závarů, ovšem k přímému ohrožení branky už nedošlo a když i Betis odmítl pojištění výsledku, skončilo utkání výhrou Verdiblancos 3:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Aha...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele