16. kolo
07.12.2019 18:30 CET
2 : 4
(2:1)

Reportáž

Přestřelka v derby vyzněla pro Valencii

Úžasné šestigólové představení viděli diváci na Ciutat de Valéncia. Levante podlehlo svému velkému rivalovi Valencii 2:4, přestože po prvních dvaceti minutách už vedlo o dva góly. Valencia se vrátila do zápasu na konci prvního poločasu a po změně stran pak strhla vedení na svojí stranu. Dva góly obstaral Roger Martí i hostující Kevin Gameiro.

Valencia nakonec slaví vítězství, ale začátek zápasu se jí vůbec nepovedl. V 11. minutě Bardhi prostrčil balón na Rogera Martího a ten umístěnou střelou poslal Levante do vedení. O několik minut později skluzem fauloval Parejo Rochinu a sudí nekompromisně odpískal pokutový kop. Roger Martí nabídnutou šanci zvládl a zvýšil už na 2:0. Valencia musela v prvním poločase střídat brankáře, ne však kvůli tomu, že Nizozemec dvakrát inkasoval, ale kvůli zranění.

Hosté registrovali první velkou šanci až ve 35. minutě, ale Fernández dobře zasáhl a následná Rodrigova dorážka nebyla kvůli ofsajdu uznána. Netopýrům se ale ještě podařilo vstřelit kontaktní gól, který je vrátil zpět do utkání - nejprve Fernández vyrazil na rohový kop Garayovu dělovku, ale následný rohový kop si nešťastně srazil do vlastní sítě Roger Martí. Vyrovnané utkání se zlomilo až ve druhém poločase. Valencia v rozmezí pouhých dvou minut otočila skóre ve svůj prospěch. V 57. minutě utekl defenzívě Levante Rodrigo a obloučkem překonal Fernándeze, nicméně na brankové čáře vše jistil hlavičkující Kévin Gameiro. Stejný hráč pak po přihrávce Torrese dal na 3:2.

Čáru přes rozpočet pak udělalo domácím vyloučení Falcóna, který viděl po druhé žluté kartě červenou. Valencia už měla utkání pevně pod svojí kontrolou a v závěru definitivně rozhodla brankou na 4:2. Rodrigovu kolmici poslal do sítě Ferrán Torres. Ještě minutu před koncem mohl Roger Martí zkompletovat hattrick, ale netrefil valencijskou branku a více už se v utkání nestalo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele