16. kolo
07.12.2019 13:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Real udržel čisté konto a Espanyol porazil díky Francouzům

Real si bez větších potíží poradil s Espanyolem a před vlastními fanoušky mu dal dvě branky. Brankáře Lópeze překonal v první půli obránce Varane, zatímco po změně stran přidal druhou branku také další Francouz, Karim Benzema.

Real nechtěl připustit nějaké zaváhání, přeci jen hraje natěsno s Barcelonou o první místo. S výhodou domácího prostředí a nesporně větší kvality na lavičce i hřišti se dnes pustil do Espanyolu, proti kterému se mu daří. O další tři body se dnes pokoušeli Vinícius, Benzema, Rodrygo nebo Valverde s Ramosem. Mladá křídla královského klubu měli zastavovat zejména López, Espinosa nebo Roca s Vilou.

Real byl dle očekávání jasně aktivnější a hnal se za výhrou od prvních minut. Vinícius se zbavil dvou protihráčů a následně chtěl poslat míč do vápna, ovšem jeho centr neprošel přes dobře postaveného Lópeze, který míč odklidil. Ve 13. minutě už se musel brankář Diego López mít na pozoru. Rohový kop sice muži před ním odvrátili, jenže z dorážky se o velmi nebezpečnou ránu zasloužil mladík Rodrygo. Jeho rána však těsně minula tyč.

Dost práce měl i brankář Thibaut Courtois. Calleri poslal do šestnáctky velmi dobrý centr a míč skončil u nabíhajícího Estebana Granera. Jeho hlavičku musel belgický brankář vyrážet s hodně náročným zákrokem. Velmi nápaditý centr Granera o chvíli později musel před dobíhajícími hráči odklízet Sergio Ramos, ale zkušený stoper si poradil na jedničku a s ledovým klidem.

Ke konci první půle se Real začal stále víc tlačit před bránu soupeře. Fede Valverde svojí dělovkou brankáře Lópeze nepřekonal a Real kopal roh. Z něj sice neudeřil, ale obrana Espanyolu neměla klid. Akce Realu pokračovala a Karim Benzema před vápnem vysunul nabíhajícího obránce Raphaëla Varana. Ten zachoval klid a dělovkou propálil brankáře Lópeze - 1:0 pro Bílý balet.

Ještě do konce první půle se Real pokoušel navýšit své vedení, gól do šatny by přeci jen mohl případné sebevědomí hostí naprosto položit. Vinícius se po zisku balon vydal rychle dopředu a unikal všem nestíhajícím obráncům Espanyolu, jenže jeho nápaditou ránu mířící k tyči opět vystihl zkušený brankář Diego López a zachránil svůj celek od druhé inkasované branky.

Po změně stran se Espanyol chtěl co nejdřív dostat do šance a málem se to povedlo mladému záložníku Darderovi. Na poslední chvíli, těsně před rozhodující střelou, ale natáhl svůj krok Casemiro a čistě mu odebral balon. Espanyol nijak zvlášť nehrozil a naopak Real mohl zvýšit. V 54. minutě se Benzema z levé strany řítil sám na bránu, jenže střelou na zadní tyč Lópeze nepřekonal.

Realu se povedlo zvýšit na konečných 2:0 až v minutě 79., kdy se míče ujal sám kanonýr Benzema a rozehrál rychlou akci na Valverdeho. Následně si naběhl do vápna a s přehledem i zakončil. Ani následné vyloučení Ferlanda Mendyho Real nezastavilo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pharrell

3:0

Reagovat
valloire

4-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele