16. kolo
08.12.2019 18:30 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Leganés díky skvělé hodině porazil Celtu Vigo

Důležité záchranářské utkání mezi Leganésem a Celtou Vigou skončilo výhrou domácího celku 3:2. Leganés předvedl více jak hodinu velice koncentrovaný výkon, díky kterému si vypracoval tříbrankový náskok a to se nakonec ukázalo být rozhodující. Zdánlivě ztracený zápas Celta ještě zdramatizovala, avšak na body se jí dosáhnout nepodařilo.

Pro oba týmy to byl velice důležitý zápas. Leganés ho potřeboval zvládnout, aby ztráta na nesestupové pozice ještě nenarostla a Celta se zase chtěla těmto pozicím vzdálit.

Pouze patnáct minut trval na stadionu Municipal de Butarque nerozhodný stav. Leganés se po krásném přímáku Óscara Rodrígueze dostal do jednobrankového vedení a už od této chvíle měla Celta potíže. Sám Rodríguez byl o pět minut později v další šanci a jen s velkou dávkou štěstí Celta neprohrávala o dva góly. Každopádně co neplatilo ve 20. minutě, už platilo o dvacet minut později. Óscar Rodríguez opět fantasticky vypálil, balón zaplaval a Blanco na něho nedosáhl.

Celestes připravili na druhý poločas střídání, ale to nebylo nic platné, protože v 55. minutě předvedl perfektní střelu z dálky Kévin Rodrigues a domácí už vedli o tři góly.

Celta byla v nezáviděníhodné situaci, ale sympaticky se nevzdávala a o chvíli později se vrátila do hry kontaktním gólem. Néstor Araujo hlavičkou překonal Cuéllara a ještě nebylo hotovo. Celta si však další fázi zápasu zkomplikovala vyloučením Fernándeze a Leganésu už stačilo jen bránit. I v oslabení ale dokázali hosté udeřit a závěr zápasu zdramatizovat. Iago Aspas se zbavil svého strážce a přízemní střelou k tyči pokořit Cuéllara. Celta měla na vyrovnání ještě pár minut, ale do tlaku se nedostala a na remízu už tím pádem nedosáhla.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele