LaLiga - preview 16. kola

06.12.2019, 08:25, aktualizováno 08.12.2019, 08:47
Previews
Sevilla cestuje do Pamplony a hodlá odpovědět na sobotní výhry Barcelony a Realu Madrid. Getafe se představí v Eibaru, Betis poměří síly s Athleticem, Leganés přivítá Celtu a Real Sociedad čeká utkání ve Valladolidu...
SD Eibar - Getafe CF  (neděle 12:00)
Nedělní pravé poledne je pro většinu lidí symbolem klidu a odpočinku. Pro hráče Eibaru a Getafe to ale bude tentokrát znamenat tuhý boj. Na maličkém Estadio Municipal de Ipurua se do sebe pustí dva týmy se zcela protikladnou formou.

Domácí Eibar musí jednoznačně zabrat. Série několika negativních výsledků ho totiž poslala nebezpečně blízko sestupové propasti, od které ho nyní dělí jen pouhé dva body. Tým trenéra Josého Luise Mendilibara totiž už ve třech zápasech za sebou prohrál a dvakrát z toho dostal v zápase čtyři branky. Naposledy se to povedlo Realu Sociedad, jehož ofenziva dávala Eibaru za vyučenou. Eibar naopak skóroval jen jednou a byla to jeho jediná branka v této trojici utkání.

Zkušený senegalský záložník Papakouli Diop však nehází flintu do žita. "Víme, že poslední tři výsledky jsou velmi špatné a že naši fanoušci právem očekávají něco lepšího. A my jim chceme dopřát mnohem víc radosti. Proto je prosíme, aby s námi vydrželi a stáli při nás. To je něco, co nás vždycky hodně drželo nad vodou a pomáhalo nám to v mnoha těžkých situacích. Jsem přesvědčen, že se to brzy zlomí a my zase začneme vyhrávat."

S Getafe toho Eibar zase tak moc neodehrál, ale na domácí půdě se mu v tom zlomku utkání poměrně daří. Getafe z Eibaru odjíždělo se třemi body jen dvakrát za posledních patnáct let. Pokud by měl Eibar něco zlepšit, tak je to jednoznačně jeho obrana. Ta totiž inkasovala už poměrně razantních 27 branek, což z ni dělá druhou nejhorší obranu celé ligy.

Teď se na ni těší Getafe, které zažívá velmi vydařenou sezonu. Ve skupině Evropské ligy stále chová i před posledním utkáním šanci na postup i na první místo. A LaLiga také skýtá nejedno potěšení pro skromný celek. Getafe se totiž i přes občasné výpadky formy usadilo na výtečné sedmé příčce a k opětovné návštěvě pohárů i v příštím roce mu moc nechybí. V minulém kole se mu dlouho nedařilo překonat obranu Levante, ale po změně stran jí nasázelo čtyři branky.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Cote, Ramis, Paulo, De Blasis - Inui, Diop, Escalante, Orellana - Enrich, Kike Garcia
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Nyom, Cabrera, Djené, Damian Suárez - Cucurella, Arambarri, Maksimović, Portillo - Mata, Molina
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.98 - 3.07 - 2.76
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Betis - Athletic Bilbao  (neděle 14:00)
Bilbao opět předvádí velmi solidní hru, která s sebou nese dobré výsledky. Baskický celek se díky třem výhrám v řadě posunul už na 5. příčku a ve stoupání tabulkou by moc rád pokračoval v Seville. Proti domácímu Realu Betis se Lvi navíc umí předvést ve vší parádě.

Výjezd na Estadio Benito Villamarín obyčejně Athletic neděsí, protože se velmi často vrací ze Sevilly jako vítěz. V posledních deset soutěžních utkáních nechal tři body domácímu Realu Betis jen třikrát. Domácí by moc rádi zlepšili své statistiky a zdá se, že v nedávných týdnech jejich forma roste. Béticos prohráli z posledních pěti duelech jen jednou, když v derby nestačili na rivala trenéra Lopeteguiho. Bolestivá ztráta v derby je už ale minulostí.

Rojiblancos se povedly minulé dva zápasy na výbornou a po překvapivé výhře nad Valencií se jim dařilo i proti domácí Mallorce. Především první půle, ve které se béticos prosadili dvakrát, stála za to. Díky šesti bodům z posledních dvou duelů se Realu povedlo natrvalo opustit místa kolem sestupové propasti a posunout se vzhůru. Před začátkem 16. kola LaLigy jim patří solidnější 12. místo s devatenácti body na kontě.

Teď by ještě potřebovali zlepšit obranu, která dostala už 25 branek. To ji spolu s Leganésem řadí na třetí nejhorší místo. A marocký obránce Zouhair Feddal věří, že se proti Bilbau jeho mužstvu povede lépe.

"Myslím, že v nedávných dnech a týdnech jsme na naší obranné fázi intenzivně pracovali. Dobře víme, že to dlouho byla naše slabina a že bylo potřeba ji zlepšit. Věnovali jsme tomu několik tréninků, přišli s něčím novým a v zápasech je vidět naše zvýšené sebevědomí," dodal zkušený obránce.

Bilbao však bude opravdovým testem jejich schopností, protože jen jednou v posledních pěti duelech vyšlo střelecky naprázdno. Zdá se, že velká říjnová krize Basků už je pryč a ve čtyřech z minulých pěti zápasů Bilbao vyhrálo. Náhle se tak i díky zaváhání konkurence posunulo na skvělou pátou příčku a v blízkosti Ligy mistrů bude chtít zůstat co možná nejdéle.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Robles - Feddal, Edgar, Bartra - Pedraza, Guardado, Canales, Emerson - Joaquin, Fékir - Loren
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Unai Simón - Yuri, Martinez, Yeray, Capa - Unai Lopez, Dani Garcia - Ibai, Sancet, Cordoba - Williams
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.43 - 3.31 - 3.23
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Valladolid - Real Sociedad  (neděle 16:00)
Konec října se Realu Valladolid vůbec nepovedl a klub vlastněný fenomenálním Ronaldem od té doby jen těžko hledá rytmus. Další šanci na boj o body má v neděli odpoledne, kdy se na Estadio José Zorrilla objeví favorizovaný Real Sociedad.

Real Valladolid kroutí svou druhou sezonu v řadě mezi španělskou elitou a za tu dobu už si stihl zvyknout. Letos to od začátku navíc vypadalo s jeho brzkou záchranou velmi nadějně, protože celek z Valladolidu zabral a dokázal sbírat body pravidelně. Jenže konec října mu udělal velkou a tlustou čáru přes rozpočet. Valladolid se totiž nedokázal vyvarovat poklesu formy a v posledních pěti duelech vyhrál jen jednou.

Za tři minulé zápasy dokonce nedal ani jednu branku a s tím se vyhrávat prostě nedá. Velké naděje vkládal především do minulého kola, ve kterém jej čekala utrápená Celta Vigo. Ta sice tráví prosinec v pásmu sestupu, ale přesto dokázala s Realem Valladolid remizovat. Hosté sice měli dostatek šancí, ale využít z nich nedokázal ani jedinou. To znamená, že se jejich pozice opět změnila a teď je Real Valladolid až na 15. místě s osmnácti body na kontě.

Velké problémy mu dělá především útok, který doposud zaznamenal jen pouhých 14 branek, což je ligový podprůměr. Za očekáváním pak zůstává zejména někdejší velký talent španělského fotbalu, Sandro Ramírez. Ten v posledních letech spíš paběrkuje všude, kam přijde. A v Realu Valladolid to není o moc lepší, protože v deseti duelech dokázal dát jen jedinou branku.

Sám dobře ví, že má na víc. "Chvíli mi trvá, než se plně aklimatizuji. Vím, že je ve mně mnohem víc a že bych měl hrát lépe. Právem jsem sám na sebe naštvaný. Ale je to hodně o herním vytížení a jsem si jistý, že s tím, jak budou zápasy přibývat, budu střílet víc gólů. Tým na mě hodně spoléhá a já udělám všechno pro to, abych ho nezklamal."

Real Sociedad vyhrál ve Valladolidu v rámci ligy naposledy před sedmnácti lety a teď má dobré šance na vylepšení této statistiky. Aktuálně je totiž na skvělé čtvrté příčce.
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Nacho Martinez, Salisu, Olivas, Moyano - Hervías, Michel, Alcaraz, Plano - Sandro, Guardiola
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Monreal, Llorente, LeNormand, Gorosabel - Merino, Zubeldia, Odegaard - Oyarzabal, William José, Portu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.43 - 3.32 - 2.31
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
CD Leganés - Celta Vigo  (neděle 18:30)
Bojovat se bude v šestnáctém kole i o záchranu. Klíčový duel se v tomto směru odehraje na Municipal de Butarque, kde hájí své zájmy CD Leganés. Aktuálně poslední tým LaLigy přivítá o dvě příčky výše postavenou Celtu Vigo. Domácí pět zápasů nevyhráli, zatímco Celta v posledních dvou utkáních odešla neporažena.

Celta Vigo se pomalu probouzí, ale pohled na ligovou tabulku je pro fanoušky stále hodně nelichotivý. Celestes alespoň vzbudili ve fanoušcích jistou naději, když vyhráli na půdě Villarrealu 3:1 a i když to vzápětí doma nedokázali proti Valladolidu potvrdit (0:0), čtyři body ze dvou zápasů jsou v záchranářské situaci slušným úspěchem.

Hosty čeká v šestnáctém kole dost možná klíčový duel podzimu. Na hřišti Leganésu se bude bojovat o veledůležité body a pokud by se Celestes podařilo zvítězit, konečně by opustili sestupové příčky. V tomto směru bude mít Celta výhodu, protože Leganés je nucen utkání bezpodmínečně zvládnout. Los Pepineros dosud nasbírali pouhých šest bodů a na nesestupové pozice už ztrácejí osm bodů. Proti Celtě mají jedinečnou šanci z náskoku ukrojit a také konečně po pěti kolech zase zvítězit. Leganésu se to naposledy povedlo koncem října v domácím zápase s Mallorcou.

Loni byly zápasy mezi Leganésem a Celtou Vigo jednou velkou nudou. Obě utkání skončila 0:0 a ani v předchozích vzájemných zápasech nepadalo hodně branek. Vzhledem k tomu, jak v minulém kole hrálo Vigo a koneckonců i Leganés, se žádné ofenzivní hody nečekají.

Domácí trápí poměrně rozsáhlá marodka, do utkání podle všeho nezasáhnou Szymanowski, Navarro, Omeruo, Siovas a potrestaný Rosales. Situace na druhé straně barikády je o něco lepší, zraněné je duo Beauvue, Juncá.
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Tarín, Bustinza, Awaziem - Silva, Mesa, Pérez, Rodrigues - Óscar Rodríguez - Braithwaite, En-Nesyri
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Álvarez - Mallo, Aidoo, Araújo, Olaza - Lobotka, Cheikh - Mina, Suárez, Sisto - Aspas
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.47 - 3.13 - 3.33
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CA Osasuna - Sevilla FC  (neděle 21:00)
Šestnácté kolo španělské nejvyšší soutěže uzavřou v neděli večer Osasuna a Sevilla. Mírnější favoritem budou hosté z Andalusie, které však na El Sadaru nečeká vůbec snadná práce. Osasuna pravidelně boduje a stále se drží v kontaktu s evropskými poháry.

Sevilla bude na El Sadaru potvrzovat vynikající formu sedmi ligových kol bez porážky a celkově deseti soutěžních zápasů bez prohry. Andalusané dali zapomenout na menší výpadek z úvodu sezony a po takto skvostné sérii se znovu přihlásili do bojů o titul po bok Barcelony a Realu Madrid. Los Rojiblancos si před týdnem poradili s Leganésem, který porazili po jediné brance Diega Carlose 1:0.

Hosty čeká ve čtvrtek poslední utkání skupinové fáze Evropské ligy, ale v něm už fakticky o nic nepůjde. Lopeteguiho svěřeni si zajistil postup z prvního místa s předstihem a tak si budou moci dovolit šetřit sestavou před blížícím se zápasem s Villarrealem. Ještě než se tak stane, čeká Sevillu těžký výjezd do Pamplony a utkání s houževnatým nováčkem.

Osasuna si v letošní sezoně vede velmi dobře - na nováčka nad očekávání dobře. Sevillu nečeká na El Sadaru rozhodně nic snadného. Osasuna se po první domácí porážce od Athleticu rychle oklepala a před týdnem rozstřílela 4:2 pohárového zástupce Espanyol.

Rojiblancos pro Osasunu představují o poznání těžšího soupeře, který je před dvěma roky zesměšnil pěti góly. Domácí naposledy Andalusany porazili v roce 2013.

Osasuna bude oslabena o Barju, Martíneze, Vidala a suspendovaného Roncagliu. Sevilla je na tom o poznání lépe a kouč Julen Lopetegui nebude mít k dispozici pouze potrestaného Lucase Ocampose.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Pérez - Estupiňán, Navas, D.García, Lillo - R.García, Sanjurjo, Brašanać, Torres - López, Avila
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Navas, Carlos, Koundé, Reguilón - Banega, Gudelj, Jordán - Vázquez, Jong, Nolito
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.44 - 3.45 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Madrid - Espanyol Barcelona  (sobota 13:00)
Real Madrid se dál přetahuje o první místo v tabulce s Barcelonou a alespoň na dálku si s Katalánskem jako s regionem může vše vyříkat. Na stadion Santiaga Bernabéua se totiž dostaví Espanyol, který tráví začátek prosince na předposledním místě a hrubě se mu nedaří.

V sobotu krátce po obědě se do sebe pustí domácí Real Madrid s jasným outsiderem, Espanyolem. Mezi dvěma soupeři by snad ani nemohl být větší rozdíl, protože druhý Real se utká s předposledním týmem ligy. A nejvíc mu bude vyhovovat, že Espanyol se hodně trápí především vzadu. Real je naproti tomu téměř stoprocentní. Ani jeden z nejpopulárnějších klubů současnosti se sice nevyhne několika občasným zaváháním, ale všeobecně potvrzuje svou roli favorita v boji o titul.

V Lize mistrů to sice není tak suverénní jako za časů jisté nejmenované portugalské superstar, ale postup má královský klub zajištěn a poslední kolo může dohrát v klidu. Druhé místo za Paris Saint-Germain napodobuje také na domácí půdě v LaLize, kde mu rovněž patří stříbrná pozice. O první se bije na dálku s katalánským gigantem a svým úhlavním nepřítelem, Barcelonou. Rozdíl je minimálně, zatím jen ve skóre. Oba kluby navíc mají před sebou odložené El Clásico, které by mohlo mnohé napovědět.

Pro tentokrát se Real, oslabený o vážně zraněného Hazarda, musí spokojit se soupeřem druhého, aktuálně snad až třetího sledu. A nesmí ho podcenit. To se mu totiž už několikrát stalo. Za posledních dvacet let se Espanyolu povedlo svého soka obrat o dva nebo rovnou tři body už v jedenácti případech a rád by na to navázal. Zkušený obránce Dani Carvajal, autor vítězné branky z minulého kola proti Deportivu Alavés, však věří, že se to nestane.

"Máme za sebou poměrně náročné utkání s Alavésem, které nás stálo hodně sil, navíc v kombinaci s Ligou mistrů. Už v sobotu ale hrajeme proti Espanyolu a mohlo by se nám snadno stát, že soupeře podceníme. Na první pohled se mu moc nedaří a to by nás mohlo vést k falešnému pocitu, že snadno získáme tři body. Dobře ale všichni víme, že tohle je to nejhorší, co bychom si mohli myslet. Jsme naopak zvyklí, že se na nás každý chce vytáhnout a jsme proto pod neustálým tlakem."

Čtyři tisíce. Přesně to je číslo, které v posledních dnech nejčastěji rezonovalo v hráčích Espanyolu. Udává totiž počet branek, které Espanyol za svou dlouhou kariéru mezi španělskou elitou už dostal. Po remíze s Getafe se totiž tahle pomyslná kvóta naplnila beze zbytku a Espanyol je prvním týmem v LaLize, kdo se dostal na tak vysoké číslo. Následně načal další tisícovku, neboť v minulém kole se do jeho sítě prosadila hned čtyřikrát Osasuna i přesto, že hrála 40 minut v početním oslabení. Espanyol má i proto nejhorší obranu v celé lize, dostal už 28 branek.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Modrić, Casemiro, Valverde - Bale, Benzema, Rodrygo
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Lopez - Calero, Bernardo, David Lopez - Pedrosa, Darder, Roca, Granero, Pipa - Campuzano, Wu Lei
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.21 - 7.33 - 15.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Granada CF - Deportivo Alavés  (sobota 16:00)
V sobotu odpoledne se na Estadio Nuevo Los Cármenes potkají dva týmy, které nepatří mezi stálé soupeře. Za posledních dvacet let se spolu utkaly jen dvakrát a v první lize se tak nějak míjejí. Tentokrát je od sebe dělí jen tři body.

V mírně lepší startovní pozici je právě Granada. Jedním faktorem je samozřejmě domácí prostředí, kde se jí poměrně daří. Granada je týmem zakončujícím první desítku, na desátém místě ji dostalo 21 bodů. Nutno ale dodat, že většinu z nich získala na začátku sezony a poslední dobou naopak její tempo klesá. Granada už pět zápasů čeká na vítězství a jen hodně nerada by tuhle sérii protahovala o další zářez na pažbě.

Granada sice ve 14. kole LaLigy překvapila remízou proti jasnému favoritovi, když si rozdělila body s Atléticem. Ale v minulém kole se jí opět nedařilo. Od Athleticu Bilbao dostala dvě branky, v každém poločase po jedné, a sama nedala ani jednu. Střelba obecně dělá Granadě poslední dobou potíže, neboť v minulých pěti duelech dala jen tři branky. Celkově jich má na svědomí 20, což je ligový průměr. Takže určitý ústup střeleckých schopností lze sledovat opravdu až v nedávné době.

Zkušený obránce Germán Sánchez, autor poslední branky Granady proti Atléticu, k tomu pověděl: "Je pravda, že se nám to nedaří až v několika posledních zápasech. Myslím, že nám teď prostě jen nepřeje štěstí. Dřív jsme branky dávali s volností a lehkostí, přitom na trénincích děláme všechno jako dřív. Je to jen otázka nějakého prvního gólu, který nás zase nabudí. Jsem si jistý, že brzy přijde. Třeba už v sobotu."

Deportivo Alavés zažívá opačnou situaci. V posledních pěti duelech se mu povedlo dvakrát bodovat naplno a jednou si připsalo remízový bod. Po dvou čistých kontech mu nevyšlo jen minulé kolo, ve kterém se Deportivo postavilo proti Realu Madrid. Ačkoli domácí neodehráli vůbec špatné utkání, kvalitativně na Real zkrátka nestačili a to se projevilo i na výsledku. Po těsné porážce jsou nyní až na 14. místě a rádi by se posunuli tabulkou vzhůru.
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Rui Silva - Quini, José Antonio Martínez, Duarte, Victor Diaz - Gonalons, Montoro, Herrera - Machis, Soldado, Puertas
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Adrián Marín, Laguardia, Ximo Navarro, Martín - Luis Rioja, Wakaso, Pina, Aleix Vidal - Lucas Perez, Joselu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.52 - 2.94 - 3.47
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Levante UD - Valencia CF  (sobota 18:30)
Tradiční Derbi del Turia, tedy utkání Levante s Valencií, bude ozdobou sobotního programu 16. kola LaLigy. V souboji o Valencii si to oba soupeři rozdají od půl sedmé s nadějí, že dodrží brankové hody, které jsou s tímto duelem tradičně spojeny.

Derbi valenciano, obecně známé jako Derbi del Turia, se odehraje na Estadi Ciutat de València. Tento stánek říká pane týmu Levante, který možná nepatří mezi největší nebo nejpopulárnější týmy ve Španělsku, ale přesto už mnohokrát dokázal, že umí být důstojným soupeřem. A to i proti městskému rivalovi. Celkově se oba týmy utkaly ve dvaatřiceti příležitostech a Valencia vyhrála jen osmnáctkrát.

Levante svému soupeři nasázelo 28 branek a celkově jich v tomto derby padá opravdu hodně. Za zmíněný počet utkání jsme viděli už 90 gólů, což jsou téměř tři branky na utkání. Zdá se, že se opět máme nač těšit. První střet mezi těmito dvěma týmy je datován až do roku 1936 a historicky nejvyšší výhrou bylo vítězství Valencie v roce 2008, kdy utkání skončilo výhrou 5:1. To by Valencia moc ráda zopakovala, třeba i proto, že na tomto stadionu od roku 2012 ještě ani jednou nevyhrála.

Domácí celek se na favorizované Netopýry solidně dotahoval, ale nezvládl poslední kolo. V něm totiž dostal čtyři branky od domácího Getafe a propadl se na současnou 11. příčku. Přesto mu ale stále schází na Valencii pouhé tři body, což mu dodává motivaci pro zlepšení a dobrý výsledek. Mladý útočník Borja Mayoral proto věří, že jeho tým dokáže soupeře překvapit.

"Valencia je velkým favoritem prakticky v každém utkání s Levante, ale to pro nás nic neznamená. Derby je speciální zápas, ve kterém nerozhoduje tabulka nebo historie, ale vždycky jen aktuální forma a lepší připravenost. Je to zápas, který provázejí silné emoce, kterými je snadné nechat se strhnout. My se ale musíme dobře soustředit a snažit se dělat maximum pro to, abychom získali body."

Levante nebude v derby kompletní, neboť mu schází zraněné trio Postigo, Melero a Vezo. Pro mladého obránce Veza by to mohlo být hodně emotivní utkání, protože do Levante přišel právě z týmu rivala. Valencia se může těšit na umění Denise Čeryševa, který doléčil svalové problémy a je znovu fit.

Za posledních deset soutěžních duelů se Valencii povedlo prohrát jen dvakrát a její forma, tolik kritizovaná po změně trenéra, se pomalu vyrovnává. V Lize mistrů dokázali Netopýři zastavit londýnskou Chelsea a to jim hodně pomohlo při poslední výhře. V minulém kole se totiž Los Che povedl klíčový domácí zápas s Villarrealem, který z Valencie odjel poražený. Valencia byla po většinu utkání lepší a k výhře jí stačil výsledek 2:1.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Fernández - Clerc, Duarte, Coke, Miramon - Bardhi, Vukčević, Radoja, Campaña - Morales, Mayoral
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Cillessen - Gayá, Paulista, Mangala, Wass - Parejo, Coquelin, Soler - Ferrán Torres, Maxi Gómez, Rodrigo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.64 - 3.94 - 2.01
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Barcelona - RCD Mallorca  (sobota 21:00)
Další povinnost mají před sebou hráči Barcelony. Na věhlasném Camp Nou přivítají RCD Mallorcu a nic jiného, než zisk všech bodů nepřipadá v úvahu. Barca potřebuje naplno bodovat, aby se udržela na prvním místě tabulky před Realem Madrid. Zato Bermellones se drží těsně nad sestupovou hranicí a v Barceloně od roku 2008 nevyhráli.

Pokud Katalánci nad Mallorcou zvítězí, připíšou si už devátou výhru za posledních deset kol. V lize to navzdory nevýraznému hernímu projevu šlape, přesto se takřka neustále spekuluje o odvolání Ernesta Valverdeho. Jedním z možných nástupců by údajně mohl být Nizozemec Ronald Koeman, který v dresu Katalánců v letech 1989 -1995 nastupoval a k celé věci se vyjádřil tak, že "nikdy neříkej nikdy."

"Mám s národním týmem smlouvu na další dva roky, takže nerad teď hovořím o Barce. Je to nepříjemné z mnoha důvodů, mám práci a není to fér. Pokud tato nabídka přijde, tak přijde, pokud nepřijde, tak nepřijde. V životě jsou důležitější věci, ale nikdy neříkej nikdy," rozhovořil se trenér Oranjes Ronald Koeman.

Zpátky však k výkonům Barcy v letošní sezoně. I když jí výsledky drží na prvním místě, stále to není ono, což moc dobře vědí její fanoušci. Katalánci před týdnem zvládli těžké utkání na Wanda Metropolitano, když se jedinou brankou prosadil obvyklý spasitel Lionel Messi. Argentinec už poněkolikáté ukázal svojí výjimečnost a v týdnu byl také oceněn nejvyšším individuálním oceněním - Zlatým míčem časopisu France Football. Messi ho získal po šesté a odpoutal se tak od Cristiana Ronalda.

Na Camp Nou se v sobotu představí nováček z Mallorcy, který nemá úplně oslnivou formu. Od konce října vyhráli Bermellones jen jedno utkání a v tabulce se drží těsně nad sestupovými pozicemi. Od osmnácté Celty Vigo je dělí pouhý bod. Mallorca před týdnem doma prohrála s Betisem 1:2 a stejným výsledkem podlehla i o osm dní dříve Levante.

O favoritovi zápasu není pochyb. Barcelona ve své historii vyhrála drtivou většinu vzájemných zápasů. Překvapivě doma podlehla Mallorce v roce 2008, či 2003, tedy těsně před příchodem Ronaldinha. V dresu Mallorcy v té době hrával i Samuel Eto'o, další opora "rijkaardovské" éry.

Ernesto Valverde nemůže počítat s trojicí zraněných hráčů, kterými jsou Semedo, Dembélé a Jordi Alba. Ztráty hlásí i Mallorca, se zraněním stále laboruje Marc Pedraza a karetní trest nedovolí zasáhnout do utkání Lumoru Agbenyenovi.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Firpo, Lenglet, Piqué, Roberto - Arthur, de Jong, Busquets - Griezmann, Messi, Suárez
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Reina - Sastre, Valjent, Raíllo, Gámez - Febas, Baba, Sevilla - Rodríguez, Budimir, Kubo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.11 - 11.30 - 26.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Villarreal CF - Atlético Madrid  (pátek 21:00)
Atlético Madrid se v posledních dnech hodně trápí po herní a především výsledkové stránce. Po sérii několika špatných výkonů spadlo v lize až na šestou příčku, která zajišťuje jen předkolo Evropské ligy. Zastavit pád se Colchoneros pokusí v duelu s domácím Villarrealem.

Už v pátek se rozjede španělská LaLiga, která hned na úvod 16. kola servíruje atraktivní předkrm. Na Estadio de la Cerámica do Villarrealu se totiž podívá Atlético. Zápas se odehraje v režii dvou týmů s pohárovými ambicemi, které ale zažívají enormní zklamání. Ani jeden ze soupeřů se totiž v tabulce nepohybuje na místech, kde by své jméno četl nějak obzvláště rád.

Domácí "Žlutá ponorka" se opět propadá tabulkou a letošní sezona připomíná nedávné trápení. Po slibném začátku, kdy Villarreal začal obtěžovat ty největší týmy španělské kopané a útočil na přední příčky, se něco pokazilo. Od konce října to jde s Villarrealem z kopce a jeho postavení v tabulce se neustále zhoršuje. Aktuálně čeká na vítězství už pět dlouhých zápasů. Především pak obrana dělá fanouškům největší starosti.

Villarreal jen v posledních pěti duelech dostal deset branek a průměr dvou obdržených gólů rozhodně není dobrou vizitkou. Markantní je to především za poslední tři duely, neboť v nich dostal už osm branek. Kdyby snad jeho soupeři v těchto kláních byly týmy z popředí tabulky, dalo by se to ještě omluvit. Ale dostat tři branky od Mallorky a od Celty Vigo, to už je známka obrovských problémů.

Přesto se Villarreal nehodlá vzdát. Mladý obránce Xavi Quintillà před duelem s Atléticem prozradil: "Dobře si uvědomujeme, že jsme na tom v tabulce velmi špatně. Děláme často hloupé chyby a prohráváme s týmy, proti kterým bychom měli jasně vyhrávat. Neházíme ale flintu do žita, to prostě nemáme v povaze. Budeme dál bojovat a pracovat na svých výkonech. Jsem přesvědčen, že to brzy zlomíme. Není možné, abychom při takovém množství námahy stále prohrávali."

Proti Atléticu se Villarrealu vždy poměrně dařilo, zejména pak na domácí půdě. Madridský gigant si tři body odvezl naposledy před více než čtyřmi lety a to se oba soupeři potkávají se železnou pravidelností. Moc branek asi očekávat nemusíme, protože v uplynulých pěti letech padly více než dvě branky jen dvakrát.

Ani Atlético navíc není v ideální formě. Ambiciózní celek trenéra Diega Simeoneho sice v létě mohutně investoval, aby zaplnil mezeru po francouzském šutérovi Griezmannovi, ale to se zatím nedaří. Atlético je v tabulce až šesté, přesto zůstává Liga mistrů na dohled. Ani v ní se Colchoneros navíc nedaří, což dobře demonstruje minulá porážka od Juventusu. Gól nedalo Atlético ani naposledy do sítě Barcelony a opět se muselo obejít bez bodů.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Quintillà, Pau Torres, Albiol, Mario - Cazorla, Anguissa, Iborra - Ekambi, Moreno, Chukwueze
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Trippier, Hermoso, Felipe, Lodi - Saúl, Herrera, Thomas, Koke - J. Félix, Morata
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.89 - 3.34 - 2.13
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona14101336:1631
2.Real Madrid1494130:1131
3.Sevilla FC1593319:1430
4.Real Sociedad1582526:1826
5.Athletic Bilbao1575317:926
6.Atlético Madrid1567216:1025
7.Getafe CF1566323:1624
8.Valencia CF1565422:2123
9.CA Osasuna1557321:1722
10.Granada CF1563620:2021
11.Levante UD1562718:2120
12.Real Betis1554619:2519
13.Villarreal CF1553728:2418
14.Deportivo Alavés1553717:2018
15.Real Valladolid1546514:1818
16.SD Eibar1543815:2715
17.RCD Mallorca1542914:2314
18.Celta Vigo1534810:2013
19.Espanyol Barcelona15231010:289
20.CD Leganés1513118:256

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (260)

Přidat komentář
roman1978

tak snad vítězství barcelony a pohledný a útočný fotbal s korunovaným nejlepším hráčem na světě

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
celeb

Reagovat
Visca el barca

Aby se Atleti probojovali do LM.

Reagovat
Kokesh

Urcite to daji. Ale je zajimavy, jak se Cholo kdysi poustel do debat o srovnani financi a moznosti Atletica vs. Barcelona a Real...a nyni, kdy jsou sily pomerne vyrovnane a Atleti utraceji nejvice v historii, tak "pan" trener zjisti, ze s nimi neumi pracovat. Hvezdne utocne posily a uzasny prumer skoro vstreleny gol na zapas.

Reagovat
Baronne

No určitě bych teda netvrdil, ta konkurence na dvě místa je tam docela veliká, Sevilla vypadá dobře, a týmy jako Sociedad, Getafe nebo Valencia budou kousat

Reagovat
Ed_Hazard

No taký istý by som si tým nebol. Socky LM dajú a od Sevilly tento rok čakám konštantnejšiu výkonnsoť. A aj to, že v druhej polovici sezóny už tento krát neodpadnú.

Reagovat
Kokesh
Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Generalní Gladiator

Ibrahimovič zotrel Cristiana Ronalda jemu vlastným spôsobom.

Existuje možnosť, že Ibrahimovič vo veku 38 rokov prestúpi do talianskej Serie A, kde narazí práve na Juventus aj s Cristianom Ronaldom. Ibrahimovič však v rozhovore pre CQ Italia rázne uviedol, že proti ozajstnému Ronaldovi (Ronaldo Nazario) už hral: "Nie, vôbec nie," odpovedal na otázku, či v Taliansku nájde naozajstného Ronalda. "Pravým Ronaldom je ten brazílsky. Tento nie je prirodzený talent, ale ovocie tvrdej práce," uviedol.

Keď sa Švéd pristavil pri prestupe Cristiana z Realu Madrid do Juventus, tento transfer nevníma ako veľkú výzvu: "Odísť do takého klubu nie je žiadna výzva. Ak chcel výzvu, mal prestúpiť do Juventusu, keď pôsobil v Serii B, aby mu pomohol postúpiť do Serie A a dostať ho späť na vrchol," dodal.

Vzťahy medzi Ibrahimovičom a Cristianom však boli vždy napäté. Ibrahimovič v roku 2018 kritizoval Portugalčana po tom, čo Zlatú loptu získal Luka Modrič: "Teraz už vieme, že tieto ocenenie nevyhrával Cristiano Ronaldo, ale Florentino Perez," uzavrel.

Reagovat
Kokesh
Reagovat
marke7

To je to, jak tenkrát posunuli hlasování a všichni rozhodli na základě tohohle zápasu? To bylo velice objektivní.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, mas pravdu. Ta vyhra vubec nebyla kvuli tomu, ze Ronaldo mel ten rok pravdepodobne tu nejlepsi individualni sezonu jakou kdy mel (66 golu).

Reagovat
technecium

A vyhrál něco?

Reagovat
valloire

Messi 12 vyhrál co?

Reagovat
roman1978

ale vůbec nic nevyhrál, ani lm, ani ligu, ani pohár.

v samotném hlasování vyhrál jen o pár hlasů - opravdu si myslíš, že by to vyhrál i kdyby nebylo to hlasování posunuto o jeho show proti švédsku? a kdy se spousta hlasujících veřejně vyjádřila, že to na jejich hlasování mělo vliv?

Reagovat
smazaný uživatel

¯\_(ツ)_/¯

Oficialni stanovisko FIFY je, ze to posunuti nemelo na poradi zadnej vliv.

Reagovat
Visca el barca

Chodící reklama na naivitu opět promluvila.

Reagovat
smazaný uživatel

Takze mam radsi verit nejakejm konspiracnim teoriim, ktery si tahate z prdele?

Reagovat
marke7

Odveta mezi Portugalskem a Švédském se konala 19. 11. 2013. Jak všichni vědí, Ronaldo ten zápas dal hattrick a rozhodl.

20. 11. 2013, den na to, FIFA oznamuje, že kvůli malému zájmu o hlasování prodlužuje termín do 29. 11. 2013.

Když si Ibra tvrdí, že nebýt Peréze, neměl by Ronaldo tolik míčů, myslím, že nepřímo naráží na tuto situaci.

Reagovat
marke7

A jen dodám, že všichni, kdo hlasovali ještě před tímto zápasem, dostali povolení svoje hlasy dodatečně změnit. Z toho se dá lehce usoudit, že hodně lidí dalo v tu chvíli na tenhle jeden zápas. Stejně tak Ronaldovi zahrálo do karet, že vzhledem k prodloužení šlo hodně lidí hlasovat až po tomto zápase.

Reagovat
marke7

Špatně jsem se vyjádřil, né všichni, ale rozhodně část, která nakonec rozhodla v jeho prospěch.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne, že Ibra prvý zdrhol, ked Juve išlo do Serie B,....že jeho nelákala výzva pomôcť z návratom ....

Reagovat
Salfovic

Jj, slušně si nasral do krku.

Reagovat
valloire

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
CHONG

Takže vlastně jenom znovu recykloval už tak stokrát recyklované "pravého Ronalda" a "nedostatečnou výzvu", to teda nic moc

Reagovat
smazaný uživatel

"Pravým Ronaldom je ten brazílsky. Tento nie je prirodzený talent, ale ovocie tvrdej práce," uviedol.

A to je jako spatne? Tvrda prace je neco min nez talent?

Reagovat
Generalní Gladiator

to je jeho názor, levého ronalda klidně vobdivuj za dřinu

Reagovat
CHONG

A ono to snad není hodné obdivu, když se člověk díky své dřině vypracuje až na úplný vrchol?

Reagovat
smazaný uživatel

taky mi to připadá chvályhodnější, než jen to, že jsi talent. Dřina je víc.

Reagovat
CHONG

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Generalní Gladiator

je to lepší příklad pro lidi,páč ho lze následovat, je to chválihodné, to určitě..ale geniality a talentu, na kterej netačí všechna dřina světa, je jako šafránu, proto je tak vždy tak ceněn

Reagovat
valloire

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
ADM

Samozrejme nie je, ale tu genialitu Ronaldinha ci Lea proste nejde natrenovat, a preto je to viac v ociach mnohych ludi. To ale Ronalda nijak neznizuje, jasna vec..

Reagovat
smazaný uživatel

Ibra může držet hubu. Přeběhlík jeden.

Reagovat
CHONG

Culés, co ten Aleňa, jakou přesně hraje pozici a má nějakou slušnou kvalitu? Zatím poslední import od vás se mi docela zamlouvá, tak ať vím, jestli se zase můžu těšit

Reagovat
patas92

U hráče, který nehraje, se kvalita docela těžko odhaduje.

Reagovat
Mercury

jaký import máš na mysli?

Reagovat
CHONG

Cucurella

Reagovat
Mercury

Reagovat
smazaný uživatel

neco jako ceballos, ma nevyrovnane vykony, spis se veze s tymem, kdyz je tym na vlne, je dost videt, a zase naopak, rozhodne neni rozdilovy hrac

Reagovat
rave

Je dobrý na míči a v kombinaci, má výborný dribling. Na klasické CM má ale dost velké mezery v obranné práci. Takový klasický produkt La Masie. Přijde mi, že v Barce doplácel na to, že hrál docela často v podobném prostoru jak Messi, s kterým si úplně ideálně nerozuměl. Na to aby byl top, mu ale přece jenom něco navíc chybí.

Reagovat
Gazdo

mozno cas. Modric tiez nedaval v 21 rokoch vykony na GB

Reagovat
Jordi Alba

Ten Diedhiou je furt zraněnej, nebo proč nebejvá ani nominovanej? Vypadal dřív jako solidní talent.

Reagovat
rave

Expreska: "Guti už nechce, aby se mu říkalo přezdívkou"

Redaktor potrollil

Reagovat
opretis

To je hrozná bída už...

Reagovat
smazaný uživatel

Cholo by to měl zabalit

Reagovat
2miguel1

Reakcia hore na to, že C.Ronaldo je len ovocie ťazkej driny. Nemyslim si to. C.Ronaldo ma neuveritelny talent podčiarknuty este aj neuveritelnou pracovitostou. Stači si pozret este Ronalda za čias, ked hral za Sporting, tam aj Ferguson hned vedel, ze aky talent sa pod nim skryva. Ono to len tak umelo vyzera pri Messim, ze Ronaldo je tvrda praca len, kedze Messiho talent je mimo ludskej reality. C.Ronaldo urcite patri do skupiny talentov ako Ronaldinho či brazilsky Ronaldo. Ako hrača ho obdivujem a uznavam, lebo zdanlivo nerealnu vec, žeby dokazal superiť s nie hračom tohto sveta Messim, dokazal ziskať 5 zlatych lopt uplne zaslužene. Na druhej strane si myslim, ze pri jeho povahe z toho musi mat trochu uzkost, lebo asi aj sam tuší, že bude vzdy druhy za Leom

Reagovat
Gazdo

No trosku si to asi prehnal. Cristiano bol velky talent to ano ale az taky ako Fenomeno a Dinho nie. Ronalda by som skor dal co sa tyka cisteho talentu niekde na uroven Saneho ci Sterlinga ale rozhodne nie ako tamti dvaja. On to len tou svojou pracovitostou a transformaciou na hrota dotiahol tam kde je

Reagovat
Generalní Gladiator

Rozlousknu to, cr nemá genialitu a talent messiho,fenoméha,ronaldinha,ale sané a sterling jsou hráči sice s talentem velkým,leč o level nižším.

Reagovat
Reggie

Reagovat
patas92

To není pravda. Ronaldo samozřejmě byl generační talent. Mbappé je považovaný za největšího talenta současnosti a Ronaldo byl imho ještě lepší v jeho věku.

Reagovat
Reggie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim no, ja si pamatuju Fenomena uz v holandske lize, tak muzu subjektivne posuzovat Mbappe x Ronaldo a mne se Mbappe zda v jeho veku jeste neuveritelnejsi. A to mam Ronalda rad, ale Kylian je jeste o chlup dal, v jeho podani je fotbal uplna brnkacka a protihrace ma jen jako kuzely na treninku. Jen jsou herne trochu odlisni. Ale jak pisu, je to subjektivni

Reagovat
valloire

Fenomeno v holandský lize byl mimo všech i Mbappeho.

Reagovat
smazaný uživatel

nesouhlasim, ale dokazu s tim zit Samozrejme ze sem jak ted u Mbappeho nevidel Ronaldovy cely zapasy, jen sestrihy a to taky jen sporadicky, zato Mbappeho mam moznost sledovat ted v celych zapasech a me furt vyrazi dech jak na tom ten hrac je v tak mladym veku..Jen ty simulace a obcasny prasarny me u nej serou, ale karieru bude mit tak jako tak uzasnou

Reagovat
valloire

Fenomeno je nad všemi.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
patas92

Řeč je o Cristianovi. Na brazilského Ronalda se Mbappe nechytá už vůbec podle mě

Reagovat
valloire

jasná věc páťo

Reagovat
smazaný uživatel

nesleduju hru

Reagovat
ADM

Nemyslis vazne, ze chces davat Saneho a Sterlinga na level CR. Leo aj Ronaldo drtili po 20ke ligy, v ktorych hravali, plus aj LM, na youtube je kopu videi z tych rokov, s nimi sa nemoze rovnat nikto, ani Mbappe.

Reagovat
celeb

ja mam pocit, ze on hodnoti hlavne vrodeny talent, nie kvalitu, ktoru v tom veku dosahoval. Kristina svoj talent podporila obrovskym usilim, daleko vacsim nez Sterlnig a hlavne Sane, preto aj jej vykony v tom veku boli o level, dva vyssie.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Gazdo

Ako pise celeb

Reagovat
valloire

Messi má talent, samozřejmě, ale mimo lidskou realitu? Sekta jako vždy.

Reagovat
Slavia10

Nad něčím jsem přemýšlel a zajímal by mě váš názor, fandů Barci, Realu a i klidně jiných týmu. Je tu vždy tolik nadávek na Valverdeho, ale vážně pojďme si představit, že jsme Valverde. Za 2 roky vyhrál 2 tituky, španělský pohár a superpohár, hrál ČF a SF LM, teď 3 rok bojuje o 3 titul a vyhrál skupinu LM, z jeho pohledu, proč on by vlastně měl rezignovat ?? Já sám bych to neudělal, vy taky ne, to si řekneme narovinu. To, že se Barca trápí, hraje příšerný fotbal je jedna věc, on už prostě jinak hrst neumí, ale on žije s pocitem, že je úspěšný a vlastně je, takže proc by mel rezignovat?? Nadávky na vedení jsou v pořádku, oni by to měli řešit, Valverde jen pracuje a výsledky nemá zlé. Pokud chce klub víc, musí to udělat vedeni, Valverde nemá důvod.

Reagovat
opretis

A pak Barca dopadne jak my se Simeonem. Až skončí Messi, samozřejmě.

Reagovat
Slavia10

To asi ano, ale proč by měl trenér co trénuje velkoklub, má obrovský peníze a vede tabulku odstoupit?

Reagovat
Anacron

Takhle to má na světě nastavený asi jenom Real a Barca. Tam prostě nestačí hrát jenom úspěšně, ale zároveň naprosto otřesně. Tam musí být krásná hra, která je podložená úspěchem. Jedno bez druhého zanechává pachuť a v podstatě degraduje všechno povedené. A Barca to má teď úplně extrémní, jelikož to povedené je skoro vždycky jenom Messi a Stegen.

Reagovat
Baronne

Já bych řek že Barca to má ještě na jinym levelu, tu závislost na krásný hře.. Vy třeba za Mourinha jste ani tolik nebrečeli ne?

Reagovat
Anacron

A my jsme jako hráli hnus za Mourka? Nezažil jsem u žádného týmu lepší protiútoky. A vůbec to byla pěkná přímočará hra, žádné zbytečné nahrávky a obehrávání ze strany na stranu. Jenom to celý vycházelo z kvalitní obrany, ale jinak to byl top. Samozřejmě především tu mistrovskou sezonu, kdy jsme vytvořili rekordy v bodech, nebo třeba vstřelených gólech a v LM smolně vypadli v semi na penalty.

Reagovat
Slavia10

Pravda je, že Mourek s vámi nehrál až takový beton jako v Anglii s vámi a hlavně Interem dovedl hrát i dobrý fotbal.

Reagovat
valloire

ta sezona to byl strašnej válec....6-0 Zaragoza, 6-2 Rayo, 7-1 a 5-1 Osasuna, 6-2 Sevilla, 5-0 a 4-0 Espanyol, 5-1 Sociedad, 5-1 Granada, 4-1 a 4-1 Atletico...tam chyběla jen ta LM

Reagovat
celeb

no ja si to teda nemienim predstavovat

Reagovat
Ed_Hazard

Thibo - Mendy, Varane, Ramos, Carvajal - Kroos, Casemiro, Valverde - Vinicius, Benzema, Rodrygo

Reagovat
misinho7

tak nato sa tesim ..brazilske duo na kridlach

Reagovat
Ed_Hazard

No ja sa na Viniciusa moc neteším, ale tak budem len rád ak ma prekvapí.

Dúfam, že dostane minuty aj Jovič a Brahim. Rodrygo dnes na tutovku goal.

Reagovat
misinho7

ja sa tesim velmi, teraz ma sancu sa ukazat, Eden zraneny tak moze hrat na lavom kridle a ukazat sa zas...snad sa preberie

Reagovat
Anacron

Jovic se na to může vážně vysrat. Hrajeme doma s předposledním týmem tabulky a on nenechá Karima odpočinout a zároveň Jovice nakopnout. Co budeme dělat až se Karim zraní z toho přetížení to nevim.

Reagovat
Greny

tak Jovic bude hrat v LM ne? tam bych rekl ze dostane hodne hracu sanci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

Som zvedavy na Valjenta dnes. A dnes by to mohlo byt 6:1. Chybaju mi tietocobcasne exhibicne vitazstva.

Reagovat
misinho7

Zatial jedine sance po solach Vinca. Inac hrame slabo a bez intenzity.

Reagovat
Ed_Hazard

Hlavne bez myšlienky. Tvári sa to ako zápas, kde z toho nebudú 3 body

Reagovat
Ed_Hazard

Super Rafa. Teraz to z nich snáď opadne a pôjde to

Reagovat
Anacron

Klasika u nás... stoper na hrotu

Reagovat
valloire

golaso

Reagovat
Ed_Hazard

Wtf, to čo pískol za faul pri našej rohovej zastávke

Reagovat
Israha

Myslím, že utavení klíčových hráčů při tomhle tempu nehrozí. Tam běhá jediný Vinícius . Smutné je, že na Espanyol to i tak v pohodě stačí pro klidnou kontrolu hry.

Reagovat
misinho7

no ale treba pridat este jeden..takto vyrovnaju nahodou a bude pruser

Reagovat
Israha

To rozhodně. Ale nějak bych ten dnešní výkon nepodceňoval. Je to nuda a vycházka, ale zároveň taky to, čím soupeře bez potíží přehrajeme. Typický Zidane.

Reagovat
madridcan

Treba vypredat zelené dresy s trofejou na prsiach alebo z akého dôvodu nehráme v bielych?

Reagovat
Generalní Gladiator

protože jste pobláznění šašci

Reagovat
Anacron

Někde jsem viděl, že to je poprvé asi od roku 1980 co doma nehrajem v bílém

Reagovat
Baronne

Reagovat
CHONG

Kvůli summitu o klimatických změnách

Reagovat
Kixi Syhimour

jako fakt?

Reagovat
CHONG

Jj, koná se v Madridu

Reagovat
valloire

protože svět se zbláznil

Reagovat
valloire

bééé béééé

Reagovat
smazaný uživatel

Cirkus

Reagovat
Ed_Hazard

Mendy je len do počtu. Síce nič extra neposerie, ale tam to tak hasne. Dúfam, že budúce leto budeme mať dvojku Marcelo/Regui alebo Hakimi.

Kariiiiim

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápem čo ešte robí casemiro v základe , ten chlapec je pomaly a minimálne už 3 zápas po sebe nevie nahrať na 5 metrov

Reagovat
Ed_Hazard

Rozhodca dnes ale neuveriteľne slabý. A Casemiro tiež.

Reagovat
smazaný uživatel

Karim

Reagovat
misinho7

Ok Karim dal gol moze ist Jovic na 10 min...

Reagovat
vilp

Ani to ne, fakt chudák.

Reagovat
valloire

legenda

Reagovat
boryland

Reagovat
Ed_Hazard

Valverde je boh

A ZZ naprostý diletant, od cca 60 hrajeme totálne bez záujmu. Case, Toni tiež, Karim dnes nemali svoj deň.Rodrygo tiež. Okrem Casemira (dajme tomu) mali ísť všetci dávno dolu a na plac Jovič, Brahim a Luka. Obyčajné šťastie že sme nedostali nejaký hlúpy gol ale naopak si to poistili od nevýrazného Karima..

Reagovat
valloire

rouháš se synu zkušenej tým ví přesně jak má hrát

Reagovat
Ed_Hazard

Ne, dnes to bolo iba šťastie. Zizou je neuveriteľný ignorant.

Reagovat
valloire

zcela normální ligový zápas s Vejprnicema

Reagovat
boryland

zz ende no....

Reagovat
CHONG

V létě snad do Juve.

Reagovat
smazaný uživatel

Mendy na farmu

Reagovat
smazaný uživatel

Zase tam toho kripla benzemu nech celej zapas

Reagovat
valloire

seš normální? kdo je u tebe kripl?

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.forcabarca.sk/clanok/35330/preco-by-si-nemal-mat-inych-futbalovych-bohov-okrem-messiho

oni u toho skreta opravdu snad masturbuji a vubec neuznavaji ze by nekdo mohl mit lepsi rok neuveritelne

Reagovat
smazaný uživatel

A ty jsi kdo, když chodíš na stránky kam skoro nikdo z nás nechodí?

Reagovat
Generalní Gladiator

tenhle chlapec patří do party,co se nedokáže smířit s šestým zlatým

Reagovat
Jordi Alba

Tyhle stránky sou snad odpad i pro většinu fanoušků Barcelony, teda doufám.

Reagovat
drussbarb

Je to psané...až dětsky,ale v zásadě mi mluví z duše. Kvůli Messimu sleduju fotbal jako takový a sním o tom,že jej uvidím naživo a budu o tom mluvit jako dědek

Reagovat
CHONG

Ono teda na merengues.cz se objektivitou taky dost šetří a bilybalet.cz občas jede solidní bomby ve stylu článků "Proč vždycky my?" nebo "Zápas s PSG rozhodl zrádce di Mária", ale forcabarca.sk a především články Lukáše, to je fakt z jiného světa

Reagovat
Gazdo

lukas je ovela lepsi ako tunajsie fejetony

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
drussbarb

Lukáš je mimozemšťan

Reagovat
CHONG

Moc nevím, co k tomu napsat, tři body jsou fajn, ale tím pozitiva tak nějak končí. Dívat se na to nedá (skutečná a nefalšovaná Nuda v Madridu), Jovič totálně zabitý, fakt nechápu, proč jsme ho nenechali ještě aspoň rok v tom Frankfurtu, leštit prkno mohl i Mariano (akorát by sešel pár schodů) a Mendy je prostě obyčejný kopáč, takhle by moderní bek fakt vypadat neměl.

Reagovat
CHONG

Jinak teda doufám, že sestupujicí se ještě komplet prostřídají, to současné složení se mi nelíbí vůbec.

Reagovat
Israha

Leganés ať klidně spadnou, to je letos absolutně nezajímavý klub. Ale Celta s Espanyolem se musí udržet...nicméně u druhých jmenovaných si tím přestávám být jistý, je ta účast v EL může v domácí soutěži doslova potopit.

Reagovat
CHONG

Leganés chci kvůli derby, Espanyol mám celkem rád a Machín je mi sympatický a Celta do ligy tak nějak patří. Za mě klidně Eibar, Alavés a Valladolid.

Reagovat
CHONG

A nahoru Rayo, Fuenla a jako třetí vlastně skoro kdokoliv...

Reagovat
Israha

Eibar mě docela baví tím, jak to s minimálními prostředky už několik let vedou nad očekávání úspěšně a zároveň koukatelně. Místo nich Mallorca...těm se krom toho, že tam hostuje Kubo, nedá v ničem moc fandit.

Reagovat
CHONG

Jo, ti by mohli klidně taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Espanyolu by byla fakt škoda

Reagovat
Generalní Gladiator

Reagovat
CHONG

Troll je ale fakt parádní, to se mu musí nechat

Reagovat
ADM

Rakitic tretikrat v zaklade, here we go again

Reagovat
2miguel1

podla mna aby nevymyslal a nechcel ist uz v zime prec. Budeme ho este potrebovat na jar

Reagovat
LAM

Ani v tomhle zápasu nemůže ten dement dát Alenu.To je opravdu něco.A Arthura radši ani nepovolal i když to byl náš nejlepší záložník na Atletiku Člověk by čekal,že bude chtít jeho a De jonga co nejvíc sehrát,ale asi ne.

Reagovat
roman1978

To je panečku záloha

Reagovat
CHONG

Jinak dneska by mohlo zase padnout pár trenérských hlav - Flick, Vrbič, Carlo, Pepek?

Reagovat
LAM

Pep klidně okamžitě a v zimě k nám

Reagovat
CHONG

Tak u Pepka nečekám, že skončí hned, ale třeba je to začátek cesty, která skončí jeho letním odchodem, to samé u Flicka, ale Carlo a Vrbič by mohli padnout hned. Jinak s Pepkem bych moc nepočítal, osobně čekám, že si bude chtít vyzkoušet Itálii nebo ho zlanaří PSG.

Reagovat
Switchback

Ten Pep je torchu blbost ne? sice letos výsledky v lize moc nemají ale fakt pochybuji, že by odstoupil / dostal v blízké době vyhazov. Možná tak po sezóně kdyby to byla fakt bída. Jinak s tou Italíi souhlasím ale zase jinam než do Juve by asi nešel

Reagovat
CHONG

Však to píšu

Reagovat
Switchback

Tak to jo, já měl za to že jsi myslel že Pep by letěl každou chvíli ... sry

Reagovat
culé

Nekdo fajn stream?

Reagovat
Rattlesnake

grizi

Reagovat
smazaný uživatel

Mats

Reagovat
roman1978

2. asistence

Reagovat
REPLIKATOR

ter Stegen asist

Reagovat
Majk91

Stegen a Griez

Reagovat
Murena

Leo

Reagovat
roman1978

Tak hraje nejlepší hráč na světě. Ne jako ta chorvatská ostuda.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Chudak rakitic

Reagovat
Rattlesnake

Reagovat
REPLIKATOR

Meeeeeeeesii Meeeeeeeeeessi

Reagovat
Majk91

D10S Najlepší v histórií bez debaty

Reagovat
patas92

Proč nehraje Arthur?

Reagovat
Rattlesnake

zraněn

Reagovat
patas92

Reagovat
Switchback

Valveradeho reakce

Reagovat
Rattlesnake

luisito ty si kráva

Reagovat
ADM

Rakitic s takymto vykonom posadi Frenkieho, dnes sa klaniam

Reagovat
patas92

pls

Reagovat
ADM

Ma vsetky lopty, vyhrava suboje, nezdrzuje hru. Dnes tam pasuje.

Reagovat
Hristo Stoichkov

To si myslel vážně?

Reagovat
ADM

No samozrejme to bolo nadnesene, ale vcera sa mi Ivan prvy polcas dost pacil.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Nehrál špatně, ale Frenkieho obvyklýho standardu nedosahoval ani omylem. Věcí, které ve hře dělá Frenkie, není schopný ani ve své TOP formě.

Reagovat
REPLIKATOR

Lenglet

Reagovat
patas92

Už mu ten míč za rok 2020 dejte

Reagovat
smazaný uživatel

Messi skvelej, suarez s rozhodcim nejslabsi

Reagovat
bartlu

Luis je fakt krysa, ten Griezzovi neprihraje, dokud si sam neda gol...

Reagovat
bartlu

ok, tak uz splneo, zacni hrat jak clovek, kryso

Reagovat
ADM

Suareeeeeeez

Reagovat
REPLIKATOR

S naprostou lehkostí

Reagovat
patas92

Excuse Me What the Fuck

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
roman1978

Stejně ale neumí pravou, hlavou, neběhá a v anglii by se nechytal.

Reagovat
Switchback

Reagovat
Rattlesnake

tradiční luis

Reagovat
REPLIKATOR

Kanibal

Reagovat
Murena

Luis

Reagovat
Switchback
Reagovat
Majk91

To je neskutočné Nádhera

Reagovat
ADM

Roberto GB, to je snad vymeneny hrac

Reagovat
Kluivert9

Klokan ti ukradl účet?

Reagovat
ADM

No dneska a minule bol uzasny, to bije do oci

Reagovat
smazaný uživatel

Je to blbec ale kvuli temhle genialitam musi hrat

Reagovat
roman1978

Lob patou jsem asi ještě neviděl

Reagovat
celeb

Typicky Suarez - zazdi 5 goloviek a potom premeni nejaky zazracny volej ci paticku

Fantazia, ale uprimne, dobre ma nasral pri predchadzajucich rieseniach.

Reagovat
Rattlesnake

baleťák tyve

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
LAM

Suarez kterej zakopne o každej míč dá pak tohle? Útočná trojka dneska spolupracuje úplně parádně,tak se snad budou zlepšovat a Messi to tak jinej level,že to nemá cenu ani zmiňovat.Ten to kope jak na tréningu

Reagovat
bartlu

Parádně? Luis zajebal několik slibných šancí, pač je to kkt. Před tím golem mohl krasne posunout Griezzimu do tutovky a radsi to posere. Proste sulin, který nahrava jen Messimu.

Reagovat
Visca el barca

Nejlepší půle sezony?

Reagovat
LAM

Tak zase doma proti Mallorce.Ta je venku fakt bídná,ale goly byly parádní

Reagovat
ADM

Urcite, ale je hlavne superom a az ked toto predvedieme vonka, budem tlieskat.

Reagovat
roman1978

Ano

Reagovat
REPLIKATOR

Mallorca není soupeř.

Reagovat
celeb

Luis ... neskutocne, kolko toho dnes spalil. By si mal otvorit palenicu.

Reagovat
celeb

Pique v lese. Toto sa Robertovi vycitat neda. On nema co branit 2 hracov, kym pan organizator sa prechadza.

Reagovat
roman1978

Reagovat
Rattlesnake

aleňa za ivana. svět se zbláznil.

Reagovat
blaugrana

zaloha vez frenkieho tragedia ako cip...uz su ram zas len posuvaci

Reagovat
2miguel1

2.polcas tak na 30% vykon.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodci mimon total

Reagovat
Murena

Leo

Reagovat
smazaný uživatel

Messi na cele o pichichi, svet je v rovnovahe...

Reagovat
REPLIKATOR

Messi naprosto přesně

Reagovat
celeb

naadhera. GOAT!

Reagovat
roberos

LEO !!! nejlepší hráč historie . Nechápu že má jen 6 GB

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
boryland

Reagovat
valloire

Reagovat
REPLIKATOR

Golman Mallorky si zachytal.

Reagovat
ADM

Roberto MOTM

Reagovat
roman1978

Hrozný box

Reagovat
Stannis Baratheon

Bix je mrtvý sport. MMA mu dalo totálně na frak.

Reagovat
smazaný uživatel

Box je pořád dost zábavný sport, ale když se tak sváže taktikou jako včera tak je to hnus.

A ani v MMA nejsou takové zápasy vyjímkou.

Reagovat
smazaný uživatel

Box nikdy nebude mrtvý sport.

Reagovat
Generalní Gladiator

Co jste tak vystříkaní z messiho, dostat v pondělí GB, taky bych asi další zápas nasázel hattrick, šampion ví,co se sluší.

Reagovat
valloire

to je klasika, Leo se vyřádil na Mallorce s bilancí 6 nářezů venku

Reagovat
boryland

Leo se vyřádil v madridu a ještě se vyřádí v madridu…..

Reagovat
valloire

Leo se hlavně vyřádil v tvý hlavě.

Reagovat
boryland

…..a ty budeš před vánoci opět nasrán...….

Reagovat
valloire

možný to je, zranili nám Edenka

Reagovat
fefo

Co je jedine vyhoda, sak je zatial trapny...

Reagovat
valloire

sleduješ to

Reagovat
fefo

Jasná věc

Reagovat
eliskafan

Dneska zatím paráda, Joaquín nám dělá radost

Reagovat
Hristo Stoichkov

Neskutečný frajer.

Reagovat
mastakillah

Reagovat
CHONG

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
QooBo

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mastakillah

Joaquín je prostě king takové výkony v 38 letech ... klobouk dolů

Reagovat
stas87

K zlepšeniu Betisu stačilo to, ze sa zranilo kopyto Carvalho a ten tím bez neho hra lepšie?

Reagovat
Phillipinho

Spis Rubi trochu zacal nachazet prostory pro Fekira a Canalese. Ale k idealu to ma jeste daleko...

Reagovat
dextroza_m

Vidim, ze Greatest opet zacal uradovat na merengues.cz :D

Reagovat
fefo

Mozme len dufat, ze jeho dalsie kroky budu smerovat k eurofotbal.cz, tunajsia diskusia trpi a potrebuje byt obohatena o uroven rozhladu tohto velikana.

Reagovat
valloire

jasná věc

Reagovat
dextroza_m

Ty se moc netěš, je to konkurent o tvou trofej

Reagovat
valloire

on je ale opravdu dement, tak nějak to musíš vědět že

Reagovat
dextroza_m

On je spíš nemocný, lezou z něj fakt perly

Reagovat
valloire

nemocný není, jen je prostě blbej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele