16. kolo
06.12.2019 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Favorizované Atlético veze z Villarrealu jen bod

Atlético si zoufá a páteční předehrávka mu mnoho radosti také nepřinesla. Dnes se totiž vrací ze stadionu de la Cerámica jen s bodem, protože domácímu týmu nedokázal vstřelit ani jednu branku. Pro oba soupeře je konečná remíza velkým zklamáním, které z pohledu tabulky nic neřeší.

Těžko říct, kdo šel do dnešního utkání na Estadio de la Cerámica s pocitem většího zklamání. Domácí Villarreal se proti Atléticu vyzbrojil hráči jako Albiolem, Gasparem, Iborrou nebo Morenem. Atlético nutně potřebovalo tři body, protože jeho vyhlídky na přední místa se před tímto kolem nacházely v hodně teoretické rovině. To dnes měly vyřešit Félix s Moratou, Koke nebo Herrera s Hermosem.

Villarreal začal jednoznačně aktivněji a působil živějším dojmem. Zkušený střelec Gerard Moreno poslal míč do vápna, kde ale hosté míč odvrátili k nohám Vicenteho Iborry. Jeho následné zakončení nemohlo brankáře Oblaka nijak vyvést z rovnováhy. O velmi zajímavý pokus se zasloužil mladý obránce Renan Lodi, který pořádně vyplašil domácí fanoušky. Těsně ale minul prostor tří tyčí.

Hosté o chvíli později nevynuceně chybovali v rozehrávce a Samuel Chukwueze toho mohl vzápětí využít. Jeho povedená rána sice měla gólové parametry, leč nakonec se stočila těsně nad bránu. V 15. minutě se domácí příznivci hodně hlasitě ozvali, když se zdálo, že obránce Santiago Arias podkopl Moisése Gómeze a ten se po jeho zásahu skácel k zemi. Sudí ale nakonec penaltu nepískal.

Colchoneros působili hodně ospalým dojmem a moc na tom nezměnila ani šance portugalského supertalentu. João Félix z pravé strany přestřelil branku Villarrealu, třebaže ho při zakončení nikdo výrazně neobtěžoval. A když deset minut před koncem zakončující Manuel Trigueros pálil jen do míst, kam se s vypětím sil natáhl slovinský brankář Oblak, který míč konečky prstů vyrazil, do kabin oba týmy odcházely za stavu nula k nule.

V úvodu druhé půle se několikrát pokoušel do zakončení dostat záložník Koke, ale ani v jednom případě neměl správě seřízená mířidla. Madridské Atlético působilo prkenným a statickým dojmem, který nemohl domácí Villarreal nijak poškodit.

Z pravé strany se do zakončení dral mladý útočník Chukwueze, který se málem prosadil. Jenže po překonání obrany hostujícího Atlética pálil mimo bránu. Po hodině hry se mladý talent João Félix ve vápně Villarrealu otočil s míčem a vystřelil, ale branku soupeře minul.

Do zajímavé šance se následně na opačné straně hřiště hnal zkušený střelec Karl Toko Ekambi, který dvacet minut před koncem utkání střídal. Ani on však ofenzivní složku Žluté ponorky nijak závratně nezměnil. Poslední slovo měl mladík João Félix, jenže jeho rána z otočky uvnitř vápna rovněž nezamířila mezi tři tyče. Atlético opět selhalo, Villarreal má důležitý bod.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Je jedno kdo hostí koho , hlavně at má bookmaker pravdu. Beru i 0.

Reagovat
smazaný uživatel

ok.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele