16. kolo
07.12.2019 21:00 CET
5 : 2
(4:1)

Reportáž

Barcelona smetla Mallorcu, úřadoval trojzubec Messi-Griezmann-Suárez

Na čele LaLigy se ani po tomto víkendu nic nezmění. Vedoucí příčku si po domácím zápase s Mallorcou uhájila Barcelona, která nováčka vyprovodila pěti góly. O ty se postarali hattrickem čerstvý držitel šestého Zlatého míče Lionel Messi a po jedné brance Luis Suárez a Antoine Griezmann. Dva góly zaznamenal na druhé straně i Ante Budimir, ale to nemohlo rozjetý katalánský stroj zastavit. Barcelona se tak před výjezdem do Milána vítězně naladila.

O favoritovi zápasu nebylo pochyb, Barcelona si nic jiného než výhru nepřipouštěla. Mallorca ale nebyla bez šancí, chtěla hrdé Katalánce zaskočit a získat cenný bod, který by jí pomohl v boji o záchranu.

Pravidlo číslo jedna, neinkasovat na Camp Nou rychlý gól, se Mallorce nepodařilo dodržet. V sedmé minutě ter Stegen parádním výkopem poslal do tutovky Griezmanna a ten s lehkostí přeloboval Manola Reinu. O chvíli později napřáhl ze střední vzdálenosti Lionel Messi a Reina na jeho šibenici nemohl reagovat. Domácí pak motali Mallorcu na vlastní polovině, ale další gól prozatím nepřidali. Mallorca se dokonce dostala zpátky do hry, když ve 35. minutě proměnil kolmý pas povedenou střelou Ante Budimir.

Byl to však barcelonský zápas a ještě do konce prvního poločasu se skóre změnilo dvakrát. Čerstvý držitel šestého Zlatého míče Lionel Messi další povedenou střelou k tyči zvýšil na 3:1 a vzápětí po něm zakončil kombinaci tiki-taka efektivní patičkou Luis Suárez. Akce při čtvrté brance hodně připomínala Barcelonu z dob éry Pepa Guardioly.

Barcelona si v prvním poločase zajistila pohodlný náskok a ve druhém dějství ho hodlala udržovat. Po hodině hry sice opět snížil Ante Budimir, Gámezův centr poslal hlavou do prázdné branky, ale konečné slovo měl Lionel Messi, po přiťuknutí Suáreze neomylně zakončil a stanovil konečný výsledek 5:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
valloire

1-1

Reagovat
ttopi

Ten Messi, total jinde

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele