16. kolo
07.12.2019 16:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Granada po změně stran třikrát udeřila a slaví vítězství

Fotbalisté Granady doma porazili Deportivo Alavés 3:0, když po vyrovnaném prvním poločase zcela ovládli herní dějství. Granada se prosadila hned po změně stran gólem Fernándeze a Baskům se pak utkání sesypalo. Druhou branku přidal z penalty Roberto Soldado a třetí, už v době vyloučení Wakasa, Yangel Herrera.

Utkání se mohlo vyvíjet zcela jinak, kdyby Alavés proměnil velkou šanci na začátku zápasu. Lucas Pérez se dokonce zbavil brankáře, ale dostal se do střeleckého úhlu, ze kterého nedokázal trefit odkrytou branku. Byla to jedna z mála velkých šancí Deportiva. Ve 37. minutě musely oba celky sáhnout ke střídání, kvůli zranění Tomáse Piny respektive Quiniho. Domácí poprvé zahrozili až před koncem prvního poločasu. Po centru z pravé strany zakončoval ve skluzu Roberto Soldado a naštěstí pro hosty netrefil branku.

První poločas branku nepřinesl, rozhodlo se až po změně stran. Diváci se dočkali gólu hned ve 48. minutě, kdy si na načechraný centr Díaze naskočil Carlos Fernández a zblízka hlavou zajistil Granadě vedení. O devět minut později Granada zasadila hostům druhý úder. Manuel García zahrál ve vápně rukou a Roberto Soldado z pokutového kopu zvýšil na 2:0.

Hosté už se zpátky do zápasu nedostali, tím spíš, že byl za faul odměněn druhou žlutou kartou Mubarak Wakaso. Oslabené Deportivo se na odpor nezmohlo a čtvrthodinu před koncem ještě inkasovalo třetí gól. Yangel Herrera se šikovně uvolnil přes obránce a nekompromisní střelou uzavřel střelecký účet utkání.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele