finále
21.08.2020 21:00 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

Diego Carlos a jeho nůžky (© AFP)

Sevilla porazila Inter a je vítězem Evropské ligy

Sevilla dokázala porazit Inter a nad italským soupeřem zvítězila celkem jasně. Španělský celek přehrál svého soka i díky vlastní brance Lukakua, která nakonec rozhodla o tom, že právě Sevilla opanuje Evropskou ligu pošesté.

Král se vrací na místo činu. Respektive do soutěže, která mu říká pane. Příběh Sevilly a Evropské ligy je, jak vtipně poznamenal jeden uživatel toho nejlepšího portálu o fotbale v Čechách, tak je to lepší love story než Twilight. Jenže Inter si brousil zuby na trofej a zcela oprávněně, pod trenérem Contem předvádí parádní výkony a asi není vyloženě mimo říct, že Italové byli mírným favoritem.

A Italům se úvod utkání hodně povedl. Suso sice nejprve oslovoval Ocampose, který zakončoval hodně krkolomně. V podstatě ale dovolil, aby Inter zamířil do protiútoku. A ty má Inter smrtící. Dokázal to ve třetí minutě, kdy Barella vyslal do úniku Romelua Lukakua. Ten se v silovém souboji s Diegem Carlosem dostal před něj a nechal se jím ve vápně faulovat. Obránce Sevilly svého soka fauloval, dostal žlutou kartu a sledoval, jak sám belgický snajpr v klidu penaltu proměnil!

Výhoda Interu ale byla ta tam ve 12. minutě, kdy Sevilla udeřila. Jesús Navas kombinoval se dvěma spoluhráči a poté poslal centr z pravé strany do vápna. Tam se ocitl Luuk de Jong zcela volný, respektive Diego Godín chyboval a nechal svého soka zakončit hlavou. To se mu povedlo parádně a brankář Samir Handanovič byl na jeho hlavičku krátký.

Inter se ihned pokoušel dostat se zpátky do hry, ale proti skvěle bránící i kombinující Seville to bylo hodně náročné. Na obou týmech bylo ale jasně vidět, jak motivované jsou. Ta intenzita a dramatičnost v každém zákroku by se daly krájet. Logicky tím přibývalo i hraničních situací končících faulem.

A ve 33. minutě se Inter musel poklonit před efektivitou španělského celku. Éver Banega zahrával přímý volný kop a našel hlavu Luuka de Jonga. Ten se odpoutal od Roberta Gagliardiniho a krásným padajícím listem překonal slovinskou oporu v bráně Interu. Tohle se prostě chytat nedá.

Jenže ani Inter se nehodlal vzdát. O pouhé tři minuty totiž zahrával standardku i milánský celek. A zahrál ji naprosto perfektně. Ocampos podrazil Lukakua a Marcelo Brozović měl možnost zahrávat volný přímý kop. Ten rozehrál skvěle, když našel hlavu Diega Godína. Ten na zadní tyči neměl problémy zakončit a brankář Bounou byl bezmocný - 2:2.

A to nebylo všechno, protože ve druhé nastavené minutě byla Sevilla blízko vedoucí branky. Po další standardní situaci zakončoval Lucas Ocampos a mířil pod břevno. Teď ale Samir Handanovič podržel svůj tým! Po změně stran oběma týmům chvíli trvalo, než se dostaly do správného tempa.

Vlastně až v 59. minutě jsme se dočkali první šance ve druhé půli. Ashley Young netradičně v ofenzivní poloze napřáhl ke střele a jen těsně mířil vedle. O necelých deset minut později se málem dostal do vedení Inter. Romelu Lukaku opět utekl obraně Sevilly a hnal se sám na brankáře Bounoua, kterého naneštěstí pro Inter trefil!

Chvíli se Inter snažil připravit další šanci, jenže to byla Sevilla, kdo se ujal vedení. A paradoxně se prosadil Lukaku. Z téhle trefy ale radost mít nebude. Banegův přímý kop odvrátil De Vrij jen k Diegu Carlosovi, který hodně chtěl odčinit svou chybu ze začátku utkání. A povedlo se mu to náramně, protože skvělými nůžkami poslal míč do sítě! Pravda, velkou měrou mu pomohl Lukaku, který si míč srazil do vlastní brány. Balon by totiž bez jeho zásahu do sítě nemířil.

Inter v podstatě neměl síly na zvrat. Sevilla velmi dobře bránila, Evropská liga je "její" soutěž a milánskému soupeři v podstatě nic nedovolila.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (719)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele