1/16 finále - odvety
27.02.2020 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Seville se proti Kluži nedařilo, i přesto postupuje

Několikanásobný vítěz Evropské Ligy ze Sevilly se proti rumunské Kluži pořádně zapotil a ani v domácí odvetě nedokázal zvítězit, těsně před koncem byl navíc blízko vyřazení. Ovšem bezbranková remíza v odvetě mu po úvodním nerozhodném výsledku 1:1 těsně stačila na postup do kýženého osmifinále. Hosté se za svůj výkon rozhodně nemusejí stydět a ke skalpu favorita neměli daleko i přesto, že samotný závěr čtvrtečního duelu dohrávali v deseti.

Sevilla byla velmi nebezpečná hlavně v prvním poločase a několika neproměněných možností nakonec mohla litovat, nicméně účast mezi šestnáctkou nejlepších jí přeci jen neunikla. První větší šanci si vytvořila ve 12. minutě po rohovém kopu z pravé strany, kdy se z voleje opřel do balónu Reguilón a mířil zhruba o půl metru nad horní tyčku. O pět minut později se na opačné straně musel činit brankář Bounou, jenž zneškodnil tvrdou ránu z velké dálky.

Po dvaceti odehraných minutách znovu zahrozil španělský favorit, když z dvaadvaceti metrů napřáhl Suso a vzdálenější konstrukci minul zhruba o dva metry. Ve 26. minutě předvedl na pravém křídle krásný individuální průnik De Jong, jenž zpětnou přihrávkou vyzval ke skórování Ocampose. Argentinský útočník trefil svým přízemním pokusem nohy Fernanda a míč skončil o decimetry vedle levé konstrukce.

Krátce po odehrané půlhodině se gólman Arlauskis blýskl proti bombě Koundého, Sevilla neměla štěstí ani ve 38. minutě. Z hranice brankového území vystřelil Reguilón a napálil před sebou stojícího De Jonga, závěrečná dorážka Ocampose z ostrého úhlu letěla daleko od prostoru tří tyčí. V nastavení úvodního dějství mohla z ničeho nic udeřit Kluž, jenže střelu Djokoviće z hranice šestnáctky vyškrábl Bounou famózně jednoruč nad svou branku.

Ve druhém poločase se po vyložených šancích doslova slehla zem a na Seville bylo trochu znát, že není úplně ve své kůži. V 87. minutě se rumunskému mistrovi podařilo rozvlnit sít, ale euforie ze vstřelené branky trvala jen několik desítek sekund, neboť gól Păuna nebyl po poradě s VAR uznán kvůli předchozímu zpracování rukou od Traorého.

V první nastavené minutě si CFR výrazně zkomplikovalo situaci, když Mihai Bordeianu zastavil ve slibně se rozvíjející akci rozběhnutého Banegu a po druhé žluté kartě předčasně opustil hrací plochu, pak se již nic zajímavého nepřihodilo.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Messiáš

3:0

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
AjaxFans

Dal již vůbec De Jong gól za Sevillu?

Reagovat
Seydou Doumbia

Prej pět, ale i to je bídá.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele