základní skupiny - skupina K, 5. kolo
28.11.2019 18:55 CET
3 : 3
(1:3)

Reportáž

Braga i Wolverhampton postoupili po vzájemné remíze mezi dvaatřicítku nejlepších v EL

Přímý souboj o první příčku ve skupině K svého vítěze neměl. Anglický Wolverhampton měl sice navrch ve všech statistických ohledech, po inkasované brance hned v úvodu se ještě do přestávky dostal do dvoubrankového vedení, jenomže nakonec se musel spokojit s nerozhodným výsledkem 3:3. Oba dva čtvrteční protivníci si tak definitivně zajistili postup do 1. vyřazovacího kola EL, o první místo si to v posledním střetnutí rozdají na dálku.

SC začalo o něco aktivněji a po šesti odehraných minutách se dostalo do vedení. Po zpětné přihrávce Sequeiry z levé strany napřáhl z více jak pětadvaceti metrů André Horta a jeho razantní přízemní projektil ještě tečoval bránící Neves, gólman Patrício už nedokázal na změnu směru včas reagovat a balón přeci jen zaplachtil do jeho sítě. Hosté však na sebe nenechali s odpovědí čekat příliš dlouho a ani ne po odehrané čtvrthodině srovnali krok.

Osmadvacetiletý mexický útočník Raúl Jiménez si po nádherném křižném centru Jonnyho Castra z levého křídla seběhl ke vzdálenější tyč a hlavou zblízka překonal pozdě se přesouvajícího brankáře Eduarda. Přesně o dvacet minut později Wanderers otočilo vývoj. Nejlepší muž na hřišti Jiménez vymyslel geniální oblouček do volného prostoru a rozběhnutý Matt Doherty z deseti metrů usměrnil balón hlavou do pravého spodního rohu.

Neuběhlo ani dalších šedesát sekund a anglický klub se prosadil potřetí. Znovu u toho byl Jiménez, který oslovil ke skórování rychlonohého Adama Traorého a třiadvacetiletý španělský záložník tvrdou ranou propálil Eduarda. Šest minut po výměně stran mohl definitivně rozhodnout Jiménez, avšak jeho hlavičkový pokus ze středu šestnáctky reflexivně zneškodnil těsně před brankovou čarou strážce portugalského výběru.

Braga se vrátila zpět do hry o bodový zisk v 64. minutě. Krásnou individuální akci na levé straně předvedl Galeno a vodorovnou přihrávkou napříč pokutovým územím našel zapomenutého Paulinha, jenž před zcela prázdnou brankou nezaváhal. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem zařídil konečnou remízu Brazilec Fransérgio. Ten po odvráceném rohovém kopu a centru Sequeiry hlavičkoval z hranice brankového území přesně pod břevno.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Elmas

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele