osmifinále - 1. zápasy
12.03.2020 21:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Leverkusen venku přetlačil Rangers a je blíže čtvrtfinále EL

Rangers sice měli v aktuální době opatření kvůli možnému dalšímu šíření koronaviru možnost hrát před fyzicky přítomnými vlastními fanoušky, nicméně svou výhodu nevyužili dle vlastních představ. Rozjetý Leverkusen dokázal ve Skotsku potvrdit svou současnou formu, proti soupeři skóroval celkem třikrát, a je tak daleko blíže postupu do čtvrtfinálové fáze.

Bayer uspěl zásluhou branek Kaie Havertze, Charlese Aránguize a Leona Baileyho, přičemž jeho soupeř reagoval jen gólem Georgeho Edmundsona. V ofenzivě byl statisticky lepším týmem, držel více míč na kopačkách a vlastně nechal zapomenout na slušnou bilanci Rangers s německými kluby. Ti s nimi historicky padli doma jen třikrát ze dvaceti dvou případů.

První střelu vyprodukoval ve 2. minutě Bellarabi, nicméně svá mířidla neseřídil správně, a tak domácí bránu minul. Po rohovém kopu se snažil prosadit taktéž Demirbay o pár chvil později, avšak ani on brankáře McGregora přímo neohrozil. Ve 22. minutě se již Demirbayovi podařilo vyzkoušet připravenost McGregora, ten si však s jeho zakončením poradil.

První půle s sebou přinesla zásadní okamžik až ve 37. minutě. Těsně předtím se Aránguiz snažil svým pasem rozehrát slibnou akci, ve vápně ovšem do míče drcl svou rukou nešťastně bránící Edmundson, a sudí Marciniak po konzultaci s videorozhodčím rozhodl o nařízení pokutového kopu. Ten následně zkušeně do protipohybu McGregora proměnil Havertz.

Domácí ani po změně stran nebyli směrem dopředu nijak výrazněji aktivnější než v dějství prvním, a i proto jejich protivník těsný náskok bez větších obtíží hlídal. Až v 55. minutě se The Gers poprvé nějakým způsobem osmělili, a to díky svému nejlepšímu střelci Morelosovi, ovšem gólman Hrádecký vytáhl důležitý zákrok a svůj tým v tu chvíli potřebně zachránil.

Leverkusen byl v útoku i nadále o něco nebezpečnější, ještě se však neujala jeho příležitost ze 66. minuty, neboť střelu Aránguize vytěsnil na poslední chvíli na brankové čáře dobře postavený Davis. Jen o minutu později se ale chilský záložník přece jenom prosadil, McGregora překonal poté, co se k němu za hranicí pokutového území odrazila meruna.

Čtvrthodinu přece koncem se povedlo Rangers utkání zdramatizovat. Podařilo se jim zužitkovat standardní situaci, konkrétně Edmundson usměrnil balón hlavou ke vzdálenější tyči po rohovém kopu Taverniera. Poslední slovo si každopádně vzali Die Werkself, Bailey po uvolnění od Diabyho nasměroval balón z vyložené pozice technicky za McGregora.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (16)

Přidat komentář
Elmas

1:3

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Werkrider

Reagovat
Elmas

Po půl roce like za správný tip. Ale dík.

Reagovat
Werkrider

Nemáš za co

Reagovat
Kocour Klapuška

0:3

Reagovat
Pablos

Tak možná na delší dobu poslední fotbal s fanoušky v tv co vidím... A zrovna taková totální sračka

Reagovat
netopier

To urobili schválne, aby nám ten futbal až tak moc nechýbal

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Coutinho10

podme Rangers jeste vyrovnat...za 2. polocas o 100% lepsi

Reagovat
cristiano.K.

první poločas totálně o ničem, poslední zápas, který jsme viděli s fanouškama

Reagovat
Coutinho10

toho 1. polocasu velka skoda, ze do toho nedali vic, ale ve 2. uz to bylo dobry, ale bohuzel Leverkusen je trestal, takze jako klidne se mohlo podarit neco podobnyho jako s Bragou, ale bohuzel Leverkusen byl o level vejs

a to, ze vetsina zapasu uz bude bez fanousku v budoucich tydnech je dost na nic no, alespon jsem teda rad, ze jsme mohli videt ostrovni kulisu vcera na Anfield a dnes v Ibrox, protoze bez lidi to je o hodnd ochuzeny...sice treba co jsem videl Valencii s Atalantou, tak nekteri hraci si mozna vic dovoli, ze je mensi tlak a prijde ti to jako pratelak, ale v ramci celkovyho pohledu to proste neni ono

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele