základní skupiny - skupina I, 5. kolo
28.11.2019 18:55 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Arena Lviv, Lvov

Reportáž

Oleksandrija po porážce ztratila šanci na postup, Wolfsburg ho naopak stvrdil

Wolfsburg měl být dle papírových předpokladů jednoznačným favoritem této skupiny, a ačkoli měl během úvodních čtyř zápasů velké porodní bolesti, díky výhře na půdě Oleksandrije si zajistil postup do jarního play-off. Protože však Gent uhrál bod na hřišti St. Étienne, posunul se v tabulce jen na druhé místo právě za belgického protivníka.

Domácí před tímto střetnutím ještě živili také naději na uzmutí prvních dvou příček, ovšem k tomu, aby v posledním kole mohli o tuhle metu reálně usilovat i nadále, potřebovali zaznamenat konečně svůj první tříbodový výsledek. Byť nynější porážka proměnila jeho šance definitivně v prach, rozhodně se za celkové působení nemusí stydět.

Hosté mimochodem proklouzli s jistotou do další fáze společně s Gentem. Svěřenci trenéra Volodymyra Šarana tak budou ve svém posledním vystoupení bojovat o konečnou třetí pozici se St. Étienne, které rovněž po podzimní části v evropských pohárech pokračovat nebude. Rozdíl mezi oběma poraženeckými celky je v tuhle chvíli pouze jednobodový.

Mužstvo kouče Olivera Glasnera neprožívalo před reprezentační přestávkou úplně poklidné období, padlo totiž hned čtyřikrát v řadě. Jenže po mezinárodní pauze zabralo a venku už skolilo Frankfurt. Výsledkově tedy na Ukrajině navázalo na svůj úspěch, byť o něm rozhodl v podstatě jenom jeden zásadní moment, a to proměněná penalta ze závěru první půle.

Nebyla to pro diváky na stadionu ve Lvově žádná ofenzivní podívaná. Jako první zahrozili ve 13. minutě Vlci, a to zásluhou Mehmediho, který se propracoval k hlavičce v dobré pozici, jenže svoje mířidla neseřídil správně. Na druhé straně se pokoušel o změnu bezgólového skóre Šastal, ovšem brankář Casteels proti jeho střele předvedl fantastický zákrok.

Oleksandrija od té doby, co nestačila venku v září Wolfsburgu, odcházela v následujících třinácti utkáních poražena jen z placu Dynama Kyjev. Teď ztratila svou půdu pod nohama v této odvetě v nastavení prvního dějství. Dubra ve vápně stáhl k zemi za dres Weghorsta, sudí Schüttengruber nařídil pokutový kop, a ten sám faulovaný proměnil.

Po přestávce se herní projev ukrajinského týmu, hlavně směrem dopředu, vůbec nezlepšil. Wolfsburg tak v podstatě nejtěsnější možný náskok udržel až do konce, a to bez větších potíží. Naopak v závěru mohl náskok navýšit Roussillon, který pravačkou ostře vypálil, zaskvěl se ovšem vůči němu gólman Pankiv, jenž vyrazil balón do zámezí.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com, livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Heresy

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele