základní skupiny - skupina E, 5. kolo
28.11.2019 21:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Celtic skolil Rennes a zajistil si první místo ve skupině

Celtic mohl před vlastními fanoušky stvrdit vedoucí příčku ve skupině. Potřeboval k tomu bezpodmínečně skolit Rennes, které naopak po čtyřech kolech ztratilo možnost proklouznout do další fáze Evropské ligy. A tři body nakonec skotský gigant opravdu získal. Už po půli vedl o dvě branky, po obrátce mu poté jenom stačilo pohodlný náskok udržovat.

Bretaňský celek zároveň díky této porážce ztratil i šanci na možný zisk ceny útěchy v podobě uzmutí třetího místa v tabulce, neboť nedosažitelně se mu vzdálilo Lazio, které doma porazilo o gól druhou Kluž. Celkově nemůže své vystoupení na evropské scéně hodnotit vůbec pozitivně. Urvalo totiž všudy všeho jeden bod, a to na úvod právě proti Celticu.

Domácí naopak po tomto skalpu soupeře rozšířili své bodové konto už na číslo třináct. Takovou statistikou se v soutěži ještě nikdy nepyšnili. Na tento úspěch v nynějším střetnutí dosáhli asi zaslouženě. Nejprve skórovali Lewis Morgan a Ryan Christie, na ně navázal taktéž Michael Johnston, přičemž Adrien Hunou následně v závěru jen snížil.

Vůbec první střelu na bránu vyprodukovalo v 6. minutě hostující křídlo Del Castillo, avšak glasgowského brankáře Forstera nepřekonal. Celtic poprvé zahrozil v 18. minutě, připravenost gólmana Mendyho prověřil svou střelou Ntcham, nicméně ani on průběžné bezgólové skóre směrem kupředu neposunul. To se nakonec podařilo The Celts o čtyři minuty později.

Uvolněný Forrest zleva poslal svou přihrávku do středu pokutového území, tam si seběhl Morgan, který z voleje zamířil přesně na bližší tyčku. Ve 28. minutě se na střeleckou listinu chtěl zapsat znovu Ntcham, jenže Mendyho opětovně nepřekonal. Druhý gól Celtic přidal až v nastavení dějství prvního, to když svou levačkou zaúřadoval parádně Christie.

Rennes se snažilo po změně stran nějakým způsobem odpovědět na z jeho strany mizernou úvodní pětačtyřicetiminutovku, v 57. minutě napřímo Forstera ohrožovali Tait, Siebatcheu i Léa-Siliki, proti nim se ale zaskvěl domácí muž v rukavicích. Prostřelit ho se pokoušeli ještě Maouassa a zase Léa-Siliki v 65. minutě, ani oni dva ale na něj vyzrát nedokázali.

Celtic se obecně ve druhém poločase do žádných velkých akcí nepouštěl, přesto se mu podařilo zaznamenat další, v pořadí třetí přesný zásah. Šestnáct minut před koncem si Johnston vyměnil balón s Ntchamem a prvně jmenovaný pak zamířil ke vzdálenější tyči. Za hosty se v 89. minutě prosadil Hunou, jenž hlavou zužitkoval centr od Maouassy.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele