1/16 finále - 1. zápasy
20.02.2020 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Římané doma vyhráli, rozhodl Pérez. Divák ale trpěl

AS Řím se doma opět nepředvedl v pozitivním světle, ale aspoň vyhrál. Po nepříliš suverénním výkonu mu k tomu stačila jediná branka, jejímž autorem se poprvé v dresu Giallorossi stal Carles Pérez.

Římané se topí v krizi a záchranné lano jim hodil program Evropské ligy. Fanoušci Vlků doufali, že v tomto utkání konečně uvidí zlepšení a především dobrý výsledek. Ten měli na hřišti vybojovat Pérez, Spinazzola, Fazio nebo Cristante s Veretoutem. Hostující Gent je oproti Římanům v parádní formě a dnes rozhodně nebyl bez šance. Zejména mladý Kanaďan David pálí ostrými a znamenal pro AS hrozbu.

Římané nutně potřebovali vyhrát a alespoň trochu si napravit pokaženou reputaci. A začali aktivně. První nadějnější akci Říma rozehrál na pravé straně Spinazzola. Povedeným centrem našel na zadní tyči Edina Džeka, který ale hlavičkoval jen mimo branku. Při dalším nadějném centru se srazili hlavičkující Kolarov se Smallingem a z nadějné pozice nic nebylo.

Mnohem lépe to Vlkům vyšlo ve 13. minutě. Trenér Fonseca dal šanci mladé posile Carlesi Pérezovi a ten se mu odvděčil přesně tak, jak Římané potřebovali. Chytrou rozehrávku od Edina Džeka přebíral Pérez už ve značné územní převaze vzhledem k obráncům Gentu a povedlo se mu elegantně prostřelit brankáře Kaminskiho!

Na opačné straně neměl brankář Pau López moc práce a nepřidělal mu ji ani Roman Bezus. Po dvaceti minutách hry postupoval rychle s míčem vpřed a nakonec i vypálil, jenže jeho táhlá střela zamířila těsně vedle tyče. Jinak ale první půle zaostávala v tempu i akcích. Domácí se soustředili hlavně na to, aby neudělali chybu. Přesto se několika kiksů nevyvarovali.

Pět minut před koncem poločasu Římané opět podcenili rozehrávku a Gent postupoval ve třech na dva. Celá situace vypadala velmi zajímavě až do chvíle, než Odjidja pálil. Mířil totiž zbrkle a vysoko nad. Gent v první půli přivykal náročnému římskému prostředí a zase tak moc se dopředu nehnal. Na domácích hráčích byla naproti tomu pořád vidět pomyslná psychická deka ze špatných výkonů nedávných týdnů.

I proto se utkání odbývalo v hodně opatrném duchu, který mnoho fanoušků těšit nemohl. Římané se nedokázali vyvarovat mnoha chyb v rozehrávce, nevynucených soupeřem. Gent je ale neuměl potrestat. Roman Bezus se pokusil přeci jen protáhnout brankáře Lópeze z větší vzdálenosti, ale nevyšlo mu to. Na větší šance jsme čekali až do závěru utkání.

Po faulu na střídajícího Čakvetadzeho zahrával Kums volný přímý kop, který Lópezovi vypadl z rukavic. Depoitre ale míč nezasáhl ideálně. Po skvělé akci Santona se do vzduchu pověsil Kolarov, jehož hlavičku musel brankář Kaminski řešit reflexivním zákrokem. Do šance se pomalu dostával Carles Pérez, ale svůj slalom zakončil jen ranou do nejbližšího protihráče.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (5)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat
Houfi

Člověk, aby se dopředu bál, jak to dopadne. Jak "nás" znám, tak to může být 5:0 i 0:5.

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
pastal

Nějaký stream?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele