osmifinále - 1. zápasy
07.03.2019 18:55 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

Slavia se favorita nezalekla a ze Sevilly veze senzační remízu

Slávisté dvakrát prohrávali na horké půdě favorita ze Sevilly, přesto dokázali vybojovat velmi cennou remízu 2:2. Skóre otevřel v rané fázi zápasu Ben Yedder, znovu poslal Sevillu do vedení Munir. Za Slavii srovnával nejprve Stoch, poté krátce před poločasem Král...

Slávisté vyrukovali v poměrně překvapivé sestavě bez typického hrotového útočníka, ještě než však stihli předvést své útočné kvality, inkasovali. Souček bídně rozehrál poblíž vlastního vápna, poslal balón přímo na Banegovy kopačky a ten vyslal za obranu Ben Yeddera. Francouzský útočník byl už v jednoduché pozici a Koláře ranou k tyči překonal.

Andalusané očividně věnovali hodně času přípravě standardních situací, což poprvé ukázali po čtvrthodině. Opět zafungovala kombinace jako před prvním gólem, když se Ben Yedder dobře uvolnil na Banegův přízemní centr, síť ovšem tentokráte nerozvlnil.

V dalších minutách nabrala hra velký spád. Nejprve Souček částečně napravil svou hrubku a parádně vyvezl míč, načež vyslal do křídla Masopusta. Ten odcentroval na hranici velkého vápna, odkud Traoré posunul míč na Stocha. Nejlepší střelec sešívaných napřáhl a díky teči bránícího Rogy překonal brankáře Vaclíka.

Nerozhodné skóre ovšem nevydrželo dlouho. Rozhodčí nepostřehli ofsajd při útočné akci Sevilly, z níž se vyklubal roh. Ten domácí mužstvo opět zahrálo fantasticky a tentokrát i úspěšně. Banega odcentroval na zadní tyč, kam si nabíhal Munir, který přesným a utaženým volejem poslal míč do sítě. Zabránit gólu nedokázal ani na brankové čáře stojící Kúdela.

Machínovi svěřenci mohli vedení ještě navýšit, třetí trefě ovšem vystavil stopku dobrým zákrokem Kolář. A kuriózním způsobem tudíž udeřili hosté. Stochův roh prodlužoval Deli, balón posléze trefil rameno dezorientovaného Alexe Krále a od něj se odrazil do brány. Možná ještě horší zprávou pro domácí bylo to, že se při zákroku zranil o tyč Tomáš Vaclík a musel před poločasem střídat.

V druhé půli už Sevilla Trpišovského družinu přehrávala a první šanci měl po deseti minutách Sarabia, jehož povedenou ránu z první zlikvidoval Kolář. Za chvíli se na hranici vápna dostal k balónu Munir, ten pro změnu vypálil nad bránu. Tentýž hráč mohl poslat svůj celek do vedení ještě jednou, a sice po Ben Yedderově centru, jenže mu chybělo pár centimetrů a míč před prázdnou brankou pouze přizvedl.

Sám Ben Yedder také mohl rozjásat ochozy, avšak i jeho vychytal skvělý Kolář. Sešívaným posléze pomohl i pomezní rozhodčí, který chybně odmával ofsajd Munira, jenž mohl postupovat sám na brankáře. V závěru zápasu se už Slavia snažila více držet míč a díky tomu Sevillu do dalších příležitostí nepustila.

Ze Španělska si tudíž odváží velmi cennou remízu, o postup se budou červenobílí prát za týden v odvetě před zaplněnými tribunami.

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (1145)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele