Sparta se přibližuje aneb Události 27. kola FORTUNA:LIGY

07.04.2022, 13:58
Názory a komentáře
Ve šlágru 27. kola FORTUNA:LIGY remizovala Viktoria Plzeň se Slavií Praha 1:1, což nejvíce pomohlo Spartě, která na domácí půdě porazila Baník Ostrava 2:1. Slovácko v moravském souboji porazilo v Uherském Hradišti 1:0 Olomouc.

Mladoboleslavští sice hráli na svém stadionu, ale byli vedeni jako hosté. S "domácím" Hradcem Králové dvakrát dotahovali, utkání skončilo nerozhodně 2:2. Stejným poměrem dopadl také duel Českých Budějovic se Zlínem.

Uplynulé kolo české ligy nabídlo divákům i dvě remízy 1:1. První se zrodila v Karviné, odkud si bod odvezli Bohemians, druhá v při střetu Pardubic s Jabloncem. Liberecký Slovan doma nestačil na Teplice a prohrál 0:1.

Zápas kola


Hradec Králové - Mladá Boleslav

Mladá Boleslav sehrála venkovní utkání na svém stadionu, který propůjčuje Hradci Králové. A brzy tam po Vlkanovově gólu prohrávalo, zanedlouho ovšem srovnal Douděra. I ve druhé půli jako první udeřili Východočeši zásluhou Kubaly, na konečných 2:2 pak upravil Šimek.



Gól kola


1. Marek Havlík (Slovácko)

Havlík se na kraji pokutového území dostal k odraženému centru a po elegantní kličce vypálil levou nohou technickou střelu k zadní tyči.



2. Ondřej Lingr (Slavia Praha)



3. David Douděra (Mladá Boleslav)



Jedenáctka kola





Brankář - Tomáš Grigar (Teplice)

Celkově čtyřmi zákroky pomohl Teplicím udržet čisté konto v Liberci a tím se podílel na cenném vítězství sklářů. Před pauzou skvěle vytáhl Rondićovu hlavičku, po pauze zase včasným výběhem zneškodnil Tuptovu šanci.

Pravý obránce - Tomáš Wiesner (Sparta Praha)

Během prvního poločasu se na pravém kraji obrany prezentoval aktivní hrou, ve vápně se několika centry snažil najít spoluhráče. Po čtyřiceti minutách využil Laštůvkova podběhnutí rohu a hlavou dokonal obrat Sparty.

Střední obránce - David Šimek (Mladá Boleslav)

I přes dva inkasované góly se jevil po celý zápas dobře, pomáhal s rozehrávkou a zlikvidoval spoustu soupeřových výpadů. Povedený výkon završil brankou po Skalákově pasu a byl blízko tomu, aby stejnou spolupráci gólově zakončil i podruhé.

Levý obránce - Cadu (Pardubice)

Opět zajímavě rozehrával standardní situace, nedlouho před přestávkou si jednu z nich našel Čihák, který zakončoval do břevna. Po návratu ze šaten vyhledal brazilský bek přesným centrem Hufa, tentokráte už to skončilo gólem.

Pravý záložník - Václav Sejk (Teplice)

Už v první půli aktivním napadáním obral o balón Knoblocha, jeho střelu pak zastavil na brankové čáře Gebre Selassie. Po třech čtvrtinách utkání už rozhodl o výsledku, když se prosadil po Kučerově rohovém kopu.

Střední záložník - Marek Havlík (Slovácko)

V samotném úvodu perfektním pasem našel Havlíka, vzápětí rozjel Jurečkou zakončenou akci, obojí neúspěšně. A tak se ve druhé půli musel sám chopit gólové taktovky, když pěknou ranou z otočky překonal Macíka.

Střední záložník - Jakub Janetzký (Fastav Zlín)

V bojovném zápase pochopitelně nedostal mnoho příležitostí vyniknout, přesto stihnul svůj um prokázat. Patnáct minut před koncem totiž tvrdou ranou srovnal a rozhodnul o konečné remíze.

Levý záložník - Adam Hložek (Sparta Praha)

Proti Baníku se prezentoval velmi aktivně a byl pro soupeře ohrožením. Už v úvodu se blýsknul efektní a efektivní zidanovkou, o něco později jeho sražená střela skončila na tyči. Povedený úvod završil gólem, když se dostal k dorážce Čvančarovy střely. Druhý gól mohl zapsat po pauze, to jej však skvěle vychytal Laštůvka.

Útočník - David Huf (Pardubice)

Na hřiště se dostal až v samotném závěru první půle, přesto měl na chod utkání velký vliv. Asi po čtyřech minutách na hřišti už přesnou hlavičkou udeřil a zařídil Pardubicím alespoň bod, v dalším průběhu druhé půle jej skvěle vychytal Hanuš.

Útočník - Tomáš Chorý (Viktoria Plzeň)

Až do jeho příchodu viktoriáni marně hledali větší skulinky ve slávistické obraně, Chorý po deseti minutách svého pobytu na hřišti vsítili možná klíčový gól celé sezony - centr z kopačky Kalvacha tvrdě poslal hlavou mimo dosah brankáře.

Útočník - Filip Žák (Teplice)

Ve druhé půli se dostal k zahranému rohovému kopu a poslal na bránu zajímavou střelu, kterou Sejk ještě doklepnul do soupeřovy svatyně. Jinak na hrotu působil aktivně a výrazně znepříjemňoval život obráncům.

Nemělo by vám uniknout


Většina zajímavých momentů kola se odehrála na sněhu v Českých Budějovicích. Tam do své svatyně zamířil nejprve Konda, jenž si nešťastně srazil centrovaný balón.


V závěru první půle byl vyloučen Čanturišvili, který poslal k zemi unikajícího Brandnera.


A rovněž Cedidla v oslabení poslal balón za záda svého brankáře, když si v krkolomné pozici nedokázal poradit a zapsal se nelichotivým způsobem mezi střelce.


Liberečtí se už v souboji s Teplicemi radovali z vyrovnání, Rabušicova branka ovšem neplatila kvůli postavení mimo hru.


Zachyceno na sociálních sítích


Nechci vidět, jak to po zápase schytala prodavačka v Kauflandu.


V jedenácti se sice dohrálo, na postup to ale nestačilo.


Petr Rada pro lepší lidi.


Je blbý, že hráli někteří důležití hráči, ale taky je blbý, že jsme prohráli.


Sparta má slušně našlápnuto k titulu z roku 2008!


VAR v akci


Dva momenty hodné posouzení videem se zrodily v Plzni. Nejprve se zkoumalo, zda Hovorka ve vlastním vápně nezahrál nedovoleně rukou. Čas 0:29.


V závěru za svůj několikátý tvrdý faul uviděl druhou žlutou kartu Pavel Bucha, mohla to pro něj ovšem být přímá červená. Čas 2:13.


Změny v tabulce


Na čele tabulky zůstává jednobodový náskok první Plzně na druhou Slavii. Třetí Sparta se díky remíze vedoucího dua přiblížila na rozdíl pěti bodů. Slovácko si upevnilo čtvrtou příčku, na pátý Baník má náskok šesti bodů. První šestku uzavírá s velkou mezerou Hradec Králové.

Sedmá Olomouc momentálně na mistrovskou skupinu ztrácí dva body, stejně to však mají i osmé České Budějovice a devátý Liberec, první desítku uzavírá Mladá Boleslav, která má však jen o bod méně.

Poslední šestici vévodí na jedenáctém místě Zlín, který má ještě solidní šanci umazat tříbodovou ztrátu na skupinu o evropské poháry. S minimálními rozestupy následují Jablonec, Teplice a Bohemians. Předposlední Pardubice mají na šestnáctou Karvinou náskok sedmi bodů.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Viktoria Plzeň27205248:1765
2.Slavia Praha27204362:1864
3.Sparta Praha27186359:2960
4.1. FC Slovácko27165644:2653
5.Baník Ostrava27138652:3747
6.FC Hradec Králové27811834:3935
7.Sigma Olomouc27891036:3333
8.Dynamo České Budějovice27891037:4133
9.Slovan Liberec27961227:3533
10.FK Mladá Boleslav27951341:4532
11.Fastav Zlín27851434:4729
12.FK Jablonec274131020:4125
13.FK Teplice27731727:4324
14.Bohemians Praha 190527661532:5324
15.FK Pardubice27491431:6021
16.MFK Karviná27281725:4514

Autor: Martin Vejdělek, Petr Procházka

Komentáře (21)

Přidat komentář
$$CaptainKokotko

Ví se co ten fanoušek na Radu řval? Jestli to bylo něco za hranou, tak chápu, že ho Rada takhle seřval.

Reagovat
Puskas

„Mně nevadí, když na mě fandové křičí, ale aby na mě řvali č***ku, to ne,“ popisoval po zápase. „Nechybělo moc a na tu tribunu bych vylezl a dostal by ji,“ konstatoval už klidným hlasem Rada.

Reagovat
kilobyte

Co mu vadí na na čumáku?

Reagovat
Puskas

Třeba mu jak rozený Čechoslovák rozuměl čudák.

Reagovat
Mass

čuňák?

Reagovat
smazaný uživatel

třeba to bylo "čapáku!", to by mě taky urazilo

Reagovat
Mass

čutáku?

Reagovat
Mass

Přesně tomu se taky divil Kúdela

Reagovat
$$CaptainKokotko

Tak to by měl zvládnout a ovládnout se.

Reagovat
$$CaptainKokotko

Sparta poslední dva zápasy hrála fakt dobře. Hložkovi bych ten titul klidně přál. Jenže mě přijde, že se o titulu mluví až moc a ten tým to zase psychicky nezvládne.

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
$$CaptainKokotko

? Já nevěřím, že Plzeň to bude pořád zvládat stylem 1:0. Vy budete v semifinále KL. Takže Sparta nějakou šanci mít budu a já říkám, že to pak psychicky nezvládnou.

Reagovat
smazaný uživatel

Douděrův gól byl jasně nejlepší, tak chytré zakončení se v lize vidí málo.

Reagovat
ratusek

Bartoš hroznej pozér tvl

Reagovat
vanGomm

Do konce základní části jsou už jen 3 kola.Slavia hraje sice 2x doma,ale má podle mého názoru přece jen těžší soupeře,protože hrají o záchranu.Asi nejlepší los má Plzeň jede sice 2x ven stejně jako Sparta,ale hraje s Ostravou,které už vlastně o nic v tabulce nejde a Olomouc a M.Boleslav.Což jsou týmy co po 6.fleku asi moc toužit nebudou. Tady se ukazuje,že ten systém nadstavby není dobrý.Sparta momentálně ztrácí na Slavii a Plzeň 5 rsp. 6 bodů a dostat se před oba?To tedy moc reálné už není.

Reagovat
kilobyte

Kdyby nebyla nadstavba, tak Sparta už na titul nemá šanci. Takhle teoreticky ještě má. A myslím, že ani Slavia by Plzeň neohrozila.

Reagovat
vanGomm

Teoreticky Sparta ten titul uhrát může.Teoreticky je totiž možné prakticky všechno,třeba i dohnat za 5 kol 15 bodů Praxe je ale v drtivé většině nakonec potom jiná.S nadstavbou je do konce 8 kol a Sparta zřejmě vše nevyhraje.Můj odhad (spíše opptimistický) je,že ztratí tak 3-4 body.Potom by jak Plzeň tak Slavie musela z těch 8 zápasů 4x prohrát,nebo 5-6 remizovat.Jeden by se při určité konstalaci zaseknout mohl,ale oba sotva Při pohledu na tabulku po 27 kolech mě to moc pravděpodobné nepříjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta se potřebuje do konce ligy dostat na dostřel 2 bodů, pak se může stát v nástavbě všechno. Zapomínáš, že se hrajou vzájemné zápasy a tam se může stát všechno

Reagovat
mistr129

No stát se v nich sice všechno může, ovšem opět jen teoreticky. V Edenu Sparta vyhrála 1 z posledních 11 zápasů (ještě ke všemu pohár), v Plzni má z posledních 10 utkání bilanci 0-1-9

Reagovat
vanGomm

Všechno se stát nemůže. To všechno je totiž to,že Sparta musí v nadstavbě jak Plzeň,tak Slavii bezpodmínečně porazit a navíc se ještě se spoléhat na to,že ji pomůžou jiní.Somozřejmě za předpokladu,že už Sparta žádné body jine nebude ztrácet.Jiná cesta k titulu totiž nevede

Reagovat
Aldeano

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele