Karel Jarolím ví, že v Boleslavi už nedělá aneb Události 22. kola FORTUNA:LIGY

23.02.2022, 20:11
Názory a komentáře
22. kolo FORTUNA:LIGY moc branek nenabídlo, výjimku viděli diváci v Mladé Boleslavi, která remizovala 3:3 s Libercem. Pro domácího trenéra Karla Jarolíma šlo o poslední duel na střídačce, v týdnu dostal padáka.

Kuriozita byla k vidění v Pardubicích. Jeřábek dal po přímém kopu Hradci gól, místo oslav ale po zásahu VAR vyfasoval červenou kartu. Utkání skončilo bez branek.

Hned pět klání skončilo výsledkem 1:0, radovala se Slavia proti Bohemians, Baník s Olomoucí, Plzeň v Budějovicích, Zlín proti Slovácku a Teplice proti Karviné. Sparta v Jablonci vůbec nenastoupila, trávník pokryla hustá vrstva sněhu.

Zápas kola


Mladá Boleslav - Slovan Liberec

V Mladé Boleslavi padlo více branek než ve všech zbylých zápasech dohromady. Hlavní hrdinové zápasu byli dva, Ewerton a Jan Matoušek. Brazilec otevřel skóre, ovšem Matoušek dvěma zásahy a jednou trefou Rondić otočili. Po Hlavatého snížení měl ovšem finální slovo zase Ewerton, který v závěru srovnal na konečných 3:3.



Gól kola


1. Jakub Pokorný (Baník Ostrava)

Poté, co Klíma vracel balon do vápna po rohovém kopu, předvedl Pokorný ukázkové nůžky a trefil se přesně k tyči, čímž rozhodl duel s olomouckou Sigmou. Pohledné zásahy předvedli i Fortelný a Ewerton.



2. Jan Fortelný (Teplice)

3. Ewerton (Mladá Boleslav)



Jedenáctka kola





Brankář - Jindřich Staněk (Viktoria Plzeň)

Udržel čisté konto v Českých Budějovicích, svůj tým několikrát skvěle podržel. V úvodu vychytal Škodův pokus ve skluzu, v závěru si na něm v obrovské tutovce vylámal zuby Tolno. Jeden z hlavních důvodů, proč se Viktorka udržela v kontaktu se Slavií.

Pravý obránce - Alexander Bah (Slavia Praha)

Jeden z nejvýraznějších slávistů posledních duelů. Znamenitě si plní práci v defenzivě, ale jakmile jeho tým útočí, soupeři by ses jej měli bát. Proti Bohemians přesně našel z pravé strany Olayinku, který sešívaným zajistil tři body.

Střední obránce - Lukáš Vraštil (Fastav Zlín)

Řídil zlínskou obranu, která udržela čisté konto proti silnému Slovácku. Soupeřovým útočníkům nenechal ani kousek místa navíc, hrál tvrdě, ale v rámci pravidel, což často pocítili útočníci Kohút s Jurečkou, které měl zejména na starost.

Střední obránce - Jakub Pokorný (Baník Ostrava)

Nejen, že uhlídal olomoucké útočníky, ale sám také parádně celý zápas rozhodl. Po rohovém kopu vracel míč do vápna Klíma za penaltový puntík a Pokorný vystřihl úchvatné nůžky. Stejskal neměl šanci zasáhnout.

Levý obránce - Cadu (Pardubice)

Na začátku lehce podcenil situaci, ale vše napravil. Poté už zásoboval pokutové území Hradce skvělými centry a celkově zvládl pro něj neobvyklou pozici na výbornou. Bohužel pro Pardubice však jeho spoluhráči nedokázali jeho pasy využít.

Pravý záložník - Jan Matoušek (Slovan Liberec)

Ani jeho dva góly nakonec na výhru v Mladé Boleslavi nestačily. Nejprve po centru Purzitidise střílel z voleje mimo dosah Šedy, poté využil neuvěřitelného nedůrazu domácích a po rohovém kopu pravačkou zamířil pod horní tyčku.

Střední záložník - Ewerton (Mladá Boleslav)

Další dvoubrankový hráč zápasu. Skóre duelu otevřel poté, co přelstil Gebreho a parádní ránou vymetl šibenici, v nastaveném čase Boleslavi zachránil alespoň bod dalším povedenou střelou ze střední vzdálenosti.

Střední záložník - Pavel Bucha (Viktoria Plzeň)

Jeden z tradičních základních stavebních kamenů plzeňské zálohy rozhodl zápas s Českými Budějovicemi. Sýkora na křídle našel Mosqueru, který poslal balon na penaltový puntík, odkud Bucha hlavičkou o tyč rozvlnil síť.

Střední záložník - Jan Fortelný (Teplice)

Svou formu potvrdil vítězným gólem. Ve dvaadvacáté minutě se ujal přímého kopu z poměrně velké vzdálenosti. Původně centroval, ale na míč nedosáhl hráč ani z jednoho týmu, a tak parádně zapadl za nevěřícně vzhlížejícího Bajzu.

Levý záložník - Peter Olayinka (Slavia Praha)

Nejlepší moment zápasu s Bohemians měl ve 43. minutě po centru Baha. Dokázal předskočit svého strážce a v celkem akrobatické pozici míč špičkou kopačku nasměroval za bezmocného Valeše, který se už jen ohlédl.

Útočník - Tomáš Ladra (Mladá Boleslav)

Ačkoliv gól nedal, neustále zaměstnával obranu Liberce a připravoval šance pro své spoluhráče. Po faulech na něj domácí často zahrávali přímé kopy, silný byl i v soubojích jeden na jednoho.

Nemělo by vám uniknout


Těžko pochopitelná selhání, která stála týmy body, předvedli dva hráči. Denis Višinský pohrdl možností v Mladé Boleslavi pojistit vedení Slovanu a poloodkrytou klec vysoko překopnul.


Tomáš Fryšták zase potopil své Slovácko v jihomoravském derby, když do brány v závěru pustil Cedidlovu hlavičku, která ani nebyla střeleckým pokusem.


Zachyceno na sociálních sítích


Slavný britský režisér z Jablonce.


Šampaňský za faulík na Jiráčka... o největší ostudě, která kdy za Plzeň hrála, je asi rozhodnuto.


Druhý z aspirantů na tento titul se mezitím fotil se sparťany.


Hráči jsou unaveni? Divné, to v dobách, kdy uběhli za zápas 3 kilometry, nebývalo.


Nakonec se... nedočkali.


Možná i proto, že klub měl ve smlouvě zvláštní požadavky.


VAR v akci


Ďolíček byl opět svědkem kuriózní situace ohledně videa. Ve východočeském derby Jeřábek poslal Pardubice do vedení, jenže během akce vedoucí ke gólu nevybíravě udeřil soupeře do obličeje. Branka tedy neplatila a pardubický matador byl navíc vyloučen. Čas 0:37.


V prvním případě ve Zlíně ještě video domácímu celku nepomohlo, Daníčkova ruka prý penaltová nebyla. Čas 1:24.


Později už ale zasáhlo v neprospěch Slovácka, Tomič byl za svůj tvrdý zákrok vyloučen. Pro zajímavost, šlo už o šestou červenou kartu mužů z Uherského Hradiště v této sezoně. Čas 3:13.


Jen chvilku žila Slavia v domnění, že závěr vršovického derby pro ni bude bez nervů. Traorého branka totiž nakonec kvůli ofsajdu neplatila.


Změny v tabulce


Plzeň se stále drží za první Slavií pouze o skóre, třetí Sparta už ztrácí sedm bodů, ale má k dobru odložený zápas s Jabloncem. Následuje Baník se Slováckem, nejlepší šestku uzavírá Mladá Boleslav.

Prostřední skupina je nesmírně vyrovnaná. Sedmé místo patří Hradci, o skóre osmé jsou České Budějovice. O dva body méně má trojice Olomouc, Liberec, Zlín. Jeden z nich se však o poháry nepopere.

Za dvanácté Bohemians se zařadily Teplice, které zažívají mocný comeback. Následuje Jablonec, který tento týden nehrál, Pardubice, které také čeká dohrávka, a beznadějně poslední Karviná.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha22173253:1554
2.Viktoria Plze�22173240:1554
3.Sparta Praha21145248:2447
4.Baník Ostrava22126447:3142
5.1. FC Slovácko22124638:2440
6.FK Mladá Boleslav22831135:3627
7.FC Hradec Králové2269726:2927
8.Dynamo České Budějovice2276928:3327
9.Sigma Olomouc2267933:3125
10.Slovan Liberec21741020:3025
11.Fastav Zlín22741126:3825
12.Bohemians Praha 190522631328:4621
13.FK Teplice22621425:3920
14.FK Jablonec2148916:3520
15.FK Pardubice21471024:4119
16.MFK Karviná22161518:389

Autor: Martin Vejdělek, Petr Procházka

Komentáře (8)

Přidat komentář
monty25

„V sparťanském béčku mi říkal pan Horňák, ať se snažím spadnout ve vápně. Já se to ale snažím ustát, pak jsem v horším postavení a nedám to.”

https://teplicky.denik.cz/fotbal-prvni-liga/sejk-ve-sparte-mi-rikali-ze-se-mam-snazit-ve-vapne-padat-ja-ale-vse-ustojim-2022.html

Máš recht, Gabča by nějakýho padavku určitě nechtěla...

Reagovat
John Obi Mikel

KJVŽVBUN

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra, něco jsem chtěl a teď nevim co.

Reagovat
kilobyte

Ten Rada je stejně strašná píča.

Reagovat
smazaný uživatel

Rusko

Reagovat
srandamač

Titulek top

Reagovat
srbic13

ten Bergman je neco jako inside joke?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele