Pražská výpomoc se nekonala aneb Události 3. kola nadstavby FORTUNA:LIGY

10.05.2022, 09:16
Názory a komentáře
Třetí nadstavbové kolo FORTUNA:LIGY připravilo poslední zápas Pavla Vrby na lavičce Sparty, kterého po prohře 0:3 v Plzni vedení klubu odvolalo. Viktoria svůj náskok vítězstvím nad letenskými ale nenavýšila, jelikož Slavia v Edenu porazila 3:0 Slovácko.

První porážku ve skupině o titul zaznamenal Hradec Králové, který po vítězství nad Slavií a remíze se Spartou prohrál na Baníku 1:3. Ve finále grupy o umístění Mladá Boleslav vyhrála na půdě Sigmy Olomouc 2:1 a vybudovala si nadějný náskok do domácí odvety.

Čím dál tím více se zamotává skupina o záchranu, ve které Pardubice porazily již jistého sestupujícího Karvinou 2:0. Zbývající dva duely však skončily výhrou hostujícího celku, Bohemians zkazili Zlínu jistotu záchrany a vyhráli jasně 4:1, Jablonec udolal Teplice 1:0.

Zápas kola


Viktoria Plzeň - Sparta Praha

Plzeň dala Spartě na domácím stadionu další lekci, která stála místo kouče Vrbu. Tři góly během 34 minut, ten poslední navíc už v deseti. Další šance ve druhé půli už zůstaly neproměněny.



Gól kola


1. Srdjan Plavšič (Slavia Praha)

Nguyen šel ven z vápna a odvracel hlavičkou slávistický nákop. Balonu se poté ujal Plavšič, který parádním lobem překonal všechny obránce i vracejícího se gólmana.

2. David Pech (Mladá Boleslav)

3. Petr Hronek (Bohemians)

Jedenáctka kola





Brankář - Aleš Mandous (Slavia Praha)

Vychytal čisté konto v těžkém zápase se Slováckem, které Slavia bravurně zvládla. V 56. minutě parádně vychytal volej Jurečky, skvěle poté zakročil i proti dorážce Cecilia. Týmu pomáhal s rozehrávkou, aktivně se snažil nacházet nabíhající spoluhráče na křídlech.

Pravý obránce - David Pech (Mladá Boleslav)

Otevřel skóre duelu s Olomoucí. Domácím chyběl v obranné řadě Hubník, a tak zkoušeli Středočeši posílat do vápna vysoké balony. Karafiátův dlouhý aut odhlavičkoval Breite jen k Pechovi, který na nic nečekal a poslal náramnou raná k pravé tyči brány Sigmy, po které se Stejskal natahoval marně.

Střední obránce - Filip Čihák (Pardubice)

Pardubice udělaly další důležitý krok k tomu, aby se vyhnuly baráži a gólem k tomu přispěl i jejich stoper. Centr Adama Lupače našel Čiháka, který si těžký balon dokázal výborně zpracovat a poté jej trochu akrobatickým způsobem poslal do sítě Karviné.

Střední obránce - Lukáš Hejda (Viktoria Plzeň)

Ačkoliv plzeňští už v té době hráli v deseti bez vyloučeného Buchy, jejich stoper přidal do sparťanské brány třetí gól. Kalvachův centr prodloužil Mosquera přesně do míst, kde se nacházel střední obránce Viktorie a ten poté v rychlosti sklepl balon za Heču.

Levý obránce - Milan Havel (Viktoria Plzeň)

Proti Spartě přidal druhý gól a byla to pohledná trefa. Jan Kopic jej našel na levé straně, plzeňský bek si poté míč navedl na střed a vyslal technickou střelu pravou nohou, která se od tyčky odrazila do sítě. Držel si svůj herní standard jednoho z nejlepších krajních obránců v lize.

Střední záložník - Srdjan Plavšič (Slavia Praha)

Využil zaváhání brankáře Nguyena, který vyběhl daleko z brány, jenže podskočil míč a posunul jej jen nedaleko před sebe. Plavšič se balonu ujal a vysokým lobem překonal nejen obránce, ale i vracejícího se gólmana Slovácka. Po jeho centru přidal třetí gól Ondřej Lingr.

Střední záložník - Roman Květ (Bohemians)

Nejprve ve dvanácté minutě přihrál na první branku Hronkovi, když mu nesedla střela, která však zamířila přímo ke spoluhráči, který se z voleje trefil k levé tyči. Sám poté vstřelil čtvrtý gól, když mu ve vápně posunul míč Chramosta a on překonal Rakovana.

Střední záložník - Michal Hlavatý (Mladá Boleslav)

Jeho gól do sítě Sigmy byl nakonec vítězný. Jemelka po souboji s Douděrou odehrál míč jen před pokutové území, kde se nacházel boleslavský záložník. Jeho střelu pak nešťastně přizvedl jeden z bránících hráčů a míč se obloučkem snesl za záda bezmocného Stejskala.

Útočník - Jan Chramosta (Bohemians)

V jednadvacáté minutě vstřelil druhou branku Bohemians ve Zlíně. Centr, který přilétl do pokutového území, nešťastně prodloužil Cheick Conde za sebe přesně na Chramostu, který balon doklepl do sítě. Připsal si i asistenci, když po přihrávce od Hronka posunul míč na Květa, který skóroval.

Útočník - Jean-David Beuaguel (Viktoria Plzeň)

Vytáhlý útočník otevřel proti Spartě skóre už v osmé minutě. Rohový kop rozehrál povedeným centrem Lukáš Kalvach a plzeňský útočník se dokázal odpoutat od Adama Hložka a zakončit přesně k pravé tyči. Na čele střelců tak dorovnal Václava Jurečku ze Slovácka.

Útočník - Ladislav Almási (Baník Ostrava)

Ostravský útočník vstřelil hned dva góly svého celku v zápase s Hradcem Králové. Nejprve v 67. minutě využil hrubky Čecha, který mu přihrál přímo před bránu, poté v 87. minutě dostal přesný centr od Buchty, u kterého byl rychleji než Vízek a pohodlně jej doklepl do sítě.

Nemělo by vám uniknout


Zlínských se smůla držela skoro celý zápas, při vlastní brance Lukáše Vraštila to však platilo dvojnásob. Domácí fotbalista chtěl balon kopnout do bezpečí, místo toho mu sjel po noze a poslal jej do vlastní sítě.


Sparta sice nevypadala, že by se v Plzni chystala k nějakému velkolepému obratu, vyloučení Krejčího mladšího jí však určitě nepomohlo. Čas 2:06.


Sigma mohla v duelu s Boleslaví v závěru vyrovnat, jenže Antonín Růsek pokutový kop nevyužil a nechal vyniknout gólmana Jana Šedu.


Slávisté šli do otevřené obrany Slovácka ve čtyřech na dva beky, takže se střela Traorého do nohy Nguyena nejevila jako to, co by bylo nejlepším řešením.


Sparta prohrávala v Plzni už 0:3, nervy tekly. Před přestávkou se po sérii ostrých zákroků strhla mela, do které se zapojil i trenér Vrba, který rozháněl své svěřence.


Zachyceno na sociálních sítích


Talent pro dramatizaci autor má!


Co myslíte, je to pravda?


Vím, že to bude znít hloupě...


Nejsme stejní.


Šok! Policie před fotbalovým zápasem necvičí, jak poznat prázdnou pneumatiku!


VAR v akci


Ačkoliv už Karviné o nic nešlo, červené se nevyvarovala. Adam Lupač běžel víceméně sám na bránu a Lukáš Bartošák jej zezadu stáhnul. Původní žlutou VAR opravil na červenou kartu. Čas 1:37.


Sparťan Pešek po ubráněném rohu sebral balon a pelášil směr brána Viktorie. Proti byl Pavel Bucha, který za svou "záchranou brzdu" vyfasoval červenou kartu, kterou poté potvrdil videorozhodčí. Čas 1:03.


Po kontaktu s boleslavským Vojtěchem Smržem se k zemi poroučel Štěpán Langer, jehož zákrok poté posvětil jako penaltový rozhodčí u videa. Čas 2:14.


Změny v tabulce


Sparta má dvě kola před koncem jistotu, že za letošní ročník bude brát bronzovou medaili za třetí místo. Na prvních dvou místech to však ještě bude boj, Slavia ztrácí na Plzeň dva body. Sešívané čeká ještě Baník a Sparta, Viktorku Hradec a Baník. Pražané tak musí doufat v soupeřovo zaváhání.

I další příčky ve skupině o titul jsou již jisté. Slovácko má na čtvrté příčce náskok osmi bodů na pátý Baník a ten desetibodovou rezervu na šestý Hradec Králové. O definitivním vítězi milionové odměny se mezi Olomoucí a Mladou Boleslaví rozhodne v odvetě.

Ve skupině o záchranu ještě bude o co hrát, kromě poslední Karviné ještě nikdo nemá nic jisté. Předposlední Teplice už na jistotu záchrany ztrácí čtyři body, čtrnáctí Bohemians dva. Nejlepší pozici má stále Zlín, za ním následují Pardubice a Jablonec, kteří se oba z barážových pozic vyškrábali.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Viktoria Plzeň33247260:2179
2.Slavia Praha33245478:2477
3.Sparta Praha33217569:3770
4.1. FC Slovácko33195954:3762
5.Baník Ostrava33159959:4654
6.FC Hradec Králové331014944:4744
Tabulka
 TýmZVRPSB
11.Fastav Zlín33971741:5834
12.FK Pardubice33891639:6733
13.FK Jablonec336141325:4632
14.Bohemians Praha 190533791740:6030
15.FK Teplice33842131:5528
16.MFK Karviná33392131:5718

Autor: Petr Procházka, Martin Vejdělek

Komentáře (87)

Přidat komentář
Lemond Laws

Co ten Hložek?

nějaký inside info máme?

Reagovat
db18

Měl letět do Norimberku.

Reagovat
bobis21

To moc neříká, tam žádný zajímavý klub není a v nějakém rozumném okolí jen Mnichov, Frankfurt a Stuttgart. Pro cestu do Dortmundu jedině s přestupem.

Reagovat
Kily

a Augsburg

Reagovat
Greny

A taky je kousek od Norimberku Fürth a hádejte kde hrál v sobotu odpoledne Dortmund

Reagovat
bobis21

to mi nedošlo, to naopak nahrává této variantě. Díky za upozornění

Reagovat
db18

Reagovat
inferno08

Dám se podat.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Greny

Pokud letel do Norimberku tak v tom případě je to jasný přestup do Dortmundu

Reagovat
lampas

To je na otrkání se na západě ideální startovací klub.

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund je celkem jistota. Rosický má dobré vztahy s Dortmundem. Agent i otec Hložka tam byli. Víceméně je to veřejné tajemství a nikdo jiný se Spartou pořádně nejednal. Všichni se zajímají, ale Dortmund jediný opravdu podnikl nějaké kroky. A to, že odejde Halland je výborná zpráva. Taky Hložek do otevřenějších obran s lepšími spoluhráči může být neskutečný kanonýr.

Reagovat
db18

Že se Čihákův gól nedostane ani do top3...

Reagovat
andrew96

Příště musí víc přesvědčit, že to tak chtěl.

Reagovat
Lemond Laws

Já si myslím, že to zpracování nebylo úmyslný teda, jak včera řikali v TT

Ale jinak pak už krásný pohotový, to jo..

Reagovat
inferno08

"Slavia ztrácí na Plzeň dva body. Sešívané čeká ještě Baník a Slavia"

Pěkně si to Pražáci zařídili

Reagovat
Pablos

Reagovat
Puskas

Reagovat
srbic13

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
ACSMan

Reagovat
ACSMan

Tak proto se hrál ten přípravný zápas v zimě .

Reagovat
Firkraag

Reagovat
db18

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Cotton

Reagovat
db18

Reagovat
Losinho

Už si nás se Spartou pletou i Češi

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Aldeano

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Cotton

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Euphael

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Cotton

Reagovat
Pablos

To s tím KFC a Provodem ....to jsou neskutečný kiďácký sračky

Reagovat
inferno08

Křidýlka jsou v pohodě, ale qurrito bych si nedal.

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Vidím, že sa ako gurmán vyznáš, tak by ma zaujímal tvoj názor. U nás v meste teraz otvárajú dve nové vietnamské bistrá naraz a váham, či do toho ísť alebo nie. Tá ázijská kuchyňa je pomerne lákavá, ale na druhej strane som počul, že čo sa hygienickej stránky týka to v týchto rákosníckych vývarovniach nie je žiadne terno

Reagovat
inferno08

Dej si halušky.

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Ja mám radšej vepřo-knedlo-zelo

Reagovat
inferno08

Vidíš a já jsem si na zejtřek objednal halušky.

Reagovat
kilobyte

Pošli tam hygienu a počkej si jestli je nezavřou.

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Infi

Reagovat
John Obi Mikel

To je parodie na Karabce myslim

Reagovat
Lemond Laws

Neřikej

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Pablos

Aha to jsem netušil... já sítě něják moc nesjíždím

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Almási mi príde ako taká menej menej vytunovaná tuzemská verzia Haalanda

Reagovat
HorajzmAmmann

doufám, že pokud půjde tak za nějakou raketu.

Pořád je to ročník 99, hraje za repre. Zlatý důl...

Reagovat
HorajzmAmmann
Reagovat
kilobyte

Stačí to šikovně střihnout a vybere si Slavii.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ratusek

topový

Reagovat
HorajzmAmmann

je to fajn, je vidět, že to kluky baví. Seděl jsem s těma klukama z marketingu v hospodě před Spartou a všichni mladý kluci. Že prý je Baník najal hlavně na expo100 let. Tak doufám, že tam vydrží i po oslavách.

Reagovat
HorajzmAmmann

a oni dělají právě i ty videa s Bazalbubem....

Reagovat
monty25

Už jsem měl Slavie, Sparty, Klokanky, ale Baníčky ještě ne. Až v létě budu v Ostravě, tak si je musím koupit.

Reagovat
Puskas

Ještě bývaly oplatky Dukla.

Reagovat
Greny

kup kup :) jsou fakt dobry

Reagovat
andrew96

Kdyby jedny Sparty.

Reagovat
monty25
Reagovat
andrew96

Nebuď kazikuř.

Reagovat
HorajzmAmmann

osobně tedy nic moc. Takový obyč.

Slavie jsou daleko lepší

Reagovat
andrew96

Mně Slavie chutnaly dost. Po nich Klokánci (z těch fotbalových).

Reagovat
Pablos

ale jo dobrý

Reagovat
smazaný uživatel

Co Vrba od Plzně (1) dokázal historického. Na ME postoupil zatím každý trenér v historii ČR. V Plzni (2) se mu rozpadla kabina i vztahy s vedením. Ve Spartě se mu rozpadla kabina a vztahy s vedením byli všelijaké. A v cizině to taky nebyla nějaká super jízda na kterou budeme vzpomínat. Přeji mu Baník tam by pracoval v podobných podmínkách jako v Plzni (1). Jinak Slavia titul neudělá. Horňák je srdcem i duší Sparťan. Ten Slavii zremizuje. Plzni věřím, že zvládne oba dva zápasy za 6 bodů. Hradec řeší kauzu VIPKO což byla asi největší hrozba.

Reagovat
kilobyte

S Plzní se dostal do LM. Dokonce potřetí, tím se moc českých trenérů pochlubit nemůže. Jestli vůbec nějaký. V Machačkale měl smůlu, že jim došli peníze a museli začít šetřit.

Reagovat
Salfovic

Tak ta třetí účast v LM byla bez kvaldy, ale řekl bych, že žádnej jinej trenér nezvládl ani ty dvě kvaldy.

Reagovat
kilobyte

Jo, ale zase vyhrál ligu "start cíl" a nedal Slavii a Spartě ani čuchnout.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně dokazal z LM třikrát postoupit ze třetího místa do evropske ligy. To se docela zapomíná

Reagovat
OTASi

Reagovat
ACSeRw!n

dobre nesmyslnej nadpis

Reagovat
Jerry015

Vzpomínám jak Sparta podržela Plzeň v lize a jen nejnaivnější jedinec si tehdy mohl myslet, že to nebylo úmyslně. Teď nevím, zda se škodolibě radovat z "Božích mlýnů" nebo vysoké prohry Sparty.

Reagovat
Losinho

Furt má pravdu.

Reagovat
Greny

Reagovat
Bakary3

Akorát tady v tom případě je chyba TAKY v trenerovi o to spis, ze tam i presto, ze delal chytryho, lezl

Reagovat
Cotton

Vysvětlil by mi někdo to s Provodem v KFC?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano. Porušil tím životosprávu, proto za trest poslední zápas nehrál.

Reagovat
John Obi Mikel

Nějaká naše fanpage přišla s tím, že se Karabec sešel s Trpišem a tady Sparťan to paroduje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele