Šulc pálil slepými, Sejk při debutu ostrými aneb Události 21. kola FORTUNA:LIGY

16.02.2022, 22:22
Názory a komentáře
Jednadvacáté kolo FORTUNA:LIGY nabídlo dva šlágry mezi prvními čtyřmi celky tabulky. Nejvíce vydělala Slavia, která vyhrála na Slovácku. Sparta s Plzní doma jen remizovala, a kdyby Pavel Šulc proměnil alespoň jednu z několika absolutních tutovek, mohlo být vše jinak. Zazářil teplický mladík Václav Sejk, jenž si při svém debutu připsal dva góly.

Mezi další dvě klání, která by si zasloužila přízviska atraktivní, by se daly zařadit střety Baníku s Teplicemi a Hradce Králově s Českými Budějovice. V Ostravě padlo šest gólů, v hradeckém azylu v Mladé Boleslavi čtyři a k tomu dvě červené.

Zbývající tři duely už tolik zajímavých momentů nenabídly. Sigma doma otočila souboj s Mladou Boleslaví, Karviná remizovala s Jabloncem a Bohemians těsně zdolali Zlín. Liberec bude s Pardubicemi hrát v náhradním termínu.

Zápas kola


Sparta Praha - Viktoria Plzeň

Viktoriáni z dlouhé dominance na Letné vytěžili dvě branky v podání Chorého a Hejdy, jenže pak po spálené šanci Mosquery zničehonic snížil Pavelka. Rozhodnout mohl několikrát Šulc, namísto toho přišel v nastavení vyrovnávací gól Hložka.



Gól kola


1. Marek Matějovský (Mladá Boleslav)

Středopolař Středočechů ukázal, že i ve čtyřiceti letech patří mezi výjimečné hráče. Vyslal střelu z dobrých pětadvaceti metrů a zamířil přesně k tyči, Stejskal se jen ohlédl.



2. Václav Sejk (Teplice)



3. Adam Hložek (Sparta)



Jedenáctka kola





Brankář - Pavol Bajza (Karviná)

Hned na začátku duelu vychytal jabloneckého Silného, který pálil z bezprostřední blízkosti. V prvním poločase ještě předvedl skvělý zákrok proti ráně Pilaře. S inkasovaným gólem nemohl dělat vůbec nic.

Pravý obránce - Alexander Bah (Slavia Praha)

Často podporoval spoluhráče svými útočnými průniky a přihrávkami, po Schranzově kolmici připravil Lingrovi jediný gól zápasu. Ve druhém poločase byl důležitým stavebním kamenem slávistické obrany při ofenzivních choutkách domácích.

Střední obránce - Tomáš Holeš (Slavia Praha)

Řídil defenzivu Slavie v důležitém utkání při absenci zraněných stoperů. Navíc se snažil zapojit i dopředu, vysunul Olayinku. Po Ševčíkově nabídce mu sice střela nesedla, ale Schranz díky tomu poté pálil těsně vedle.

Levý obránce - Ondřej Zmrzlý (Sigma Olomouc)

Výborně si plnil defenzivní povinnosti a odvracel nebezpečné boleslavské centry. Poté se stal nejdůležitějším mužem zápasu, když v 79. minutě zavíral na zadní tyči situaci, využil chyby gólmana Šedy, kterému balon propadl, a skóroval.

Pravý záložník - Lukáš Čmelík (Karviná)

Byl hnacím motorem svého týmu. Snažil se pouštět do soubojů jeden na jednoho, vyvážel míče ze své poloviny. Po přestávce jej v pokutovém území fauloval Zelený. Penalty se navíc poté sám ujal a tvrdou ranou k pravé tyči ji proměnil.

Střední záložník - Jakub Rada (Hradec Králové)

Zařídil oba góly "Votroků" proti Budějovicím. Nejprve ve 26. minutě využil Mejdrovy nabídky z křídla a o tyč dopravil balon do sítě. V 76. minutě se ujal pokutového kopu, míč poslal k pravé tyči, a ačkoliv gólman Šípoš vystihl směr, zasáhnout nedokázal.

Střední záložník - Jan Fortelný (Teplice)

Řídil vítězství svého celku na Baníku. Před přestávkou jeho pěkný pokus tečoval do sítě Sejk. Po hodině hry jen těsně nemířila mezi tři tyče jeho technická střela z rohu vápna. Završil asistenční hattrick.

Levý záložník - Václav Pilař (Jablonec)

Hrál skvěle už od začátku, v deváté minutě poslal parádním obloučkem do šance Silného. Poté zakončoval sám, když se uvolnil přes Látala pořádně prověřil Bajzovu pozornost. To nejlepší si však schoval až do 85. minuty, kdy si našel centr prodloužený Kratochvílem a vyrovnal.

Útočník - Ladislav Almási (Baník Ostrava)

Ani jeho dva góly na bodový zisk proti Teplicím nestačily. V jednadvacáté minutě vyčkal ve vápně po rohovém kopu, aby jej nadýchaným centrem našel Fleišman. V 83. minutě došlo ke stejné spolupráci, Fleišmanův centr uklidil mimo dosah Grigara.

Útočník - Tomáš Chorý (Viktoria Plzeň)

Otevřel skóre šlágru kola na Spartě. Gólman Holec se při rohovém kopu zastavil na půl cesty k míči, plzeňského čahouna navíc nedokázal uhlídat Čelůstka, takže měl snadnou práci. Zařídil i druhou branku, jeho hlavičku do sítě doklepl Hejda.

Útočník - Václav Sejk (Teplice)

Gólově vybouchl na Baníku, nebýt VARu, mohl si připsat hattrick. První gól mu totiž nebyl kvůli ofsajdu uznán. Poté však tečoval pokus Fortelného a ve druhém poločase si zpracoval centr z levé strany a nekompromisně propálil Budinského.

Nemělo by vám uniknout


Úplně zbytečně oslabil svůj tým hradecký Kodeš. Ten na útočné polovině šel do skluzu šlapákem, za což uviděl druhou žlutou kartu. Čas 2:21.



Antonín Růsek mohl z pokutového kopu pečetit vítězství nad Mladou Boleslaví, namísto rozvlnění sítě ovšem napálil jen brankovou konstrukci.



Nepovedený večer za sebou má Pavel Šulc. Ten nejprve ztroskotal v souboji tváří v tvář s Holcem...



... aby poté zazdil rychlý protiútok a z dorážky znovu napálil jen Holce.



Slovácko během celého zápasu bránu Aleše Mandouse prakticky neohrozilo, až minutu po vypršení nastavení nejprve vyprášil slávistickému brankáři rukavice Havlík, po nadcházejícím rohovém kopu zachraňoval situaci na brankové čáře Olayinka. Čas 2:29.



Zachyceno na sociálních sítích


Jak nevést klubovou komunikaci, příklad první.

Někdo, kdo dokáže odezírat z Ousouových úst?

Kolika hvězdičkami byste ohodnotili tento vtip?

Tohle by, myslím, podepsali fanoušci většiny klubů.


VAR v akci


Teplice v Ostravě nasázely čtyři regulérní góly, ještě před tím prvním ale Václavu Sejkovi sebral gól videorozhodčí kvůli ofsajdu.



V Mladé Boleslavi pomohl Hradci Králové ke srovnání Čolićův faul v pokutovém území, za který byla nejen nařízena penalta, avšak i udělena druhá žlutá karta pro bosenského beka.



Změny v tabulce


Slavia se po týdnu vrátila zpět do čela tabulky, Plzeň ji však dýchá na záda jen díky horšímu skóre. Třetí Sparta ztrácí na vedoucí duo čtyři body. Baník se Slováckem už mají mezeru větší, ale letenští by se měli mít na pozoru.

České Budějovice se po prohře Boleslavi posunuly do nejlepší šestky, ale situace je ve středu tabulky hodně vyrovnaná, třináctý Jablonec totiž ztrácí na šesté Jihočechy jen sedm bodů.

Karviná sice začala bodovat, ale stále je beznadějně poslední. Předposlední Pardubice mají navíc dva zápasy k dobru. Před ty se totiž díky vítězství posunuly Teplice. Do konce základní části však bude boj o prostřední skupinu ještě zajímavý.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha21163252:1551
2.Viktoria Plzeň21163239:1551
3.Sparta Praha21145248:2447
4.Baník Ostrava21116446:3139
5.1. FC Slovácko20123538:2339
6.Dynamo České Budějovice2176828:3227
7.FK Mladá Boleslav21821132:3326
8.FC Hradec Králové2168726:2926
9.Sigma Olomouc2167833:3025
10.Slovan Liberec20731017:2724
11.Fastav Zlín21641125:3822
12.Bohemians Praha 190521631228:4521
13.FK Jablonec2148916:3520
14.FK Teplice21521424:3917
15.FK Pardubice19451024:4117
16.MFK Karviná21161418:379

Autor: Martin Vejdělek, Petr Procházka

Komentáře (24)

Přidat komentář
Pan.Antonin

V krajním případě by se situace Dynama zgruntu změnila: zbylo by mu jen osm bodů a kleslo by ze současného šestého na poslední místo, kde je teď Karviná. Právě ta se podle informací Sportu už se Spartou v případu angažuje.

Sparta chce 2 body v boji o titul, Karviná záchranu

Reagovat
Cotton

Jestli se Karviná s jednou výhrou po 21 kolech zachrání, tak to bude fakt haluz

Reagovat
Kiwi-21

No já pořád doufám že Karviná vyhraje v Teplicích a třeba se dotáhnou na Pardubice

Prostě že někoho přeskočí normálně a ne zachraňovat se takhle,to už raději sestup

Reagovat
monty25

Sakra, to u nich Teplice musely hrát v 1. kole, když tam ještě nebyl?

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
kilobyte

Ten citrón je kvůli tomu, že proti vám taky nenastoupil?

Reagovat
John Obi Mikel

Budu dělat, že jsem si tohoto faktu taky všiml

Reagovat
smazaný uživatel

Oni tam vlastně taky remizovali. Takže Slavia nebude mít +2 body ze zápasu s ČB jen kvůli klauzuli, že proti nim jejich hráč nesmí nastoupit

Reagovat
Džeko55

Děláte jak kdybyste z toho měli radost.. s tím idiotem to taky může být z 6. místa za dva roky ČFL...

Reagovat
Frank Lampard 8

Vedení Dynama v posledních dnech: https://i.imgflip.com/47p08b.jpg

Reagovat
kilobyte

Spíše Koubek. Ten chlap buď nesnáší Budějovice a nebo je magor.

Reagovat
thewall

Sázel bych na obojí.

Reagovat
thewall

Právník zpochybní svůj podpis a výsledkem bude snížení hodnoty jeho vlastního majetku o desítky miliónů Kč. To nevymyslíš.

A ještě se Koubek zbavuje Horejše.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
kilobyte

Připomnělo mi to Vykoupení z věznice Shawshank

"Za co tu jseš?"

"Advokát to posral."

Reagovat
thewall

Tak bystrá hlava Koubek už pochopil, co by způsobil, kdyby trval na falešném podpisu a bere zpátečku. Se posral z toho, jak to posral a začal ten hnůj uklízet.

Jeho bych chtěl mít jako právního zástupce

Reagovat
Greny

Karviná to bude chtít určitě prověřit bude ještě sranda

Reagovat
thewall

To doufám. Nemělo by to skončit na Koubkově účelovém obratu. Doufám, že se půjde po zjištění pravosti podpisu a všech okolností případu. Ale nečekám takový tah od FAČR, LFA nebo pod koho to spadá.

Reagovat
kilobyte

Tak ono i kdyby už se nic nestalo, tak je Koubek za blbce a navíc si tím Budějovice ztížily podepisování smlouvy s ostatními. Po tomhle jim nebudou moc věřit.

Reagovat
andrew96

Co tam ten klaun vymýšlí?

Reagovat
monty25

Taková šance dát do titulku "Sejk - hráč jako bejk" a vy ji nevyužijete. Ale věřím, že ještě budete mít spoustu příležitostí...

Reagovat
Tigerinho

Reagovat
John Obi Mikel

Titulek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele