Klíč od Prahy se vrací do Vršovic aneb Události 24. kola FORTUNA:LIGY

09.03.2022, 21:11
Názory a komentáře
Tahákem 24. kola FORTUNA:LIGY bylo bezesporu pražské derby, které nakonec bez problému ovládla Slavia 2:0. A jelikož Plzeň otočila zápas ve Zlíně a vyhrála 2:1, drží se sešívanými vedoucí tandem.

Přestřelku viděli příznivci Pardubic, které remizovali 3:3 s Českými Budějovicemi. V na remízy bohatém kole skončily nerozhodně ještě duely Baník - Liberec 1:1, Olomouc - Bohemians 0:0 a Jablonec - Hradec Králové 1:1.

Zbývají dvě klání nabídla pouze po jednom gólu. Mladá Boleslav doma porazila Karvinou, Slovácko vyhrálo v Teplicích a ukončilo tak úspěšnou sérii sklářů..

Zápas kola


Pardubice - Dynamo České Budějovice

Třikrát se dokázali fotbalisté Pardubic dostat do vedení, třikrát o něj ale přišli. Na Solilovu trefu odpověděl před pauzou Hora, na tu Vackovu zase Havel. Caduova penalta se dlouho jevila jako vítězná, než v závěru srovnal Čolić.



Gól kola


1. Jakub Hora (České Budějovice)

Dostal se k odraženému míči a z úctyhodné vzdálenosti jej poslal přesně k tyči.



2. Davis Ikaunieks (Jablonec)



3. Ivan Schranz (Slavia Praha)



Jedenáctka kola





Brankář - Jan Laštůvka (Baník Ostrava)

Držel na uzdě liberecké střelce, před přestávkou skvěle vychytal dělovku Matouška z velké blízkosti. Na začátku druhé půle dokázal vyřešit několik obtížných situací, nejprve po nebezpečném centru, poté po střele Frýdka.

Pravý obránce - Alexander Bah (Slavia Praha)

Po půl hodině hry mohl po jeho centru skórovat Sor, ale vychytal jej gólman. Asistenci si tak tento krajní záložník připsal o deset minut později, kdy jeho pas uklidil do sítě Lingr.

Střední obránce - David Hovorka (Slavia Praha)

Naskočil po dlouhém a vleklém zranění hned do střetu se Spartou, jejíž útočníky k ničemu nepustil. Zároveň se chopil řízení slávistické obrany, která napravila pohárové derby a udržela čisté konto.

Levý obránce - Cadu (Pardubice)

Na obránce slušný počin. Nejprve obešel obránce a našel Solila, který vstřelil první gól. Poté se ujal pokutového kopu, zkušeně poslal Vorla na druhou stranu a poslal Pardubice do vedení.

Pravý záložník - Jan Mejdr (Hradec Králové)

Sám měl šance skórovat, ale nedařilo se mu přesně zamířit. A tak si připsal alespoň asistenci. Rohový kop z levé strany prodloužil hlavou za sebe, kde byl osamocený Kubala, který hlavičkou trknul míč do sítě.

Střední záložník - Jakub Hora (Dynamo České Budějovice)

Vstřelil pro Budějovice velmi důležitou branku. Chvíli před tím, než se šlo na přestávku do šaten, totiž vyrovnal na 1:1. K míči se dostal před pokutovým územím a poslal jej přesně k tyči Letáčkovy brány.

Střední záložník - Ondřej Lingr (Slavia Praha)

Autor vítězného gólu v derby. Bah poslal z pravé strany do pokutového území parádní centr, který sice byl spíše na zakončení nohou, ale Lingr jej téměř v leže poslal do brány hlavičkou.

Levý záložník - Davis Ikaunieks (Jablonec)

V závěru zachránil Jablonci proti Hradci alespoň bod. Vyrovnání daroval domácím tak trochu gólman Fendrich, který vyboxoval balon přímo na nohu Ikauniekse, který se z první trefil do prázdné brány.

Útočník - Rigino Cicilia (Slovácko)

Slovácko si díky němu odvezlo tři body z Teplic. Lví podíl měl na gólu Milan Petržela, který poslal do pokutového území na zadní tyč skvělý centr, Cicilia už měl snadnou práci a hlavou se nemýlil.

Útočník - Ladislav Almási (Baník Ostrava)

Potvrdil formu, kdy v devatenácté minutě poslal Baník do vedení. Fleišman poslal z levé strany do vápna parádní centr, Almási míč jen lehce líznul hlavou a ten se poté s pomocí tyče dostal do sítě.

Útočník - Jean-David Beauguel (Viktoria Plzeň)

Když jeho Plzeň ve Zlíně prohrávala, zavelel před koncem první půle k obratu. Po rohovém kopu se k zakončení hlavou dostal Kaša, ale trefil pouze břevno. Míč se poté odrazil k Beauguelovi, který jej dorazil do brány.

Nemělo by vám uniknout


Zlín se dostal do vedení proti Plzni díky Kašově vlastenci. Stoper hostí nedokázal zareagovat na Staňkovu teč.


Jean-David Beauguel přepustil penaltu Tomáši Chorému, který ji s přehledem proměnil a oslavil tak narození své dcery.


Velké emoce vyvolal Kašův obranný zákrok na Vraštila, po němž zůstala píšťalka sudího němá.


Šancí rozhodnout utkání proti Bohemians pohrdnul Ondřej Zmrzlý, který zahrál pokutový kop slabě a nechal vyniknout Valeše.


Dvakrát během krátké chvíle rozezvučel brankovou konstrukci Ewerton. Ten nejprve o tyč proměnil pokutový kop, který se však pro Preislerovo předčasné vběhnutí do vápna musel opakovat. Druhý pokus už se Brazilci tolik nepovedl a balón od tyče putoval ven. Čas 1:50.


Pražské derby muselo být v jeho závěru přerušeno, když v sektoru hostí začala hořet sedačka. Čas 2:17.


Zachyceno na sociálních sítích


Nevyšlo to ani zdravotně, ani bodově.


Nekonečný seriál záběrů na Pavla Vrbu.


Jako by si v té době už přečetl příspěvek Horsta Siegla. "Konečně se to někdo nebojí říct naplno"!


Jiní sparťani to dokážou vzít s humorem.


No a pak jsou tu tací, kteří ve slově "Jude" zřejmě vidí spojení s japonskou kulturou.


Záznam z kamery v akci


VAR se v tomto kole výrazněji do akce nedostal, přičemž se dá říci, že si za to může sám. Potřeba totiž byl při penaltovém zákroku v duelu Pardubic s Českými Budějovicemi. Jenže nefungoval a sudí Zelinka tak situaci posoudil na základě kamery za bránou. Čas 3:15.


Změny v tabulce


Vedoucí Slavia je před Plzní pouze o skóre, Sparta se na ně po prohře v derby divá s velkým odstupem. Následuje Baník, Slovácko a Mladá Boleslav.

V prostřední skupině se karty opět míchaly. Sedmý je aktuálně Slovan Liberec, jen o bod méně mají však České Budějovice. Znovu s jednobodovými rozestupy následují Hradec Králové a Olomouc.

Ve spodku tabulky je na tom nejlépe jedenáctý Zlín, za kterým se seřadili Jablonec, Bohemians, Teplice a Pardubice. Následuje poslední Karviná.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha24193260:1660
2.Viktoria Plzeň24193246:1660
3.Sparta Praha24156351:2751
4.Baník Ostrava24137450:3246
5.1. FC Slovácko24144641:2546
6.FK Mladá Boleslav24931237:3830
7.Slovan Liberec24861026:3330
8.Dynamo České Budějovice2478933:3829
9.FC Hradec Králové24610828:3528
10.Sigma Olomouc2469933:3127
11.Fastav Zlín24741327:4225
12.FK Jablonec24411919:3823
13.Bohemians Praha 190524641428:4822
14.FK Teplice24631525:4021
15.FK Pardubice24481228:5220
16.MFK Karviná24171620:4110

Autor: Martin Vejdělek, Petr Procházka

Komentáře (10)

Přidat komentář
Losinho

Siegl

Reagovat
Lemond Laws

To je hrozný výmrdlo

Jinak s tím Vrbou je to zajímavé, že má pořád takové problémy se stresem...

Reagovat
kilobyte

Já bych na lavičce Sparty vypadal ještě hůř.

Asi by to měl začít nějak řešit.

Reagovat
Losinho

Pamatuju, jak Rada omdlel při prvním zápase u nás doma s Jihlavou, poločas 0:3, konec 3:3

Reagovat
John Obi Mikel

To byl tehdy zápas

Reagovat
Mass

Lidem by měli zakázat mobily, když sou nachcaný.

Reagovat
smazaný uživatel

Hroznej deb*l. Za takhle ubuhou reakci bych čekal, že s nim televize přeruší spolupráci. Tohle přece dospělej člověk, padesátník, kterej ví, že ho sledujou i média nemůže dovolit.

Reagovat
Shevchenko

No ten gól Ikauniekse je opravdu oku lahodící

Reagovat
Banikovec7

"Fleišman poslal z levé strany do vápna parádní centr, Almási míč jen lehce líznul hlavou a ten se poté s pomocí tyče dostal do sítě." skoro

Reagovat
Bakary3

Nechapu absenci Juraska v sestave kola, vzdyt on byl nejlepsi na place

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele