Hradec nebude jen do počtu aneb Události 1. kola nadstavby FORTUNA:LIGY

28.04.2022, 10:05
Názory a komentáře
První kolo nadstavbové části FORTUNA:LIGY přineslo zejména selhání slávistů. Ti totiž v duelu s Hradcem Králové hraném v Mladé Boleslavi prohráli 3:4 a pustili před sebe Viktorii plzeň, která doma porazila 3:1 Slovácko. Stejným poměrem zvládla Sparta zápas s Baníkem.

Ve skupině o umístění viděli přestřelku diváci v Českých Budějovicích, které prohrály s Mladou Boleslaví 2:3. Ve druhém klání Sigma Olomouc porazila Slovan Liberec těsně 1:0.

Bojovníci o záchranu mají své první nadstavbové kolo také za sebou. Karviná remizovala se Zlínem 1:1 a její naděje na udržení se v nejvyšší soutěži se začínají rozplývat. Teplice remizovaly 2:2 s Bohemians, do problémů se začíná dostávat Jablonec, který prohrál 0:1 s Pardubicemi.

Zápas kola


Hradec Králové - Slavia Praha

Velkolepá podívaná s velmi překvapivým výsledkem. Na první gól Hradce Králové dokázala Slavia bleskově zareagovat, po dvou slepených gólech Votroků ovšem jen korigovala. Ve druhé půli opět navýšil vedení Vlkanova, na což reagoval jen pohlednou ranou Kúdela.



Gól kola


1. Ondřej Kúdela (Slavia Praha)

Zkušený stoper přišel na hřiště jako střídající hráč a jen po krátké době svého pobytu dal Slavii naději, když poslal za Vízkova záda skvostný volej.



2. Jakub Kučera (Hradec Králové)



3. Lukáš Haraslín (Sparta Praha)



Jedenáctka kola





Brankář - Jindřich Staněk (Viktoria Plzeň)

Ačkoliv nevychytal čisté konto, byl ústřední a velmi důležitou postavou v souboji se Slováckem. Už v osmé minutě musel hasit hlavičku po rohovém kopu, nepřešel přes něj ani Jurečka v samostatném úniku. Ve druhé půli si na něm vylámal zuby Reinberk. Jediný gól inkasoval z penalty.

Pravý obránce - David Douděra (Mladá Boleslav)

Proti Českým Budějovicím vstřelil dva góly během pěti minut. V prvním případě domácí obrana tečovala střelu Ewertona, Douděra poté balon poslal pod břevno. V tom druhém pálil on sám a míč si do své vlastní branky mírně tečoval Lukáš Havel.

Střední obránce - Tomáš Vondrášek (Teplice)

Díky jeho brance Teplice uhrály s Bohemians alespoň remízu. Skvělý centr Daniela Trubače odrazil Mareček, jenže volný balon si poté našel Vondrášek a dokázal jej dostat za Valeše. V konečném zúčtování může mít i tento jediný bod cenu zlata.

Levý obránce - Tomáš Čelůstka (Pardubice)

Pardubická obrana udržela důležité čisté konto na půdě Jablonce, kde nakonec zvítězila a Čelůstka si připsal asistenci. Jeho centr z levé strany v pokutovém území propadl až k Solilovi, který už měl zblízka velmi jednoduchou úlohu dostat balon do odkryté sítě.

Pravý záložník - Lukáš Haraslín (Sparta Praha)

Nádherným gólem potvrdil vítězství Sparty nad Baníkem. Čvančara prodloužil Hečův výkop přesně do jeho běhu, poté přešel přes Lischku a napálil balon tvrdě pod břevno. Nastoupil sice jako náhradník, ale svým výkonem si výrazně řekl o návrat do základní sestavy pro příští zápas

Střední záložník - Adam Vlkanova (Hradec Králové)

Jeho čtvrtý gól do sítě Slavie nakonec znamenal senzační výhru nad obhájcem titulu. Akci táhl středem hřiště Kubala, který před pokutovým územím jej před pokutovým územím uvolnil elegantní patičkou. Následovalo přehození na levou nohu a rána, která proletěla vše, co ji stálo v cestě.

Střední záložník - Tomáš Solil (Pardubice)

Svým gólem ze 71. minuty rozhodl o zisku tří bodů svého celku v Jablonci, které ještě mohou rozhodnout o záchraně. Centr Čelůstky z levé strany k němu propadl na malém vápně a on už měl velmi snadnou práci, jelikož před ním byla jen prázdná brána.

Levý záložník - Vachtang Čanturišvili (Zlín)

Poslal Zlín v Karviné do vedení, ačkoliv to nakonec stačilo jen na bod. Využil toho, že domácí obrana si jej trestuhodně nevšímala a s míčem prošel z levé strany až k pokutovému území bez snahy jej bránit. Poté vyslal povedenou technikou střelu na zadní tyč, na kterou domácí gólman nedosáhl.

Útočník - Jean-David Beauguel (Viktoria Plzeň)

Základní stavební kámen Plzně, zřejmě její nejlepší útočník od doby Michaela Krmenčíka. Už v páté minutě otevřel hlavou skóre po přímém kopu Kalvacha, druhý gól přidal v 75. minutě, kdy velmi rázně proměnil pokutový kop, ačkoliv Nguyen směr vystihl, na balon nemohl dosáhnout.

Útočník - Filip Kubala (Hradec Králové)

Ve 34. minutě přidal druhý gól Hradce proti Slavii. Klíma vedl míč středem hřiště a poté jej mezi obránci na Kubalu, který nedal Kolářovi šanci. Asistoval ještě na čtvrtou branku Hradce, když parádní patičkou uvolnil Vlkanovu, který skóroval vítězný gól do sítě Pražanů.

Útočník - Tomáš Čvančara (Sparta Praha)

Pro Spartu může být ještě hodně přínosný. V 75. minutě přidal druhý gól Sparty do sítě Baníku, což byla pro domácí velká úleva. Dokázal přehlavičkovat Pokorného po centru Wiesnera a rybičkou zakončil. Navíc poté ještě prodloužil balon Haraslínovi, který přidal třetí branku.

Nemělo by vám uniknout


Ondřej Kolář nemůže mít znovu zrovna čisté svědomí, Vlkanovova střela se nedá nazvat nechytatelnou.



Někteří slávisté také reklamovali, že Kučera před svou pohlednou trefou hrál rukou, těžko ale z dostupných záběrů soudit.



Zachyceno na sociálních sítích


Když tě nikdo neplácne, musíš si plácnout sám.


Pokud byste třeba měli zaměstnance, také byste ho raději neměli moc zatěžovat.


Vytáhneme brzy sudího z polského krajského přeboru?


Úplně nevím, jestli bych radši chtěl být ovečkou, nebo tím druhým.


VAR v akci


Hovorkova ruka sice unikla zraku hlavního sudího, ne tak ale jeho kolegům u videa. Po jejich intervenci zahrával Hradec pokutový kop. Čas 0:53.



VAR přisoudil penaltu i Slovácku v Plzni, a to za ostrý zákrok Čermáka. Čas 1:06.



Karviné se proti Zlínu povedlo vyrovnat, na obrat už se ale nezmohla. A to zejména kvůli dvěma červeným, které v závěrečné půlhodině viděla. Obě se dají označit za zbytečné, Mikuš ji spatřil za tvrdý zákrok na Matejova. Čas 3:18.



Filip Zorvan pak byl vyloučen za nesmyslné strčení do soupeře po odehrání balónu. Čas 4:22.



Kartu červené barvy spatřil proti Pardubicím i jablonecký Surzyn za skopnutí unikajícího protihráče. Čas 1:27.



Změny v tabulce


Plzeňská Viktoria se díky zaváhání Slavie dostala na první místo a zisk titulu má tedy nyní ve svých rukou ona. Třetí Sparta ztrácí na čelo šest bodů, na druhou příčku čtyři. Následuje s deseti bodovou ztrátou Slovácko, za ním o dalších osm bodů Baník a znovu o osm Hradec Králové.

Do finále skupiny o umístění lépe vykročili Mladá Boleslav a Sigma Olomouc, ale oba celky mají náskok pouze jedné branky, a tak budou muset v odvetě svůj postup potvrdit. Boleslavští to budou mít o to snazší, že si náskok vezou domů.

Skupina o udržení bude zřejmě vyrovnaná do posledního kola, ačkoliv jedenáctý Zlín má přeci jen drobný náskok. Následující čtyři týmy, konkrétně Teplice, Bohemians, Pardubice a Jablonec, čeká tuhý boj, jelikož je dělí jen dva body. Poslední Karviná už svůj osud zřejmě nezvrátí.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Viktoria Plzeň31236256:2075
2.Slavia Praha31234474:2373
3.Sparta Praha31216468:3369
4.1. FC Slovácko31185851:3359
5.Baník Ostrava31149855:4251
6.FC Hradec Králové311013842:4343
Tabulka
 TýmZVRPSB
11.Fastav Zlín31871637:5431
12.FK Teplice31841931:5128
13.Bohemians Praha 190531691636:5827
14.FK Pardubice31691636:6727
15.FK Jablonec314141322:4626
16.MFK Karviná31391931:5318

Autor: Martin Vejdělek, Petr Procházka

Komentáře (28)

Přidat komentář
kecipep

Kubala ukazuje jeho potenciál, snad ho Hradec nekoupí

Reagovat
smazaný uživatel

Berbr v base a Slavia (pravděpodobně) bez titulu, to asi nebude úplně náhoda.

Reagovat
kilobyte

Co vlastně má dělat ta Sportovní rada?

Reagovat
verv

Je to teplý místečko pro Šmicera za tu jeho komedii s volbou předsedy.

Reagovat
kilobyte

Tak mě spíše zajímal oficiální důvod.

Co jsem našel, tak jejich první úkol byl najít kandidáty na post sportovně-technického ředitele.

Jeden z kandidátu (Psotka) je i členem Sportovní rady.

Reagovat
verv

Rada bude mít poměrně široký záběr. „Jsme poradní orgán, takže budeme dostávat určité podněty od výkonného výboru. Udělat analýzu, rozbor, budou chtít znát nezávislý názor, co si myslíme. FAČR má nějakou svou sportovní strukturu. Budeme se chtít podívat, jak se pracuje s mládeží, na akademie, na strukturu soutěží,“ poznamenal Šmicer.

Takže poradní orgán, se kterým se nechtěj radit, aby je nezatěžovali

Reagovat
kilobyte

Jsem myslel, že Fevoluce je Fotbalová revoluce, ale ono je to spíše Finanční revoluce.

Reagovat
ratusek

nic se bohužel nezmění. slavá fevoluce je jen jakási vějička, ale ve finále se nic nestane

Reagovat
ratusek

Čmelík nedostal rudou?

Reagovat
kecipep

Reagovat
havrys99

Ježiš, nechápu pořád ten dokola rádoby vtipný názor s rozhodčími. Příhoda dopředu deklaroval, že využije tři zápasy s polskými sudími. To, že si kluby vetují určité rozhodčí je jejich věc. Že na to zatím mladí nováčci nemají je pochopitelné. Takže lepší si pomoci jinak, než aby to mladí dojebali a posrali se z toho. Nic hroznyho v tom nevidím, naopak..

Reagovat
kilobyte

Kdybychom s rozhodčími začínali, tak by to možná bylo v pořádku. Ale my nemáme jen mladé, nezkušené rozhodčí. Takže ti co už mají něco odpískáno jsou buď špatní a neměli by teda pískat ligu a nebo jsou podplacený/pod vlivem a neměli by pískat vůbec.

Navíc ti mladí ty zkušenosti taky musí někde získat.

Reagovat
ratusek

blbost. naši rozhodčí by to zapískali stejně jako ten druhý polák, ten první to zvládl dobře. Ale jediný rozdíl mezi tím druhým a našima je ten, že naši se nechají posílat do píčí a nadávat do kurev z metru.

Reagovat
mistr129

Když se Marciniak v prvním zápase osvědčil, mohli mu nechat i ty další. Ten druhý fakt nijak nepřevyšoval naše rozhodčí

Reagovat
db18

Marciniak v pondělí píská finále poháru v Polsku, takže ten je mimo hru.

Reagovat
Puskas

Konec Koncevoje v Baníku.

Reagovat
bobis21

Dalo se čekat. Proto jsem chtěl aby ti kluci z béčka dostali prostor, aby se mohlo ukázat, kdo z těch na hostování má zůstat a kde můžeme ušetřit a vzít někoho z vlastních zdrojů. Smékal podepsal novou smlouvu

Reagovat
ratusek

sláva

Reagovat
HorajzmAmmann

OT: Kde je diskuze k hokeji? Co ta U18? Po 25 minutách 6:0 Že by konečně byla slušná generace?

Reagovat
mistr129

27:1 na střely, co to je

Reagovat
cubinho

Nejleps tym snad za poslednich 15 let. Sale s Kulichem budou v desitce draftu. Nejvetsi talenti od dob Pasty. Hamara taky super. Nevim, jak jsou na tom dalsi rocniky, sle tato 18 dava nadeji v lepsi zitrky. Vetsinu zapasu sice tahla dvojka Kulich-Sale, ale se Svajcem hrali skvele vsichni.

Reagovat
frankiefcb

Co ten Slafkovský bude 1. draftu anebo, kdo vlastně letos bude jedničkou draftu? Jestli tam je nějaký extratalent, který může skočit rovnou do ligy a dělat velké body typu Matthews, Eichel, MacDavid, Laine.

Reagovat
Greny

Wright, Cooley nebo Slafkovsky... Jeden z nich půjde jako první .. zároveň je téměř jisté že jeden z nich skončí v Montrealu

Reagovat
božský John

Letos tam zadny papirovy eso neni (typu mcdavid nebo matthews), coz ale noc neznamena. Lafreniere byl opevovanej a je zatim hroznej, kakko to samy. Prvni bude asi wright, za nim klidne muzou bejt dva Slovaci. Je to dost otevreny. Nas Jiricek by mel byt okolo sedmyho mista, Kulicha by tenhle sampionat mohl posunout do prvniho kola (myslim si, ze by mohl byt 22-25). Jinak v druhym kole by mel byt Sapovaliv a po tomhle MS snad i Hamara, ten se tady jevi skvele!

Reagovat
frankiefcb

Díky za info. Pravda Kakko a Lafraniere (ty vole ten je vlastně kde ) se zatím nepovedli. Teda od Kakka jsem čela více.

Reagovat
božský John

Furt v Rangers, 2-3 lajna, vetsinou s Chytilem. Zatim fakt zadna slava, ale porad je mladej. Nechci z nej delat nulu. Jen chci rict, ze ten hype pred draftem silnej/slabej rocnik zas tolik neznamena do budoucna. Za rok by treba podle odborniku mel byt extremne silnej draft, tak uvidime

Reagovat
stas87

Alebo hraci ako Matthews ci prave McDavid nastavili uroven tak vysoko, ze sa teraz kazdy hrac z top5 zda ako neuspesny v zaciatkoch.ich karier. Povedal by som, ze dajme tomu za posledne tri roky nikto z tej top5 v tych draftoch vobec nijako nevycnieva, skor si ti hraci hladaju miesto v time a poziciu.. Od roku 2016 maju bod na zapas len dvaja hraci - Matthews a Makar. Dnesna NHL tym mladikom sz tolko nepraje, je stale tazsie sa presadit v prvom time, niekomu to kludne trva 2-3 roky. Matthews aj McDavid ale mali taku kvalitu, ze sa ich timy nebali to na nich postavit od prveho momentu, ked im dali dres cez hlavu. Za mna sa na slusne cisla este dostali Tkachukove, Dahlin, Svechnikov, Hischier a Pettersson. A potom mas hracov ako Zadina, Wahlstrom ci Patrick, ktori ziadnu vyraznu stopu zatial nezanechali a dost mozno ani nezanechaju.

Reagovat
frankiefcb

A co Hughes, ten by se do toho moh dostat. Už by bylo na čase, aby se NJ trochu zvedlo. Na začátku sezóny to vypadalo nadějně a pak to zase opadlo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele