Jeden hráč nám netleská aneb Události 29. kola FORTUNA:LIGY

19.04.2022, 21:55
Názory a komentáře
29. kolo FORTUNA:LIGY nabídlo několik zajímavých duelů. To nejdůležitější je ale jasné. Všichni tři kandidáti na zisk ligového titulu dokázali naplno bojovat. Slávisté vyhráli 2:1 v Jablonci, Plzeň uspěla doma s Baníkem a zvítězila 2:1, Sparta zvládla na Letné duel se Slováckem, který získala v poměru 3:1.

Mladá Boleslav těsně vyhrála na půdě Zlína a drží naděje na postup do skupiny o titul, ve které však stále drží místo Hradec Králové, který jasně porazil Olomouc 3:0. Jenže vyhrály i další týmy vyrovnané okolo poloviny tabulky, České Budějovice udolaly 2:1 Bohemians, Liberec stejným poměrem Karvinou.

V utkání dvou aspirantů na baráž o záchranu Pardubice porazily Teplice 2:0. Zajímavý bude i souboj o korunu krále střelců, protože hned tři borci mají na kontě třináct branek. Jde o Ladislava Almásiho z Baníku, Jeana-Davida Beauguela z Plzně a slávistu Ondřeje Lingra.

Zápas kola


Sparta Praha - Slovácko

Souboj třetího se čtvrtým nabídl i přesto, že domácí byli jasně lepší, zajímavou zápletku. Hancko po půlhodině otevřel skóre, načež vyrovnal Holzer. Jenže nerozhodný stav kvůli hrubce v řadách Slovácka příliš dlouho netrval, ještě před pauzou vrátil Spartě vedení Dočkal. Vítězství pečetil po přestávce Hložek.



Gól kola


1. Jan Krob (Jablonec)

Jablonecký fotbalista se z levé strany dostal na kraj pokutového území, odkud poslal nádhernou střelu do horního růžku Kolářovy brány.



2. Jhon Mosquera (Viktoria Plzeň)



3. Martin Koscelník (Liberec)



Jedenáctka kola





Brankář - Jan Laštůvka (Baník Ostrava)

Ačkoliv jeho Baník v Plzně 1:2 prohrál, právě jemu mohou jeho spoluhráči děkovat, že vítězství domácí nebylo větším rozdílem. Pochytal šance Řezníka, Mosquery či Beauguela, proti gólům neměl šanci zasáhnout. Svými výkopy navíc často zakládal útočné akce hostů.

Pravý obránce - Martin Koscelník (Slovan Liberec)

Nejprve po přihrávce od Gebre Selassieho napálil břevno karvinské brány, o pár minut později již dokázal vstřelit vítězný gól. Po centru Mikuly si ve vápně dokázal balon šikovně zpracovat do prostoru a ačkoliv byl v tísni jednoho z obránců, vypálil k bližší tyči a přesně trefil.

Střední obránce - Dávid Hancko (Sparta Praha)

Sparťanský bek opět ukázal, že je často a rád ofenzivně naladěný. Nejprve využil centru Bořka Dočkala a hlavou míč uklidil do sítě, poté prodloužil rohový kop zahrávaný kapitánem na zadní tyčku, kde si s balonem poradil Adam Hložek a dotlačil jej za brankovou čáru.

Střední obránce - Filip Čihák (Pardubice)

Z pozice středního obránce výborně řídil pardubickou obranu v důležitém zápase s Teplicemi. Mimo to přispěl i v ofenzivě, jelikož si připsal asistenci na první gól Jana Jeřábka. Čihák totiž dokázal z úrovně brankové čáry vrátit "do ohně" prodloužený balon Černého.

Levý obránce - Dominik Kostka (Pardubice)

Ve druhém poločase přidal pojistku v podobě druhé branky do sítě Teplic. Lukáš Červ vyslal zpoza pokutového území tvrdou ránu, která před Grigarem skočila a hostující gólman ji tak jen vyrazil před sebe. Toho využil Kostka, který jednoduše poslal míč do prázdné sítě.

Pravý záložník - Jan Mejdr (Hradec Králové)

Hradec Králové senzačně míří do skupiny o titul a důležitý krok udělal proti Sigmě, se kterou otevřel skóre. Vlkanova z levé strany vlétl do pokutového území a na malém vápně našel Mejdra, který skóroval. Ten navíc u druhé branky asistoval, když našel rozběhnutého Daniela Vašulína.

Střední záložník - Bořek Dočkal (Sparta Praha)

Mluvilo se o jeho konci ve Spartě po konci aktuální sezony, ale kapitán letenských se ze všech sil snaží klubové vedení přesvědčit, že by si ještě jednu smlouvu zasloužil. Proti Slovácku nejprve po jeho parádním centru otevřel skóre Dávid Hancko, poté před koncem poločasu využil zaváhání Ljovina a poslal podél Nguyena Spartu znovu do vedení.

Střední - Pavel Bucha (Viktoria Plzeň)

Rozhodl o vítězství Plzně v důležitém zápase s Baníkem. Ten totiž po hodině hry dokázal vyrovnat, a tak se ke slovu dostal šikovný záložník Viktorie, který využil akce, kterou Sýkora rozehrál na Kopice, jenž se neunáhlil a našel ještě lépe postaveného spoluhráče, a ten balon uklidil do prázdné brány.

Levý záložník - Jhon Mosquera (Viktoria Plzeň)

Aktivitou hýřil celý zápas s Baníkem, svou chvilku slávy si však vybral v jednatřicáté minutě. Eduardo Santos jej našel dlouhým nákopem za obranu, rychlonohý křídelník Plzně poté mířil sám na gólmana Laštůvku, kterého elegantně přehodil a poslal domácí do vedení.

Útočník - Daniel Vašulín (Hradec Králové)

Po hodině hry dostal Jan Mejdr na pravé straně velký prostor a zužitkoval jej k parádnímu centru do pokutového území. Tam si nabíhal rozběhnutý Vašulín, který lehkou tečí překonal Macíka. Poté přidal ještě jeden gól, když byl u míče rychleji na brankář Macík a poslal jej do prázdné brány.

Útočník - Tomáš Ladra (Mladá Boleslav)

Vstřelil druhou branku Mladé Boleslavi do sítě Zlína, která se nakonec ukázala jako vítězná. Hostující útočník už musel být po několika neproměněných šancích frustrovaný, nakonec však využil průnikové přihrávky Pecha do vápna a poslal balon kolem Rakovana do brány.

Nemělo by vám uniknout


Alespoň na chvilku se Ostravě podařilo vyrovnat utkání v Plzni, zasloužil se o to vlastním gólem Milan Havel.



Velké vášně vyvolal souboj Pokorného s gólmanem Staňkem, po němž se na hřišti strhla velká potyčka.



Pokorný byl i u další zajímavé situace, když se trestuhodným způsobem neporozuměl s Ndefem, což rezultovalo v soupeřovu příležitost. Čas 2:00.



Zdařilou individuální akci včetně zidanovky předvedl v první půli utkání se Slováckem Adam Hložek.



Ta ke gólu nevedla, na rozdíl od šílené minely, kterou v závěru první půle předvedl Ljovin.



Nepodařená hlavička vedla ke gólu zády. Takovým způsobem vstřelil Stanislav Tecl vítězný gól proti Jablonci.



Zachyceno na sociálních sítích


Vladimir Ljovin si nad Ukrajinou mne ruce...

Jak moc nezkušený tým za Slavii nastoupil proti Feyenoordu?

Módní ikona českých trávníků.

Ale tak snad tuto informaci admin předá dál, ne?

Zlatého bludišťáka tomu, kdo rozluští sparťanské choreo.

VAR v akci


VAR se v uplynulém kole nikterak viditelně do akce nezapsal, a to i proto, že byl z kapacitních důvodů nasazen pouze do poloviny hraných utkání. Vedle zápasů nejlepší trojky byl přítomen také na záchranářském střetu Pardubic s Teplicemi.

Změny v tabulce


Na čele ligové tabulky se po předposledním kole základní části nic nezměnilo. Vede Slavia o bod před Viktorií Plzeň, třetí Sparta ztrácí na městského rivala body čtyři. Slovácko na letenské kouká s desetibodovou mezerou, následuje Baník s mankem dalších osmi bodů. Nejlepší šestku uzavírá Hradec.

Prostřední skupina je stále nesmírně vyrovnaná a řadí se za sebou hned tři hladoví vlci, kteří by se ještě před královehradecké chtěli dostat. Sedmá je o bod Mladá Boleslav, osmý Slovan Liberec a deváté České Budějovice. Jediná Sigma Olomouc už má svůj nadstavbový osud jistý.

Stejně je na tom i šestice na chvostu, ze které už se nikdo nemůže dostat výš. Jedenáctý Zlín má na baráž bezpečný šestibodový odstup, na pozoru už však musí být Jablonec, za kterým následují Bohemians. Barážové příčky momentálně patří Teplicím s Pardubicemi, beznadějně poslední je Karviná.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha29224368:1970
2.Viktoria Plzeň29216251:1969
3.Sparta Praha29206365:3066
4.1. FC Slovácko29175748:3056
5.Baník Ostrava29139753:3948
6.FC Hradec Králové29912837:3939
7.FK Mladá Boleslav291151345:4638
8.Slovan Liberec291071229:3637
9.Dynamo České Budějovice29991139:4436
10.Sigma Olomouc298101137:3734
11.Fastav Zlín29861536:5030
12.FK Jablonec294141122:4426
13.Bohemians Praha 190529671633:5525
14.FK Teplice29731927:4824
15.FK Pardubice29591533:6424
16.MFK Karviná29281927:5014

Autor: Martin Vejdělek, Petr Procházka

Komentáře (102)

Přidat komentář
John Obi Mikel

Martinec Pečeně

Reagovat
Salfovic

Jedna ruka netleská.

Reagovat
smazaný uživatel

Jedna prdel nemlaská.

Reagovat
n4

Ljovina vratit domu, bohuzel

Reagovat
Blasphemer

Prosím nějaký komentář o tom, že bychom měli nechat nevinné ruské sportovce dělat to, co je baví. Především Nazarova a pak tuhle filcku.

Děkuji.

Reagovat
Blasphemer

Držel, ale nepodepsal.

Reagovat
db18

Tak Nazarov měl vymleto i na hřišti, toho se měli zbavit už na základě "sportovních" výkonů, kdy radši prasil, než aby se snažil hrát... (nehledě na tento nebo původní článek)

Reagovat
monty25
Reagovat
kilobyte

Třeba takhle Rusové tleskají.

Reagovat
kecipep

Absolutne odsuzuji zverstva na Ukrajine a prispivam na jeji podporu, ale nebudu soudit Rusa, ktery ma v Moskve rodice a vi, ze potleskem muze zmenit jejich zivot i zivot jeho samotneho. Pecene je twiterovy hrdina

Reagovat
Salfovic

Týhle blbosti fakt někdo věří

Reagovat
kecipep

on je totiž někdo i přímo žije

Reagovat
kilobyte

Proto by ho měli urychleně vyhostit do Ruska, ať může být on i jeho rodina v bezpečí a nemusí se bát jakkoliv vyjádřit.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Aldeano

Reagovat
GjøvikFF

Tak hlavně proč tady někdo nutí Rusa tleskat? Ti lidi musí mít v hlavě hrozný maglajz - střet jejich propagandy s tím, jak se věci prezentují na západě. Je to jejich země, jejich národ, musí to být dost schizofrenní stavy. Samozřejmě někteří Rusové jsou natolik vyhráblí, že se těmito věcmi vůbec netrápí. Osobně jsem naprostý odpůrce davového nucení k nějakým gestům nebo prohlášením. Že netleskal, mi vůbec nevadí. Vadilo by mi, kdyby si někde načmáral Z.

Reagovat
kecipep

souhlas. Má ruská kolegyně žijící v Praze má 2 sestry v Rusku. Jedna se i bojí písemně jí napsat své odmítavé postoje k válce, protože má strach z případného trestu. Druhá naopak s ní ukončila komunikaci s tím, že nebude poslouchat západní propagandu od sestry z Prahy.

Reagovat
Jolly Roger

Ano, vyžadovat po všech povinně tleskání je stejné, jako povinně si klekat před zápasem. Osobně mi Ljovinův postoj sympatický není, jsou tu i Rusové, kteří mají v hlavě pořádek, ale k něčemu ho nutit, to se mi krajně příčí, to bychom byli stejní jako Putin.

Reagovat
kilobyte

Nikdo ho nenutil tleskat. Nebo jsi snad něco takového viděl?

Reagovat
mistr129

Reagovat
oli9

Reagovat
Pablos

No ale je to ve formě, nikdo tě nenutí, ale běda ti.

Reagovat
kilobyte

Běda? Vždyť jen dostal malou sprchu na netu. O trochu větší než, co by schytal za ty chyby, co udělal v zápase. Tady někteří dělají, jak kdyby ho čekala poprava.

Reagovat
Pablos

Tak snad žijeme v civilizovaným světě, jaký jiný běda si v tom kurva hledal... kulku do zátylku

Reagovat
kilobyte

No, u některých mám pocit, že to tak berou. Nakonec jestli bychom se mu neměli omluvit, že jsme ho dostali do těžké situace.

Reagovat
Pablos

To né Ljovin ať táhne do prdele klidně... mě šlo jen čistě o to slovo povinné a nepovinné bez nějakého souhlasu či nesouhlasu.

Reagovat
kilobyte

Když je minuta ticha, tak tě taky nikdo nenutí mlčet. Není to povinné. Ale to neznamená, že ti za to nikdo nemůže "vynadat".

Reagovat
mistr129

No asi stejný, jako když nepustíš babičku sednout v autobuse nebo tykáš Vietnamcovi

Reagovat
smazaný uživatel

Ta ho čeká až po návratu domů za to, že jeho spoluhráči tleskali.

Reagovat
bobis21

Tak jako on má právo netleskat, ostatní mají právo ho za to poslat do prdele. Nebo snad chceš lidem zakazovat ho za to kritizovat?

Reagovat
GjøvikFF

"Rus Levin ostentativně netleskal na podporu Ukrajiny". Tohle je z "pera" našeho sportovního periodika. Co jiného než nátlak tohle je?

Reagovat
bobis21

To má být jako ono? Prostě popis toho co se stalo? Jestli je tohle ta hrůza co se mu za to děje, jenom tím potvrzuješ přesně to co jsem psal já ...

Reagovat
GjøvikFF

Tohle není "prostě popis toho, co se stalo". Ostentativně se chovali ti, co tleskali, ti chtěli svým gestem vzbudit pozornost, ne ten Rus. Deník Sport svým "ostentativně", kterému v tomto případě dodává jasně pejorativní nádech, chce vykreslovat Rusa jako padoucha, "kterej se nepřidal". Nikdo neříká, že je to hrůza,v každém případě je to ale trapná a ubohá snaha polarizovat a poštvávat lidi ještě více.

Reagovat
Freedo

Reagovat
Kepy_FCB

Reagovat
Pablos

A já to snad zakazuji ? Jen popisuji, že to morálně braný jako povinnost je ...vůbec nic nesoudím

Reagovat
Blasphemer

Tys neviděl Svědíka, jak za ním stojí s pistolí u hlavy?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JacoBee

On ho nikdo nenutí, není to povinnost. Jen to ukazuje charakter.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
GjøvikFF

Jestli ti k posouzení něčího charakteru stačí tohle, tak ti moc gratuluju k tvému jednoduchému, černobílému vnímání světa.

Reagovat
andrew96

Reagovat
JacoBee

Ano. Jsi pro aby Rusko okupovalo cizí svobodnou zemi a zabíjelo tisíce civilistů? Ano-Ne nic víc a věř, že to o charakteru řekne dost.

Reagovat
GjøvikFF

Tohle nebylo referendum o (ne)schvalování ruské invaze, takhle sis to vyhodnotil jenom ty. To je právě ten problém unáhlených soudů.

Reagovat
forma

Reagovat
oli9

A teď si vem že na Ukrajině je to taky jejich zeme jejich národ.. A nějaký malý zakomplexovany zmrd je tam 2 měsíce bombarduje... Kdyby rus zůstal doma a nikam se nesral nic z toho by se neřešilo

Reagovat
deiw

akorát tím ruskou propagandu živime ještě víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JacoBee

Ljovin absolutně nikoho v Rusku s mocí nezajímá.

Reagovat
oli9

A v takové zemi chce žít každý... Že máš někde rodinu a nemůžeš mít názor

Reagovat
Blasphemer

Podporuju Ukrajinu, ALE

Reagovat
smazaný uživatel

Další sra*ky jen tak na pózu jako BLM.

Reagovat
Freedo

Putin se koukal na sestřih Fortuna Ligy, jestli Ljovin zatleská a kdyby to udělal, tak mu hned popraví celou rodinu. Psali to na Twitteru. Takže s tebou taky souhlasím a děkuju za příspěvek.

Reagovat
kecipep

Reagovat
KubaM

Díky za tvůj příspěvek.

Reagovat
krupa1919

Naprostý souhlas, musí to mít strašně těžký a nedokážu si představit byt v jeho situaci

Reagovat
Kaspar

Pecene

Reagovat
oli9

Nunit někoho dělat gesto je blbost... Spíš to že se zeptal a když věděl čemu se tleská dal ruce za záda... Mohl klidně stát a netleskat. O tom že Rusaci si myslí že jsou něco víc jako národ a všichni ostatní jsou povl je věc druhá.. Navíc ten zlý západ. Kdyby táhl, nechyběl by

Reagovat
Kepy_FCB

Rozluštil někdo tu letenskou choreočalamádu

Reagovat
kilobyte

Mohlo by to být nahoře "100" a dole "20".

Reagovat
Pablos

Reagovat
Zdechlina

Jasně, Ljovin zatleská a rodina mu zmizí. Už v kabině tu válku odsoudil, takže já ho chápu. Prostě se bojí o své blízké.

Reagovat
GrimeBaller98

Opravdu miluju si poustet ty goly. Bezi to a tesne pred strelou najednou dve reklamy :) :)

Reagovat
Azazelo RD

Góly jsou reklama na fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

ty vidíš nějaký reklamy?

Reagovat
GrimeBaller98

Joo. Zapnu to video ke golu, normalne to jede treba prvnich 10 vterin a v dobe strely nebo tesne pred tam najednou skoci reklama

Reagovat
smazaný uživatel

A máš uBlock nebo AdGuard?

Reagovat
GrimeBaller98

Jsem v praci, na pracovnim pocitaci a serveru, takze to resit nebudu, spis mi to prijde vtipny, proc ta reklama nezacne hned, tohle dokaze nastvat jeste vic

Reagovat
bobis21

Mně teda ta reklama běží normálně před videem a během videa pak nic.

Reagovat
GrimeBaller98

Je to mozny, ze to mam divne . Kdyby to slo, tak poslu screening obrazovky

Reagovat
kilobyte

V práci máš pracovat.

Reagovat
andrew96

Reagovat
kilobyte

cílevědomá činnost člověka, která vytváří nové hodnoty (statky a služby) (wikipedia)

Reagovat
andrew96

Tě neučili, že wikipedii nemáš citovat?

Reagovat
kilobyte

Ne. Mě učili ji nepoužívat.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Losinho

Reagovat
Pablos

Reagovat
Čenda

To je jako číst články na EF. Kazdej tam chodí, ale taky to tam kazdej mrdá

Reagovat
kecipep

Mam to stejne

Reagovat
bobis21

OT (i když k nadpisu celkem pasuje): Peková děkuje Putinovi a vyzývá aby se lidé modlili za zdraví pana Putina Oni už fakt vůbec neskrývají odkud ty anti-vax sračky pocházely

Reagovat
Pablos

Reagovat
inferno08

Ale zase nutno říct, že Peková byla anticovid dávno před vakcínama. Ta prohlašovala, že na Vánoce 2020 žádnej covid nebude, protože to prej zkoumala...

Reagovat
kilobyte

U některých lidí je jedno co, hlavně aby byli anti. Je zajímavé, že se pak většina hlásí k Rusku a na některé prasklo, že je Rusko dokonce financovalo.

Reagovat
John Obi Mikel

Tvl já jsem četl Pekarová a divil se, co jí hráblo

Reagovat
widlak

Fiala

Reagovat
SaianSupaCrew

Čestné uznání Mensy ČR za rok 2020 získala molekulární genetička MUDr. Soňa Peková, Ph.D. SRDEČNĚ GRATULUJEME!

Mensa ČR uděluje čestné uznání osobnostem, jež se zasloužily významnou měrou o intelektuální přínos a šíření dobrého jména České republiky.

Reagovat
bobis21

Tak mensa je taky směšná organizace

Reagovat
SaianSupaCrew

Kromě toho, že sdružují lidi s IQ nad 130, o nich nic nevím.

Každopádně alespoň Sisyfos Pekové věnoval svůj bludný balvan.

Reagovat
bobis21

No já mám právě problém s tím používáním IQ, jinak o nich taky nic nevím

Stačí mi to, že zakládají svou existenci na něčem, k čemu mám nulový respekt.

Reagovat
vonavka

Vytrženo z kontextu, je třeba to slyšet celé.

Reagovat
bobis21

A jaký kontext myslíš že tohle zachrání?

Reagovat
h8_sfatto

chápu,že se tu u klubu používá my , ale k čemu je, že nám Rus netleská ? já jsem Charlie Hebdo, já nejsem úkáčko

Reagovat
dondinho

Mně víc zaujal v Dohráno, když narazili na toto téma, záběr na Ljovina v teplákovce s velkým "Z-Group"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
Cotton

Reagovat
vojtech23

No jo,netleskal parchant,desat zápasov distanc svini zasraný dát,ludia jebe vám žltomodro načisto?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele