Plzeň remízovým králem aneb Události 28. kola FORTUNA:LIGY

13.04.2022, 23:23
Názory a komentáře
Základní část FORTUNA:LIGY jde do finále a rozhodne se o skladbě nadstavbových skupin. Ve 28. kole se dařilo pražským "S", Slavia doma porazila 4:0, Sparta vyhrála na teplických Stínadlech 3:0. Třetí adept v boji o titul, Viktoria Plzeň, znovu jen remizoval, tentokráte v Olomouci 1:1.

V konečném důsledku možná důležitou ztrátu zaznamenal Baník Ostrava, který doma remizoval s Hradcem Králové 0:0. Konkurent slezského celku v boji o čtvrtou příčku Slovácko dokázal porazit poslední Karvinou 3:1.

O postup do skupiny o titul ještě budou moci zabojovat fotbalisté Mladé Boleslavi, kteří porazili na domácí půdě houževnaté České Budějovice 2:0. Zbývající dva duely fanouškům příliš radosti neudělaly, Bohemians doma remizovali s Libercem bez branek, duel Jablonce se Zlínem skončil 1:1.

Zápas kola


Sigma Olomouc - Viktoria Plzeň

Když po necelé hodině hry otevřel skóre na Andrově stadionu Jean-David Beauguel, už to vypadalo, že viktoriáni by opět mohli urvat těsné vítězství. Jenže na Hané nakonec o první místo přišli, neboť ani ne deset minut poté srovnal Růsek.



Gól kola


1. Ewerton (Mladá Boleslav)

Mladoboleslavský šikula využil správně ponechané výhody a proháčkoval se mezi několika obránci až před gólmana, kterého dokázal šikovně přehodit.



2. Tomáš Čvančara (Sparta Praha)



3. Lukáš Provod (Slavia Praha)



Jedenáctka kola





Brankář - Olivier Vliegen (Slovan Liberec)

Ačkoliv měli Bohemians ze hry více než liberecký Slovan, jeho nováček v bráně dokázal hned při debutu udržet čisté konto. Vyrazil Květovu bombu, Bartkovi poté ve dvacáté minutě chytil jasnou gólovku v podobě střely na zadní tyč.

Pravý obránce - David Douděra (Mladá Boleslav)

Neúnavný drobný krajní obránce Mladé Boleslavi standardně podal velice kvalitní výkon, který v 77. minutě korunoval druhým gólem do sítě Českých Budějovic. Za obranou hostů si dokázal zpracovat dlouhý centr a chytře přehodil brankáře Šípoše.

Střední obránce - Martin Vitík (Sparta Praha)

Jarošíkovy Teplice se na jaře zvedly, ale sparťanská obrana i díky jeho zásluze na jejich hřišti udržela čisté konto. Mladý stoper byl navíc produktivní i vepředu, když přidal druhou branku letenských. V 58. minutě nasměroval do brány centr Höjera.

Střední obránce - Stanislav Hofmann (Slovácko)

Ačkoliv je Karviná poslední, v Uherském Hradišti domácí minimálně pozlobila. Domácí obránce však útočníky soupeře do šancí nepouštěl, sám navíc v 61. minutě přidal třetí gól domácích, když hlavou zakončil Petrželův centr.

Levý obránce - Petr Reinberk (Slovácko)

Neúnavně piloval levou stranu hřiště a byl všude, kde bylo potřeba. Plnil si své defenzivní povinnosti, ale vepředu zásoboval spoluhráče centry do pokutového území. Ve 49 toho využil Regino Cecilia, který ve skluzu vstřelil druhý gol domácích.

Pravý záložník - Ivan Schranz (Slavia Praha)

Svůj výborný výkon korunoval v 61. minutě, kdy si připsal už třetí gól Slavie v zápase. Plavšičův centr zpočátku vypadal jako přetažený, ale na zadní tyči se k němu přes obránce protlačil Schranz, který míč usměrnil za gólmana Letáčka.

Střední záložník - Lukáš Provod (Slavia Praha)

Jeho dva góly dodaly Slavia klid v duelu s Pardubicemi. Nejprve se ve 41. minutě ujal pokutového kopu, který úspěšně poslal do zemi k levé tyči. Druhý zářez přidal v 54. minutě, když využil Filovy patičky a poslal balon neomylně do sítě.

Levý záložník - Jhon Mosquera (Viktoria Plzeň)

Měl spoustu dobrých akcí, šance připravoval sobě i spoluhráčům. Do duelu se však nejvíce zapsal v 57. minutě, když z levé strany vyslal do pokutového území nenápadný centr, který do sítě uklidil Jean-David Beauguel. Ani to však nezabránilo ztrátě Viktorie.

Útočník - Ewerton (Mladá Boleslav)

Tradičně jeden z nejlepších boleslavských hráčů a na českou ligu nadprůměrně šikovný fotbalista. Svůj um potvrdil ve 31. minutě, kdy se dokázal prokličkoval hned mezi několika obránci hostů a poté navíc šikovně přehodil gólmana.

Útočník - Tomáš Čvančara (Sparta Praha)

V úvodu druhého poločasu duelu s Teplicemi otevřel skóre, když využil Hložkovy pobídky z levé strany, navíc pomohla Vomáčkova teč. Výhru Sparty potvrdil v 65. minutě, když po Haraslínově akci zakončil jeho přihrávku.

Útočník - Davis Ikaunieks (Jablonec)

Nebýt jeho gólu, Severočeši by doma se Zlínem prohráli. Jablonecký útočník v 72. minutě skóroval po rohovém kopu. Ten vypadal jako secvičený, protože Kubista míč hlavou nasměroval k zadní tyči, kde se už nacházel Ikaunieks, který jej doklepl do sítě.

Nemělo by vám uniknout


Zlínu k bodu Jablonce pomohly skvělé Rakovanovy zákroky.


Ten si poradil i s Pilařovou penaltou.


Slovácko zase uvítalo pomoc v podání karvinského Túlia, jenž zamířil do své vlastní sítě.


Zachyceno na sociálních sítích


I redaktoři mají své dny.


Argumenty podložené názory jsou vždy nejlepší.


On to vlastně ten Real a Tottenham dělají úplně blbě.


Tady by to Real mohl trochu napravit, ale musel by zřejmě nabídnout trochu jiné zboží.


O ty ztráty se do velké míry může Sparta postarat sama.


VAR v akci


Sparta v závěru mohla ještě navýšit své vedení v Teplicích, penalta však byla odvolána kvůli předcházejícímu ofsajdu.


Pokutový kop chtěla rovněž Sigma v zápase proti Plzni, tentokrát však VAR souzněl s původním verdiktem sudího. Čas 2:42.


Rovněž Jablonci svitla naděje (o nějaký čas předtím, než se tak skutečně stalo), na kop z jedenácti metrů. U videa však po skrumáži před Rakovanem nic nedovoleného nenašli. Čas 1:23.


U vyrovnávacího gólu Severočechů se přezkoumával potenciální ofsajd Ikauniekse, ten se však nekonal.


Penaltovým nebyl ani zákrok na mladoboleslavského Ladru. Čas 0:31.


Změny v tabulce


Slavia se díky zaváhání Plzně dostala zpět do čela ligové tabulky, na Západočechy má nyní jednobodový náskok. Třetí Sparta se pomalu dotahuje, na úhlavního městského rivala ztrácí body čtyři. Čtvrté Slovácko už má na pátý Baník náskok osmi bodů, nejlepší šestku těsně zakončuje Hradec Králové.

Tomu však šlapou na paty sedmí mladoboleslavští, které jsou v závěsu o jeden bod, a se stejnou ztrátou na ně následuje osmá Sigma Olomouc a devátý Slovan Liberec. Desítku pak uzavírají České Budějovice.

Ve skupině o záchranu ještě bude boj o to se z ní na poslední chvíli dostat. Nejblíže k tomu má jedenáctý Zlín, který na Jihočechy ztrácí tři body. S odstupem následuje Jablonec, Bohemians a Teplice, tabulku uzavírá dvojice z Pardubic a Karviné.
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha28214366:1867
2.Viktoria Plzeň28206249:1866
3.Sparta Praha28196362:2963
4.1. FC Slovácko28175647:2756
5.Baník Ostrava28139652:3748
6.FC Hradec Králové28812834:3936
7.FK Mladá Boleslav281051343:4535
8.Sigma Olomouc288101037:3434
9.Slovan Liberec28971227:3534
10.Dynamo České Budějovice28891137:4333
11.Fastav Zlín28861435:4830
12.FK Jablonec284141021:4226
13.Bohemians Praha 190528671532:5325
14.FK Teplice28731827:4624
15.FK Pardubice28491531:6421
16.MFK Karviná28281826:4814

Autor: Martin Vejdělek, Petr Procházka

Komentáře (8)

Přidat komentář
verv

Spíš Jablonec ne?

Reagovat
božský John

Jsme vsem pro prdel, ale remizovyho krale nam neberte

Reagovat
John Obi Mikel

Mádl

Reagovat
PISTOLERO

Luďkovo jaro

Reagovat
kecipep

Když potřebuješ do 11 kola nacpat Douděru i Reiberka, tak prostě z Reinberka uděláš levého obránce, který místo Kalabišky piloval levou stranu hřiště

Reagovat
HorajzmAmmann

však ty sestavy nikdy moc nesedí... prostě to je vždycky vybraných cca 11 nejlepších hráčů a tak nějak poskládaných podle postů.

Reagovat
Losinho

Vacek klasik

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele