Premier League - souhrn 20. kola

29.12.2019, 20:59
Názory a komentáře
Liverpool udolal Wolverhampton a na průběžně druhý Leicester, jenž vyhrál na půdě West Hamu, má nadále k dobru 13 bodů. Manchester City nepřipustil další ztrátu a porazil Sheffield United. Mikel Arteta nezvládl premiéru na lavičce Arsenalu a v londýnském derby podlehl Chelsea. Manchester United vyhrál na půdě Burnley, zatímco Tottenham pouze remizoval s Norwichem...

Manchester City - Sheffield United 2:0

29.12.2019 19:00

Góly: 53. Sergio Agüero, 82. Kevin De Bruyne

Venkovní ligová neporazitelnost Sheffieldu United je u konce. Postaral se o to Manchester City, který je na vlastním stadiónu díky brankám Agüera a De Bruyneho porazil 2:0. Sheffield se ale za svůj výkon nemusí stydět, po dlouhé pasáže byl dokonce tím lepším celkem, a kdyby se mu podařilo proměnit jednu ze svých šancí, mohlo také utkání dopadnout úplně jinak.

Hosté do utkání vlétli bez bázně a hany a také si hned zkraje zápasu vypracovali nadějné příležitosti. V té první se ocitl útočník Mousset, který předskočil váhajícího Zinčenka, ovšem svou hlavičku poslal trestuhodně zcela mimo branku. Na druhé straně zahrozil po přihrávce De Bruyneho Mahrez, jeho střelu však zadáci hostí zblokovali na roh. Po půlhodině hry přišla první gólová radost - Fleck našel senzační pasem rozeběhnutého Mousseta, který tentokráte zachoval chladnou hlavu a přízemní střelou překonal Brava. Oslavy hostí však přerušila kontrola VARu, která odhalila ofsajdové postavení Mousseta, a tak branka nemohla být uznána. Tentýž hráč mohl ještě do poločasu znovu skórovat, jenže v samostatném nájezdu na Brava tentokráte neuspěl, když svou střelu poslal pouze do boční sítě.

Pod klíčovým momentem zápasu byl výrazně podepsán hlavní rozhodčí Chris Kavanagh. Ten totiž na polovině Sheffieldu zablockoval Johna Flecka, který při zpracování míče narazil právě do hlavního soudce, který jej tak zablokoval, míč si pro sebe uzmul De Bruyne, do úniku vyslal Agüera, který zavěsil nekompromisně pod břevno. Navzdory veškerým protestům hostujících fotbalistů byla branka uznána, sudí Kavanagh se nedotkl míče, a tak nebyl důvod pro přerušení hry. Od té doby domácí konečně získali kontrolu nad zápasem a dvacet minut před koncem přidali také druhou branku. Míč si rychle vyměnili Mahrez s De Bruynem a druhý jmenovaný po zaseknutí na hranici vápna vypálil naprosto přesně k bližší tyči. V závěru mohl ještě korigovat Sharp, svou hlavičku však nasměroval pouze do tyče, a tak utkání dospělo k výhře Citizens 2:0.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Wolverhampton Wanderers 1:0

29.12.2019 17:30

Góly: 42. Sadio Mané

Liverpool pokračuje v parádní jízdě za titulem a na čele tabulky si udržuje 14 bodový náskok poté, co se mu v posledním klání roku 2019 podařilo těsně přehrát Wolverhampton Wanderers. Domácí byli v prvním poločase lepším celkem a zaslouženě se dostali do vedení, v druhé části jim ovšem došly síly a na konci zápasu měli skutečně co dělat, aby nejtěsnější náskok uhájili. Utkání se bohužel opět neobešlo bez kontroverzí a hráči Wolverhamptonu jen těžko přijímali, že jim kvůli nejtěsnějšímu možnému ofsajdu nebyl těsně před poločasem uznán gól na 1:1.

Liverpool na začátku navázal na svůj výkon proti Leicesteru a již po pár minutách se v obří šanci objevil Salah, který ovšem ve vyložené šanci branku vysoko přestřelil. O chvíli později pálil z výhodné pozice Wijnaldum, ani ten ovšem svůj pokus mezi tři tyče nenasměroval. O něco lépe na tom byl po půlhodince hry Salah, který konečně zamířil přesně, ovšem trefil pouze prostor, ve kterém se nacházel Patrício. Liverpool však nepolevoval ve svém snažení a po výzvě Hendersona zakončoval z hranice značky pokutového kopu Mané, jenže jej na poslední chvíli zablokoval parádním zákrokem Bennett. Do vedení se tak domácí celek dostal až těsně před poločasovým hvizdem. Van Dijk našel nádherným pasem za obranu rozeběhnutého Lallanu, který míč ramenem sklepl Manému, který zblízka konečně prostřelil Patricia. Sudí Taylor však byl prvně toho názoru, že Lallana zahrál rukou, a proto branku neuznal. Videorozhodčí však situace zkontroloval a správně došel k závěru, že se o ruku nejednalo, a tak mohla být branka uznána. Hráči Wolverhamptonu včetně realizačního týmu však s verdiktem nebyli spokojeni a poukazovali na to, že rukou nezahrál Lallana, nýbrž při zpracování míče už Van Dijk. Z ani jednoho záběru se však tuto domněnku nepodařilo prokázat, a tak byla branka navzdory všem protestům uznána.

Už už se zdálo, že Vlci nebudou muset smutnit dlouho - v nastaveném čase se po stříleném centru Otta dostal k zakončení Neto a perfektní ranou k tyči srovnal stav na 1:1. Radost hostujícího celku však netrvala dlouho, VAR totiž při kontrole gólu našel ofsajd Otta a branka tak nebyla uznána. Šlo však opět o velmi kontroverzní verdikt, jelikož záložník Wolverhamptonu nebyl v postavení mimo hru o více než pět centimetrů - jednalo se tedy přesně o ten typ situace, který mezi fanoušky vyvolává tolik zlé krve.

V druhém poločase to už však byli hosté, kteří byli lepším celkem na trávníku. Po chybě Van Dijka se do solidní palebné pozice dostal Jota, jeho pokus však Alisson zlikvidoval. S přibývajícími minutami tlak hostí sílil a v samém závěru si vypracovali hned tři solidní možnosti ke skórování. Nejprve se po zpětné přihrávce objevil na velkém vápně zcela osamocený Moutinha, zakončení ovšem nezvládl a pálil vysoko nad. O chvíli později jej napodobil také Saiss, který v takřka totožné pozici dopadl úplně stejně. A když Liverpool přežil i šanci Vinagreho, který z úhlu také nedokázal zamířit přesně, bylo jasné, že tři body zůstanou opět na Anfield Road.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Chelsea FC 1:2

29.12.2019 15:00

Góly: 13. Pierre-Emerick Aubameyang - 83. Jorginho, 87. Tammy Abraham

První domácí zápas Mikela Artety v nové roli manažera Arsenalu dopadl nezdarem. "Kanonýři" se sice proti Chelsea prezentovali o poznání kvalitnějším výkonem, než jak tomu bylo v předešlých týdnech a měsících, a ujali se zaslouženého vedení, ovšem hostující manažer Frank Lampard zvládl nepříznivý vývoj zápasu otočit brzkým taktickým střídáním a po soustavném tlaku v druhé půli Blues londýnské derby stihli zvrátit ve svůj prospěch dvěma góly v samém závěru.

Arsenal může jen litovat, že z úvodní půlhodiny nevytěžil více než jedinou trefu Pierra-Emericka Aubameyanga, a že sudí Craig Pawson po změně stran neudělil druhou žlutou kartu střídajícímu Jorginhovi, jenž se vzápětí postaral i s přispěním nečekané hrubky brankáře Lena o vyrovnávací gól. Tři minuty před koncem základní hrací doby pak rychlý brejk do rozhozené obrany soupeře proměnil Tammy Abraham a gólem na konečných 2:1 utišil do té doby bouřlivé publikum na Emirates Stadium. Chelsea tak zdárně uhájila čtvrté místo, zatímco Arsenal na svého nedělního soupeře po tomto výsledku ztrácí propastných jedenáct bodů a místo vidiny Ligy mistrů se musí spíše poohlížet na soupeře za sebou.

Chelsea do zápasu nastoupila v témže rozestavení, jaké slavilo před týdnem úspěch v dalším severolondýnském derby s Tottenhamem, ovšem Arsenal byl na tuto variantu připraven o poznání lépe a úvodní půlhodinu drtivě opanoval. Neúnavné napadání činilo rozehrávce Blues velké potíže a v třinácté minutě se domácí dočkali průlomu skóre. Özilův roh přizvedl na přední tyči Calum Chambers přesně k volnému Aubameyangovi, jenž pohotově poslal míč hlavou do sítě.

Vstřelený gól "Kanonýry" ještě více nabudil a nechybělo mnoho, aby svůj náskok zdvojnásobili, jenže všechny slibné akce buďto hráči Chelsea stihli na poslední chvíli zastavit taktickým faulem, anebo Alexandre Lacazette až příliš dlouho váhal se zakončením. Arsenalu poté uškodilo i vynucené střídání Chamberse, jenž si pravděpodobně přivodil vážné zranění kolene, a Chelsea se povedlo vrátit do zápasu díky opuštění tříčlenné obrany nasazením Jorginha, jenž okamžitě poskytl hostům větší kontrolu ve středu pole.

Po změně stran již měli výrazně navrch hráči v modrém, ovšem Arsenal nebývale obětavým výkonem všech hráčů na hřišti držel soupeře v uctivé vzdálenosti od vlastní branky a nevystavoval Bernda Lena do vážnějšího ohrožení. Kvalitní zákroky Luize, Torreiry či samotného útočníka Aubameyanga tak přispěly k udržení vedoucího stavu až do závěrečné desetiminutovky a zdálo se, že Artetův první zápas před domácími příznivci bude mít šťastný konec.

V 83. minutě však Emirates Stadium šokoval přímý kop Chelsea, který Leno špatně odhadl a umožnil tak Jorginhovi na zadní tyči poslat míč zblízka do odkryté branky. Gunners se sice vzápětí pokoušeli o opětovný zisk vedení, jenže místo toho ještě jednou inkasovali z rychlého protiútoku, když Abraham po přihrávce Williana zachoval chladnou hlavu a svým dvanáctým ligovým zásahem sezony zařídil Chelsea veledůležité vítězství 2:1.

Více informací k zápasu

Burnley FC - Manchester United 0:2

28.12.2019 20:45

Góly: 44. Anthony Martial, 90+5. Marcus Rashford

Manchesteru United se na Turf Moor dlouhodobě daří a nejinak tomu bylo i tentokrát. Rudí ďáblové na domácí půdě Burnley dokázali zvítězit již počtvrté v řadě, když soupeře zlomili góly vždy v samém závěru každého poločasu. Autory branek byli již jako obvykle Anthony Martial a Marcus Rashford, kteří se dohromady postarali o devatenáct z celkových dvaatřiceti ligových gólů svého týmu.

Zaváhání s Evertonem a Watfordem se tak v nabitém vánočním programu podařilo zdárně zažehnat a United díky sobotnímu vítězství 2:0 poskočili v tabulce již na pátou příčku s pouhým jednobodovým mankem na čtvrtou Chelsea. Manažera Oleho Gunnara Solskjaera navíc může vedle vítězství těšit i udržení čistého konta, což se Manchesteru podařilo vůbec poprvé za posledních patnáct zápasů. Burnley zůstává třinácté, šest bodů od sestupových příček.

Přestože pojištění hubeného náskoku United přišlo až v páté minutě nastavení, valnou většinu utkání měli hosté bezpečně pod kontrolou. Svědčí o tom i samotná statistika střel na bránu, neboť David de Gea musel poprvé v zápase zasahovat až po hodině hry. Kdyby se utkání odvíjelo odlišným směrem, větší pozornosti by se jistě dočkalo opominutí Paula Pogby ze zápasové soupisky, přestože francouzský reprezentant naskočil do hry jako střídající hráč v předešlých dvou kolech. Jeho pošetření na Turf Moor se ale nakonec ukázalo jako správný krok a Pogba nyní může být připraven naskočit poprvé od zranění v základní sestavě v očekávaném duelu s Arsenalem.

První půle probíhala v režii hráčů Manchesteru a zdálo se, že průlom skóre je jen otázkou času. Marcus Rashford nejprve trefil pouze brankovou kontrukci a Martialovo gólové doklepnutí stihl na brankové čáře odvrátit Phil Bardsley, ale minutu před poločasovým odchodem do šaten se hosté přece jen dočkali. Zaváhání Charlieho Taylora na vlastní polovině využil Andreas Pereira, pohotově našel nabíhajícího Martiala, a ten chladnokrevně překonal i brankáře Popea.

Po změně stran se již domácí začali do zápasu dostávat o něco více, ovšem když už se v 72. minutě konečně propracovali k ohrožení branky soupeře, David de Gea si s pokusem Bardsleyho s přehledem poradil. Definitivně mohl o vítězství United rozhodnout opět Martial, jehož vyslal do samostatného úniku Matty James, ale francouzský útočník celou akci zabrzdil zpětnou přihrávkou Jessemu Lingardovi a z celé akce nic nebylo. Pojišťovací gól hostí tak přišel až v samotném závěru, kdy se před branku Manchesteru vydal i sám gólman Pope. I s trochou štěstí se z protiútoku podařilo procpat míč do sítě Marcusi Rashfordovi, jenž tak stanovil konečné skóre 2:0.

Více informací k zápasu

Norwich City - Tottenham Hotspur 2:2

28.12.2019 18:30

Góly: 18. Mario Vrančić, 61. Serge Aurier (vl.) - 55. Christian Eriksen, 83. Harry Kane (pen.)

Překvapivý výsledek se zrodil v duelu posledního týmu s aspirantem na evropské poháry. Tottenham si z Norwiche odvezl jen bod za remízu 2:2, když po Vrančićově trefě srovnal Eriksen, na Aurierův vlastenec zase odpověděl Kane.

Canaries už na začátku pořádně vystrčili růžky. Stiepermann vystihl rozehrávku soupeře a několik metrů postupoval s míčem, aby si jej nakonec navedl na střed do vápna a protáhl Gazzanigu. Na druhé straně se do brejku dostal Kane, jenže jeho pokus o lob ztroskotal na připraveném Krulovi.

Skóre tak otevřeli domácí. A vypadalo to podobně, jako jejích předchozí šance. Tentokrát Mario Vrančić obral protihráče o míč a od poloviny hřiště si to nikým nerušen štrádoval až do pokutovém území, odkud překonal nepříliš dobře zasahujícího Gazzanigu. Ještě před přestávkou se Kanárci radovali z dvougólového vedení, jenže Pukkiho trefa nebyla pro ofsajd uznána.

Asi deset minut po přestávce zahrál Lewis poblíž vápna rukou a nabídl soupeři možnost standardní situace. Její exekuce se ujal Christian Eriksen a parádní ranou přes zeď rozvlnil síť. Dánský středopolař poté vybídl ke skórování Alliho, avšak stejně jako na druhé straně zamezilo regulérní brance postavení mimo hru.

Hodně komicky se Norwich dostal do vedení. Pukki si ve velké šanci špatně zpracoval míč a Alderweireld se tak jal míč odkopnout. Trefil však jen rovněž bránícího Serge Auriera, od nějž se míč odrazil do gólmanova protipohybu.

Vedení ale až do konce nevydrželo. Harryho Kanea v pokutovém území skluzem sestřelil bránící hráč a sudí po zásluze odpískal pokutový kop. Sám faulovaný se jej jal zahrát a na druhou stranu, než Krul skákal, jej proměnil. Nizozemský brankář ještě musel zachránit aspoň remízu, když zlikvidoval Lamelovu střelu.

Spurs se tak minimálně do neděle nacházejí na šestém místě tabulky, Canaries jsou nadále poslední, navíc s ještě větší ztrátou.

Více informací k zápasu

West Ham United - Leicester City 1:2

28.12.2019 18:30

Góly: 45. Pablo Fornals - 40. Kelechi Iheanacho, 56. Demarai Gray

Poslední zápas na lavičce West Hamu má za sebou Manuel Pellegrini. Chilský manažer doplatil na porážku jeho týmu proti Leicesteru. Lišky poslal do vedení Iheanacho, na což ještě zareagoval Fornals, Grayova trefa však už zůstala bez odezvy.

Brendan Rodgers udělal oproti porážce od Liverpoolu v základní sestavě hned devět změn. Zůstali v ní jen Schmeichel a Evans, mimo hru zůstal i Vardy, jehož nahradil Iheanacho. Podobně to vypadalo i u Kladivářů, kterým se do brány po dlouhé době vrátil Fabianski. Oba dva povánoční duely v základu tak odehráli jen Rice, Balbuena a Fornals.

Hráči Foxes se mohli dostat do vedení už v desáté minutě. Po dlouhém pasu na Iheanacha byl nigerijský útočník sestřelen Fabianskim a následoval pokutový kup. Při něm však polský gólman napravil chybu a Graye vychytal. Výborně si na druhé straně počínal Schmeichel, když zneškodnil umístěnou Masuakovu ránu. Po čtyřiceti minutách už musel kapitulovat. Masuaku nedokázal odhlavičkovat mimo vápno, ale jen na nohu Graye. Ten našel na zadní tyči Kelechiho Iheanacha, jemuž nečinilo skórování obtíže.

Ještě před odchodem do šaten ale bylo vyrovnáno. Na pravé straně si Anderson narazil o Frederickse a přihrávkou pod sebe našel na penaltě Pabla Fornalse. Ten prudce vypálil a přízemní ranou překonal Schmeichela. Po pauze už zase vedli hosté. Ayoze Péerez odvedl ve středu hřiště výbornou práci a od poloviny pronikl až k velkému vápnu, kde naservíroval míř Demaraiovi Grayovi, jenž technickou ranou vrátil vedení Liškám.

Ve zbytku utkání Rodgersova družina kontrolovala hru a do šancí se příliš nedostával ani jeden tým, tři body tak putují pryč z Londýna. V tabulce to znamená, že oba týmy zůstanou na svém - Hammers na nelichotivé sedmnácté pozici, Leicester na příčce druhé.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Everton FC 1:2

28.12.2019 16:00

Góly: 56. Fabian Schär - 13. Dominic Calvert-Lewin, 64. Dominic Calvert-Lewin

Fotbalisté Newcastlu nestačili v souboji dvou týmů ze středu tabulky na Everton a prohráli 1:2. O výhře rozhodl dvougólový Dominic Calvert-Lewin, za domácí srovnával Fabian Schär. Everton tak svého soka bodově dorovnal.

První velkou příležitost měli domácí už ve druhé minutě. Joelinton prostrčil míč na sbíhajícího Almiróna, jenž ale pod tlakem Keana v dobré příležitosti nezakončil přesně.

V desáté minutě měli snad ještě větší šanci hostující hráči. o centru Sigurdssona nastaly v pokutovém území domácích nemalé zmatky a velkou šanci měl na kopačce Holgate, jenž sice překonal Dúbravku, avšak míč za brankovou čáru nepustil jeden z obránců.

O tři minuty později už však tlak hostí vyústil vstřelením branky. Sigurdssonovu střelu nejprve zblokovala zeď, nicméně islandský fotbalista dostal druhou šanci a s notnou dávkou štěstí propasíroval míč do vápna, kde se po několika odrazech zjevil u Dominica Calverta-Lewina, jenž zblízka propálil bezmocného Dúbravku.

Ve 29. minutě se znovu o slovo přihlásil Newcastle. Willems si na levé straně obehrál dva protihráče a poté našel Almiróna, který z hranice malého vápna trefil tyč. Z dorážky se následně prosadil Carroll, ovšem ten byl přistižen v ofsajdu, a proto sudí jeho branku neuznali.

Po dalších deseti minutách hosty výborný zákrokem zachránil gólman Jordan Pickford. Po další rozehrávce od rohového praporku chyboval před vlastní šestnáctkou Davies a k balonu se dostal Schär, jenž svou parádní pumelicí pořádně vyprášil rukavice brankáře Evertonu.

Everton do druhé půle vstoupil aktivněji a mohlo být odměněn. Z ničeho nic se sám před Dúbravkou zjevil Kean, jenž ale zblízka nepropálil vyběhnuvšího brankáře Newcastlu.

O pět minut později platilo známé fotbalové přísloví "nedáš, dostaneš". Willems si vzal na starost volný přímý kop a našel přesně hlavu Carrolla, jen ještě sklepl míč na Fabiana Schära a ten nekompromisní ranou na zadní tyč nedal Pickfordovi šanci zasáhnout.

Remízový stav však příliš dlouho nevydržel. V 64. minutě Walcott obral na polovině hřiště Haydena a vydal se rychle dopředu. Poté posunul míč na Richarlisona a ten přesným centrem našel Dominica Calverta-Lewina, jenž už pouze nasměroval balon do brány.

Žádnou větší příležitost už zápas nepřinesl, a tak jsou oba celky s pětadvaceti body na desáté, potažmo jedenácté příčce.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Crystal Palace 1:1

28.12.2019 16:00

Góly: 74. Danny Ings - 50. James Tomkins

Souboj dvou týmů v dobrém rozpoložení nakonec vítěze nepřinesl. Atraktivní střetnutí Southamptonu s Crystal Palace nabídlo po jednom gólu na každé straně a nechyběla ani pravidelná dávka kontroverze v podobě neuznaného gólu hostí, jemuž dle videotechniky předcházel extrémně těsný ofsajd. Oba celky tak prodloužily své stávající šňůry bez porážky, ovšem v tabulce zůstávají na stejných místech. Zatímco Saints jsou i nadále s dvaadvaceti body patnácti s čtyřbodovým odstupem od sestupového pásma, svěřenci Roye Hodgsona udrželi své postavení v horní polovině tabulky na deváté příčce.

První půle nabídla více emocí než pohledného fotbalu, ovšem o drama nebyla nouze i tak. Hned v patnácté minutě se hosté zdánlivě ujali vedení, když Zahův přízemní centr z levé strany suverénně uklidil do sítě Max Meyer, jenže následné přezkoumání celé situace u videorozhodčího odhalilo mimořádně těsné postavení mimo hru v podobě Zahova ramene, a tak bezbrankový stav přetrvával i nadále. Frustrovaní hosté pak sbírali jednu žlutou kartu za druhou a zápasu nechyběla ani drobná potyčka mezi Jamesem Wardem-Prowsem a Jamesem McCarthym. Když pak Jan Bednarek z dobrého centru Warda-Prowse v zakončení neuspěl, šlo se do kabin za stavu 0:0 bez jediné přesné střely na bránu.

Také po změně stran měli lepší nástup do hry hosté a hned během pěti minut se jim podařilo konečně skórovat, aniž by se jakkoli provinili proti pravidlům. Perfektní přímý kop Milivojeviće našel nabíhajícího Jamese Tomkinse a stoper Palace přesnou hlavičkou zabořil míč nekompromisně pod břevno.

Iniciativu tak museli převzít hráči Southamptonu a šestnáct minut před koncem se za svou snahu dočkali vyrovnání. Do té doby pevná obrana Eagles vyrobila prostřednictvím Martina Kellyho hrubku, jíž beze zbytku využil Danny Ings. Nejlepší střelec Saints vystihl pomalou přihrávku k Tomkinsovi, namířil si to střemhlav do šestnáctky a tváří v tvář brankáři Guaitovi nezaváhal.

Srovnání na 1:1 domácí tým viditelně nabudilo a londýnský celek mohl za udržení remízového stavu děkovat především svému gólmanovi. Guaita totiž musel předvést prvotřídní zákrok proti střídajícímu Djenepovi, jenž se nadechl k velké sólové akci a nebezpečně vypálil, avšak brankář Palace zvládl míč vytěsnit mimo tři tyče. Když si pak na Guaitovi vylámal zuby i hlavičkující Ings, tentýž hráč v další slibné pozici přestřelil a Guaita zvládl zneškodnit i tradičně kvalitní přímý kop Warda-Prowse, skončil zápas dělbou bodů 1:1.

Více informací k zápasu

Watford FC - Aston Villa 3:0

28.12.2019 16:00

Góly: 42. Troy Deeney, 67. Troy Deeney (pen.), 71. Ismaïla Sarr

Důležité tři body vybojovali fotbalisté Watfordu proti Auto Ville, kterou porazili na domácí půdě 3:0. Domácí navíc hráli od 57. minuty bez vyloučeného Mariappy, přesto dvakrát skóroval Deeney a jednou Sarr.

Jako první zazlobili hosté. Ve 25. minutě Grealish prošel s míčem u nohy do blízkosti pokutového území. Následně přišel centr do velkého vápna, kam si naběhl Wesley, ale domácí brankář předvedl reflexivní zákrok nohou.

Těsně před koncem prvního poločasu se Watford dostal do vedení. Abdoulaye Doucouré natáhl ke střele zpoza pokutového území, jenže jeho pokus ještě Heaton vyrazil. K odraženému míči se ale dostal Troy Deeney a dorážkou pod tělem Heatona otevřel skóre.

V 54. minutě se domácí mohli dostat do dvoubrankového vedení. Chalobah se z hranice pokutového území opřel do odraženého míče, ale poslal jej těsně nad břevno.

O tři minuty později však zažili domácí fanoušci šok. Adrian Mariappa zastavil slibně vypadající brejk soupeře a po druhé žluté kartě musel do sprch.

Mezi 64. a 67. minutou se děly další zajímavé věci. Nejprve byl v šestnáctce faulován rozběhnutý Troy Deeney a sudí odpískal pokutový kop. Celou situaci poté přezkoumával ještě video rozhodčí, který však verdikt potvrdil. K pokutovému kopu se postavil Troy Deeney a tvrdou střelou nedal gólmanovi šanci!

Místo toho, aby Aston Villa využila přesilovky, inkasovala v jednasedmdesáté minutě další gól. Domácí celek se dostal do rychlého brejku. Troy Deeney ukázal svůj přehled, místo sprinterského souboje poslal přihrávku na levou stranu, odkud přiletěl centr do šestnáctky a Ismaila Sarr se už nemýlil.

Pro Vilans to byl tvrdý direkt a k ničemu dalšímu už se v utkání nezmohli. Watford zůstává předposlední, ale už jen s dvoubodovou ztrátou na 18. Aston Villu a tříbodovou na 17. West Ham.

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - AFC Bournemouth 2:0

28.12.2019 13:30

Góly: 3. Alireza Jahanbakhsh, 79. Aaron Mooy

Brighton v důležitém zápase porazil Bournemouth a zase o něco odskočil sestupovým pozicím. První půle nabídla poměrně vyrovnanou podívanou, v druhé části ovšem hosté zcela odpadli a bylo jen otázkou času, než domácí navýší své vedení, což se jim nakonec díky brance Mooye podařilo.

Hned z první vážnější akce padla branka. Maupayova střela byla zblokována na hranici vápna k Jahanbakshovi, který se nerozpakoval a z prvního doteku okamžitě vyslal projektil na bránu. Míč trefil tak parádně, že se k radosti publika zastavil až v síti za vzdálenější tyčí. Vyrovnat mohl na druhé straně King, který se dostal za záda domácích zadáků, jeho střelu však brankář Ryan parádně kryl. Další průnik Kinga skončil zpětnou přihrávkou do nebezpečného prostoru, kterou ale pozorní domácí obránci dokázali odvrátit na rohový kop. Ke konci poločasu ještě zahrozil Stanislas, jeho tečovaná rána však skončila jen v rukavicích Ryana.

V druhé půli ovšem na hřišti bylo jen jedno mužstvo, zdálo se totiž, že hráči Bournemouthu zůstali v šatně. Na 2:0 zvýšil po velkém závaru v pokutovém území hostí obránce Burn, jeho radost však přerušil videorozhodčí, který na začátku celé akce našel ofsajdové postavení střelce branky. Po hodině hry vystrašil hostujícího brankáře Mooy, jeho utěšená rána zpoza vápna však mířila o dobrý metr vedle pravé tyčky branky Bournemouthu.

Druhého gólu se tak domácí dočkali až deset minut před koncem. Trossardův centr našel ve vápně naběhnuvšího Mooye, ten si pohrál s obráncem a parádní střelou na zadní tyč upravil na konečných 2:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC19181047:1455
2.Leicester City20133443:1942
3.Manchester City20132554:2341
4.Chelsea FC20112735:2835
5.Manchester United2087532:2331
6.Tottenham Hotspur2086636:2930
7.Wolverhampton Wanderers2079429:2530
8.Sheffield United2078523:1929
9.Crystal Palace2076718:2227
10.Everton FC2074923:3025
11.Newcastle United2074920:3025
12.Arsenal FC2059626:3024
13.Burnley FC20731023:3224
14.Brighton & Hove Albion2065924:2823
15.Southampton FC20641024:3822
16.AFC Bournemouth20551020:2820
17.West Ham United19541021:3219
18.Aston Villa20531225:3618
19.Watford FC20371015:3316
20.Norwich City20341321:4013

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (489)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele