20. kolo
28.12.2019 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Newcastle doma nestačil na Everton

Fotbalisté Newcastlu nestačili v souboji dvou týmů ze středu tabulky na Everton a prohráli 1:2. O výhře rozhodl dvougólový Dominic Calvert-Lewin, za domácí srovnával Fabian Schär. Everton tak svého soka bodově dorovnal.

První velkou příležitost měli domácí už ve druhé minutě. Joelinton prostrčil míč na sbíhajícího Almiróna, jenž ale pod tlakem Keana v dobré příležitosti nezakončil přesně.

V desáté minutě měli snad ještě větší šanci hostující hráči. o centru Sigurdssona nastaly v pokutovém území domácích nemalé zmatky a velkou šanci měl na kopačce Holgate, jenž sice překonal Dúbravku, avšak míč za brankovou čáru nepustil jeden z obránců.

O tři minuty později už však tlak hostí vyústil vstřelením branky. Sigurdssonovu střelu nejprve zblokovala zeď, nicméně islandský fotbalista dostal druhou šanci a s notnou dávkou štěstí propasíroval míč do vápna, kde se po několika odrazech zjevil u Dominica Calverta-Lewina, jenž zblízka propálil bezmocného Dúbravku.

Ve 29. minutě se znovu o slovo přihlásil Newcastle. Willems si na levé straně obehrál dva protihráče a poté našel Almiróna, který z hranice malého vápna trefil tyč. Z dorážky se následně prosadil Carroll, ovšem ten byl přistižen v ofsajdu, a proto sudí jeho branku neuznali.

Po dalších deseti minutách hosty výborný zákrokem zachránil gólman Jordan Pickford. Po další rozehrávce od rohového praporku chyboval před vlastní šestnáctkou Davies a k balonu se dostal Schär, jenž svou parádní pumelicí pořádně vyprášil rukavice brankáře Evertonu.

Everton do druhé půle vstoupil aktivněji a mohlo být odměněn. Z ničeho nic se sám před Dúbravkou zjevil Kean, jenž ale zblízka nepropálil vyběhnuvšího brankáře Newcastlu.

O pět minut později platilo známé fotbalové přísloví "nedáš, dostaneš". Willems si vzal na starost volný přímý kop a našel přesně hlavu Carrolla, jen ještě sklepl míč na Fabiana Schära a ten nekompromisní ranou na zadní tyč nedal Pickfordovi šanci zasáhnout.

Remízový stav však příliš dlouho nevydržel. V 64. minutě Walcott obral na polovině hřiště Haydena a vydal se rychle dopředu. Poté posunul míč na Richarlisona a ten přesným centrem našel Dominica Calverta-Lewina, jenž už pouze nasměroval balon do brány.

Žádnou větší příležitost už zápas nepřinesl, a tak jsou oba celky s pětadvaceti body na desáté, potažmo jedenácté příčce.

Autor: Petr Procházka / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
NuFc23

1:1

Reagovat
Sotuen

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele