20. kolo
29.12.2019 17:30 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool dále vítězí, poradil si s Wolverhamptonem

Liverpool pokračuje v parádní jízdě za titulem a na čele tabulky si udržuje 14 bodový náskok poté, co se mu v posledním klání roku 2019 podařilo těsně přehrát Wolverhampton Wanderers. Domácí byli v prvním poločase lepším celkem a zaslouženě se dostali do vedení, v druhé části jim ovšem došly síly a na konci zápasu měli skutečně co dělat, aby nejtěsnější náskok uhájili. Utkání se bohužel opět neobešlo bez kontroverzí a hráči Wolverhamptonu jen těžko přijímali, že jim kvůli nejtěsnějšímu možnému ofsajdu nebyl těsně před poločasem uznán gól na 1:1.

Liverpool na začátku navázal na svůj výkon proti Leicesteru a již po pár minutách se v obří šanci objevil Salah, který ovšem ve vyložené šanci branku vysoko přestřelil. O chvíli později pálil z výhodné pozice Wijnaldum, ani ten ovšem svůj pokus mezi tři tyče nenasměroval. O něco lépe na tom byl po půlhodince hry Salah, který konečně zamířil přesně, ovšem trefil pouze prostor, ve kterém se nacházel Patrício. Liverpool však nepolevoval ve svém snažení a po výzvě Hendersona zakončoval z hranice značky pokutového kopu Mané, jenže jej na poslední chvíli zablokoval parádním zákrokem Bennett. Do vedení se tak domácí celek dostal až těsně před poločasovým hvizdem. Van Dijk našel nádherným pasem za obranu rozeběhnutého Lallanu, který míč ramenem sklepl Manému, který zblízka konečně prostřelil Patricia. Sudí Taylor však byl prvně toho názoru, že Lallana zahrál rukou, a proto branku neuznal. Videorozhodčí však situace zkontroloval a správně došel k závěru, že se o ruku nejednalo, a tak mohla být branka uznána. Hráči Wolverhamptonu včetně realizačního týmu však s verdiktem nebyli spokojeni a poukazovali na to, že rukou nezahrál Lallana, nýbrž při zpracování míče už Van Dijk. Z ani jednoho záběru se však tuto domněnku nepodařilo prokázat, a tak byla branka navzdory všem protestům uznána.

Už už se zdálo, že Vlci nebudou muset smutnit dlouho - v nastaveném čase se po stříleném centru Otta dostal k zakončení Neto a perfektní ranou k tyči srovnal stav na 1:1. Radost hostujícího celku však netrvala dlouho, VAR totiž při kontrole gólu našel ofsajd Otta a branka tak nebyla uznána. Šlo však opět o velmi kontroverzní verdikt, jelikož záložník Wolverhamptonu nebyl v postavení mimo hru o více než pět centimetrů - jednalo se tedy přesně o ten typ situace, který mezi fanoušky vyvolává tolik zlé krve.

V druhém poločase to už však byli hosté, kteří byli lepším celkem na trávníku. Po chybě Van Dijka se do solidní palebné pozice dostal Jota, jeho pokus však Alisson zlikvidoval. S přibývajícími minutami tlak hostí sílil a v samém závěru si vypracovali hned tři solidní možnosti ke skórování. Nejprve se po zpětné přihrávce objevil na velkém vápně zcela osamocený Moutinha, zakončení ovšem nezvládl a pálil vysoko nad. O chvíli později jej napodobil také Saiss, který v takřka totožné pozici dopadl úplně stejně. A když Liverpool přežil i šanci Vinagreho, který z úhlu také nedokázal zamířit přesně, bylo jasné, že tři body zůstanou opět na Anfield Road.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (9)

Přidat komentář
LokoLFC

3:0

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
DidusIneptus

Wolves jen dva dny odpocinku po narocnem zápase s Mcity. Naproti tomu LFC se s leicesterem vůbec nezapotil a má o jeden den odpočinku víc. Jenže wolves nejsou žádný mejdla. Když udělali Mcity, udělají i lfc

Reagovat
LokoLFC

Myslíš, že přeruší neporazitelnost LFC na Anfieldu?

Reagovat
DidusIneptus

Jo to si myslím. Žádná šňůra není nekonečná. Liverpool je můj nejoblíbenější klub. Ale tip je tip.

Reagovat
LokoLFC

Myslet je hovno vědět.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Není tvůj nejoblíbenější. Zaprvé jim nevěříš a za druhé je nemáš v oblíbených. Takový fandy nepotřebujeme.

Reagovat
oli9

4:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele