20. kolo
29.12.2019 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Venkovní neporazitelnost Sheffieldu United je u konce

Venkovní ligová neporazitelnost Sheffieldu United je u konce. Postaral se o to Manchester City, který je na vlastním stadiónu díky brankám Agüera a De Bruyneho porazil 2:0. Sheffield se ale za svůj výkon nemusí stydět, po dlouhé pasáže byl dokonce tím lepším celkem, a kdyby se mu podařilo proměnit jednu ze svých šancí, mohlo také utkání dopadnout úplně jinak.

Hosté do utkání vlétli bez bázně a hany a také si hned zkraje zápasu vypracovali nadějné příležitosti. V té první se ocitl útočník Mousset, který předskočil váhajícího Zinčenka, ovšem svou hlavičku poslal trestuhodně zcela mimo branku. Na druhé straně zahrozil po přihrávce De Bruyneho Mahrez, jeho střelu však zadáci hostí zblokovali na roh. Po půlhodině hry přišla první gólová radost - Fleck našel senzační pasem rozeběhnutého Mousseta, který tentokráte zachoval chladnou hlavu a přízemní střelou překonal Brava. Oslavy hostí však přerušila kontrola VARu, která odhalila ofsajdové postavení Mousseta, a tak branka nemohla být uznána. Tentýž hráč mohl ještě do poločasu znovu skórovat, jenže v samostatném nájezdu na Brava tentokráte neuspěl, když svou střelu poslal pouze do boční sítě.

Pod klíčovým momentem zápasu byl výrazně podepsán hlavní rozhodčí Chris Kavanagh. Ten totiž na polovině Sheffieldu zablockoval Johna Flecka, který při zpracování míče narazil právě do hlavního soudce, který jej tak zablokoval, míč si pro sebe uzmul De Bruyne, do úniku vyslal Agüera, který zavěsil nekompromisně pod břevno. Navzdory veškerým protestům hostujících fotbalistů byla branka uznána, sudí Kavanagh se nedotkl míče, a tak nebyl důvod pro přerušení hry. Od té doby domácí konečně získali kontrolu nad zápasem a dvacet minut před koncem přidali také druhou branku. Míč si rychle vyměnili Mahrez s De Bruynem a druhý jmenovaný po zaseknutí na hranici vápna vypálil naprosto přesně k bližší tyči. V závěru mohl ještě korigovat Sharp, svou hlavičku však nasměroval pouze do tyče, a tak utkání dospělo k výhře Citizens 2:0.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (2)

Přidat komentář
MCFC_8

Malo casu na oddych, proti vyborne organizovanemu timu, ale dame to 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele