Premier League - preview 20. kola

28.12.2019, 08:46, aktualizováno 29.12.2019, 08:33
Previews
Jenom minimum času na odpočinek dostal Wolverhampton, ten v pátek večer přehrál Manchester City a nyní se představí na půdě Liverpoolu. Citizens hrají se Sheffieldem United a potřebují udržet kontakt s Leicesterem, dnešní program zahájí londýnské derby mezi Arsenalem a Chelsea...
Arsenal FC - Chelsea FC  (neděle 15:00)
Sotva se Mikel Arteta usadil do trenérského křesla trápícího se Arsenalu, hned na něj čeká jeden náročný zápas za druhým. Kanonýři se na domácí půdě utkají s Chelsea, a pokud chtějí alespoň udržet šanci na ukořistění umístění do čtvrtého místa, musí v tomto očekávaném londýnském derby bezpodmínečně zvítězit. Chelsea na tom však sama není o moc lépe, přestože jí aktuálně patří právě čtvrté místo...

Po smíšeném nástupu Blues do sezony pod vedením své hráčské legendy Franka Lamparda se hra i výsledky ustálily a zdálo se, že úspěšně bodově odskočí svým bezprostředním rivalům v boji o příčky zajišťující účast v Lize mistrů, avšak z posledních čtyř kol Chelsea třikrát prohrála proti papírově hratelným soupeřům a její náskok na pátý Manchester United se zničehonic snížil na rozdíl jediného bodu. Jediný triumf v tomto období ovšem přišel v dalším prestižním městském měření sil na půdě Tottenhamu, a tak se nyní Blues pokusí o totéž i na druhém severolondýnském prvoligovém stadionu.

Arsenal v Artetově trenérské premiéře pouze remizoval na hřišti Bournemouthu 1:1, ale i tak byly na straně hostí důvody ke spokojenosti, neboť předvedená hra byla markantně lepší než v předešlých zápasech, kdy soupeři domnělého favorita obvykle výrazně přestříleli. Nyní se navíc po vypršení karetního trestu může vrátit do hry Calum Chambers a možná se do zápasu zapojí i Gabriel Martinelli či Héctor Bellerín, kteří poslední zápas vynechali vinou drobných zdravotních potíží. Mimo hru zůstávají napevno jen Rob Holding a oba leví obránci Tierney s Kolašinacem, a tak bude nejspíše na kraji obrany opět zaskakovat mladičký křídelník Bukayo Saka.

Také Chelsea v poslední době bojuje se zdravotním stavem svých krajních obránců a jak Marcos Alonso, tak Reece James budou muset podstoupit zdravotní testy na poslední chvíli, aby se ukázalo, zda stihnou do nedělního duelu naskočit. Oproti nečekané prohře 2:0 se Southamptonem může Frank Lampard udělat i další změny v sestavě v čele s nasazením Masona Mounta či Matea Kovaćiće.

Přestože se Chelsea dlouhodobě na půdě Arsenalu dařilo, v posledních letech je tomu přesně naopak. Ze tří nejčerstvějších londýnských derby těchto dvou klubů na Emirates Stadium zvítězil Arsenal ve dvou případech a jednou remizoval. Nyní Kanonýři potřebují tuto sérii nutně prodloužit, neboť z dvanáctého místa ztrácí na svého rivala osm bodů.
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Maitland-Niles, Chambers, Luiz, Saka - Torreira, Xhaka - Pépé, Özil, Aubameyang - Lacazette
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Arrizabalaga - Rüdiger, Zouma, Tomori - Azpilicueta, Kanté, Kovaćić, Alonso - Mount, Abraham, Willian
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.91 - 3.81 - 2.39
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Liverpool FC - Wolverhampton Wanderers  (neděle 17:30)
Hodně blízko pozicím zaručujícím Ligu mistrů jsou po polovině Premier League fotbalisté Wolves. Ti nyní zamíří do Liverpoolu, který zase už může ztratit titul jen svou hloupostí. Reds navíc poslednímu vzájemnému zápasu dominovali a po dvou Maného trefách vyhráli.

Liverpoolští od poloviny září prohráli napříč všemi soutěžemi jen jedinkrát, když jejich juniorka nestačila v Ligovém poháru na Aston Villu, zatímco to nejlepší bojovalo o titul na mistrovství světa klubů. Mnozí fanoušci se obávali, v jakém rozpoložení se z něj hráči vrátí, obavy se ale ukázaly býti lichými - alespoň tedy v prvním povánočním zápase se druhým Leicesterem, který Reds rozstříleli 4:0.

Slova chvály má pro soupeře Jürgen Klopp. "Skutečně si myslím, že Nuno tam odvádí výbornou práci, přihlédneme-li i ke všemu stresu z Evropské ligy. Na začátku sezóny si museli uvědomit, že je to odlišné, ale nyní už si zvykli a jsou zpět. Jiménez a Jota už zase střílejí branky," varuje německý kormidelník.

Wolverhampton se také prezentuje výbornými výkony, když z posledních dvanácti zápasů prohrál jen proti Tottenhamu, v dalších sedmi utkáních zvítězil. Naposledy zvládl heroický obrat proti oslabenému obhájci titulu z Manchesteru, proti němuž prohrával 0:2, avšak zásluhou Traorého, Jiméneze a Dohertyho nakonec získal tři body. Na Anfieldu se musí obávat venkovní formy Wolves, neboť ti mimo svůj stadión prohráli jen jednou, což je nejlepší počin hned po Liverpoolu a Sheffieldu.

Ani jeden z týmů nemá v tabulce střelců některého hráče tak vysoko, jak by jejich bodový zisk napovídal. Nejproduktivnější je liverpoolské duo Mané, Salah s devíti góly, hostující Jiménez má o trefu méně, avšak přidal i šest asistencí.

Reds se musí v nadcházejícím utkání obejít bez zraněných Oxlade-Chamberlaina, Fabinha, Lovrena, Matipa a Brewstera, Vlkům chybí Boly a Gibbs-White.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Alexander-Arnold, Gómez, van Dijk, Robertson - Milner, Henderson, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mané
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Patrício - Dendoncker, Coady, Saiss - Doherty, Neves, Moutinho, Jonny - Traoré, Jiménez, Jota
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.37 - 5.54 - 8.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Manchester City - Sheffield United  (neděle 19:00)
Pep Guardiola v pátek definitivně odpískal boj o ligový titul. Po porážce na hřišti Wolverhamptonu je podle španělského stratéga už nemožné, aby City do konce ročníku dostihli vedoucí Liverpool. Matematicky by to tedy možné ještě bylo, ale posuďte sami - po 19 ligových kolech ztrácí Citizens na svého soka propastných 14 bodů a to mají ještě hráči Liverpoolu jeden zápas k dobru - a takový náskok v historii Premier League ještě nikdy nikdo neprohospodařil. Fotbalisté Manchesteru City ovšem nemohou polevit, musí si totiž udržet pozici v první čtyřce, přičemž hned v neděli jej čeká konfrontace s jedním z nejpříjemnějších překvapení letošního ročníku, Sheffieldem United.

Citizens se letos zkrátka a dobře nedokázali dostat do své smrtelné pohody, ve které loni na jaře kosili jednoho soupeře za druhým. Ať už za to může smůla, zranění či špatná forma defenzivních hráčů, podzimní část sezóny nemohou v Manchesteru hodnotit jinak než jako zklamání. Zisk 38 bodů nikoho neuchvátil, tím spíše, že zatímco v předchozích dvou sezónách Guardiola lámal rekordy, úvodní polovina letošního ročníku naznačuje, že by se konečný bodový zisk loňského mistra mohl pohybovat v rozmezí mezi 75 - 80 body. Což je samozřejmě na poměry španělského stratéga málo, tolik získal pouze ve své první sezóně, od které navíc Citizens do svého kádru napumpovali desítky miliónů liber. Na druhou stranu případný úspěch v Lize mistrů by slabší ligovou sezónu určitě bohatě vynahradil.

Se Sheffieldem se před sezónou počítalo do boje o záchranu, už nyní je ale prakticky jisté, že do něj svěřenci trenéra Wildera nezasáhnou. Ba naopak, pokud by se jim podařilo udržet současnou formu, mohou v klidu promluvit do boje o poháry či o kvalifikaci do Ligy mistrů. Bylo by to samozřejmě obrovské překvapení a většina fanoušků stále očekává, že nováček soutěže v druhé polovině sezóny trochu odpadne, ale jak už anglickému osazenstvu ukázal Leicester, zázraky se dějí. Právě konfrontace s Manchesterem City bude pro Wilderovi svěřence poměrně zajímavým testem, který jim může nastavit zrcadlo a poskytnout jim důležité informace o tom, jak na tom vlastně v konfrontaci se špičkou jsou. Sheffield se navíc zatím netváří, že by chtěl přestat vyhrávat - v prosinci odehrál pět duelů, z nichž vytěžil tři výhry, jednu remízu a jednu porážku. Pravda, poslední ztráta v duelu s Watfordem představovala zklamání, nicméně za to mohla pouze bídná koncovka, herně to od Sheffieldu opět byl kvalitní výkon.

Domácímu celku určitě nepomůže brankář Ederson, který byl v klání s Wolverhamptonem již po dvanácti minutách vyloučen. Otazník se pak vznáší nad stavem Davida Silvy, Gabriela Jesuse a Johna Stonese, u kterých padne rozhodnutí o případném startu až těsně před zápasem. Hostující celek bude postrádat Simona Moora, mimo bude také Eastwood a Duffy
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.27 - 6.39 - 11.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Brighton & Hove Albion - AFC Bournemouth  (sobota 13:30)
Vánoční program je v Anglii v plném proudu a druhou polovinu sezóny načnou celky Brightonu a Bournemouthu, kteří si to v sobotu odpoledne rozdají o důležité tři body. Oba týmy neprožívají lehké období, pohybují se jen kousek nad zónou sestupu a tři body by se jim proto opravdu notně hodily. Dá se tak očekávat, k vidění bude pořádná fotbalová bitva, ve které si oba týmy nedají ani centimetr prostoru zadarmo.

Brighton na Boxing Day nepředvedl vůbec špatný výkon, favorizovaný Tottenham v Londýně dlouho trápil, dokonce se na konci první půle dostal do vedení, když si na centr Große naskočil Webster a hlavou uklidil míč do sítě. Jenže v druhé půli si Brighton sám zadělal na pořádné potíže - hned na startu druhého dějství totiž zadáci nedokázali odklidit rutinní míč a tuto chybu nemilosrdně potrestal Kane vyrovnávací brankou. Patnáct minut před koncem pak Alli trefil parádní volej a hráči Brightonu odjeli navzdory dobrému výkonu z Londýna s prázdnou. Celkově to v prosinci od Brightonu není žádná paráda - ti sice senzačně vyloupili Emirates, jenže od té doby ve čtyřech zápasech pouze dvakrát remizovali a dvakrát odešli z boje poraženi.

To Bournemouth na tom není o nic lépe. Svěřenci Eddieho Howea se mohou "pochlubit" ještě daleko tristnější bilancí. Z posledních osmi duelů v Premier League totiž dokázali zvítězit jen jedinkrát, když se jim překvapivě povedlo vyloupit Stamford Bridge, jinak si připsali ještě jeden bod za domácí remízu s Arsenalem na Boxing Day, ovšem ve zbylých kláních skončili vždy na straně poražených. Anglický manažer tak má skutečně o čem přemýšlet, protože pokud by podobná forma měla pokračovat, pak by Bournemouth zle hazardoval se svou prvoligovou příslušností. Eddie Howe bude jistě doufat, že se mu v nejbližší době vrátí většina marodů, protože právě rozsáhlá marodka je jednou z příčin špatné formy jeho celku.

Brightonu nejspíše bude scházet obránce Lewis Dunk, kterého trápí nemoc, kvůli které nezasáhl ani do duelu s Tottenhamem. Hosté nemohou počítat se službami Akého, Begoviče, Artera, Brookse, Danielse či Kellyho. Otazník se pak vznáší nad zdravotním stavem Francise a Iba.
Brighton - pravděpodobná sestava:
Ryan - Montoya, Webster, Dunk, Burn - Pröpper, Stephens, Mooy - Gross, Maupay, Trossard
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - Stacey, Cook, Mepham, Rico - Billing, Lerma, Gosling - Wilson, Solanke, King
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.84 - 3.82 - 4.52
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Newcastle United - Everton FC  (sobota 16:00)
Hráči Newcastlu United hostí v rámci dvacátého kola Premier League na svém stadionu Everton. Oba celky se sice nachází ve středu tabulky, ale jejich náskok na sestupové vody není nikterak velký, a tak budou chtít naplno bodovat.

Newcastle v posledním kole schytal pořádný výprask na Manchesteru United, s nímž prohrál 1:4. Minulý víkend však zvládl na domácím hřišti porazit Burnley 1:0, o výhře rozhodl Miguel Almirón. Proti Evertonu bude Bruceovým svěřencům chybět dlouhodobě zraněný Allan Saint-Maximin. Nejistý start má však dalších pět borců. "Zápas na Old Trafford se nám absolutně nepovedl, až na úvod duelu nás United přehráli po všech směrech. To nesmíme proti Evertonu dovolit. Hráči vědí, jakých chyb se dopustili, na domácím stadionu jsme silní a chceme to ukázat," prozradil na předzápasové tiskové konferenci manažer Steve Bruce.

Everton v minulém kole dokázal porazit 1:0 Burnley, když se trefil Dominic Calvert-Lewin. Tomu předcházely dvě remízy, 0:0 s Arsenalem a 1:1 s Manchesterem United. Letošní sezonu však určitě Everton za vydařenou považovat nebude, ještě nedávno působil v evropských pohárech. Proti Newcastlu se na hřiště určitě nepodívají Gbamin, Gomes, Iwobi a Schneiderlin. "Je velmi dobrý útočník, v hlavě velmi silný. Ještě by měl zlepšit pohyb bez balonu, ale je pro nás velmi cenný. Určitě by měl zůstat uprostřed hřiště a co nejvíce ohrožovat soupeřovu bránu," chválil na klubovém webu Dominica Calvert-Lewina manažer Evertonu Carlo Ancelotti.

Newcastlu aktuálně patří desáté místo, Everton je třináctý.
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Manquillo, Schar, Fernández, Lejeune, Willems - Hayden, Shelvey, Almirón - Carroll, Joelinton.
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Coleman, Mina, Holgatem, Digne - Sidibe, Sigurdsson, Delph, Bernard - Calvert-Lewin, Richarlison.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.27 - 3.40 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Southampton FC - Crystal Palace  (sobota 16:00)
Southampton předvedl na Boxing Day parádní organizovaný, vyspělý výkon, díky kterému se jim bez větších potíží podařilo na Stamford Bridge porazit Chelsea 2:0. Nyní budou chtít svěřenci Ralpha Hasenhüttla na čtvrteční výkon navázat v domácím klání s Crystal Palace, kterému se v minulém kole zase povedl parádní obrat proti West Hamu.

Southampton si ve čtvrtek počínal jako zkušený tým, který přesně ví, jaký má herní plán a jak jej má na hřišti také zrealizovat. Tým z jihu Anglie Chelsea přenechal iniciativu, zahustil střed pole, zatáhl se do hlubšího bloku a pomocí faulů a menšího zdržování dokázal výrazně zpomalit tempo hry. Když se pak naskytla příležitost k rychlému protiútoku, tak svěřenci Hasenhüttla vůbec neváhali a vystřelili vpřed. Parádní branka Obafemiho jim přihrála poločasové vedení, které v druhé půli potvrdil Redmond. Jako podtržení toho, jak kvalitní výkon Southampton podal, poslouží fakt, že si Chelsea na domácím hřišti nevypracovala za celých 90 minut jedinou vyloženou šanci. Southampton šel celkově v posledním měsíci a půl výrazně výkonnostně nahoru, však za posledních 6 ligových zápasů se může pochlubit statistikou čtyř výher a dvou porážek.

Crystal Palace před Vánoci smolně podlehlo Newcastlu a na Boxing Day to s ním taky nevypadalo příliš růžově, když po hodině hry poslal hostující West Ham do vedení Snodgrass. Jenže Palace se nevzdali a díky Kouyatému a parádní brance Jordana Ayewa z nastaveného času nakonec brali všechny tři body. Pro partu okolo Roye Hodgsona jistě šlo o vítaný dárek, jejich forma totiž začala v prosinci lehce uvadat, a tak je návrat na vítěznou vlnu rozhodně pozitivní zprávou. Palace se v prosinci nejprve podařilo porazit Bournemouth, jenže pak pouze remizovalo s Watfordem a Brightonem a podlehlo Newcastlu. Díky čtvrteční výhře se ale se ziskem 29 bodů drží na deváté příčce tabulky.

Southampton nejspíše bude postrádat útočníka Longa, mimo hru je pak stoprocentně ještě jeho kolega Moussa Djenepo. Palace se naproti tomu budou muset poprat s pořádnou marodkou - na listinu zraněných přibyl v posledním kole Van Aanholt, který se připojil ke zraněným Bentekemu, Dannovi, Cahillovi, Wardovi a Townsendovi.
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
McCarthy - Cedric, Stephens, Bednarek, Bertrand - Ward-Prowse, Hojbjerg - Armstrong, Redmond - Adams, Ings
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaita - Kelly, Tomkins, Sakho, Riedewald - McCarthy, Milivojevič, Kouyaté - Meyer, Jordan Ayew, Zaha
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.98 - 3.55 - 4.21
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Watford FC - Aston Villa  (sobota 16:00)
Předposlední Watford na svém stadionu přivítá o příčku lepší Aston Villu, pro oba celky půjde o velmi důležitý souboj. Villans se mohou v případě výhry dostat pryč ze sestupových vod, Hornets se pak hodlají na svého soupeře dotáhnout.

Watford v minulém kole uhrál cennou remízu 1:1 na hřišti Sheffieldu United, bod svému týmu zařídil Gerard Deulofeu. Ještě úžasnější byla pro druhý nejhorší celek tabulky výhra nad Manchesterem United, branky vstřelili Ismaïla Sarr a z penalty Troy Deeney. Proti Aston Ville budou Hornets chybět Cleverley, Holebas, Janmaat, Prödl a Welbeck. "Jsou náš přímý konkurent, takže je dobré se s nimi utkat doma. Věřím, že je před našimi fanoušky porazíme. Bude to velký zápas stejně jako proti Norwichi," uvedl pro klubový web záložník Watfordu Abdoulaye Doucouré.

Aston Villa v posledním zápase porazila na své půdě po brance Conora Hourihaneho 1:0 Norwich. Před tím však utrpěla porážku 1:3 se Southamptonem. Villans budou proti Watfordu chybět McGinn a Steer, nejistý je pak start Davise a Mingse. "Každý bojoval za svůj dres. Byl to skvělý zápas, který se nám podařilo vyhrát a měli jsme obrovskou radost. Kluci podali v defenzivě výborný výkon a naštěstí se nám i podařilo skórovat, takže jsem získali důležité tři body," řekl pro klubové stránky o poslední výhře brankář Tom Heaton.

Devatenáctý Watford má momentálně třináct bodů a na osmnáctou Aston Villu jich ztrácí pět.
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Foster - Mariappa, Kabasele, Cathcart, Femenía - Capoue, Hughes - Pereyra, Doucouré, Deulofeu - Deeney.
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Heaton - Guilbert, Engels, Hause, Tergett - Hourihane, Douglas Luiz, Grealish - Trezegeut, Wesley, El Ghazi.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.78 - 4.11 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Norwich City - Tottenham Hotspur  (sobota 18:30)
Bídná forma fotbalistů Norwiche znamená jejich propad až na samé dno ligové tabulky. V posledním kole roku 2019 bude jejich zlepšení bránit londýnský Tottenham, jenže se po příchodu Josého Mourinha zvedla a vrátil do bojů o evropské poháry.

Canaries od poloviny září jen jedinkrát vyhráli, třikrát remizovali a hned desetkrát prohráli. Ve čtvrtek měli jedinečnou příležitost konečně se chytit, jenže proti dalšímu nováčkovi, Aston Ville, po Hourihaneově gólu prohráli. Úděsná je i bilance na Carrow Road, kde v šesti předchozích zápasech bodovali jen jednou a v součtu obdrželi šestnáct gólů. Právě defenziva je jejich největším problémem, v útoku ale taky zrovna nezáří. Devět z devatenácti tref musel nastřílet Teemu Pukki. Finský kanonýr měl sice po skvělém startu do sezóny trochu útlum, od posledních reprezentační pauzy ale už zase poměrně pravidelně střílí góly.

Daniel Farke neví, co od svého týmu čekat. "Nemohu slíbit, čeho dosáhneme. Možná nám chybí individuální kvalita, abychom naši dominanci přetavili ve výsledky, ale jsem na hráče pyšný. Dokud nechávají na hřišti vše, nebudu je trestat za neuspokojivé výsledky," tvrdí německý manažer.

Josému Mourinhovi se od jeho příchodu povedlo vyspravit zejména výkony proti slabším soupeřům. Spurs sice prohráli s Manchesterem United, Bayernem a Chelsea, ve zbylých šesti zápasech ale vždy dokázali zvítězit a vstřelit minimálně dva góly. Naposledy si poradili s Brightonem, proti němuž zásluhou Kanea a Alliho po pauze otočili nepříznivý stav. Právě tito dva jsou nejlepšími z kohoutích střelců, Kane nasázel deset branek, Alli šest. Zdatně jim sekunduje Heung-min Son, jenž pětkrát sám skóroval a sedmkrát asistoval.

Nyní ale korejský útočník svému týmu nepomůže, dostal totiž už třetí červenou kartu v sezóně. Z disciplinárních důvodů chybí i Sissoko a Winks, zraněný je Lloris, v ohrožení je Ndombeleho start. Kanárci se musí obejít bez Drmiće, Godfreye a Kloseho.
Norwich City - pravděpodobná sestava:
Krul - Aarons, Zimmermann, Hanley, Byram - Tettey, Trybull - Buendía, McLean, Cantwell - Pukki
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - Foyth, Sánchez, Alderweireld, Rose - Skipp, Dier - Moura, Lo Celso, Eriksen - Kane
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.88 - 4.48 - 1.67
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
West Ham United - Leicester City  (sobota 18:30)
Tři ztráty v posledních třech zápasech má za sebou o Ligu mistrů bojující Leicester. Prodloužit tuto sérii si za žádnou cenu nesmí dovolit, odrazit se k lepším zítřkům může již v sobotu, kdy jej čeká soupeř na to vhodný - West Ham.

Hammers po nadějném začátku klopýtají a z posledních dvanácti ligových zápasů zvítězili jen dvakrát. Povedlo se jim to na půdě Chelsea a Southamptonu. Ve čtvrtek byli rovněž blízko, Snodgrassem nabyté vedení proti Crystal Palace ale skončilo porážkou. Jedním z hlavních problémů Kladivářů je, že se nemohou spolehnout na kanonýra v útočných řadách. Nejlépe je na tom v tomto ohledu Haller, jenže se prosadil pětkrát.

Foxes po sérii osmi po sobě jdoucích tříbodových zisků tvrdě narazili. Nejprve překvapivě jen remizovali doma proti o záchranu bojujícímu Norwichi, aby následně podlehli i oběma hlavním aspirantům na ligový titul. Zvláště dva dny stará porážka 0:4 od Liverpoolu bez střely na bránu musela srazit sebevědomí Lišek. Ty se však na rozdíl od soupeře opírají o gólové hráče, zejména v lize suverénně nejlepších sedmnáct Vardyho zářezů z nich dělá třetí nejgólovější ofenzivu v soutěži.

Z nedávných výsledků Brendan Rodgers nezoufá. "Poslední dva zápasy pro nás byly dobrým měřítkem. Díky naším dobrým výkonům jsme byli katapultováni do boje o titul, ale viděli jste, jak dobré soupeře proti sobě máme," tvrdí manažer Foxes.

West Hamu se po trestu vrátí Fredericks, mimo hru však ze stejného důvodu zůstane další bek Cresswell. Navíc nadále chybí hned dva brankáři, Fabianski i Martin. Z Leicesteru naopak jdou samé dobré zprávy, blízko návratu už dokonce je i od ledna zraněný Matty James.
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Jiménez - Fredericks, Balbuena, Ogbonna, Masuaku - Snodrass, Noble, Rice, Fornals - Haller, Antonio
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Justin, Evans, Söyüncü, Fuchs - Choudhury - Pérez, Tielemans, Praet, Gray - Iheanacho
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.57 - 3.68 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Burnley FC - Manchester United  (sobota 20:45)
Sobotní program dvacátého kola uzavře od 20:45 souboj Burnley s Manchesterem United. V lepším rozpoložení se momentálně zdají být druzí jmenovaní, kteří před pár dny rozdrtili Newcastle, zatímco Burnley těsně podlehlo Evertonu, ovšem i tak je bodový rozdíl mezi oběma kluby v nabitém středu tabulky pouze čtyřbodový.

Dobrou zprávou pro domácího manažera Seana Dyche je čím dál zaplněnější kádr a více možností, jak během náročného zápasového harmonogramu udržet své hráče čerstvé. Po vypršení karetního trestu se vrací do hry Jeff Hendrick, poprvé od začátku října je již plně zdráv Johan Berg Gudmundsson, po nemoci by se mohl objevit zpět na soupisce Aaron Lennon a připraven naskočit by měl být i Matěj Vydra, jenž v minulém kole dostal volno kvůli vánočnímu narození potomka. Zpět do základní sestavy by však měl dostat přednost Ashley Barnes, jehož Dyche u zmíněné porážky 1:0 s Evertonem šetřil.

Výsledky Manchesteru United jsou i nadále jako na houpačce, ovšem vítězné duely začínají převažovat. Prestižní triumfy nad Manchesterem City či Tottenhamem sice zkalilo selhání proti Watfordu, ovšem naposledy si "Rudí ďáblové" spravili chuť doma s Newcastlem, proti němuž navzdory brzkému inkasovanému gólu dominovali a konečná výhra 4:1 ještě hostům lichotila.

Jedinou kaňkou na tomto zápase bylo vynucené střídání Scotta McTominaye vinou poraněného kolene, a tak lze očekávat, že skotský reprezentant na Turf Moor nenastoupí. Manažer United Ole Gunnar Solskjaer má již k dispozici uzdraveného Paula Pogbu, jenž v poločase střídal právě McTominaye, ovšem norský stratég se nechal slyšet, že francouzskou hvězdu nechce vrhnout rovnou do přílišného zápasového vytížení, a tak se možná do středu pole bude muset posunout Andreas Pereira. Mimo hru i nadále zůstávají Tuanzebe, Rojo, Fosu-Mensah a Bailly, zatímco stav Nemanji Matiće a Dioga Dalota je před zápasem s Burnley nejistý.

Přestože má stadion Turf Moor pověst stěží dobyvatelné pevnosti, přinejmenším v případě United je opak pravdou. Manchester zde neprohrál od léta 2009, za posledních pět vzájemných zápasů zde inkasoval jediný gól a již třikrát po sobě z Burnley odjížděl se všemi body. Nyní by Solskjaerova družina potřebovala tuto šňůru nutně prodloužit, jestliže chce udržet kontakt s konkurencí v boji o příčky zajišťující účast v Lize mistrů.
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Pope - Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor - Hendrick, Westwood, Cork, McNeil - Wood, Barnes
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Wan-Bissaka, Lindelof, Maguire, Shaw - Pogba, Fred - James, Lingard, Rashford - Martial
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.27 - 3.69 - 1.92
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC18171046:1452
2.Leicester City19123441:1839
3.Manchester City19122552:2338
4.Chelsea FC19102733:2732
5.Wolverhampton Wanderers1979329:2430
6.Tottenham Hotspur1985634:2729
7.Sheffield United1978423:1729
8.Manchester United1977530:2328
9.Crystal Palace1975717:2126
10.Newcastle United1974819:2825
11.Arsenal FC1959525:2824
12.Burnley FC1973923:3024
13.Everton FC1964921:2922
14.Southampton FC19631023:3721
15.Brighton & Hove Albion1955922:2820
16.AFC Bournemouth1955920:2620
17.West Ham United1854920:3019
18.Aston Villa19531125:3318
19.Watford FC19271012:3313
20.Norwich City19331319:3812

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1528)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele