20. kolo
28.12.2019 20:45 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Manchester si pohodlně poradil s Burnley a čtvrté místo má na dosah

Manchesteru United se na Turf Moor dlouhodobě daří a nejinak tomu bylo i tentokrát. Rudí ďáblové na domácí půdě Burnley dokázali zvítězit již počtvrté v řadě, když soupeře zlomili góly vždy v samém závěru každého poločasu. Autory branek byli již jako obvykle Anthony Martial a Marcus Rashford, kteří se dohromady postarali o devatenáct z celkových dvaatřiceti ligových gólů svého týmu.

Zaváhání s Evertonem a Watfordem se tak v nabitém vánočním programu podařilo zdárně zažehnat a United díky sobotnímu vítězství 2:0 poskočili v tabulce již na pátou příčku s pouhým jednobodovým mankem na čtvrtou Chelsea. Manažera Oleho Gunnara Solskjaera navíc může vedle vítězství těšit i udržení čistého konta, což se Manchesteru podařilo vůbec poprvé za posledních patnáct zápasů. Burnley zůstává třinácté, šest bodů od sestupových příček.

Přestože pojištění hubeného náskoku United přišlo až v páté minutě nastavení, valnou většinu utkání měli hosté bezpečně pod kontrolou. Svědčí o tom i samotná statistika střel na bránu, neboť David de Gea musel poprvé v zápase zasahovat až po hodině hry. Kdyby se utkání odvíjelo odlišným směrem, větší pozornosti by se jistě dočkalo opominutí Paula Pogby ze zápasové soupisky, přestože francouzský reprezentant naskočil do hry jako střídající hráč v předešlých dvou kolech. Jeho pošetření na Turf Moor se ale nakonec ukázalo jako správný krok a Pogba nyní může být připraven naskočit poprvé od zranění v základní sestavě v očekávaném duelu s Arsenalem.

První půle probíhala v režii hráčů Manchesteru a zdálo se, že průlom skóre je jen otázkou času. Marcus Rashford nejprve trefil pouze brankovou kontrukci a Martialovo gólové doklepnutí stihl na brankové čáře odvrátit Phil Bardsley, ale minutu před poločasovým odchodem do šaten se hosté přece jen dočkali. Zaváhání Charlieho Taylora na vlastní polovině využil Andreas Pereira, pohotově našel nabíhajícího Martiala, a ten chladnokrevně překonal i brankáře Popea.

Po změně stran se již domácí začali do zápasu dostávat o něco více, ovšem když už se v 72. minutě konečně propracovali k ohrožení branky soupeře, David de Gea si s pokusem Bardsleyho s přehledem poradil. Definitivně mohl o vítězství United rozhodnout opět Martial, jehož vyslal do samostatného úniku Matty James, ale francouzský útočník celou akci zabrzdil zpětnou přihrávkou Jessemu Lingardovi a z celé akce nic nebylo. Pojišťovací gól hostí tak přišel až v samotném závěru, kdy se před branku Manchesteru vydal i sám gólman Pope. I s trochou štěstí se z protiútoku podařilo procpat míč do sítě Marcusi Rashfordovi, jenž tak stanovil konečné skóre 2:0.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Pharrell

Tvl skoro

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele