20. kolo
28.12.2019 18:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Tottenham dvakrát prohrával, z Norwiche veze alespoň bod

Překvapivý výsledek se zrodil v duelu posledního týmu s aspirantem na evropské poháry. Tottenham si z Norwiche odvezl jen bod za remízu 2:2, když po Vrančićově trefě srovnal Eriksen, na Aurierův vlastenec zase odpověděl Kane.

Canaries už na začátku pořádně vystrčili růžky. Stiepermann vystihl rozehrávku soupeře a několik metrů postupoval s míčem, aby si jej nakonec navedl na střed do vápna a protáhl Gazzanigu. Na druhé straně se do brejku dostal Kane, jenže jeho pokus o lob ztroskotal na připraveném Krulovi.

Skóre tak otevřeli domácí. A vypadalo to podobně, jako jejích předchozí šance. Tentokrát Mario Vrančić obral protihráče o míč a od poloviny hřiště si to nikým nerušen štrádoval až do pokutovém území, odkud překonal nepříliš dobře zasahujícího Gazzanigu. Ještě před přestávkou se Kanárci radovali z dvougólového vedení, jenže Pukkiho trefa nebyla pro ofsajd uznána.

Asi deset minut po přestávce zahrál Lewis poblíž vápna rukou a nabídl soupeři možnost standardní situace. Její exekuce se ujal Christian Eriksen a parádní ranou přes zeď rozvlnil síť. Dánský středopolař poté vybídl ke skórování Alliho, avšak stejně jako na druhé straně zamezilo regulérní brance postavení mimo hru.

Hodně komicky se Norwich dostal do vedení. Pukki si ve velké šanci špatně zpracoval míč a Alderweireld se tak jal míč odkopnout. Trefil však jen rovněž bránícího Serge Auriera, od nějž se míč odrazil do gólmanova protipohybu.

Vedení ale až do konce nevydrželo. Harryho Kanea v pokutovém území skluzem sestřelil bránící hráč a sudí po zásluze odpískal pokutový kop. Sám faulovaný se jej jal zahrát a na druhou stranu, než Krul skákal, jej proměnil. Nizozemský brankář ještě musel zachránit aspoň remízu, když zlikvidoval Lamelovu střelu.

Spurs se tak minimálně do neděle nacházejí na šestém místě tabulky, Canaries jsou nadále poslední, navíc s ještě větší ztrátou.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Gazzaniga - Foyth, Alderweireld, Davinson, Rose - Dier, Ndombelé - Eriksen, Alli, Lo Celso - Kane

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud by nehrál Ndombelé, byla by ideální příležitost zkusit Lo Celsa na CM vedle Diera.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne aby nebyl stred Dier-Eriksen. Nic proti Chrisovi, ale musime se uz naucit hrat bez nej.

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc u něj víme, že tam dokáže obstojně zahrát, u Gia to potřebujem zjistit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele