20. kolo
28.12.2019 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Southampton znovu neprohrál a s Crystal Palace remizoval 1:1

Souboj dvou týmů v dobrém rozpoložení nakonec vítěze nepřinesl. Atraktivní střetnutí Southamptonu s Crystal Palace nabídlo po jednom gólu na každé straně a nechyběla ani pravidelná dávka kontroverze v podobě neuznaného gólu hostí, jemuž dle videotechniky předcházel extrémně těsný ofsajd. Oba celky tak prodloužily své stávající šňůry bez porážky, ovšem v tabulce zůstávají na stejných místech. Zatímco Saints jsou i nadále s dvaadvaceti body patnácti s čtyřbodovým odstupem od sestupového pásma, svěřenci Roye Hodgsona udrželi své postavení v horní polovině tabulky na deváté příčce.

První půle nabídla více emocí než pohledného fotbalu, ovšem o drama nebyla nouze i tak. Hned v patnácté minutě se hosté zdánlivě ujali vedení, když Zahův přízemní centr z levé strany suverénně uklidil do sítě Max Meyer, jenže následné přezkoumání celé situace u videorozhodčího odhalilo mimořádně těsné postavení mimo hru v podobě Zahova ramene, a tak bezbrankový stav přetrvával i nadále. Frustrovaní hosté pak sbírali jednu žlutou kartu za druhou a zápasu nechyběla ani drobná potyčka mezi Jamesem Wardem-Prowsem a Jamesem McCarthym. Když pak Jan Bednarek z dobrého centru Warda-Prowse v zakončení neuspěl, šlo se do kabin za stavu 0:0 bez jediné přesné střely na bránu.

Také po změně stran měli lepší nástup do hry hosté a hned během pěti minut se jim podařilo konečně skórovat, aniž by se jakkoli provinili proti pravidlům. Perfektní přímý kop Milivojeviće našel nabíhajícího Jamese Tomkinse a stoper Palace přesnou hlavičkou zabořil míč nekompromisně pod břevno.

Iniciativu tak museli převzít hráči Southamptonu a šestnáct minut před koncem se za svou snahu dočkali vyrovnání. Do té doby pevná obrana Eagles vyrobila prostřednictvím Martina Kellyho hrubku, jíž beze zbytku využil Danny Ings. Nejlepší střelec Saints vystihl pomalou přihrávku k Tomkinsovi, namířil si to střemhlav do šestnáctky a tváří v tvář brankáři Guaitovi nezaváhal.

Srovnání na 1:1 domácí tým viditelně nabudilo a londýnský celek mohl za udržení remízového stavu děkovat především svému gólmanovi. Guaita totiž musel předvést prvotřídní zákrok proti střídajícímu Djenepovi, jenž se nadechl k velké sólové akci a nebezpečně vypálil, avšak brankář Palace zvládl míč vytěsnit mimo tři tyče. Když si pak na Guaitovi vylámal zuby i hlavičkující Ings, tentýž hráč v další slibné pozici přestřelil a Guaita zvládl zneškodnit i tradičně kvalitní přímý kop Warda-Prowse, skončil zápas dělbou bodů 1:1.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Sotuen

1:1

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele