Trpišovský začal hůř než Stramaccioni. Proč je kolem něj klid?

02.04.2018, 19:56
Názory a komentáře
Sparta na začátku sezóny a Slavia na startu jara. Andrea Stramaccioni a Jindřich Trpišovský. Připadá vám, že ti dva toho mají jen pramálo společného? Něco přece. Svá angažmá v nejslavnějších českých klubech rozjeli dost podobně. Proč je tedy atmosféra tak rozdílná?

Andrea Stramaccioni, dnes už bývalý trenér pražské Sparty, a Jindřich Trpišovský, současný kouč pražské Slavie, jsou rozdílné trenérské osobnosti na první pohled.

Italský elegán a mistr tiskových konferencí preferoval i v české lize nejčastěji padnoucí oblek, zato Trpišovskému vyhovuje daleko víc sportovní oblečení s nezbytnou kšiltovkou, díky které (a jeho herní filozofii) si vysloužil přezdívku "český Jürgen Klopp".

Vstup do angažmá v nejslavnějších českých klubech ale mají až překvapivě podobný. Velké cíle, velké plány i velká slova na úvod. Následované řekněme nic moc výsledky. Možná jste si té zajímavé statistiky na sociálních sítích také všimli.

Prvních šest zápasů Sparty v lize na podzim? Tři vítězství, dvě remízy, jedna porážka.

Prvních šest mačů Slavie pod Trpišovským na jaře? Tři vítězství, jedna remíza, dvě porážky.

Trpišovský tedy odstartoval hůř než Ital ve Spartě!

Proč je atmosféra tak moc jiná?

Pozoruhodné je, že zatímco kolem Sparty už byla po této sérii na začátku září doslova pekelná atmosféra a protestující kotelníci přišli o jediný gól Tomáše Rosického po návratu do Čech, okolo Slavie je až nečekaný klid.

Čemu to přičíst? Jsou jen slávisté trpělivější a sparťani pruďasové? Tak černobílé to asi nebude.

Sparta (stejně jako všichni ostatní) začala okamžitě nabírat ztrátu na suverénní Plzeň. Slavii rozhodně pomáhá, že i přes jarní klopýtání se její výchozí postavení nijak zvlášť nehorší a drží stále druhé místo. Nejbližší pronásledovatelé Liberec, Olomouc a už vůbec Sparta, nezáří.

Co se týká útoku na titul, s tím kvůli bodovému příkopu, který mezi sebou a ostatními na podzim vykopala Plzeň, nemohl počítat vůbec nikdo. I když po ztrátách ligového lídra by snad ani ten nebyl nereálný.

Taky je fakt, že Slavia i přes šokující porážky v Jihlavě nebo naposledy doma se Zlínem nepředvedla ani jednou pro fanoušky tak trýznivé představení jako Sparta v létě v Brně. Stramaccioniho squadra navíc v nejkratší možné lhůtě vyfičela po dvou porážkách z Evropské ligy. To Slavia postoupila na jaře do semifinále MOL Cupu.

Zbytečné by bylo zastírat ještě jeden důležitý fakt. Stramaccioni i velká část jeho svěřenců pro podstatnou část fanoušků byli (a jsou) "cizáci". O nějaké trpělivosti nemohla být řeč. Naopak se po štědře honorovaných (ne)posilách každý rád svezl.

"Národnostní problémy" by Slavii hrozit neměly. I přesun pozornosti z poněkud vyčpělých hráčů za zenitem, kteří do Slavie chodili v létě, na mladší české hráče s perspektivou je bezpečnější strategie. V případě, že se něco nepovede, se bude všechno obhajovat mnohem snáze než do té doby nevídaně drahé posily, které si do Sparty přivedl Stramaccioni.

Jinak ale přestavba kádru k Trpišovského obrazu také docela bolí. Občas to vypadá, že vlastně kráčí po podobné stezce jako Ital v létě ve Spartě. Z fotbalistů, které ve spolupráci se sportovním ředitelem Janem Nezmarem v zimě do Edenu přivedl, se ihned etabloval jen brankář Ondřej Kolář. I když i ten má u fanoušků vroubek za pokažené derby.

Nasazování Ondřeje Kúdely a Lukáše Pokorného na úkor oblíbenců Simona Deliho či Michela Ngadeua ale už nyní dělá mezi fanoušky zlou krev.

Jak Trpišovský dopadne?

Takže suma sumárum? Hrozí po obdobném startu do angažmá i Trpišovskému stejný konec, jaký potkal Stramaccioniho? Rozhodně nikoliv nezbytně.

Předně, dělat účty po šesti kolech by byl nebetyčný nesmysl. I když na podzim v případě Sparty k tomu leckdo neměl daleko a s trochou nadsázky se dá říct, že vlastně možná i měl pravdu.

Ale trpělivost a důvěra v cestu, po které se zodpovědní vydali, je zkrátka naprosto nutná, pokud se má něco opravdu změnit a klub se hnout z místa.

A pak má Trpišovský ještě jedno plus. Zatímco u Sparty v době Stramaccioniho panování hledali fanoušci rukopis nebo herní styl marně i po zimní přestávce, u Slavie už jisté výsledky Trpišovského práce vidět jsou.

Byť je nespíš přesnější spíš slovo zárodky. Slavia napadá soupeře podstatně častěji a výše než pod Šilhavým. Poměrně zřetelná je i zvýšená agresivita, což byl také rys společný pro předchozí Trpišovského týmy, ať už to byl Liberec nebo Žižkov.

Nicméně práce je v Edenu před trenérským štábem pořád víc než dost. Vedení a koneckonců i fanoušky stejně ve finále zajímají především výsledky. Sympatickými vyjádřeními typu "beru to na sebe, netrefil jsem se do sestavy", se nedá jejich absence dohánět donekonečna. To ostatně nakonec poznal i mistr slova Stramaccioni.

Zkrátka Trpišovskému to se Slavií pořád může vyjít, odpověď dá až čas. Zcela paradoxně pak ale musí vyznít, že kolem Sparty už se přehnal a Slavii dýchá na záda Jablonec, který z lavičky řídí Petr Rada. Ten tolikrát vysmívaný Petr Rada, který neuspěl (byť za jiných podmínek) ve Slavii a dostatečně spokojení na to, aby mu prodloužili smlouvu s ním nebyli ani v závěru minulé sezóny na Letné.

Ale i v případě "štiky ze severu", která na jaře neztratila ani bod a útočí na Evropu z poháru i ligy platí, že po šesti kolech je ještě na hodnocení pořád příliš brzo.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (212)

Přidat komentář
Azazelo RD

To je poněkud debilní srovnání.

Reagovat
Liquid

Reagovat
Drumassacre

Reagovat
Kaspar

uz by media mohla konecne prestat kecat v kazdym clanku v souvislosti se Slavii o totalnim fotbale, vzdy se chytnou jedny veci a opakujou to porad dokola

Reagovat
Andis

Jo a kdo s tím kecem o totálním fotbalu prišel? Naprosto stupidní namachrovaný kec, trenéra který si myslí že z Liberec přešel do Bayernu nebo co?

Reagovat
Kaspar

rekl to jednou pri nastupu jaky fotbal by chtel hrat a hned v kazdym clanku o slavii to ty hovada musi porad davat, je to uz stejne trapny jako kdyz driv porad po kazdym zapase jablonce opakovali galacticos

Reagovat
Vsadim gule

Reagovat
FCSL

Hlavně to myslel tak, že chce aby 9 lidí útočilo a všichni bránili. Ne že každej zápas bude vyhrávat 5:0 jako si každej myslí

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz tu byli 2 roky Galacticos, tak to nikomu nevadilo

Reagovat
Bucky

Reagovat
Zofka

Navíc si tohle pojmenování nevymyslel nikdo z klubu, ale novináři. Což je ještě horší než v případě "totálního fotbalu".

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Aldeano

Reagovat
JohnKoul

Vadilo

Reagovat
smazaný uživatel

protoze jsme o nem neco vedel nez prisel do slavky, naopak od stromyho jsme necekali nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto dementní úvaha.

Stačí vyčíslit finanční náklady.

Reagovat
Kang & Kodos

Určitej rozdíl mezi fanouškama Slavie a Sparty ale je, aspoň mi to tak přijde. Zatimco většina sparťanů bude píčovat za každý situace, a když se povede liga o 10 bodů, mělo by to bejt o 15 (to je ale spíš z minulosti, teď už nejsme tak rozmazlený), tak slávisti budou do poslední chvíle , i když se bárka potápí a Titanic jde ke dnu, tvrdit, že je všechno v pohodě a nic se neděje (viz KJVCD)

Reagovat
El Campeon

tak oni sou z poslední doby zvyklí se plácat spíš u spodku nebo středu tabulky,takže možná proto...

Reagovat
Azazelo RD

Důvody jsou dva, proč jste jiní. Za prvé jste v hajzlu na vaše poměry extrémně dlouhodobě a za druhé jste větší kokoti.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, jak je to u Slavie, ale u nás do toho promlouvá ještě spousta tzv. legend, kterých se kotel rád chytá; rozdíl je taky v tom, že Stramaccioni je cizinec a nebyl některým po chuti už v momentě, kdy se o něm (cizinci) jen spekulovalo v souvislosti se Spartou. Holt někteří prostě chtějí, aby na hrotu hrál do padesáti Lafata, ve středu hřiště tvrdil muziku Vácha s Frýdkem a v brance Bíčika k tomu.

Reagovat
Kang & Kodos

Jojo, a trénovat by to měl Ivan Hašek nebo Pepa Chovanec!

Reagovat
smazaný uživatel

Proč ne, ten tým by hrál rozhodně lépe, než hraje teď

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JohnKoul

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Bičík-Zahustel, Štetina, Costa, Ristič - Vácha, Frýdek - Stanciu, Kanga, Plavšič - Lafata

Couch: Ivan Hašek

V klidu by to druhé místo uhráli

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
JohnKoul

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

S Váchou a Lafatou ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Je fakt, že vaši fanoušci mají takový nějaký pocit, že už jen tím, komu fandí, jsou lepší. Všechno se musí vyhrávat a jinak to je špatně a je potřeba je poslechnout a udělat změny. Ale nejste jediný, ještě tu máme krále. Oba ty kluby mají podobné, že jejich fanoušci se vidí hrozně důležitými a furt do toho budou kecat. První zápas se nezahraje dobře, to se možná zkousne, ale druhej už si vyslechnou pískot. Třetí už je transparent s odvoláním trenéra... chybí tam pokora, vzhledem k posledním rokům a jejich výsledkům. Navíc se považují za nejlepší fanoušky a přitom to je 5 let, co byli Spartani první v návštěvnosti, u Baníku 10. Nepřijde mi náhoda, že většina těch přestupů nevyjde. V těch klubech musí být hrozně těžký hrát, ten tlak tam je tak hrozně vyhnaný do extrému a hrozně rychle tam člověk pro ty fanoušky skončí

Reagovat
smazaný uživatel

do puntiku

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak to je kravina

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
smazaný uživatel

Mně spíš přijde, že pokora chybí i mnoha hráčům ve Spartě a Slavii. Ten tlak a požadavky tam jsou ale vysoké na to, že hrajou dlouhodobě spíš hovno a komparz vůči "regionální" Plzni.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
PlackaSKS

*doufat, že se nic neděje.. Jinak soihlaa

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba to, že nehraje Ngadeu a často ani Deli, taky nechápu. Podle mě ohromná chyba. Oba byli pilíři defenzivy. A ta je základem každého týmu pokud nemá v kádru Cristiany Ronaldy, nebo Lionely Messiky

Reagovat
kecipep

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bosko

Pokud vím, tak Deli nehraje hlavně kvůli zdravotním problémům. A když už na jaře hrál, žádná sláva to nebyla

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mr.Mike

zrovna Ngadea bych v derby čekal spíš že nastoupí..ve středu hřiště by byl rozhodně platnější než soušek

ale nevím jestli nebyl zraněnej nebo něco

Reagovat
VP85

ale i Real má Casemira, Barce Busqetse, kteří tu černou práci odvedou.

Reagovat
hyper01

Reagovat
smazaný uživatel

Protoze Slavia nikoho nezajima?

Reagovat
El Campeon

Reagovat
Irek

Ten byl dobrej :D co tam máš dál?

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
smazaný uživatel

Proč vlastně srovnávat Trpišovskýho se Stramou a ne Šilhavým?

Reagovat
Bosko

Moje dojmy z Trpišovskýho dosavadního působení:

- Směrem dopředu se nic nezměnilo - nakopnout míč dopředu a doufat.

- Směrem dozadu se změnilo všechno. Pod Šilhavým fungovala výborně, Trpišovský z ní za pár tejdnů udělal uskupení kašparů, co dělaj chybu za chybou

-Absolutně nechápu, proč nehraje Ngadeu a místo něj dostávaj přednost nekopové Kúdela a Pokorný.

-Postavit dva defenzivní záložníky doma proti Zlínu, to je lahůdka.

- Z hostování se stáhne Tecl a pak dostává prostor jenom jako náhradník ve chvílích, kdy Slavii teče do bot. Škoda je nedotknutelnej i v zápasech, kdy se mu očividně nedaří.

Na začátku jsem Trpišovskýmu celkem věřil, po včerejšku jsem už ale totálně znechucenej. Byla otázka času, než se na jaře najde někdo, kdo se zvládně ubránit tý nakopávaný.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono je otázka jestli je Trpišovského vize s tou vysokou obranou vůbec správná respektive může začít fungovat, když jsem viděl jak s tím Liberec třeba loni v zápase s náma brutálně propadnul a stejný góly dostává i Slavie v některejch zápasech (viz Jihlava např.).

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bakary3

Reagovat
smazaný uživatel

S tím Teclem mě to taky štve. Ani ne, že chodí jako náhradník, ale že chodí na křídlo... To je prostě golovej hráč a třeba by to ty hráče aspoň donutilo hrát jinak, kdy by nemohli každou situaci řešit nákopem na Škodu

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
JohnKoul

Reagovat
Riviera Kid

Kde jste toho Fisaru vyhrabali?? Blesk.cz?

Reagovat
El Campeon

a co je na autorovi,potažmo článku tak hroznýho?

Reagovat
Azazelo RD

Dle mě je nadbytečné to srovnání. Za prvé Strama měl k dobru letní přípravu a nově postavený kádr za prachy, které se tu dosud netočily a za druhé ty výsledky z pár zápasů z ligy sami o sobě nebyly ten problém, ale bylo to vypadnutí z poháru. Takže to srovnání vůbec nedává smysl a krom toho se na Trpišáka už taky držkuje.

Reagovat
stas87

No ale Strama nemal pred startom pripravy vsetkych hracov ale tiez to v tej priprave skladal za pochodu. Tym ho nechcem prehnane obhajovat, pretoze to naozaj nie je kvalitny trener a podla mna bude rad, ked ho zoberie niekto v Serii B alebo skusi Cinu ci vychodoeuropske kluby.

Reagovat
El Campeon

já bych mu přál tu Serii B.třeba hned příští rok v Beneventu

Reagovat
stas87

Do Beneventa si zavrel dvere. Ale ak zoberie Avellino ci Novaru, tak mozno bude uspesny. Dokonca moze casom prehodnotit profesiu a moze niekde robi tiskoveho hovorcu. V tom by bol lepsi a nemusel by sa srat do trenovania.

Reagovat
smazaný uživatel

On je podle LI i právníkem v oboru trestního práva https://www.linkedin.com/in/andrea-stramaccioni-35b9a1119/

Reagovat
Kucka

Reagovat
Azazelo RD

Tak to asi bude nějaká záměna a Peltu naopak obhajuje skutečný fotbalový trenér.

Reagovat
db18

Reagovat
Azazelo RD

Já bych si ho dokázal představit třeba v Liverpoolu.

Reagovat
El Campeon

Trpišák měl zase přípravu zimní,takže v tom bych teda nic víc nehledal.už při čtení prvních řádků mi bylo jasný,že srovnávat se to tak úplně nedá,protože u Stromačonyho se hubovalo hlavně,kvůli vypadnutí z pohárů,ale článek sem si rád přečetl a třeba to s tim jedinym Rosickýho golem,zrovna když kotelníci stávkovali mě i celkem pobavilo a jinak srovnání ligových zápasů je jasný

Reagovat
Azazelo RD

Nemyslím si, že je ta zimní příprava adekvátní. Ale hlavně, i když se relativně nedaří, tak druhé místo neztratil a v poháru se postoupilo.

Reagovat
smazaný uživatel

zimni je delsi

Reagovat
JessePinkman

Zimní je v Česku důležitější než letní..

Reagovat
Azazelo RD

Jako v čem? Vždyť se kádr většinou staví v létě.

Reagovat
smazaný uživatel

Nelíbí se mi, že od té doby co Slávia začala zase mít podmínky, aby byla u nás přední mužstvo, přestala hrát dřívější na techniku zaměřený fotbal a hraje jak ortodoxní anglický kluby ze 70.letech(bum-prásk-hlava-nákop-bum-prásk) . Protože hráči bojují a mají mnohem lepší fyzičku než většina zbytku ligy tak jim to v lize vychází. Pod Trpišem zatím žádná změna ve stylu spíše naopak. Každopádně v příštím kole může být Slávia v klidu, jestli někdo neumí odvracet vysoký míče tak je to Brno, to by měla být nakládačka a přes slabost soupeře z něj v deníku Sport zase budou dělat boha. Ale to by pro Slávii nemělo být měřítko.

Reagovat
FCSL

Hlavně i Trpiš se učí hrát dominantní fotbal no. Však u nás taky jeho největší síla byla v pohárech a největší chválu a možná i to, proč se pro něj Slavia tak nadchla, byl náš podzimní zápas tam, kde na ně dokonale ušil taktiku. Když jsme byli v domácích zápasech favorit, taky jsme nehráli nějakej extra přesvědčivej fotbal. Myslet si, že přijde a začne všechno drtit bylo pěkně naivní. Já bych mu taky spíš nejvíc věřil do těch pohárů, kde umí dobře ušít taktiku a využít sílu pohybu, kterej umí do týmu dostat

Reagovat
Hristo Stoichkov

Ale v zimě podle mě udělal největší chybu tím, že naprosto přecenil schopnosti současnýho kádru Slavie. Navíc nechápu, jak může být tolik hráčů najednou zraněných, na každý zápas látá jinou sestavu a podle toho to taky vypadá. Každopádně mu pořád věřím, ostatně žádná lepší dostupná volba ani není. Léto bude asi hodně výživný, předkolo evropských pohárů je právě tím důležitým faktorem, kam by celý půlroční snažení mělo směřovat a pokudto tam zazdí, bude mít i on velký problém, zvlášť vzhledem k okolnostem, kvůli kterým může být klub ve všelijaký finanční kondici.

Reagovat
smazaný uživatel

Je docela pravděpodobné, že půjdem rovnou do skupiny EL. Což je myslím to nejlepší, co by nás mohlo potkat. Klid v přípravě na ligu a poháry, jisté peníze, možnost doplnit/zúžit kádr při přesné představě, kolik zápasů budem na podzim hrát a s jakými zhruba soupeři atd.

Reagovat
ondrasch77

Při tom, co teď hrajete, je taky docela možné, že vás celá EL mine velkým obloukem...

Reagovat
ratusek

Trpišák není trenér pro mužstvo s ambicema, v tom Liberci to bylo přecijen "buĎ to vyjde nebo ne". ve Slavii se očekávají úspěchy a jeho odstavení zahraničních hráčů a spoleéhání se na české nekopy ho dostihne a nedopadne to dobře

Reagovat
Rarášek

Protože všichni víme, že to není trenér pro "velkoklub".

Reagovat
db18

A u Stramy to nikdo nevěděl, jo?

Reagovat
Rarášek

Já třeba Jajinkovi aspol moc nevěřil. Mně se každopádně furt líbí přístup zahraničních trenérů k věci. Nečekal jsem, že člověk, kterej dostal šanci trénovat Inter nezvládne porazit Brno.

Asi moje hloupost .

Reagovat
El Matador

No ale tu šanci v Interu dostal ještě před Udinese a Panathinaikosem. A výsledky ani náznak kvality neukázal nikde

Reagovat
Rarášek

Však já to beru.

Reagovat
lampas

Já to říkal, že to s ním povede do hoven. Trošku mi to připomíná, jak kdysi šel do Slavie Csaplár. Taky od nás jako relativně úspěšnej a taky to tam chtěl stavět na hráčích ze Slovanu. Otázka je jestli to dopadne taky tak na hovno.

Reagovat
stas87

Sa priznam, ze ho vobec nemam rad. A som naopak velmi rad, ze nesiel kurvit futbal do Rijeky. Tej v Chorvatsku prajem a tak prilis nechapem, co by tam prave on robil. Toto je celkom pekna pesnicka o HNK:

https://www.youtube.com/watch?v=itoMDfQ3lzU

Reagovat
smazaný uživatel

To je snad nejhorší článek tady

Každej jouda ví, že Trpišovský ten tým ještě předělává, je to na nich vidět zápas od zápasu, neměl předsezonní přípravu, neznamenal stovky milionů nákladů navíc.

Reagovat
db18

"neměl předsezonní přípravu"

Víš o tom, že během zimní přírpavy je mnohem víc času na to, aby trenér s týmem něco udělal? a nejsou potřeba okamžité výsledky, jako v předkolech EL, jinak by si měl po sezoně...

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím protože není

Reagovat
r.mrazik

No je...

Reagovat
smazaný uživatel

Je to píčovina, předsezonní příprava je dúležitější, než zimní.

Reagovat
r.mrazik

Jj,protoze za ten mesic v lete toho stihnes mnohem vic nez skoro za tri v zime...ty picovino

Reagovat
stas87

Podla mna je to Maso...nick by odpovedal a to jeho hadanie sa o picovinach a slovickarenie...uplne mi ho pripomina.

Reagovat
smazaný uživatel

Cožeto? Upřímně, jestli podle vás není předsezonní příprava ta nejduležitější, doporučuju skočit ze skály nebo minimálně nediskutovat o fotbale.

Reagovat
stas87

Pre trenera co ten klub dlhodobo vedie to najdolezitejsie je. Ale pre uplne noveho trenera akym bol Strama to tak nemusi byt. Pretoze ma pred sebou minimum casu a predkola do poharov su prave v lete a cas na zohratie sa je tam minimalny. Nemozes tu tvoju jednu vetu aplikovat na uplne kazdeho trenera. To je picovina.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, není, dej vyjádření jednoho jediného trenéra, podle kterého je zimní příprava nejdůležitejší, počkám.

Reagovat
db18

Pavel Vrba... přímé vyjádření není, ale jeho slova a činy to jasně naznačují.

Reagovat
smazaný uživatel

čekám na to vyjádření

Reagovat
stas87

Chapes ze tu tvoju teoriu nemozes aplikovat na kazdy tim a na kazdu ligu? Mam taky dojem, ze vedenie Sparty bolo ochotne po podpise zmluvy so Stramom pockat do zimnej pauzy ako to bude vyzerat. Navyse postavili pred neho jednoznacny ciel v podobe postupu do EL. Na to, ze je to cudzinec a nepoznal ligu a ani tim, tak dost narocna pozicia do startu. A on to nezvladol ale tak to snad nebolo az take prekvapenie, pretoze to nebol ani prvy a ani posledny trener v rovnakej situacii.

Reagovat
Hokaido

Je nejdůležitější ve větších ligách, ve kterých není v zimě tolik času. U nás máš ale v zimě daleko víc času (začíná se většinou hned po Vánocích). Celkem je pak zimní pauza asi o 3 týdny delší.

Reagovat
db18

Jsem zvědavý, který ze svých účtů necháš tuhle válku vyhrát.

Reagovat
Hokaido

Ještě jsem se nerozhodl, chvilku budu trollit a pak uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

Tyhle novy nicky...peklo na zemi

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak čtvrt roku říkáš

Reagovat
r.mrazik

Kdyz zacnou v prosinci,tak maji dva mesice...tri mesice byla chyba...na principu to nic nemeni...

Reagovat
smazaný uživatel

Za to uznání chyby tě nechám být. Jinak bych do tebe šil argumentama, že by ses zechcal studem.

Reagovat
r.mrazik

Jasna vec...nech si to na doma pro rodice radeji

Reagovat
stas87

Presne takto pisal Maso...ak si pamätas.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

uz je jich tu hodne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ratusek

Reagovat
Bakary3

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
smazaný uživatel

No a Stramaccioni tu Spartu vůbec nepředělával! Vůbec se vedení nerozhodlo komplet překopat kádr! Počkat...

Za mě rozhodně tohle rozhodně stojí za srovnání. U Stramaccioniho byl ten tlak o dost větší a určitě stojí za to srovnat, jak se (nejen) média chovala tehdy a jak teď.

Reagovat
smazaný uživatel

Tys hlavně nepochopil co jsem napsal

Reagovat
smazaný uživatel

No chovají se jinak, protože to byla absolutně odlišná situace. Před sezonou se čekalo, že Sparta i Slavia bude hrát o titul. Strama boj o titul zazdil. Trpiš i kdyby to kdoví jak posral, tak ho nikdo nemůže vinit, že by kvůli němu nebyl titul. U Trpiše nejsou k hodnocení evr. poháry, kde se to víc posrat ,než jak to udělala Sparta, ani nedalo. Navíc Trpiš rozhodně neměl nijak neomezený finance k překopání kádru, v podstatě ho podle mě ani nijak výrazně překopat během jedný zimy nemohl. To všechno jsou hodně velký odlišnosti Stramy a Trpiše a rozhodně se na to nedá pohlížet nejen stejnym, ale ani podobnym metrem.

Reagovat
smazaný uživatel

No právě. O to mi jde, proto to srovnání je za mě určitě dobré, ukazuje totiž to, co si myslím už delší dobu - že nejlepším obdobím pro tyhle změny je zimní přestávka. Sparta v tomhle opakovaně dělá chybu.

Reagovat
smazaný uživatel

na jaře aplikuješ změny ve hře a od léta se můžeš zaměřit na doplnění kádru a s čistym štítem jdeš do nové sezóny

Reagovat
Rišan

Přesně tak Sparta udělala v pohárech 0 bodů do koeficientu - z první padesátky evropských klubů jako jediná (kupodivu jen s nešťastným Eindhovenem). Tím nás odsoudila ke 13. místu ač jsme mohli dosáhnout nejen na 12. před Švýcary, ale i na důležité 11. před Rakušany! Na to se nezapomíná.

Reagovat
Blasphemer

Náhodou obranu už stihl předělat podle mýho gusta.

Reagovat
ratusek

Reagovat
KingMaster13

Ty vole Fenin v Tiki-Tace Jsem z něj kvetl

Reagovat
Greny

ze byl minimalne ozralej?

Reagovat
KingMaster13

Mě to taky přišlo. Hlavně prostě mi přišlo, že na něm bylo vidět, že má už totálně v hajzlu mozek. Mluvil jak ústávák. A to jak tam komentoval to video a to teplický vedení Takovéhle lidi doufám, že tam zvát nebudou

Reagovat
ZB 07

To bylo otřesný, on je fakt hloupej.

Reagovat
KingMaster13

Tohle nemá s inteligencí nic společnýho. Já bych řekl, že už je prostě vychlastanej

Reagovat
smazaný uživatel

Takže už žádný comeback nebude?

Reagovat
KingMaster13

Ten už může leda do comebacku hrát Ozzáka

Reagovat
smazaný uživatel

Tak aspoň filmovou kariéru by mohl udělat, když se ta fotbalová nevyvedla. Takovou tragickou verzi Laviho "z vrcholu na dno"... od gólu ve finále MS 20 a hattricku v bundeslize až po Varnsdorf a tohle televizní vystoupení.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

K Tiki tace neví někdo kde se to dá sledovat na netu mimo o2 ? Dřív to bylo na CzTorrent, ale od novýho roku už nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych potřeboval...

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Jak si všichni myslí, že tam byl Fenin ožralej Asi ještě nikdo nepotkal feťáka...

Reagovat
stas87

Ak Sparta planuje v lete poslat do prdele Hapala, tak urobi rovnaku chybu ako v pripade taliana. Z mojho pohladu je idealny cas na to angazovat zahranicneho trenera prave v zime. Do piateho miesta by dost mozno skoncil tiez ale mal by k dobru polroka skusenosti s prostredim ktore je v Cesku. Zvykol by si na tim, mesto, ligu, superov a mohol by sa naucit niekolko slov v cestine. Aj na toto podla mna Strama trosku doplatil a potom sa to odrazilo v lete na jeho zaciatkoch. Hapal je krok vedla, z dlhodobej perspektivy urcite. na kratku dobu zvladne zaskocit. Bolo by dobre, aby cez leto zmizli hraci ako Vacha, Kadlec, Lafata a dost mozno aj Costa a urcite zakerne prasa Frydek. Je to ale Sparta a tieto pijavice sa tam vzdy dlhu dobu drzi. Bude prdel potom citat alebo pocuvat rozumy Zelenku ci Siegla. Kretinsky sa za drzku nechyti a nevyrazi Kotalika. Sa cudujem, ze si neurobi analyzu roboty managementu. Ved tam nikto nema za nic zodpovednost a meni sa len trener a hraci.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hapal je taky zahraniční trenér.

Reagovat
smazaný uživatel

Vtipy na téma "Morava je Asie" nesmíš brát tak vážně.

Reagovat
JohnKoul

Reagovat
FCSL

No jak koukám, tak Strama stihnul vypadnout z EL po 2 prohrách, remizoval doma s Bohemkou, u nás proti 9 a prohra v Brně Trpiš prohrál v Jihlavě, doma se Zlínem a remíza na Spartě. Až ted na tu prohru to není tak špatný podle mě. Klasicky zbytečný přehánění, jak je u nás obvyklý. Jílek dostal Sigmu do 2. ligy a po podzimu byl pomalu za Boha, neskutečný

Reagovat
Liquid

jednoznačně souhlas, editoři EF

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
C-M@ster

Tak hlavně Sparta byla "jedem na titul, jedem na LM, jeden na výhru v poháru" a Štramák nevěděl, co dělat a zkoušením hráčů hledal sestavu.

Trpiš dopředu avizoval, jakej fotbal chce hrát a každej (kdo není piča) pochopil, že to přetvořit chvilu bude trvat - jako to trvalo třeba v Man City.

Krom toho Trpiš už jinde ukázal, že když se mu dá prostor, může být úspěšnej. Což Štramák ne.

Ale jinak pokud Slavia půjde finančně do hoven, tak to stejně je předčasný tyto věci řešit.

Reagovat
smazaný uživatel

pokud pujde slavie finančně do hoven tak má idealního trenéra

Reagovat
C-M@ster

To zas jo, ale musel by změnit herní styl, protože by nemohl mít kádr, co každýho drtí.

Reagovat
smazaný uživatel

On má ale jen jeden

Reagovat
ratusek

No Sparta měla problémy v Brně i Liberci vždy bez ohledu na Stramu že Slavia rupne v Jihlavě a doma se Zlínem je dle mě horší. A v jarní tabulce jen o 2 body lepší než Sparta ale ve finále je to jedno. Trpišákovi stačí vyhrát pohár, srát na ligu.zvládne předkolo a bude mít zase to štěstí jako v Liberci bude za boha a pak po podzimu ho vyrazí

Reagovat
FCSL

Štěstí v předkolech měl Šilhavý. Trpišák měl u nás 8 zápasů v předkolech = 8 výher Což je neskutečný. 2x Shmona, 2x Hajduk, 2x Admira a 2x Larnaka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Pokahontas

Přesně

Pouhá statistika bez bližších okolností je často velmi zavádějící,jako v tomto případě-srovnává se nesrovnatelné.Los Sparty v 1.šesti podzimních kolech byl daleko lehčí než Slávie na jaře-Slávie teď prohrála v Jihlavě-jednom z nejlepších týmů jara doposud,a skvěle k tomu zvládla klíčové těžké zápasy se Sigmou a derby,a po jakém průběhu-v obou tlak ke konci korunovaný 3 góly v závěru,které přinesly obrat k výhře se Sigmou i k ,,de facto výhře" na Letné,což svědčí o velké vnitřní síle týmu.

Jediným těžkým soupeřem Sparty v úvodních 6 kolech byl Slovan(Bolka,jak se ukazuje,je letos hooodně za očekáváním),a neporazit jej po průběhu,jaký ten zápas měl byl jednoznačně neúspěch.

Je taky velký rozdíl v tom,s kým mít větší trpělivost-jestli s někým,kdo měl úspěchy ve Slovanu a odtamtud si jej přivedl ten,kdo jej dobře znal,nebo s někým,který nikde v cizině žádné úspěchy neměl a do Česka šel trénovat nejspíš proto,že o něj patrně nikde jinde nestáli.A tady se po něm vrhli v poněkud naivní víře,že ,,konečně přivede do Česka ten pravý profesionalismus",jak se dlouhodobě snaží tvrdit např.bulvární Deník Sport (že by si skutečný profesionál měl taky jaksi alespoň zajistit tlumočníka do domácí řeči nejen pro tiskovky,ale i pro rozhovory během zápasů a tréninky,to jim jaksi uteklo)

O jistě nesrovnatelném platu Trpišovský/Stramaccioni,v hrubém nepoměru k výsledkům,ani nemluvě...

Reagovat
Liquid

stupidní článek, Slavia má teď plno zraněných a nijak tragicky si zatím nevede, v tabulce na jaře je dokonce 4.jen o skóre za 3.Karvinou a to hrála z těch 7 zápasů doma jen 3x http://www.hetliga.cz/tabulka/2018/aktualni?stage=2&round=0&order=8&order_direction=2 takže editoři by měli začít zapínat mozek + navíc vyřadil v pohráu Liberec, kde Slavie bojuje o trofej

Reagovat
Liquid

je tam teda započítaný to poslední kolo na podzim braný už k jaru, ale nic to nemění na tom, že by bodová bilance Slavie byla nějak bídná

Reagovat
C-M@ster

Po přečtení nadpisu mi byl jasný autor...

Příště by mohl přijít s "Plzni to na jaře nejde, neměla by se zbavit Vrby?"

Reagovat
db18

Tohle se trochu řešilo na twitteru, tak se asi nechal vyprovokovat k článku.

Reagovat
C-M@ster

Jo i na facebooku... a tam jsem četl i to s Vrbou právě

To je článek pro takový ty hospodský odborníky spíš než pro EF podle mě.

Reagovat
salaminoo

protože přišel k "hotovému", není Ital a nebere asi ani tolik peněz a je za námi jen pár kol, ahoj

Reagovat
milan78

slavia nemá fanoušky, co by byli zvyklí protestovat, to se v číně nesmí..., nejlepší defenzák ligy ngadeu sedí na lavičce a sleduje ukázkové nebránění...

Reagovat
C-M@ster

Pokud by někdo udělal online petici proti Fisarovi na EF, tak ji podepíšu.

Reagovat
Jeňa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nihilister

Reagovat
smazaný uživatel

Zkus vzit spacak a jit demonstrovat pred redakci, to ted frci

Reagovat
C-M@ster

Běda, jestli mi na demonstraci přijde někdo s nápisem Wenger Out!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

lol

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Za většinu jeho článků bych ji podepsal taky , ale zase ta jeho série Češi v zahraničí je naopak dobrá... Každopádně alespoň lidí znají někoho, kdo bude za dva, tři roky psát pro ČTK.

Reagovat
C-M@ster

Jo, ta je.

Reagovat
Lof

Reagovat
Losinho

Je to hodně bídný, ale chce to čas, nic lepšího k dispozici stejně není a bylo jasný, že to nepůjde hned. I když co se týče výtek k sestavám, co Trpišák vždycky vyčaruje, tak ty mám samozřejmě taky.

Ale za to extrémní riskování na konci zápasu se Zlínem palec hore

A v létě budeme možná ještě rádi, když bude největším problémem post trenéra.

Reagovat
Greny

ten Fenin byl sjetej ze jo?

Reagovat
C-M@ster

Co dělal

Reagovat
Greny

byl v tikitaka to si pak pust... uplne mimo

Reagovat
KingMaster13

Komentoval video a teplický vedení, skoro v každý větě sprostý slovo a celkově už na mě působí jako takovej ten člověk co má totál vychlastanej mozek. Tím myslím, že z něho nevypadne ale vůbec nic inteligentního

Reagovat
smazaný uživatel

Je někde archiv šulini?

Reagovat
smazaný uživatel

Pustte si jeho 13. komnatu.. jedinej clovek se kterym sem tam nesoucitil.. Martinek chudacek novinari mu neprejou, smula na zraneni, stara s matkou jak se ho zastavaly.. a uz tam mi prisel jakoby mel mozek nalozenej nekde ve sklepe v zavarovacce s lihem.. totalne zaseklej typek, rozhodne chlastal dost dlouho na prasky a podle me zacal znovu..

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Liquid

k jeho škodě myslím, že jde o jeho normální stav

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Mně stačilo, když byl tuhle ve třináctý komnatě. Půl hodiny brečení, jak se proti němu spikl celej svět a vůbec žádná sebereflexe. A ta jeho maminka tomu dávala korunu.

Reagovat
smazaný uživatel

jednoduchej rozmazlenej protezovanej spratek, kterej, protoze si to pekne posral, musel zacit mluvit dlouhy minuty do televize a snazit se obhajit.. nepovedlo se, ukazal akorat, jak si odjebal i tech par mozkovych bunek co mel

Reagovat
smazaný uživatel

Byl totálně mimo, to už je asi dlouho, ale že až takhle..

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš by bylo lepší srovnání Holoubka s Trpišovským a to jak v Liberci, tak ve Spartě/Slavii. dyžuž

Reagovat
smazaný uživatel

Podobně zbytečný článek tu kdysi napsal tuším trevor a bylo to něco o návratu krále.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak ten se mi teda líbil víc... Tam byl aspoň nějakej souhrn událostí, tady se srovnává mandelinka a hrnek kafe.

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

Ten článek o návratu krále tu asi bohužel bude v létě 2019 znova. Jen pozmění nějakou tu faktografii.

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
smazaný uživatel

Že třeba Karviná zanikla. To zmíním velmi rád ve spojitosti s případným návratem krále

Reagovat
anarchochuligan

Sparťanem se člověk rodí, slávitou je po úraze. Tak pravil Zarathustra

Reagovat
anarchochuligan

slávistou

Reagovat
smazaný uživatel

Začíná tu být nějak moc článků naprosto o ničem. Za chvíli nebude rozdíl mezi ef a isportem. Styďte se.

Reagovat
ZB 07

Přijde mi to jako pokus o oživení český sekce, což kvituju, ale bohužel naprosto nezáživným způsobem

Reagovat
ratusek

My potřebujeme oživit? Nemyslím si

Reagovat
PlackaSKS

Reagovat
ZB 07

My ne, ale co se týče článků, ten servis by mohl být podstatně lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Přijde mi hlavně, že kouči v Česku postrádají nějakou vizi. Spousta trenérů typu Rada mi nepřijdou jako nějaké koncepční řešení a hrajou "takovej ten náš fotbal". Chcete se odlišit? Dělejte to jinak.

Reagovat
Lof

Hroznej clanek.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele