Názory a komentáře

Nebola to nevydarená kvalifikácia

Najpozitívnejšia správa po uplynulej kvalifikácii o postup na ME 2012 do Poľska a na Ukrajinu z pohľadu národného mužstva je tá, že Slovensko má stále mladý tím. Nebola to nevydarená kvalifikácia. Ako by sme mohli nazvať tie predchádzajúce, keď o (ne)postupe bolo rozhodnuté už dávno predtým? Bola dobre rozbehnutá, lež zbabraná.

To nejlepší na konec...

Finsko, Kypr, Litva - v úterý stačila by plichta. My však vyhrát ráčili. Čtyři góly k tomu stačily. Teď napjatí jsou Estonci, směřovat mohou k nepěknému konci. Dál třesou se nám Turci, jinak prý sebevědomí borci. Z Černohorců strach nejde, i ti by volali "may-day". A že kousat mohl by Bosňan? Ne, to NÁS bude velebit Poznaň!

Kdo se bál, šel do lesa

Parafrází na známé české přísloví lze celkem snadno charakterizovat letenské představení českého týmu proti nejlepší reprezentaci Evropy i světa, geniálním technikům, mistrům držení míče, zkrátka patrně mimozemským bytostem. I tak zjevně nebylo na místě na ně vyrukovat s taktikou podobnou té měsíc staré lichtenštejnské...

Bundesligové kolo plné promarněných příležitostí

Osmé kolo německé bundesligy se neslo ve znamení promarněných příležitostí. Brémy se mohly bodově dotáhnout na vedoucí Bayern, ale proti byl Hannover a jmenovitě Mohammed Abdellaoue, autor hattricku. Tím se blýskl i Robert Lewandowski z Dortmundu. O promarněných příležitostech ví své také v Kaiserslauternu.

O dobrém tipu, smskách a Pizarrovi

Máme za sebou další kolo Bundesligy a to potvrdilo rozjetý trend letošní sezony. Bayern válí a drtí konkurenci. Tentokrát to odnesl Leverkusen, pro mnohé před ročníkem největší protikandidát na titul...

André Villas-Boas vládne na Stamford Bridge pevnou rukou

Když Chelsea v létě jmenovala nového manažera, vyvolala vlnu otázek. Nástupcem Carla Ancelottiho se totiž stal mladý André Villas-Boas. Portugalský trenér nicméně nenaplňuje některé pesimistické hlasy, že by snad neměl mít v hvězdném kádru Blues autoritu nebo nedokázal tak náročnou roli zvládnout. Naopak, na Stamford Bridge zatím vládne pevnou rukou.

Cesta za obhajobou titulu se Dortmundu komplikuje

Cesta za obhajobou titulu se Dortmundu moc a moc komplikuje. Porážka Borussie 1:2 v Hannoveru patřila k nejsilnějším momentům sedmého kola německé Bundesligy. Nemuselo k ní dojít, kdyby Dortmund znovu nedošlápl na svou letošní Achillovu patu - slaboučkou produktivitu.

Rooney dozrál. Třikrát sláva!

Gary Neville si vzpomíná, jak baculatého a pihovatého teenagera poprvé zahlédl, když hrál za rezervu Evertonu. V šestnácti letech. Jenom za necelých 24 měsíců si ho už do Manchesteru tahal sám Sir Alex Ferguson. Letos koncem října Rooney oslaví 26. narozeniny. A vesměs všichni se shodnou na tom, že právě dosáhl na vrchol sil...

Fernando Torres - Ševčenko číslo dvě?

Když Chelsea v lednu v poslední přestupový den vysázela za útočníka Fernanda Torrese 50 milionů liber, většina si klepala na čelo. Roman Abramovič chtěl do svého týmu za každou cenu získat hvězdnou posilu, a tak mu nevadilo pořádně pustit žilou. Po více než půlročním působení španělské hvězdy na Stamford Bridge si ovšem možná i on klepe na čelo. Za to, co provedl...

Velkolepá oslava Breitnerových šedesátin

V pondělí 5. září oslavil kulatých šedesát let legendární obránce Paul Breitner. Pilíř zadních řad Bayernu Mnichov dostal dodatečně od svých nástupců parádní dárek v podobě sedmigólového vítězství nad Freiburgem v rámci 5. kola Bundesligy.

Nový začátek 'Staré dámy'

Nová éra, počátek skvělé budoucnosti v monumentálním stadionu Juventus Arena. Úvodní představení orchestru zvaného Bianconeri přivítalo anglický celek Notts County. Poměrně jasná záležitost, řeklo by se. Jak si ale tým pod taktovkou Antonia Conteho vedl? Komu to ladilo a kdo hrál falešně?

Malý krok pro historika, velký krok pro reprezentanta

Je to pouhých šest měsíců, co jsme naposledy vyhráli. Čtyřgólovým rozdílem jsme někoho porazili akorát před rokem, to taky není žádná hrozivá prodleva. Čistých kont jsme se v nedávné době rovněž mohli nabažit dosyta. Přesto se úterní triumf nad nesourodou Ukrajinou vlastně považuje za milník. Právem?

Bílek nemá autoritu, odpovědnost musí převzít kapitán

Zachránili jsme zápas i celou kvalifikaci. Se ctí jsme tak ale opět nečinili. Na české fotbalisty se dál převážně nadává, jako bychom se Skoty prohráli stylem podobným tomu norskému. Lze tedy definitivně konstatovat, že se naše reprezentace potácí uvnitř začarovaného kruhu?

Přestupové okno v Ligue 1: Vítězové a poražení

Nezvykle horké bylo letošní přestupové léto ve Francii. Řada kádrů prošla velkými turbulencemi, téměř každý tým angažoval minimálně jednu velice zajímavou posilu a několik stěžejních změn se odehrálo i na trenérských pozicích. Otázek, které se začátkem prázdnin kolem nového rozložení sil v Ligue 1 vyrojily, bylo opravdu nespočet.

Reprezentace tápe v defenzivě, v níž ti nejlepší nehrají

Česká reprezentace uhrála v sobotu ve Skotsku remízu 2:2, která ji přiblížila baráži o postup na mistrovství Evropy, ale opět nepřesvědčila svým výkonem v defenzivě. Národní tým sice prokázal zlepšení oproti nedávnému duelu v Norsku, ovšem opakující se minely v obranné řadě srážejí jeho vystoupení o stupeň níže.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele